bol.com-logo
inktwereld-logo
logo-printabout
inktweb-logo
coolblue-logo

3D Printers

3D printers kom je tegenwoordig steeds vaker tegen. Ze worden gebruikt in de medische wereld, de ruimtevaart en vinden nu ook steeds meer hun weg naar onze woonkamers. 3D printers zijn tegenwoordig in alle soorten en maten te koop. Van DIY (doe het zelf) bouwpakketten tot volledig voor gemonteerde professionele 3D printers. Wilt u meer informatie over 3D printers en de toepassingen hiervan? Dan bent u op inktaanbieding.nl op de juiste plek uitgekomen. Hier vindt u informatie over de laatste modellen 3D printers, filamenten (soort toner / cartridge), nieuwsartikelen en 3D teken programma’s.

Welke soorten 3D printers zijn er:

  • Professionele 3D printers: Wilt u een printer voor professioneel gebruik zoals bijvoorbeeld het maken van prototypes.
  • DIY Printers: Wilt u een 3D printer om thuis hobbymatig te gebruiken dan is een DIY printer perfect voor u.
  • 3D Printers: Wanneer u geen professionele printer nodig hebt en ook niet zelf u printer in elkaar wilt zetten (DIY).

Hoe werkt een 3d printer?
Een 3D printer is een apparaat dat digitale 3D tekeningen omzet naar driedimensionale objecten. De 3D printer bereikt dit door door laag op laag te printen tot er een 3D object ontstaat. Om 3d te kunnen printen heb je ook printmateriaal nodig, ook wel filaments genoemd.

Wat zijn filaments?
Er zijn verschillende materialen die u kunt gebruiken voor uw 3d printer. Printmaterialen worden ook wel Filaments genoemd. De meest voorkomende printmaterialen oftewel Filaments zijn gemaakt van thermoplastic. Over het algemeen zijn dit PLA en ABS Filaments.

Waar moet u op letten wanneer u een 3D printer wilt kopen?

Wanneer u een 3D printer wilt kopen denk dan van te voren goed na waarvoor u de 3D printer wil gaan gebruiken. Wilt u deze hobbymatig of voor professionele doeleinden gaan gebruiken? Zo hebben de wat goedkopere DIY printers vaak een matige printkwaliteit waardoor deze iets minder geschikt zijn voor professioneel gebruik. Wilt u erachter komen welk model voor u het meest geschikt is stel uzelf dan de volgende vragen:

  • Met welke materialen wil ik 3D printen?
  • Hoe groot zijn de voorwerpen die ik wil gaan printen?
  • Is de snelheid van het 3D printen belangrijk voor mij?
  • Wil ik met meerdere materialen of kleuren tegelijk kunnen 3d printen?

Wat kost een 3D printer?

De prijzen van 3D printers variëren enorm. De goedkoopste 3D printers beginnen vanaf ongeveer €600,- oplopend tot ongeveer €6000,- voor een (semi)professionele 3D printer. De goedkopere modellen zijn perfect voor thuis of hobbymatig maar schieten zeker te kort wanneer productontwikkelaars, designers of ingenieurs hier modellen mee willen maken. Voor het maken van prototypen en modellen heeft u ruim voldoende aan een (semi)professionele 3D printer. Wilt u echter een 3D printer voor industriële toepassingen, waar een hoge printsnelheid en groot printvolume gevraagd wordt dan kunt u beter contact op nemen met een gespecialiseerd bedrijf. Voor industriële printers kunnen de prijzen oplopen tot wel vijftig of honderdduizend euro. Word dit u iets te veel van het goede, bekijk dan hier onder enkele van de nieuwste (niet industriële) modellen 3D printers.

Plaats een reactie