bol.com-logo
inktwereld-logo
alleeninkt-logo
inktweb-logo
coolblue-logo

Inkt Panasonic KX-FLB756

Direct inkt voor de Panasonic KX-FLB756 bestellen en gratis laten bezorgen? Door middel van onze inktvergelijker vergelijk je de beste aanbieders en acties voor toners en inktcartridges die passen in je printer. Zodoende bekijk je vlug goedkope kleureninkt (magenta, cyaan, geel) en natuurlijk zwarte inkt die compatibel zijn met de kx-flb 756 in september 2021. Daarbij bekijk je op deze website slimme bespaartips, adviezen betreffende klooncartridges en bekende storingen en printer problemen.

 • Inkttoners zijn te bestellen v.a €48,75.
 • Beschikbare kleuren voor de kx-flb 756: Blauw (Cyaan), Geel (Yellow), Roze (Magenta) en Zwart.
 • Bij de meeste webshops kan je kiezen uit een budgetlabel of originele inkt van Panasonic.
 • Namaak inkt is stukken goedkoper en bevat een grotere inhoud inkt. Zodoende bespaar je al snel 55%.
 • Een vaak gebruikt inktproduct is de Panasonic KX-FA76X toner zwart.
 • Aanrader: de beste deal is vaak een speciale voordeelverpakking.

Populaire thema’s: Overzicht goedkoopste inkt voor Panasonic KX-FLB756 | 6 tips om te besparen op de printkosten | Welke inkt is goed voor een kx-flb 756? | Inkt vervangen in 5 stappen | Huismerk inkt voordelen + nadelen | FAQ met veelgestelde vragen

MerkPanasonic
Seriekx-flb
Model756
Soort printerLaser
Veel gebruikte tonerPanasonic KX-FA76X toner zwart
Prijsindicatie €€ = €€€

Goedkoopste Panasonic KX-FLB756 printerinkt kopen (september 2021)

Printen is best kostbaar. Een afdruk in zwart wit kost je tegenwoordig tussen de 1 en 6 eurocent en eentje met kleuren om en nabij de €0,08 – €0,11 voor een print. Door de aankoop van de de goedkoopste Panasonic KX-FLB756 toners kan een gemiddeld huishouden jaarlijks tientallen euro’s besparen. Een merkdealer / winkel binnenlopen voor een inktpatroon is meestal een duur grapje. Er is veel geld te besparen wanneer je online inkt bestelt. Dit blijkt uit de jaarlijkse prijspeiling van de Consumentenbond. Dit zien we het sterkst bij Panasonic originele merktoners en merkcartridges. In de tabel hieronder check je erkende online leveranciers waar je op een gebruiksvriendelijke manier direct de juiste inkt kunt vinden. Per winkel tonen we of ze budget inkt en/of originele inkt aanbieden.

Winkel Aanbod Beoordeling Aanbieding
Bol.com Grootste aanbod
Huismerk
Origineel
Bekijken
Inktwereld.nl Lage prijzen
Huismerk
Origineel
Bekijken
Go4inkt.nl Jaren ervaring
Huismerk
Origineel
Bekijken
Inktweb.nl Goede service
Huismerk
Origineel
Bekijken
Coolblue.com Snel thuisbezorgd
Huismerk
Origineel
Bekijken
Alleeninkt.nl Lage prijzen
Huismerk
Origineel
Bekijken
Printabout.nl Bekende webwinkel
Huismerk
Origineel
Bekijken
Sneltoner.nl Ruim assortiment
Huismerk
Origineel
Bekijken

Zes tips voor goedkoper printen
Printen voor een lage prijs met de kx-flb 756? In de box hieronder bekijk je meerdere tricks om nog goedkoper te kunnen printen.

 • Kies voor namaak inkt. De afdrukkwaliteit is vrijwel hetzelfde en dit resulteert in een besparing van zo’n 55%.
 • Maak gebruik van de optie “zwart-wit” printing. Het gebruik van kleureninkt is duurder.
 • Maak gebruik van de juiste printinstellingen. Kies bijvoorbeeld voor de optie snelle modus. De afdrukkwaliteit gaat iets achteruit, maar het verbruikt al snel 10% minder inkt.
 • Selecteer een zuinig lettertype als Ecofont Sans of Garamond.
 • Kies voor de optie dubbelzijdig printen. Dit zorgt voor minder papierverspilling.
 • Haal de printer van het stroomnet als er geen afdruktaken zijn. Anders zal de printer onnodig vaak reinigen.

Welke inkt is goed voor een kx-flb 756?

Zie je een seintje dat de inkt op is? Belangrijk: Inktniveau waarschuwingen zijn een schatting. Het is geen probleem om dit even af te wachten. Bestel wel vroegtijdig nieuwe patronen en vervang pas als de kwaliteit duidelijk minder wordt.

De all-in-one Panasonic KX-FLB756 is een laserprinter. Hij maakt gebruik van toners. Controleer eerst welk kleurenpatroon er lees is (roze, geel, blauw of zwart). Hierna onderzoek je welk product past. Dit is simpel uit te zoeken.

 1. Controleer het tonernummer of fabriekscode. Dan koop je nooit het verkeerde model.
 2. Zoek op printernaam. Hier betreft het de 756 uit de serie kx-flb van het merk Panasonic.
 3. Neem een handleiding door; daar vind je ook welke patronen je kunt gebruiken.

Bij de bekende webshops zoals 123inkt en Inktdiscount.nl kan je ook huismerk-inkt vinden. Ze zijn te koop voor interessante tarieven en bevatten een grotere inhoud inkt. Meer info lees je hier.

TypeKleurInfo
Panasonic KX-FLB756 CyaanBlauwBlauwe inkt voor met name Azuurblauw en RAL 5005.
Panasonic KX-FLB756 MagentaRozeRoze inkt voor o.a. Koraalrood of RAL 3007.
Panasonic KX-FLB756 YellowGeelGele inkt voor met name Zandgeel en RAL 1036.
Panasonic KX-FLB756 Key / BlackZwartZwarte inkt voor de diepste kleur zwart.
Tabel met kleuren inkttoners voor de kx-flb 756.

Geschikte toners voor in een kx-flb 756.
Wij hebben deze ontdekt die passen in deze printer.

 1. Panasonic KX-FA83X toner zwart


Voordelige Panasonic KX-FLB756 toner vervangen

Heb jij nieuwe inkt binnen gekregen? Dan is het tijd om de toner te verversen. Hierna staat een praktisch stappenplan waar we je dit stap-voor-stap uitleggen.

Uitleg toners kx-flb 756 vervangen

 1. Welk patroon is er leeg?

  Je computer of laptop vertelt je welke kleur(en) vervangen moeten worden.

 2. Lege toner uit het aparaat halen

  Open de printerkap en klik de lege patronen eruit. Deze gooi je niet in de grijze container maar breng ze naar een inzamelpunt.

 3. Pak de nieuwe inkt erbij

  Haal de nieuwe toner uit het plastic. Verwijder het plakkertje zoals je kunt zien in de handleiding.

 4. Nieuwe toner in het apparaat plaatsen

  Plaats het inktpatroon in de sleuf (onderkant naar beneden). Zorg dat deze goed bevestigd zit en sluit vervolgens de klep van de printer.

 5. Installeren

  De printer gaat nu starten met een validatieproces van de nieuwe inkt. Als je de stappen juist uitgevoerd hebt toont de printer het juiste inktniveau. Optioneel kan je een testprintje maken.

printerinkt-Panasonic KX-FLB756

Beste Panasonic KX-FLB756 huismerk printerinkt kopen

Krijg je een melding dat je niet meer kunt printen met jouw kx-flb 756? In dat geval heb je nieuwe inkt nodig. Je hebt meerdere keuzes: originele inkt van Panasonic of huismerk toners. Klooninkt zorgt voor een besparing tot wel 60%, heeft meer inhoud en heeft bijna dezelfde kwaliteit als merk-inkt.

Hoe goed is huismerk inkt?
Gerecyclede huismerk toners zijn in principe gerecyclede originele patronen die nagevuld en opnieuw verkocht worden. Dit wordt gedaan door erkende specialisten en de prijs is erg concurrerend. Imitatie inkt is vaak volledig gevuld, terwijl je vaak ziet dat dit bij de A-merken niet het geval is. Het is dus een slimme manier om te besparen. De kwaliteit van een printje is vrijwel hetzelfde als standaard inkt. 

Wat doe doen bij problemen met het printen met een huismerk toner
In enkele gevallen krijg je een foutmelding als je wilt printen met imitatie inkt. Dit is toe te schrijven aan het feit dat Panasonic liever heeft dat jij hun originele toners plaatst .Een dergelijke storingscode is vaak gewoon te negeren. Blijft de printer foutcodes geven? We bieden hieronder een aantal dingen die je kunt proberen.

 1. Kijk allereerst of je de juiste huismerk toner in huis hebt. Lees op de verpakking welk modelnummer erop staat en check of deze rijmt met het nummer in de gebruikershandleiding.
 2. Haal de printer even van het net. Wacht even een half uurtje met opnieuw opstarten.
 3. Check of de inkttoner op de juiste manier in de sleuf zit.
 4. Bij nieuwere printers moet je misschien eerst een keer printen met de merkinkt (die is meegeleverd). Als dat is gelukt kun jij kiezen voor alternatieve inkt.
 5. Check of je het plakkertje verwijderd hebt.
 6. Maak de contactpunten voorzichtig schoon.
 7. Check de actuele versie van de printersoftware en drivers. Bekijk de website van Panasonic.
 8. Pleeg onderhoud aan de printkop.

Bekijk de veelgestelde vragen

Zwart printen lukt niet i.v.m. lege kleureninkt, hoe los ik dat op?
Diverse printers printen geen zwart-wit in de situatie waar 1 andere kleur (cyaan, magenta, geel) op is. Dat geeft grote irritatie. Dit probleem is gelukkig wel op te lossen. Ga naar de instellingen van de printer en kies voor zwart en wit printen. Geen succes? Plak een stukje tape op de inhoudsindicator van de lege Panasonic KX-FLB756 toner.

Bestaat de optie inkt reinigen voor de kx-flb 756?
De meeste printproducten passen zelf een reinigingsprogramma toe om de printkop schoon te maken. Door dit systeem komt er altijd een mooie printafdruk uit de machine. Zo nu en dan uw Panasonic toners even nakijken en schoonmaken draagt ook bij aan een langere levensduur. Je apparaat vertelt je als het nodig is om te reinigen. Ook wanneer de printer inactief is kan uw printer zelf onderhoud uitvoeren.

Hoe kan ik de inkt voor de Panasonic KX-FLB756 navullen?
In de winkel zijn navulbare artikelen verkrijgbaar. Dit zijn cartridges of toners die je simpel met navulinkt kunt bijvullen. In de regel kan je het hervullen ook uitbesteden aan ondernemers die alle benodigde materialen in huis hebben. Deze experts bieden goedkope huismerk artikelen in plaats van originele Panasonic toner-inkt.

Wat is de meest actuele software en drivers voor de kx-flb 756?
Printers en scanners aansluiten en installeren hoeft niet zo frustrerend meer te zijn. In de regel herkent jouw Mac of windows PC een printer gelijk nadat deze wordt ingeschakeld. Belangrijk is wel de actuele printersoftware. Dit is te downloaden via het downloadcentrum van Panasonic. De printer drivers voor een kx-flb 756 zijn te vinden op de website van Panasonic. Op deze ondersteuning pagina bekijk je voorts handige details zoals de handleiding, tips voor reinigen en oplossingen voor foutmeldingen.

Wat zijn veel voorkomende storingen en error codes bij de kx-flb 756?
Een printerstoring is ergerlijk maar is soms makkelijk op te lossen. Soms zijn het nietszeggende foutcodes. Deze foutmeldingen worden verder toegelicht via de service en ondersteuning pagina van de verkoper. Vervelende Panasonic KX-FLB756 storingen zijn; slechte verbinding met mobiele apparaten, printkop fout, reiniging, vastgelopen papier, geen inkt, langzaam, cartridgeprobleem, wil niet scannen, slecht leesbare tekst, afdrukken kost veel inkt.

Hoe hang ik de printer aan mijn netwerk?
De tegenwoordige Panasonic printers en scanners verlenen draadloze (wireless) printopties via airprint (WiFi). Dit heeft als voordeel dat je overal in huis kunt printen vanaf jouw (onbekabelde) laptop of PC. De kx-flb 756 WiFi printer kan je zo vanuit het hele huis bedienen. Evengoed kan er worden geprint met smartphone apps of tablet (iPad).

Wat zijn pluspunten van inkt abonnementen?
Op dit moment zien we een aantal printermerken waar je een inkt-abonnement kunt nemen. De fabrikant stuurt je maandelijks, halfjaarlijks of wanneer de inkt bijna op is een gevulde goedkope toner. Door hiervan gebruik te maken weet je zeker dat je altijd over voldoende inkt beschikt en weet je zeker dat de printer 100% zeker werkt. Er zijn verschillende toner abonnementen. Van eenvoudig (25 prints per maand) tot duur (duizenden prints per maand).

Plaats een reactie