bol.com-logo
inktwereld-logo
logo-printabout
inktweb-logo
coolblue-logo

Inkt Xerox Workcentre 3220 DN

Online inkt voor de Xerox Workcentre 3220 DN bestellen en laten bezorgen aan huis? Op Inktaanbieding.nl vergelijk je de voordeligste webshops en kortingsacties voor toners en inktcartridges die passen in je printer. Op deze manier vergelijk je direct goedkope kleureninkt (magenta, cyaan, geel) en zwarte inkt die passen in de workcentre 3220-dn in april 2024. Eveneens doorzoek je op inktaanbieding.nl printer bespaartips, adviezen met betrekking tot imitatie inkt & storingen en foutcodes.

  • Inkttoners vind je al vanaf €49,50.
  • Je hebt diverse kleuren voor de workcentre 3220-dn: Roze (Magenta), Blauw (Cyaan), Geel (Yellow) en Zwart.
  • Er worden diverse soorten aangeboden: het huismerk of originele inkt van Xerox.
  • Alternatieve inkt is stukken goedkoper en wordt volledig gevuld. Reken op een besparing tot wel 65%.
  • Een prima inktpatroon is de Xerox 106R01486 Toner Zwart.
  • Tip: kies voor een voordeelverpakking.

Populaire thema’s: Webshops met goedkoopste inkt voor Xerox Workcentre 3220 DN | Tips om slimmer en goedkoper te printen | Welke inkt kan in een workcentre 3220-dn? | Inkt vervangen in 5 stappen | Huismerk inkt voordelen + nadelen | Veelgestelde vragen met antwoorden

MerkXerox
Printerserieworkcentre
Model3220-dn
PrintersoortLaser
Populaire tonerXerox 106R01486 Toner Zwart
Verkoopprijs

Goedkoopste Xerox Workcentre 3220 DN printerinkt kopen (april 2024)

Printen is soms niet erg voordelig. Een afdruk in zwart wit kost – afhankelijk van de gekozen inkt – gemiddeld €0,03 – €0,06en een afdruk met kleur al snel €0,10 per print. Wanneer je kiest voor de goedkoopste Xerox Workcentre 3220 DN toners kan iedereen eenvoudig geld besparen. De lokale computerwinkel bezoeken voor nieuwe inkt is doorgaans nogal prijzig. Er is veel geld te besparen als je kiest voor een online speler. Dat toont de Consumentenbond die jaarlijks een prijspeiling doet. Dit speelt met name bij Xerox originele merktoners en merkcartridges. In het overzicht hieronder bekijk je populaire shops waar je moeiteloos en direct de juiste inkt kan bestellen. Per webshop kan je zien of ze klooninkt en/of originele producten in hun aanbod hebben.

Winkel Aanbod Beoordeling Aanbieding
Bol.com Grootste aanbod
Huismerk
Origineel
Bekijken
Inktwereld.nl Lage prijzen
Huismerk
Origineel
Bekijken
Go4inkt.nl Jaren ervaring
Huismerk
Origineel
Bekijken
Inktweb.nl Goede service
Huismerk
Origineel
Bekijken
Coolblue.com Snel thuisbezorgd
Huismerk
Origineel
Bekijken
Printabout.nl Bekende webwinkel
Huismerk
Origineel
Bekijken
Sneltoner.nl Ruim assortiment
Huismerk
Origineel
Bekijken

Besparen op de printkosten
Besparen op de kosten van een workcentre 3220-dn? Hieronder bekijk je diverse slimmigheidjes zodat jouw printkosten nog verder dalen.

  • Neem huismerk inkt. De afdrukkwaliteit is vrijwel hetzelfde en bespaart al snel 55%.
  • Maak gebruik van de optie “zwart-wit” printing. Kiezen voor kleuren printen is duurder.
  • Test de diverse printinstellingen. Stel de printer in op bijvoorbeeld snelle modus. Er wordt dan iets minder kwalitatief geprint, maar je verbruikt veel minder inkt.
  • Selecteer een zuinig lettertype als Ecofont Sans of Brush Script.
  • Druk dubbelzijdig af. Zo verbruik je veel minder papier.
  • Haal de printer van het net als deze (lange tijd) niet in gebruik wordt genomen. Anders kan het zijn dat deze steeds gaat reinigen.

Wat is de juiste inkt voor de workcentre 3220-dn?

Krijg je een seintje dat dat het inktpatroon leeg is? Let op: Inktniveau waarschuwingen kloppen nooit helemaal. Wacht dus altijd even af met vervangen. Zorg dat je een nieuwe cartridge/toner achter de hand hebt en plaats de nieuwe inkt pas als de afdrukkwaliteit onaanvaardbaar is.

De all-in-one Xerox Workcentre 3220 DN is een laserprinter. Hij maakt gebruik van toners. Kijk allereerst welke van de 4 kleuren (cyaan, geel, magenta of zwart) je moet vervangen. Dan check je welk soort model jij nodig hebt. Daar kom je eenvoudig achter.

  1. Het makkelijkste is om te zoeken op tonernummer of de fabriekscode. Dit is te vinden op het patroon dat nu in de printer zit.
  2. Zoek op printernaam. Voor jouw printer is dat 3220-dn uit de serie workcentre van Xerox.
  3. Bekijk de doos/handleiding; hierin is alles wat je moet weten te vinden.

Bij een aantal aanbieders zoals Go4inkt en Goedkoopprinten.nl worden ook huismerken aangeboden. Deze zijn goedkoper en hebben meer volume (inhoud). Meer details check je verderop.

TypeKleurInfo
Xerox Workcentre 3220 DN CyaanBlauwBlauwe inkt voor Capriblauw en RAL 5013.
Xerox Workcentre 3220 DN MagentaRozeRoze inkt voor onder andere Framboosrood of RAL 4012.
Xerox Workcentre 3220 DN YellowGeelGele inkt voor Groenbeige of RAL 1013.
Xerox Workcentre 3220 DN Key / BlackZwartZwarte inkt voor eenvoudige tekstpagina’s.
Tabel met verkrijgbare inkttoners voor de workcentre 3220-dn.

Populaire toners voor de workcentre 3220-dn.
Wij hebben deze geselecteerd die geschikt zijn voor deze printer.

  1. Xerox 106R03876 – 106R03875 voordeelbundel extra hoge capaciteit
  2. Xerox 106R03876 toner zwart hoge capaciteit
  3. Xerox 106R03873 toner cyaan extra hoge capaciteit
  4. Xerox 106R03874 toner magenta extra hoge capaciteit
  5. Xerox 106R03875 toner geel extra hoge capaciteit


Voordelige Xerox Workcentre 3220 DN toner vervangen

Heb jij nieuwe inkt binnen gekregen? Dan kan je beginnen met de toner te verwisselen. Verderop lees je een overzicht met alle benodigde informatie.

Uitleg toners workcentre 3220-dn vervangen

  1. Inzicht in welke kleur(en) vervangen moeten worden

    Je computer of laptop indiceert welke kleur(en) vervangen moeten worden.

  2. Oude toner onttrekken

    Open het middengedeelte van de printer en haal het oude patroon eruit. Deze gooi je niet in de grijze container maar breng ze naar een inzamelpunt.

  3. Verwijder verpakkingsmateriaal

    Haal de nieuwe toner uit de doos. Verwijder het beschermmateriaal zoals weergegeven op het doosje.

  4. Nieuwe toner plaatsen

    Plaats het inktpatroon in de sleuf (onderkant naar beneden). Druk deze goed aan tot je voelt dat deze vastklikt en sluit de klep weer af.

  5. Inktcontrole

    De printer moet uiteindelijk nog het nieuwe patroon gaan valideren. Wanneer het allemaal gelukt is verdwijnt de foutcode. Je kunt weer afdrukken.

printerinkt-Xerox Workcentre 3220 DN

Beste Xerox Workcentre 3220 DN huismerk printerinkt kopen

Krijg je een melding dat je niet meer kunt printen met jouw workcentre 3220-dn? Dan moet je nieuwe inkt kopen. Je hebt feitelijk 2 keuzes: originele inkt van Xerox of huismerk toners. Klooninkt is soms wel de helft zo goedkoop, bevat vaak meer inkt en heeft bijna dezelfde kwaliteit als originele producten.

Wanneer spreken we van huismerk inkt?
Gerecyclede huismerk toners zijn officiele merkartikelen die nagevuld en opnieuw verkocht worden. Dit wordt geregeld door betrouwbare leveranciers en zijn tot wel 50% goedkoper. Deze B-merk inkt is volledig vol gevuld, wat bij de originele vaak niet gebeurt. Printen is dus een stuk goedkoper. De kwaliteit van een afdruk komt overeen met standaard inkt. 

Issues bij het installeren van een huismerk toner
Soms komt er een bericht met een foutmelding bij het installeren van imitatie inkt. Dit probleem ontstaat doordat Xerox eigenlijk wil dat jij hun eigen toners gebruikt. Een waarschuwing kan je negeren en wegklikken. Nog niet opgelost? Je leest onderstaand nog een aantal tips.

  1. Onderzoek of je de geschikte budget toner hebt. Schrijf het modelnummer op en controleer of deze hetzelfde is als de fabriekscode van een origineel patroon.
  2. Reset de printer naar de fabrieksinstellingen. Het kan helpen om de printer even 15 – 30 minuten uit te laten.
  3. Controleer of de inkttoner goed is geplaatst.
  4. Bij een nieuwe printer moet je soms eerst een keer printen met de originele inkt. Pas daarna is het mogelijk alternatieve inkt toe te passen.
  5. Check of je het dopje / plastic los hebt gemaakt.
  6. Gebruik een pluisvrije doek om de contactpunten te cleanen.
  7. Check de actuele versie van de printersoftware en drivers. Bekijk de website van Xerox.
  8. Voer een reinigingsprogramma uit.

Veelgestelde vragen en problemen

Zwart printen lukt niet i.v.m. lege kleureninkt, is dit op te lossen?
Veel printer schakelen de zwart-wit functie uit indien een kleurenpatroon ontbreekt. Dat is zeer frustrerend. Dit is soms eenvoudig op te lossen. Open de printinstellingen en kies voor enkel zwart-wit afdrukken. Lukt dit niet? Plak een stuk donker plakband over het venstertje van de lege Xerox Workcentre 3220 DN toner.

Waarmee kan ik de inkt reinigen voor de workcentre 3220-dn?
Het gros van de printers hebben de ingebouwd reinigingsprogramma zodat de printkop langer meegaat. Dankzij automatische printkopreiniging blijft de printer mooie afdrukken maken. Om de paar maanden de Xerox toners er even in en uit halen wordt ook geadviseerd. Je machine heeft een melding wanneer het gereinigd moet worden. Ook in de slaapstand wordt het onderhoud uitgevoerd.

Kan ik de inkt voor de Xerox Workcentre 3220 DN opnieuw vullen?
In diverse webwinkels zijn navulbare patronen verkrijgbaar. Het betreft speciale patronen die je zelf opnieuw kunt aanvullen met navulinkt. Ook kan dit ook worden gedaan door computerwinkels die hier ervaring mee hebben. Deze bedrijven faciliteren budget namaak producten en verstrekken geen originele Xerox toner-inkt.

Waar kan ik actuele software en drivers downloaden voor de workcentre 3220-dn?
Je all-in-one apparaat op de juiste manier installeren hoeft niet zo frustrerend meer te zijn. Normaal gesproken herkent jouw Mac of windows computer de printer binnen een minuut. Je kunt uiteraard gebruik maken van de actuele printersoftware. Deze zijn moeiteloos te downloaden op het gebruikersportaal van Xerox. De geldige printer drivers die geschikt zijn voor de workcentre 3220-dn staan vermeld op de website van Xerox. In het supportcenter download je daarnaast extra specificaties zoals een gebruikershandleiding, tips m.b.t. het onderhoud en hulp bij technische problemen.

Wat zijn veel voorkomende storingen en error codes bij de workcentre 3220-dn?
Een printerstoring is vervelend en komt nooit gelegen. Soms zijn het nietszeggende foutcodes. Zulke error-codes zijn op te zoeken via de portalen van de fabrikant. Veel voorkomende Xerox Workcentre 3220 DN storingen zijn; printkop fout, vastgelopen papier, geen inkt, geen wifi, reiniging, cartridgeprobleem, wil niet printen, langzaam, slecht leesbare tekst, wil niet scannen.

Hoe installeer ik een printer in het netwerk?
De huidige Xerox printers en scanners beschikken over draadloze WiFi functionaliteiten (wireless / airprint). Dit heeft als voordeel dat ze ook werken zonder kabel aan de PC of laptop. De workcentre 3220-dn WiFi printer is dan via internet te benaderen. Daarnaast kan er worden geprint vanaf apps op de telefoon of iPad / tablet.

Kan ik een inkt abonnement afsluiten?
Tegenwoordig zijn er opvallend veel aanbieders waar je je kunt registreren voor een inkt-abonnement. Je ontvangt dan om de 30 dagen, om de zoveel maanden of zodra de inkt bijna op is een gevulde goedkope toner. Op basis daarvan kan je niet meer vergeten inkt te kopen en heb je de garantie dat je ten allen tijde een afdruk kunt maken. Er zijn verschillende toner abonnementen. Van budget (75 prints per maand) tot plans voor grote bedrijven (duizenden prints per maand).

Plaats een reactie