bol.com-logo
inktwereld-logo
alleeninkt-logo
inktweb-logo
coolblue-logo

Inkt HP DeskJet F4180

Snel en voordelig inkt voor de HP DeskJet F4180 bestellen en laten bezorgen? Via Inktaanbieding.nl vind je de beste shops en acties voor (huismerk) toners + cartridges voor jouw printer. Online tref je gemakkelijk goedkope kleureninkt (geel, cyaan, magenta) en zwarte (key) inkt die compatibel zijn met de deskjet f4180 in januari 2023. Tevens check je via onze specialisten tips om te besparen op de printkosten, specificaties omtrent klooncartridges en printfouten en errorcodes.

 • Inktcartridges zijn te bestellen v.a €12,75.
 • Afdrukken gebeurt op basis van de CMYK kleuren bij de deskjet f4180: Zwart, Roze (Magenta), Geel (Yellow), en Blauw (Cyaan).
 • Bij veel aanbieders kies je uit het huismerk of originele inkt van HP.
 • Navulbare inkt is lager geprijsd en wordt bovendien geheel gevuld. Dit levert een besparing op van wel 60%.
 • Een populair patroon is de HP 21XL – HP 22XL Voordeelbundel.
 • Tip van de expert: kies direct voor een extra grote voordeelverpakking.

Inhoud: Webshops met goedkoopste inkt voor HP DeskJet F4180 | Tips om slimmer en goedkoper te printen | Wat is geschikte inkt voor de deskjet f4180? | Hoe moet ik inkt vervangen? | Huismerk inkt gebruiken | Veelgestelde vragen (en antwoorden)

MerkHP
Seriedeskjet
Modelnummerf4180
PrintersoortInkjet
Geschikte cartridgeHP 21XL – HP 22XL Voordeelbundel
Geschatte prijs

Goedkoopste HP DeskJet F4180 printerinkt bestellen (januari 2023)

Printen is nu eenmaal duur. Een printje in zwart wit kost gemiddeld €0,05 – €0,06 en met kleur al gauw €0,08 – €0,11 per printje. Door middel van de goedkoopste HP DeskJet F4180 cartridges kan iedereen eenvoudig geld besparen. Een ouderwetse speciaalzaak bezoeken om nieuwe inkt te kopen is in de regel een dure aangelegenheid. Het is vaak extra voordelig als je kiest voor een online speler. Dat toont de jaarlijkse prijspeiling van de Consumentenbond. Dit zien we het sterkst bij HP originele merkcartridges en merktoners. In het volgende schema bekijk je de meest bekende aanbiederswaar je probleemloos vandaag nog inktpatronen kunt bestellen. Per website kan je bekijken of ze alternatieve inkt en/of de officiële producten in hun aanbod hebben.

Winkel Aanbod Beoordeling Aanbieding
Bol.com Grootste aanbod
Huismerk
Origineel
Bekijken
Inktwereld.nl Lage prijzen
Huismerk
Origineel
Bekijken
Go4inkt.nl Jaren ervaring
Huismerk
Origineel
Bekijken
Inktweb.nl Goede service
Huismerk
Origineel
Bekijken
Coolblue.com Snel thuisbezorgd
Huismerk
Origineel
Bekijken
Alleeninkt.nl Lage prijzen
Huismerk
Origineel
Bekijken
Printabout.nl Bekende webwinkel
Huismerk
Origineel
Bekijken
Sneltoner.nl Ruim assortiment
Huismerk
Origineel
Bekijken

Tips om te besparen op de printkosten
Printen voor een gunstig tarief met de deskjet f4180? In het volgende schema tref je de beste trucs om te besparen op de printkosten.

 • Kies voor budget inkt. De kwaliteit is nagenoeg hetzelfde en zo bespaar jij tot maar liefst 50%.
 • Probeer zoveel als het kan zwart-wit te printen. Kleureninkt is relatief duur.
 • Bekijk de verschillende printinstellingen eens. Bij het afdrukken heb je verschillende keuzes als lage- of gemiddelde kwaliteit. De print zal iets minder donker zijn, maar het verbruikt al snel 10% minder inkt.
 • Test het gebruik van lettertypes als Courier of Calibri.
 • Kies voor de functie dubbelzijdig printen. Zo bereik je een lager papierverbruik.
 • Haal de stekker uit de printer als je deze niet gebruikt. In de stand-by modus wordt vaak te vaak het reinigingsprogramma opgestart.

Welke inkt is goed voor een deskjet f4180?

Krijg je een melding dat de inkt op is? Opletten: Deze popups blijken vaak niet te kloppen. Wacht dus altijd even af met vervangen. Zorg altijd voor een kleine voorraad voor thuis en start pas met het vervangen op het moment dat de kwaliteit van een printje onvoldoende is.

De all-in-one HP DeskJet F4180 is een inkjetprinter. Hiervoor koop je cartridges. Kijk allereerst welke kleur je moet vervangen. Hierna check je welk type je nodig hebt. Daar kom je eenvoudig achter.

 1. Zoek naar het cartridgenummer / fabriekscode. Dit staat op het omhulsel van het huidige patroon.
 2. Zoek specifiek op het modelnummer. Denk dan aan f4180 uit de serie deskjet van het merk HP.
 3. Bekijk de doos/handleiding; hierin is alles wat je moet weten te vinden.

Bij een aantal online leveranciers als Inktwereld.nl en Goedkoopprinten.nl worden ook huismerken aangeboden. Deze zijn goedkoper en er zit vaak meer inkt in. Een uitgebreidere uitleg lees je verderop.

TypeKleurInfo
HP DeskJet F4180 CyaanBlauwBlauwe inkt voor Groenblauw of RAL 5007.
HP DeskJet F4180 MagentaRozeRoze inkt voor kleuren als Lichtroze of RAL 4001.
HP DeskJet F4180 YellowGeelGele inkt voor kleuren als Pastelgeel en RAL 1028.
HP DeskJet F4180 Key / BlackZwartZwarte inkt voor het printen van tekst.
Tabel met de mogelijke inktcartridges voor de deskjet f4180.

Erkende cartridges voor o.a. de deskjet f4180.
We hebben diverse gesignaleerd die geschikt zijn voor deze printer.

 1. HP 21XL – HP 22XL Voordeelbundel
 2. HP 21XL inktcartridge Zwart
 3. HP 22XL inktcartridge Kleur


Voordelige HP DeskJet F4180 cartridge vervangen

Is de nieuwe inkt thuisbezorgd? Dan is het tijd om de cartridge te wisselen. Verderop staat een overzicht waardoor jij het moeiteloos kunt doen.

Uitleg cartridges deskjet f4180 vervangen

 1. Welke kleur moet worden verwisseld?

  De printer of PC laat een popup zien welke inktpatronen aan vervanging toe zijn.

 2. Oude cartridge verwisselen

  Zet de printerklep open en haal voorzichtig het lege patroon eruit. Zet het niet bij het afval maar lever ze in bij een inleverpunt.

 3. Verpakkingsmateriaal verwijderen

  Haal de nieuwe cartridge uit het plastic. Verwijder het plakkertje zoals je kunt lezen in de instructies.

 4. Nieuwe cartridge herinstalleren

  Plaats de patronen in de juiste sleuf. Zorg dat het goed vastklikt en sluit de printerkap.

 5. Laatste controle fase

  De printer moet uiteindelijk nog het nieuwe patroon gaan valideren. Op het moment dat je dit op de juiste manier hebt gedaan toont de printer het juiste inktniveau. Een testafdruk geeft de laatste bevestiging.

printerinkt-HP DeskJet F4180

Beste HP DeskJet F4180 huismerk printerinkt kopen

Kan je niet meer printen met jouw deskjet f4180? Dan is het tijd voor nieuwe patronen. Kies voor een van deze twee: originele inkt van HP of huismerk cartridges. Klooninkt kan een besparing opleveren van wel 60%, heeft een lager vulpercentage en doet het net zo goed als originele inktpatronen.

Hoe zit het met huismerk inkt?
Gerecyclede huismerk cartridges zijn meestal gebruikte originele producten die opnieuw zijn gevuld en getest. Dit wordt geregeld door gespecialiseerde organisaties en zijn tot wel de helft zo goedkoop. Imitatie inkt is standaard voor meer dan 95% vol, terwijl je vaak ziet dat dit bij de A-merken niet het geval is. Dankzij deze producten ga je dus veel goedkoper printen. De kwaliteit van een printje is vrijwel hetzelfde als originele inkt. 

Wat doe doen bij problemen met het gebruiken van een huismerk cartridge
Wellicht komt er een bericht met een foutmelding als je wilt afdrukken met imitatie inkt. Dat komt omdat HP eigenlijk wil dat jij hun eigen cartridges installeert. Zo’n melding kan je gewoon negeren. Werkt dit niet? Je treft in de bijgaande opsomming enkele praktische adviezen.

 1. Controleer of je de geschikte kloon cartridge hebt aangeschaft. Zoek uit welk modelnummer erop staat en check of deze strookt met het nummer in de gebruikershandleiding.
 2. Start de printer opnieuw. Werkt het niet? Laat de printer dan 30 minuten uit staan.
 3. Controleer nog eens of de inktcartridge wel goed vast zit.
 4. Bij een nieuwe printer moet je soms eerst een testprintje doen met de merkinkt. Wanneer dat is gelukt is het mogelijk alternatieve inkt toe te passen.
 5. Bekijk of je het plakkertje verwijderd hebt.
 6. Zorg voor schone contactpunten bij het patroon.
 7. Zorg dat de software van de printer up to date is. Zie ook het downloadcentrum van HP.
 8. Reinig de printkop.

Veelgestelde vragen (en antwoorden)

De printer print geen zwart omdat de kleur op is, wat te doen?
Meerdere printers weigeren zwart-wit te printen als een andere kleur op is. Dat is niet erg handig. Gelukkig kan je toch vaak alleen met zwarte inkt printen. Begin met het instellen van de printer op zwart en wit printen. Werkt dit niet? Plak ondoorzichtige tape over het venster van de lege HP DeskJet F4180 cartridge.

Hoe werkt het inkt reinigen met de deskjet f4180?
De meeste apparaten hebben een intern reinigingsprogramma voor een optimale werking van de printkop. Door dit systeem heb jij altijd een mooie printafdruk. Zo nu en dan uw HP cartridges stofvrij maken met een doekje is ook aan te raden. Je apparaat laat een popup zien als het nodig is om te reinigen. Ook als de printer niet gebruikt wordt (standby) wordt het onderhoud uitgevoerd.

Hoe kan ik de inkt voor de HP DeskJet F4180 hervullen?
Er zijn speciale navulbare artikelen verkrijgbaar. We bedoelen dan inktpatronen met een ARC chip die – als ze leeg zijn – opnieuw gevuld kunnen worden met navulinkt. Meestal kan dit ook worden gedaan door ondernemingen die alle benodigde materialen in huis hebben. Deze specialisten geven goedkope huismerkproducten en dus niet originele HP cartridge-inkt.

Hoe kan ik software en drivers updaten voor de deskjet f4180?
Een printer installeren en instellen kost tegenwoordig niet veel tijd. Over het algemeen detecteert jouw windows laptop of Mac de aangesloten printer vanzelf al. Het snelst gaat dit met behulp van de bijbehorende printersoftware. Deze kan je downloaden en installeren via de bijgeleverde CD van HP. De meest actuele printer drivers voor de deskjet f4180 zijn te vinden op de website van HP. Op deze plek biedt de leverancier ook additionele details zoals de handleiding, tips voor reinigen en advies over storingen.

Wat kan ik doen bij error codes en storingen bij de deskjet f4180?
Een printerstoring is ongewenst en komt altijd op een verkeerd moment. Soms zijn het nietszeggende foutcodes. Deze error-codes zijn op te vragen via de service en ondersteuning pagina van de verkoper. Vaak voorkomende HP DeskJet F4180 storingen zijn; geen wifi, geen inkt, printkop fout, reiniging, slechte verbinding met mobiele apparaten, cartridgeprobleem, afdrukken kost veel inkt, slecht leesbare tekst, wil niet scannen, wil niet printen.

Hoe kan ik de printer in het netwerk opnemen?
De huidige HP scanners en printers hebben draadloze (wireless) printopties via airprint (WiFi). Dat wil zeggen dat ze ook werken vanaf elk device (vaste PC, laptop of andere apparaten). De deskjet f4180 WiFi printer kun je dan eenvoudig online bereiken. Eveneens kunnen er ook prints gemaakt worden via de app op je telefoon of tablet.

Wat zijn pluspunten van inkt abonnementen?
Op dit moment zien we verschillende aanbieders die speciale inkt-abonnementen aanbieden. Je ontvangt dan om de 30 dagen, om de 3 maanden of wanneer het inktpatroon bijna op is een nieuwe voordelige cartridge. Door hiervan gebruik te maken heb je altijd volle inktpatronen op voorraad en mag je erop vertrouwen dat de printer je niet laat zitten. Er is een ruim aanbod van cartridge abonnementen. Van eenvoudig (75 prints per maand) tot duur (duizenden prints per maand).

Plaats een reactie