bol.com-logo
inktwereld-logo
logo-printabout
inktweb-logo
coolblue-logo

Inkt Canon Pixma MP250

Direct inkt voor de Canon Pixma MP250 bestellen en laten bezorgen? Op Inktaanbieding.nl ontdek je de bekendste online verkooppunten en forse kortingen voor printerinkt voor alle printers. Middels onze tools bestel je eenvoudig goedkope kleureninkt (geel, magenta, cyaan) en natuurlijk zwarte inkt geschikt voor de pixma-mp 250 in april 2024. Ook lees je op deze website slimme bespaartips, info aangaande namaak inkt & technische specificaties.

  • Inktcartridges zijn te bestellen v.a €20,00.
  • Je hebt diverse kleuren voor de pixma-mp 250: Geel (Yellow), Blauw (Cyaan), Roze (Magenta) en Zwart.
  • Doorgaans zijn er twee keuzes: imitatie inkt of originele inkt van Canon.
  • Huismerk inkt is veel voordeliger en bevat meer inkt. Hierdoor bespaar jij tot maar liefst 50%.
  • Een populair inktpatroon is de Canon PG510 / 512 – CL511 / 513 Multipack XL.
  • Niet vergeten: kies voor een voordeelverpakking.

Inhoud: Vind de goedkoopste inkt voor Canon Pixma MP250 | Tips om slimmer en goedkoper te printen | Welke inkt moet ik hebben voor de pixma-mp 250? | Stappenplan inkt vervangen | Huismerk inkt | Veelgestelde vragen

MerknaamCanon
Seriepixma-mp
Modelnummer250
Soort printerInkjet
Vaak bestelde cartridgeCanon PG510 / 512 – CL511 / 513 Multipack XL
Verwachte prijs €€

Goedkoopste Canon Pixma MP250 printerinkt bestellen (april 2024)

Printen kan veel geld kosten. Een printje in zwart wit kost gemiddeld enkele centen en een full-color al snel €0,11 per print. Met het plaatsen van een bestelling voor de goedkoopste Canon Pixma MP250 cartridges bespaar je eenvoudig veel geld. Een bezoek brengen aan een kleine plaatselijke winkel om nieuwe inkt te kopen is in de regel niet slim. Je bent veel goedkoper uit als je het online koopt. Dit blijkt keer op keer uit de bekende prijsvergelijking van de Consumentenbond. Dit zien we het sterkst bij Canon originele merktoners en merkcartridges. In het overzicht hieronder staan gerenommeerde webwinkelswaar je op een gebruiksvriendelijke manier eenvoudig jouw patronen kunt kopen. Per website check je of ze navulbare inkt en/of originele inkt bezorgen.

Winkel Aanbod Beoordeling Aanbieding
Bol.com Grootste aanbod
Huismerk
Origineel
Bekijken
Inktwereld.nl Lage prijzen
Huismerk
Origineel
Bekijken
Go4inkt.nl Jaren ervaring
Huismerk
Origineel
Bekijken
Inktweb.nl Goede service
Huismerk
Origineel
Bekijken
Coolblue.com Snel thuisbezorgd
Huismerk
Origineel
Bekijken
Printabout.nl Bekende webwinkel
Huismerk
Origineel
Bekijken
Sneltoner.nl Ruim assortiment
Huismerk
Origineel
Bekijken

Goedkoper printen met deze bespaartips
Besparen op de kosten van een pixma-mp 250? Hierna bieden we handige truukjes zodat jij vanaf nu nog goedkoper kunt printen.

  • Ga voor huismerk inkt. De afdrukkwaliteit is vrijwel hetzelfde en bespaart tot wel 50%.
  • Geef de voorkeur aan de zwart-wit optie. Kleureninkt is duur.
  • Bekijk de verschillende printinstellingen eens. Stel de printer in op bijvoorbeeld snel-modus. De kwaliteit is iets minder, maar het verbruikt al snel 10% minder inkt.
  • Test het gebruik van lettertypes als Ecofont of Calibri.
  • Druk dubbelzijdig af. Het papier dat je bespaart is aanzienlijk.
  • Haal de printer van het stroomnet als er niet geprint wordt. Anders zal de printer onnodig vaak reinigen.

Welke inkt is goed voor een pixma-mp 250?

De seintje dat dat het inktpatroon leeg is? Let op: Inktniveau waarschuwingen worden doorgaans te vroeg afgegeven. Je kunt dit gerust even afwachten. Zorg dat je een nieuwe cartridge/toner achter de hand hebt en zet deze er pas in als de kwaliteit van een printje onvoldoende is.

De all-in-one Canon Pixma MP250 noemen we ook wel een inkjetprinter. Hij is uitgerust met cartridges. Check eerst welke van de 4 kleuren (cyaan, geel, magenta of zwart) je moet vervangen. Daarna informeer je welk type inkt past. Daarvoor heb je eigenlijk geen advies nodig.

  1. Je kunt het handigste zoeken op cartridgenummer of de fabriekscode. Dit staat op het omhulsel van het huidige patroon.
  2. Zoek op het printermodel. Voor jouw printer is dat 250 uit de serie pixma-mp van Canon.
  3. Bekijk de doos/handleiding; hierin is alles wat je moet weten te vinden.

Bij de meeste online aanbieders als coolblue.nl en Mediamarkt.nl vind je ook huismerk-varianten. Deze zijn voordeliger en hebben meer ML inkt inhoud. Meer gegevens hierover check je in dit stukje.

TypeKleurInfo
Canon Pixma MP250 CyaanBlauwBlauwe inkt voor Grijsblauw en RAL 5021.
Canon Pixma MP250 MagentaRozeRoze inkt voor met name Oxyderood en RAL 3009.
Canon Pixma MP250 YellowGeelGele inkt voor met name Goudgeel en RAL 1004.
Canon Pixma MP250 Key / BlackZwartZwarte inkt voor eenvoudige printjes.
Tabel met kleuren inktcartridges voor de pixma-mp 250.

Geschikte cartridges voor in een pixma-mp 250.
Wij hebben de volgende ontdekt die werken met deze printer.

  1. Canon PG510 / 512 – CL511 / 513 Multipack XL
  2. Canon PG-510 / 512 Zwart XL
  3. Canon CL-511 / 513 Kleur XL


Voordelige Canon Pixma MP250 cartridge vervangen

Is de nieuwe inkt thuisbezorgd? Dan wordt het tijd om de cartridge te plaatsen. Verderop vind je een praktisch stappenplan waardoor jij het moeiteloos kunt doen.

Uitleg cartridges pixma-mp 250 vervangen

  1. Inzicht in welke kleur(en) vervangen moeten worden

    De printer of PC vertelt je welk CMYK patroon er aan vervanging toe is.

  2. Oude cartridge uit het aparaat halen

    Open de klep van de printer en haal het oude patroon eruit. Zet het niet bij het afval. Je kunt ze afgeven bij een computerwinkel of inleverpunt.

  3. Pak de nieuwe inkt erbij

    Haal de nieuwe cartridge uit het verpakkingsmateriaal. Verwijder de tape zoals je kunt zien in de gebruiksaanwijzing.

  4. Nieuwe inktcartridge in de printer plaatsen

    Plaats het inktpatroon in de daarvoor bedoelde sleuf. Druk deze goed aan tot je voelt dat deze vastklikt en sluit de klep weer af.

  5. Nieuwe inkt herkennen

    De printer gaat nu starten met een validatieproces van de nieuwe inkt. Indien alles juist geplaatst is wordt het actuele inktniveau getoond. Je kunt weer afdrukken.

printerinkt-Canon Pixma MP250

Beste Canon Pixma MP250 huismerk printerinkt kopen

Zit er niet meer genoeg inkt in jouw pixma-mp 250? Dan moet je nieuwe inkt kopen. Kies voor een van deze twee: originele inkt van Canon of huismerk cartridges. Klooninkt kan een besparing opleveren van wel 60%, heeft meer inhoud en komt vaak net zo goed uit de test als originele inktpatronen.

Wanneer spreken we van huismerk inkt?
Gerecyclede huismerk cartridges zijn meestal gebruikte originele producten die opnieuw gevuld worden met inkt. Dit navullen gebeurt vaak door erkende specialisten en zijn fors goedkoper. Een huismerk product bevat altijd meer dan 90% inhoud, wat bij de A-merken vaak niet gebeurt. Het is dus een slimme manier om te besparen. De kwaliteit van een afdruk is erg goed, het is nauwelijks te onderscheiden van officiële inkt. 

Problemen bij het gebruiken van een huismerk cartridge
Zo nu en dan komt er een bericht met een foutmelding wanneer je een patroon plaatst met imitatie inkt. Dit heeft te maken met het feit dat Canon eigenlijk wil dat jij hun eigen cartridges koopt. Zo’n storing kan je gewoon wegklikken. Nog niet opgelost? Je treft hieronder enkele praktische adviezen.

  1. Achterhaal of je de juiste kloon cartridge hebt. Noteer het modelnummer en kijk of deze overeenstemt met de inkt die de fabrikant voorschrijft.
  2. Kies ervoor de printer te resetten. Wacht even een half uurtje met opnieuw opstarten.
  3. Controleer nog eens of de inktcartridge goed is vastgeklikt.
  4. Bij een nieuwe printer moet je wel eens eerst een testprintje doen met de merkinkt. Hierna kun jij kiezen voor alternatieve inkt.
  5. Controleer nog eens of je het lipje los hebt gemaakt.
  6. Maak de contactpunten schoon met een zachte droge doek.
  7. Gebruik altijd de nieuwste software en drivers. Deze vind je op de website van Canon.
  8. Kies voor printkop reinigen of spuitkanalen controleren.

Veelgestelde vragen

Ik kan geen zwart-wit printen omdat kleureninkt op is, is dit op te lossen?
Diverse printers werken niet met zwart-wit op het moment dat 1 andere kleur (geel, magenta, cyaan) op is. Dit is frustrerend. Gelukkig zijn er verschillende oplossingen. Begin met het instellen van de printer op zwart en wit printen. Blijft de printer een error geven? Plak een stukje tape over het venstertje van de lege Canon Pixma MP250 cartridge.

Bestaat de optie inkt reinigen voor de pixma-mp 250?
De meeste printproducten passen zelf een reinigingsprogramma toe om de printkop schoon te maken. Zo komt er altijd een mooie printafdruk uit de machine. Maandelijks de Canon cartridges ontdoen van stof kan ook helpen. Het systeem heeft een melding als het nodig is om te reinigen. Ook als de printer uit staat (maar wel aan het de stroom zit) worden er printeronderhoud programma’s uitgevoerd.

Hoe kan ik de inkt voor de Canon Pixma MP250 bijvullen?
In de winkel zijn navulbare artikelen te koop. Dat zijn inktpatronen die zelfstandig eenvoudig bij te vullen zijn met navulinkt. Vaak kan je het navullen ook laten doen bij organisatie die alle benodigde materialen in huis hebben. Deze winkels faciliteren laag geprijsde huismerk artikelen in plaats van originele Canon cartridge-inkt.

Hoe werkt het updaten van software en drivers voor de pixma-mp 250?
Een printapparaat opstarten en installeren doet iedereen eenvoudig zelf. Vaak herkent een windows laptop of Mac de printer binnen een minuut. Vergeet echter niet de geldige printersoftware. Deze kan je downloaden en installeren op het gebruikersportaal van Canon. De printer drivers voor je pixma-mp 250 zijn te downloaden op de website van Canon. Hier bekijk je verder praktische assistentie als handleidingen, de juiste instellingen en oplossingen voor veelvoorkomende problemen.

Hoe verhelp ik error codes en storingen bij de pixma-mp 250?
Een printerstoring is vervelend maar is soms makkelijk op te lossen. Er zijn veel verschillende foutcodes geprogrammeerd. Dergelijke error-codes kun je achterhalen op het informatieportaal en via de klantenservice. Vervelende Canon Pixma MP250 storingen zijn; reiniging, vastgelopen papier, geen wifi, printkop fout, geen inkt, afdrukken kost veel inkt, wil niet scannen, langzaam, cartridgeprobleem, slecht leesbare tekst.

Hoe hang ik de printer aan mijn netwerk?
De nieuwste Canon scanners en printers verlenen Airprint en draadloze WiFi functionaliteiten (wireless). Groot pluspunt is dat je vanuit je luie stoel kunt printen vanaf elk device (vaste PC, laptop of andere apparaten). De pixma-mp 250 WiFi printer is dan via internet te benaderen. Tevens kunnen er ook prints gemaakt worden via de officiële app op een iPad of telefoon.

Wat zijn de voordelen van een inkt abonnement?
Tegenwoordig zijn er steeds meer merken en aanbieders die speciale inkt-abonnementen aanbieden. Een winkel of fabrikant stuurt dan 4 wekelijks, om de 3 maanden of wanneer het inktpatroon bijna leeg is een gevulde goedkope cartridge. Op die manier kan je niet meer vergeten inkt te kopen en heb je zekerheid dat de printer alle functionaliteiten behoudt. Er zijn verschillende cartridge abonnementen. Van voordelig (25-50 prints per maand) tot exclusief (honderden prints per maand).

Plaats een reactie