bol.com-logo
inktwereld-logo
logo-printabout
inktweb-logo
coolblue-logo

Inkt Oki B

Online inkt voor de Oki B bestellen en gratis laten bezorgen? Op deze website ontdek je de meest geschikte webshops en aantrekkelijke acties voor cartridges en toners die passen in jouw printer. Middels onze tools tref je direct goedkope kleureninkt (magenta, cyaan, geel) en vanzelfsprekend zwarte inkt die past in je B laser in november 2023. Daarbovenop bekijk je op inktaanbieding.nl bespaartips, adviezen met betrekking tot namaak inkt & storingen en foutcodes.

 • Inkttoners zijn er al vanaf €46,00.
 • Afdrukken gebeurt op basis van de CMYK kleuren bij de B laser: Zwart, Blauw (Cyaan), Geel (Yellow) en Roze (Magenta).
 • Er worden diverse soorten aangeboden: het huismerk of originele inkt van Oki.
 • Kloon inkt is goedkoper en er zit vaak meer inkt in. Dit geeft een besparing van wel 60%.
 • Een prima item is de OKI 44992402 toner zwart hoge capaciteit.
 • Onze tip: je kunt nog meer geld besparen met een voordeelverpakking.

Snelkoppelingen: Goedkoopste inkt voor Oki B | Besparen op de printkosten | Welke inkt heb ik nodig voor de B laser? | Informatie over inkt vervangen | Huismerk inkt | Veelgestelde vragen van onze bezoekers

MerknaamOki
SerieB
Modelnummerlaser
Type printerLaser
Veel gebruikte tonerOKI 44992402 toner zwart hoge capaciteit
Prijsindicatie €€

Goedkoopste Oki B printerinkt bestellen (november 2023)

De maandelijke printkosten kunnen flink oplopen. Een eenvoudige zwart-wit afdruk kost je om en nabij de €0,04 – €0,06 en een gekeurde al gauw €0,12 per print. Dankzij de goedkoopste Oki B toners bespaar je jaarlijks een hoop geld. Een merkdealer / winkel binnenlopen om daar inkt aan te schaffen is in veel gevallen een dure aangelegenheid. Een lagere prijs kun je bereiken als je kiest voor een online speler. Dat weten we van de bekende prijsvergelijking van de Consumentenbond. Dit zien we vooral bij Oki originele merkcartridges en merktoners. In onderstaand overzicht tref je populaire shops waar je zonder gedoe direct jouw patronen kunt kopen. Per verkooppunt kan je bekijken of ze huismerk inkt of ook merkinkt bezorgen.

Winkel Aanbod Beoordeling Aanbieding
Bol.com Grootste aanbod
Huismerk
Origineel
Bekijken
Inktwereld.nl Lage prijzen
Huismerk
Origineel
Bekijken
Go4inkt.nl Jaren ervaring
Huismerk
Origineel
Bekijken
Inktweb.nl Goede service
Huismerk
Origineel
Bekijken
Coolblue.com Snel thuisbezorgd
Huismerk
Origineel
Bekijken
Printabout.nl Bekende webwinkel
Huismerk
Origineel
Bekijken
Sneltoner.nl Ruim assortiment
Huismerk
Origineel
Bekijken

6 tips om te besparen op de printkosten
Voordelig printen met de B laser? Hierna tref je de beste trucs om te besparen op de printkosten.

 • Kies voor budget inkt. De kwaliteit is nagenoeg hetzelfde en bespaart tot wel 60%.
 • Maak gebruik van de optie “zwart-wit” printing. Kleureninkt is duur.
 • Bekijk de verschillende printinstellingen eens. Bij het afdrukken heb je verschillende keuzes als lage kwaliteit. De afdrukkwaliteit gaat iets achteruit, echter wordt er wel flink minder inkt verbruikt.
 • Kies milieuvriendelijke lettertypes zoals Ryman Eco of Times New Roman.
 • Kies bij grotere documenten voor dubbelzijdig printen. Zo verbruik je veel minder papier.
 • Haal de stekker uit de printer als je deze niet gebruikt. Anders kan het zijn dat deze steeds gaat reinigen.

Welke inkt heb ik nodig voor de B laser?

Geeft de computer een seintje dat de inktvoorraad op is? Tip: Deze popups worden doorgaans te vroeg afgegeven. Wacht dus altijd even af met vervangen. Bestel wel vroegtijdig nieuwe patronen en plaats de nieuwe inkt pas als de kwaliteit duidelijk minder wordt.

De all-in-one Oki B is een laserprinter. Hij is uitgerust met toners. Check eerst welk kleurenpatroon er lees is (roze, geel, blauw of zwart). Aansluitend check je welk typenummer geschikt is. Dit kun je eenvoudig achterhalen.

 1. Controleer het tonernummer of fabriekscode. Dit staat op het omhulsel van het huidige patroon.
 2. Zoek specifiek op het modelnummer. Denk dan aan laser uit de serie B van Oki.
 3. Bekijk de doos/handleiding; daar geeft fabrikant ook aan welke inkt je kunt gebruiken.

Bij de bekende aanbieders zoals bol.com en Mediamarkt.nl vind je vaak een huismerk-alternatief. Deze zijn voordeliger en beschikken over meer printvermogen. Meer gegevens hierover lees je hier.

TypeKleurInfo
Oki B CyaanBlauwBlauwe inkt voor tinten als Saffierblauw of RAL 5004.
Oki B MagentaRozeRoze inkt voor onder andere Signaalviolet of RAL 4003.
Oki B YellowGeelGele inkt voor o.a. Ivoorkleurig en RAL 1001.
Oki B Key / BlackZwartZwarte inkt voor het afdrukken van eenvoudige tekstpagina’s.
Tabel met kleuren inkttoners voor de B laser.

Erkende toners voor in een B laser.
Onze expert heeft de volgende gevonden die werken met deze printer.

 1. Lexmark X264H11G toner zwart


Voordelige Oki B toner vervangen

De goede inkt in huis gehaald? Start dan het proces om de toner te verversen. Hierna vind je een handige uitleg met een concrete uitleg.

Uitleg toners B laser vervangen

 1. Inzicht in welke kleur(en) vervangen moeten worden

  De software op de PC zal een melding tonen welke inktpatronen aan vervanging toe zijn.

 2. Oude toner onttrekken

  Open de klep van de printer en haal de oude patronen uit het device. Zet het niet bij het afval maar breng ze naar een inzamelpunt.

 3. Nieuwe inkt uit de verpakking halen

  Haal de nieuwe toner uit de doos. Verwijder de tape zoals geïnstrueerd in de gebruiksaanwijzing.

 4. Nieuwe toner installeren

  Plaats het patroon in de printer. Druk deze stevig vast (tot je een klik hoort) en sluit vervolgens de klep van de printer.

 5. Installeren

  De printer controleert de geplaatste inkt. Als je dit op de juiste manier hebt gedaan geeft de printer het huidige inktniveau aan. Optioneel kan je een testprintje maken.

printerinkt-Oki B

Beste Oki B huismerk printerinkt kopen

Onvoldoende inkt in jouw B laser? Dan ga je nieuwe inkt bestellen. Er zijn grofweg 2 mogelijkheden: originele inkt van Oki of huismerk toners. Klooninkt kan een besparing opleveren van wel 60%, kan in verhouding meer printjes maken en heeft bijna dezelfde kwaliteit als originele inkt.

Wanneer spreken we van huismerk inkt?
Gerecyclede huismerk toners zijn originele merkpatronen die opnieuw zijn gevuld en getest. Dit wordt gedaan door erkende specialisten en zijn fors goedkoper. Namaak inkt is vaak volledig gevuld, terwijl dit bij originele inktpatronen soms niet zo is. Goedkoop afdrukken wordt zo een stuk eenvoudiger. De afdrukkwaliteit toont 99% overeenkomst met standaard inkt. 

Vaak voorkomende problemen rondom het printen met een huismerk toner
Af en toe krijg je een foutmelding bij het gebruik van imitatie inkt. Dit heeft te maken met het feit dat Oki je wil dwingen dat jij hun eigen toners installeert. Deze waarschuwing kan je in de meeste gevallen gewoon wegklikken. Loop je alsnog tegen problemen aan? In dat geval vind je op deze pagina diverse snelle tips.

 1. Onderzoek of je de goede huismerk toner hebt gekocht.Schrijf het modelnummer op en check of deze overeenstemt met de inkt die de fabrikant voorschrijft.
 2. Haal de printer van het stroomnet. Soms is het goed om het apparaat 30 – 40 minuten uit te laten staan.
 3. Kijk of de inkttoner goed is geplaatst.
 4. Als je een printer voor het eerst in gebruik neemt moet je vaak eerst een testprintje doen met de merkinkt. Als dat is gelukt kan je de alternatieve inkt gebruiken.
 5. Controleer nog eens of je het kapje weg hebt gehaald.
 6. Veeg de contactpunten schoon met een droge doek.
 7. Gebruik altijd de nieuwste software en drivers. Deze vind je op de website van Oki.
 8. Pleeg onderhoud aan de printkop.

Veelgestelde vragen van onze bezoekers

Zwart-wit printen wil niet omdat kleureninkt op is, hoe los ik dat op?
Sommige printers weigeren zwart-wit te printen in de situatie waar 1 andere kleur (cyaan, magenta, geel) op is. Dat is erg vervelend. Je kunt het gelukkig wel verhelpen. Selecteer in de printer de mogelijkheid voor printen in zwart-wit. Geen effect? Plak ondoorzichtige plakband op de volumelezer van de lege Oki B toner.

Hoe werkt het inkt reinigen met de B laser?
Een aanzienlijk aantal apparaten passen zelf een reinigingsprogramma toe voor de printkop. Zo heb jij altijd een mooie printafdruk. Af en toe uw Oki toners schoonmaken is slim om te doen. Je product vertelt je wanneer het gereinigd moet worden. Ook in de standby-modus kan er printeronderhoud plaatsvinden.

Hoe kan ik de inkt voor de Oki B hervullen?
Er zijn speciale navulbare patronen in de handel. Dit zijn cartridges of toners die – als ze leeg zijn – opnieuw gevuld kunnen worden met navulinkt. Tevens kan je dit ook laten doen bij ondernemingen die hier meer ervaring mee hebben. Deze specialisten verstrekken budget huismerk artikelen in plaats van originele Oki toner-inkt.

Waar kan ik actuele software en drivers downloaden voor de B laser?
Printers en scanners op de juiste manier installeren kost gelukkig niet veel tijd. Meestal detecteert jouw windows laptop of Mac de printer binnen een minuut. Denk wel aan de actuele printersoftware. Deze kan je downloaden en installeren op het informatieportaal van Oki. De geldige printer drivers die werken met de B laser staan voor je klaar op de website van Oki. In het downloadcentrum download je voorts relevante hulp zoals een gebruiksaanwijzing, tips voor reinigen en hulp bij technische problemen.

Wat kan ik doen bij error codes en storingen bij de B laser?
Een printerstoring is ergerlijk en kan voor veel problemen zorgen. De foutcodes zijn soms erg onduidelijk. Deze error-codes kun je achterhalen via de portalen van de ontwikkelaar. Ongemakkelijke Oki B storingen zijn; reiniging, geen wifi, slechte verbinding met mobiele apparaten, vastgelopen papier, printkop fout, afdrukken kost veel inkt, slecht leesbare tekst, wil niet printen, langzaam, wil niet scannen.

Kan ik via het netwerk ook printen?
De tegenwoordige Oki printers werken met draadloze WiFi functionaliteiten (wireless / airprint). Dit heeft als voordeel dat je ook kunt afdrukken vanaf elk device (vaste PC, laptop of andere apparaten). De B laser WiFi printer levert dus veel tijdswinst op. Daarnaast kun je eenvoudig een printopdracht versturen via de App op een tablet of smartphone.

Wat zijn de voordelen van een inkt abonnement?
Op dit moment zien we een aantal merken waar je je kunt registreren voor een inkt-abonnement. De fabrikant stuurt je elke 8 weken, 4 keer per jaar of wanneer de inkt bijna op is een gevulde goedkope toner. Zodoende weet je zeker dat je altijd over voldoende inkt beschikt en heb je de garantie dat de printer je niet laat zitten. Er is een ruim aanbod van toner abonnementen. Van een lage prijs (75 prints per maand) tot duur (honderden prints per maand).Zoek jouw printer binnen deze serie
 • OKI B 512 DN
 • OKI B 4250
 • OKI B 4250n
 • OKI B 430
 • OKI B 4300
 • OKI B 430d
 • OKI B 430dn
 • OKI B 431d
 • OKI B 431dn
 • OKI B 432 DN
 • OKI B 4350
 • OKI B 4350n
 • OKI B 4350nPS
 • OKI B 440
 • OKI B 4400
 • OKI B 4400n
 • OKI B 440dn
 • OKI B 4600
 • OKI B 4600n
 • OKI B 4600nPS
 • OKI B 4600PS
 • OKI B 401dn
 • OKI B 410
 • OKI B 4100
 • OKI B 410d
 • OKI B 410dn
 • OKI B 411d
 • OKI B 411dn
 • OKI B 412 DN
 • OKI B 4200
 • OKI B 4200L
 • OKI B 401
 • OKI B 401d
 • Plaats een reactie