bol.com-logo
inktwereld-logo
logo-printabout
inktweb-logo
coolblue-logo

Inkt HP DeskJet D4160

Goedkope inkt voor de HP DeskJet D4160 bestellen en laten bezorgen aan huis? Op Inktaanbieding.nl ontdek je de beste aanbieders en aantrekkelijke acties voor toners en inktcartridges die passen in je printer. Op die manier bestel je snel goedkope kleureninkt (magenta, cyaan, geel) en uiteraard ook zwarte inkt die gebruikt kunnen worden in een deskjet d4160 in februari 2024. Daarbovenop ontdek je op deze pagina printer bespaartips, info met betrekking tot namaak inkt en storingen en foutcodes.

 • Inktcartridges worden soms al verkocht v.a. €15,75.
 • Keuze uit diverse kleuren voor de deskjet d4160: Zwart, Blauw (Cyaan), Geel (Yellow) en Roze (Magenta).
 • Meestal heb je de keuze uit imitatie inkt of originele inkt van HP.
 • Huismerk inkt is veel voordeliger en bevat een grotere inhoud inkt. Dit resulteert in een besparing van zo’n 55%.
 • Een bekend product is de HP 336XL + HP 342XL Voordeelbundel.
 • Tip: bespaar met een voordeelverpakking.

Thema’s: Webshops met goedkoopste inkt voor HP DeskJet D4160 | Goedkoper printen met deze bespaartips | Wat is de juiste inkt voor de deskjet d4160? | Inkt vervangen in 5 stappen | Huismerk inkt opties | Veelgestelde vragen met antwoorden

MerkHP
Seriedeskjet
Modelnummerd4160
Categorie printerInkjet
Geschikte cartridgeHP 336XL + HP 342XL Voordeelbundel
Geschatte prijs €€€

Goedkoopste HP DeskJet D4160 printerinkt kopen (februari 2024)

De maandelijke printkosten kunnen flink oplopen. Een A4-tje met tekst kost al snel €0,06 en met kleur doorgaans €0,08 – €0,11 per printje. Middels de goedkoopste HP DeskJet D4160 cartridges kan je al snel vele tientallen euro’s besparen. Kiezen voor een lokale speciaalzaak om nieuwe inkt te kopen is doorgaans niet slim. Je kunt veel geld besparen als je het online koopt. Dat weten we van de grootste prijsvergelijking die de Consumentenbond uitvoert. Dit is met name zo voor HP originele merktoners en merkcartridges. In de bijgaande tabel vergelijk je de beste shops waar je probleemloos eenvoudig de juiste inkt kunt vinden. Per winkel kan je bekijken of ze hervulbare inkt of juist merk-inkt bezorgen.

Winkel Aanbod Beoordeling Aanbieding
Bol.com Grootste aanbod
Huismerk
Origineel
Bekijken
Inktwereld.nl Lage prijzen
Huismerk
Origineel
Bekijken
Go4inkt.nl Jaren ervaring
Huismerk
Origineel
Bekijken
Inktweb.nl Goede service
Huismerk
Origineel
Bekijken
Coolblue.com Snel thuisbezorgd
Huismerk
Origineel
Bekijken
Printabout.nl Bekende webwinkel
Huismerk
Origineel
Bekijken
Sneltoner.nl Ruim assortiment
Huismerk
Origineel
Bekijken

6 tips om te besparen op de printkosten
Besparen op de kosten van een deskjet d4160? Hierna kan je aan de slag met verschillende slimmigheidjes om te besparen op de printkosten.

 • Neem klooninkt. Je bereikt een vergelijkbare kwaliteit en je bespaart op deze manier al gauw 55%.
 • Maak gebruik van de optie “zwart-wit” printing. Kleureninkt is relatief duur.
 • Test de diverse printinstellingen. Stel de printer in op bijvoorbeeld beperkte kwaliteit. Er wordt dan iets minder kwalitatief geprint, maar je verbruikt veel minder inkt.
 • Overweeg een lettertype als Ryman Eco en Times New Roman.
 • Print dubbelzijdig. Hierdoor heb je veel minder papier nodig.
 • Haal de printer van het net als deze een tijdje stil staat. Anders zal de printer onnodig vaak reinigen.

Welke inkt past in de deskjet d4160?

Ontvang je een melding dat dat de voorraad inkt te laag is? Advies: Waarschuwingen m.b.t. de inktvoorraad worden doorgaans te vroeg afgegeven. Het is geen probleem om dit even af te wachten. Zorg dat je een nieuwe cartridge/toner achter de hand hebt en start pas met het vervangen wanneer de kwaliteit van een printje onvoldoende is.

De all-in-one HP DeskJet D4160 betreft een inkjetprinter. Hij is uitgerust met cartridges. Achterhaal als eerst welke kleur vervangen moet worden. Dan is het belangrijk dat je weet welk soort model jij nodig hebt. Daar kom je eenvoudig achter.

 1. Zoek op cartridgenummer of de fabriekscode. Dit staat op het omhulsel van het huidige patroon.
 2. Zoek specifiek op het modelnummer. Zoals d4160 uit de serie deskjet van het merk HP.
 3. Neem een handleiding door; daarin staan alle relevante zaken vermeld.

Bij de bekende shops zoals 123inkt en Mediamarkt.nl worden ook huismerken aangeboden. Deze zijn voordeliger en beschikken over meer printvermogen. Meer informatie tref je verderop.

TypeKleurInfo
HP DeskJet D4160 CyaanBlauwBlauwe inkt voor tinten als Nachtblauw of RAL 5018.
HP DeskJet D4160 MagentaRozeRoze inkt voor tinten als Signaalviolet en RAL 4002.
HP DeskJet D4160 YellowGeelGele inkt voor met name Groenbeige of RAL 1036.
HP DeskJet D4160 Key / BlackZwartZwarte inkt voor de diepste kleur zwart.
Tabel met de mogelijke inktcartridges voor de deskjet d4160.

Relevante cartridges voor in de deskjet d4160.
Onze expert heeft de volgende ontdekt die passen in deze printer.

 1. HP 300XL Voordeelbundel
 2. HP 300XL inktcartridge Zwart
 3. HP 300XL inktcartridge Kleur


Voordelige HP DeskJet D4160 cartridge vervangen

Heb je de nieuwe inkt in huis? Dan kan je beginnen met de cartridge te verwisselen. Verderop is er een praktisch stappenplan waar we je dit stap-voor-stap uitleggen.

Uitleg cartridges deskjet d4160 vervangen

 1. Welke kleur is aan vervanging toe?

  De printer of PC indiceert welke inktpatronen aan vervanging toe zijn.

 2. Lege cartridge uit het aparaat halen

  Doe de klep van de printer omhoog en haal het oude patroon eruit. Gooi het nooit zomaar weg. Zoek uit waar je ze het beste kunt weggooien.

 3. Nieuwe inkt uit de verpakking halen

  Haal de nieuwe cartridge voorzichtig uit de verpakking. Verwijder het plasticje zoals dit wordt aangegeven in de gebruiksaanwijzing.

 4. Nieuwe inktcartridge in de printer plaatsen

  Plaats het patroon in de printer. Let er goed op dat deze goed vastklikt en sluit de klep weer af.

 5. Inktcontrole

  De printer gaat nu starten met een validatieproces van de nieuwe inkt. Als alles juist geplaatst is verdwijnt de foutcode. Je kunt nu weer printen.

printerinkt-HP DeskJet D4160

Beste HP DeskJet D4160 huismerk printerinkt kopen

Kan je niet meer printen met jouw deskjet d4160? Dan ga je nieuwe inkt bestellen. Je hebt twee opties: originele inkt van HP of huismerk cartridges. Klooninkt is soms wel de helft zo goedkoop, heeft een lager vulpercentage en heeft bijna dezelfde kwaliteit als originele producten.

Wat is huismerk inkt?
Gerecyclede huismerk cartridges zijn de officiele merkproducten die een tweede leven krijgen en opnieuw worden gevuld. Dit proces gebeurt bij gecertificeerde partijen en zijn tot wel de helft zo goedkoop. Namaak inkt is tot het maximale niveau vol, wat bij de originele niet altijd aan de orde is. De printkosten dalen dus aanzienlijk. De kwaliteit van een printje komt overeen met standaard inkt. 

Wat doe doen bij problemen met het printen met een huismerk cartridge
In enkele gevallen toont de printer een foutmelding als je wilt printen met imitatie inkt. Dit is toe te schrijven aan het feit dat HP hoopt dat jij hun eigen cartridges toepast. Een dergelijke foutcode kan je negeren en wegklikken. Loop je alsnog tegen problemen aan? Dan vind je hieronder een aantal oplossingen die je kunt proberen.

 1. Onderzoek of je de juiste budget cartridge hebt. Vind uit welk modelnummer het is en check of deze hetzelfde is als de originele inkt.
 2. Haal de printer even van het net. Soms is het goed om het apparaat 30 – 40 minuten uit te laten staan.
 3. Bekijk of de inktcartridge goed vastgeklikt zit.
 4. Bij nieuwere printers moet je mogelijk eerst een keer printen met de merkinkt (die is meegeleverd). Als je dat gedaan hebt is het mogelijk alternatieve inkt toe te passen.
 5. Bekijk of je het beschermkapje weg hebt gehaald.
 6. Maak de contactpunten voorzichtig schoon.
 7. Update de software (firmware) van de printer. Zie ook de website van HP.
 8. Laat de printer de printkop / spuitkanalen reinigen.

Veelgestelde vragen

De printer print geen zwart omdat de kleur op is, is dit op te lossen?
Een deel van de printers printen geen zwart-wit in de situatie waar een kleurenpatroon ontbreekt. Dat is niet erg handig. Er zijn echter wel simpele hacks. Stel de printer allereerst in op zwart-wit. Lukt dit niet? Plak ondoorzichtige tape over de sensor van de lege HP DeskJet D4160 cartridge.

Waarmee kan ik de inkt reinigen voor de deskjet d4160?
Een groot deel van de multifunctionals beschikken over een reinigingsprogramma zodat de printkop langer meegaat. Door dit systeem komt er altijd een mooie printafdruk uit de machine. Regelmatig de HP cartridges schoonmaken met een doekje is ook een goed idee. De software geeft zelf aan als het nodig is om te reinigen. Ook in de slaapstand wordt het onderhoud uitgevoerd.

Kan ik de inkt voor de HP DeskJet D4160 bijvullen?
Op de markt zijn navulbare producten te koop. We bedoelen dan zogenaamde hervulbare patronen die jij gewoon zelf thuis kunt bijvullen met navulinkt. Ook kan je het navullen ook laten doen bij shops die alle benodigde materialen in huis hebben. Deze bedrijven faciliteren aantrekkelijke huismerken of dure originele HP cartridge-inkt.

Welke software en drivers zijn er voor de deskjet d4160?
Printers en scanners installeren en klaar maken voor gebruik doet iedereen eenvoudig zelf. Doorgaans herkent een windows of Mac computer de aangesloten printer vanzelf al. Belangrijk is wel de meegeleverde printersoftware. Dat kun je downloaden via de downloadpagina van HP. De printer drivers die passen bij de deskjet d4160 kan je altijd vinden op de website van HP. Daar vind je daarnaast extra details zoals een gebruikershandleiding, reinigingstips en oplossingen voor foutmeldingen.

Hoe verhelp ik error codes en storingen bij de deskjet d4160?
Een printerstoring is irritant en kan voor veel problemen zorgen. Door de foutcodes weet jij waar je aan toe bent. Dergelijke foutmeldingen zijn te benaderen op de support-pagina van de verkoper. Irritante HP DeskJet D4160 storingen zijn; vastgelopen papier, printkop fout, slechte verbinding met mobiele apparaten, reiniging, geen inkt, langzaam, slecht leesbare tekst, wil niet printen, afdrukken kost veel inkt, wil niet scannen.

Hoe maak ik een printer geschikt voor het netwerk?
De huidige HP printersystemen bieden je Airprint en draadloze WiFi functionaliteiten (wireless). Belangrijkste voordeel hiervan is dat je het apparaat ook kunt benaderen vanaf jouw PC / laptop die niet rechtstreeks is aangesloten. De deskjet d4160 WiFi printer kan je zo vanuit het hele huis bedienen. Bovendien kan je ook printen en scannen via de app op je telefoon of tablet.

Kan ik een inkt abonnement afsluiten?
Er zijn tegenwoordig meerdere printermerken waar je je kunt registreren voor een inkt-abonnement. Een winkel of fabrikant stuurt dan maandelijks, om de 3 maanden of wanneer de inkt bijna op is een volle goedkope cartridge. Zodoende zit je nooit zonder inkt en mag je erop vertrouwen dat de printer 100% zeker werkt. Er bestaan meerdere cartridge abonnementen. Van eenvoudig (100 prints per maand) tot wat duurdere contracten (250-1000 prints per maand).

Plaats een reactie