bol.com-logo
inktwereld-logo
logo-printabout
inktweb-logo
coolblue-logo

Inkt Canon BJC 4400 Photo

Goedkope inkt voor de Canon BJC 4400 Photo bestellen en laten bezorgen? Op Inktaanbieding.nl tref je de bekendste webwinkels en forse kortingen voor toners en cartridges voor elke printer. Daardoor vind je gemakkelijk goedkope kleureninkt (geel, magenta, cyaan) en zwarte (key) inkt die toepasbaar zijn voor de bjc 4400-photo in april 2024. Evenzeer doorzoek je op onze site tips om goedkoper te printen, details over huismerk-inkt & problemen / printerstoringen.

  • Inktcartridges vind je al vanaf €18,00.
  • Afdrukken gebeurt op basis van de CMYK kleuren bij de bjc 4400-photo: Zwart, Roze (Magenta), Geel (Yellow), en Blauw (Cyaan).
  • Maak een keuze uit huismerkproducten of originele inkt van Canon.
  • Alternatieve inkt is financieel interessanter en bevat meer inkt. Dit levert een besparing op van wel 50%.
  • Een prima artikel is de Canon BCI-21BK zwart.
  • Tip van de expert: bestel direct een voordeelverpakking voor de beste deal.

Populaire thema’s: Bestel de goedkoopste inkt voor de Canon BJC 4400 Photo | Zes tips voor goedkoper printen | Welke inkt moet ik kopen voor de bjc 4400-photo? | Stappenplan inkt vervangen | Huismerk inkt voordelen + nadelen | Veelgestelde vragen (en antwoorden)

MerkCanon
Printerseriebjc
Modelnummer4400-photo
Type printerInkjet
Populaire cartridgeCanon BCI-21BK zwart
Prijsindicatie €€

Goedkoopste Canon BJC 4400 Photo printerinkt kopen (april 2024)

Printen kan veel geld kosten. Een gewone print met tekst (zwart-wit) kost je om en nabij de tussen de 1 en 6 eurocent en eentje met kleuren doorgaans €0,11 voor een print. Middels de goedkoopste Canon BJC 4400 Photo cartridges bespaar je jaarlijks een hoop geld. Een bezoek brengen aan een kleine plaatselijke winkel voor nieuwe inkt is doorgaans een dure aangelegenheid. Het is qua prijs gunstiger wanneer je jouw inkt online koopt. Dat weten we van de jaarlijkse test van de Consumentenbond. Dit speelt met name bij Canon originele merkcartridges en merktoners. In de vergelijker hieronder vind je de meest bekende shops waar je zonder gedoe direct de juiste inkt kunt vinden. Per verkoper laten we zien of ze namaak inkt en/of de officiële producten in het assortiment hebben.

Winkel Aanbod Beoordeling Aanbieding
Bol.com Grootste aanbod
Huismerk
Origineel
Bekijken
Inktwereld.nl Lage prijzen
Huismerk
Origineel
Bekijken
Go4inkt.nl Jaren ervaring
Huismerk
Origineel
Bekijken
Inktweb.nl Goede service
Huismerk
Origineel
Bekijken
Coolblue.com Snel thuisbezorgd
Huismerk
Origineel
Bekijken
Printabout.nl Bekende webwinkel
Huismerk
Origineel
Bekijken
Sneltoner.nl Ruim assortiment
Huismerk
Origineel
Bekijken

Tips om te besparen op de printkosten
Nog voordeliger printen met de bjc 4400-photo? In de box hieronder bekijk je meerdere slimmigheidjes die helpen om nog goedkoper te printen.

  • Ga voor huismerk inkt. De afdrukkwaliteit is vrijwel hetzelfde en dit resulteert in een besparing van zo’n 60%.
  • Klik op “printen in zwart-wit” bij instellingen. Kleureninkt is duur.
  • Loop alle printinstellingen eens na. Bij het printen kan je kiezen voor opties als snelle modus. Je levert dan iets in op kwaliteit, echter wordt er wel flink minder inkt verbruikt.
  • Probeer lettertypes zoals Century Gothic of Baskerville Old Face.
  • Kies bij grotere documenten voor dubbelzijdig printen. Dit zorgt voor minder papierverspilling.
  • Trek de stekker uit de printer als deze (lange tijd) niet in gebruik wordt genomen. In de stand-by modus wordt vaak te vaak het reinigingsprogramma opgestart.

Welke inkt is geschikt voor de bjc 4400-photo?

Ontvang je een notificatie dat de inkt op is? Belangrijk: Deze berichten worden doorgaans te vroeg afgegeven. Je hoeft dus ook niet direct te handelen. Zorg dat je een nieuwe cartridge/toner achter de hand hebt en plaats de nieuwe inkt pas wanneer de afdrukkwaliteit onaanvaardbaar is.

De all-in-one Canon BJC 4400 Photo is een zogeheten inkjetprinter. Hij maakt gebruik van cartridges. Controleer eerst welke kleur je moet vervangen. Vervolgens onderzoek je welk product past. Dit kun je moeiteloos zelf doen.

  1. De snelste weg is te zoeken op cartridgenummer of de fabriekscode. Dat staat vermeld op alle inktpatronen.
  2. Je kunt ook zoeken op printer. Voor jouw printer is dat 4400-photo uit de serie bjc van het merk Canon.
  3. Neem een handleiding door; hierin is alles wat je moet weten te vinden.

Bij veel shops zoals Inktshop.nl en Inktbaas.nl worden tevens budgetmerken verkocht. Deze zijn voordeliger en gevuld met meer inkt. Een uitgebreidere uitleg tref je verderop.

TypeKleurInfo
Canon BJC 4400 Photo CyaanBlauwBlauwe inkt voor kleuren als Waterblauw en RAL 5014.
Canon BJC 4400 Photo MagentaRozeRoze inkt voor o.a. Zuiverrood of RAL 3007.
Canon BJC 4400 Photo YellowGeelGele inkt voor Citroengeel of RAL 1005.
Canon BJC 4400 Photo Key / BlackZwartZwarte inkt voor het printen van echt zwart.
Tabel met beschikbare inktcartridges voor de bjc 4400-photo.

Werkende cartridges voor een bjc 4400-photo.
Wij hebben de volgende gekozen die passen in deze printer.

  1. Canon BCI-21BK zwart
  2. Canon BCI-21C kleur


Voordelige Canon BJC 4400 Photo cartridge vervangen

Heb jij nieuwe inkt binnen gekregen? Start dan het proces om de cartridge te verversen. Hierna lees je een overzicht waar we uitleggen hoe dit werkt.

Uitleg cartridges bjc 4400-photo vervangen

  1. Welke kleuren moet ik vervangen?

    Je windows of mac PC indiceert welke kleur(en) vervangen moeten worden.

  2. Oude cartridge verwisselen

    Open de klep van de printer en haal het oude patroon eruit. Gooi ze niet zomaar in de afvalbak. Je kunt ze afgeven bij een computerwinkel of inleverpunt.

  3. Nieuwe inkt gebruiksklaar maken

    Haal de nieuwe cartridge voorzichtig uit de verpakking. Verwijder de tape zoals je kunt lezen op de verpakking.

  4. Nieuwe cartridge in de printer zetten

    Plaats het patroon in de printer. Zorg dat deze goed bevestigd zit en sluit de printerkap.

  5. Nieuwe inkt herkennen

    De printer moet uiteindelijk nog het nieuwe patroon gaan valideren. Indien je de inkt op de juiste manier geplaatst hebt geeft de printer het huidige inktniveau aan. Eventueel kan je een testafdruk maken.

printerinkt-Canon BJC 4400 Photo

Beste Canon BJC 4400 Photo huismerk printerinkt kopen

Is de inkt op van jouw bjc 4400-photo? Dan bestel je nieuwe inkt. Je hebt feitelijk 2 keuzes: originele inkt van Canon of huismerk cartridges. Klooninkt kan de printkosten doen dalen met wel 60%, heeft 25% meer ml inhoud en doet het net zo goed als originele merkinkt.

Hoe werkt huismerk inkt?
Gerecyclede huismerk cartridges zijn ingezamelde oude merkproducten die opnieuw zijn gevuld en getest. Ze worden gefabriceerd door derde partijen en ze zijn doorgaans voordeliger. Namaak inkt is tot het maximale niveau vol, wat bij de originele niet altijd aan de orde is. Het is de snelste manier om goedkoper te printen. De printkwaliteit is uitstekend en doet amper onder voor standaard inkt. 

Wat doe doen bij problemen met het gebruiken van een huismerk cartridge
Soms zul je een foutmelding krijgen bij het in gebruik nemen van imitatie inkt. Dat komt omdat Canon het liefste ziet dat jij hun originele cartridges plaatst .Dit soort storing kan je doorgaans wegdrukken. Lukt printen dan alsnog niet? Je treft verderop een aantal oplossingen die je kunt proberen.

  1. Check of je de juiste huismerk cartridge hebt aangeschaft. Lees op de verpakking welk modelnummer erop staat en ga na of deze in lijn is met de fabriekscode van een origineel patroon.
  2. Haal de printer even van het net. Werkt het niet? Laat de printer dan 30 minuten uit staan.
  3. Controleer nog eens of de inktcartridge wel goed vast zit.
  4. Bij de wat meer recente printers moet je mogelijk eerst een printje maken met de (meegeleverde) inkt. Wanneer dat is gelukt kan alternatieve inkt in de printer worden gebruikt.
  5. Kijk of je het lipje helemaal hebt verwijderd.
  6. Veeg de contactpunten schoon met een droge doek.
  7. Update de printer software en eventuele drivers. Check de laatste versie van Canon.
  8. Pleeg onderhoud aan de printkop.

Bekijk de veelgestelde vragen

Ik kan niet zwart printen omdat de kleur leeg is, is dit op te lossen?
Veel printers blokkeren de zwart-wit functie wanneer de roze, gele of blauwe inkt op is. Dat is niet erg handig. Je kunt het gelukkig wel verhelpen. Kies allereerst bij de printerinstellingen voor zwart en wit printen. Geen effect? Plak ondoorzichtige tape op de inhoudsindicator van de lege Canon BJC 4400 Photo cartridge.

Kan ik zelf de inkt reinigen met de bjc 4400-photo?
Nieuwe printers passen zelf een reinigingsprogramma toe zodat de printkop langer meegaat. Zodoende blijft jouw printer in topconditie. Regelmatig de Canon cartridges er even in en uit halen kan ook helpen. Je product laat een popup zien als het moment is aangebroken om te reinigen. Ook wanneer de printer inactief is worden er printeronderhoud programma’s uitgevoerd.

Kan ik de inkt voor de Canon BJC 4400 Photo opnieuw vullen?
Op de markt zijn navulbare artikelen verkrijgbaar. Dit zijn concreet navulbare toners / cartridges die je zelf opnieuw kunt aanvullen met navulinkt. Tevens kan je het hervullen ook uitbesteden aan winkels die hier meer ervaring mee hebben. Deze shops verstrekken voordelige namaak artikelen in plaats van originele Canon cartridge-inkt.

Hoe kan ik software en drivers updaten voor de bjc 4400-photo?
Jouw all-in-one printer aansluiten en installeren is sinds enkele jaren kinderspel. Doorgaans detecteert een Mac of windows PC de nieuwe printer direct. Je kunt uiteraard gebruik maken van de meegeleverde printersoftware. Dit is te downloaden via de online portalen van Canon. De meest actuele printer drivers die geschikt zijn voor de bjc 4400-photo zijn te vinden op de website van Canon. Op deze plek check je voorts aanvullendeinformatie zoals instructies, de juiste instellingen en meer informatie rondom veel voorkomende problemen.

Wat te doen bij een error code of storing bij de bjc 4400-photo?
Een printerstoring is vervelend en komt nooit gelegen. Soms zijn het nietszeggende foutcodes. Dergelijke foutmeldingen zijn op te zoeken op de download- en supportpagina van de ontwikkelaar. Vervelende Canon BJC 4400 Photo storingen zijn; geen wifi, reiniging, slechte verbinding met mobiele apparaten, vastgelopen papier, printkop fout, wil niet scannen, slecht leesbare tekst, langzaam, wil niet printen, cartridgeprobleem.

Hoe hang ik de printer aan mijn netwerk?
De nieuwere Canon printers en scanners hebben Wifi en Airprint voor draadloos printen. Dat wil zeggen dat je het apparaat ook kunt benaderen zonder kabel aan de PC of laptop. De bjc 4400-photo WiFi printer kan je zo vanuit het hele huis bedienen. Eveneens kun je eenvoudig een printopdracht versturen met smartphone apps of tablet (iPad).

Kan ik een inkt abonnement afsluiten?
Vandaag de dag zien we meerdere printermerken die speciale inkt-abonnementen aanbieden. Een winkel of fabrikant stuurt dan om de paar weken, om de 3 maanden of wanneer het inktpatroon bijna op is een gevulde goedkope cartridge. Door hiervan gebruik te maken heb je altijd volle inktpatronen op voorraad en kan je ervan uitgaan dat de printer altijd bruikbaar is. Je kunt kiezen uit een aantal cartridge abonnementen. Van goedkoop (75 prints per maand) tot duur (500 prints per maand).

Plaats een reactie