bol.com-logo
inktwereld-logo
logo-printabout
inktweb-logo
coolblue-logo

Cartridges

Op zoek naar goedkope cartridges? Op Inktaanbieding.nl vind je de beste aanbiedingen en een overzicht met goedkope leveranciers van (huismerk) cartridges voor jouw printer. Online vind je altijd het beste assortiment inkt voor alle populaire merken zoals Brother, Canon, Epson, Dell, Lexmark, Olivetti, Riso, Xerox en HP. Op deze pagina lees je meer informatie cartridges: wat zijn het, waar moet ik op letten bij het kopen, en hoe kan ik besparen?

Wat is een inktcartridge?
Cartridges zijn bedoeld voor inkjetprinters. Deze patronen zijn gevuld met vloeibare inkt. Door middel van de printkop wordt het inkt op het papier gespoten. Met hulp van heel kleine schokjes zorgt de printer ervoor dat de inkt precies op de juiste plek terecht komt.

De voordelen van cartridges
Het voordeel van een inkjetprinter op basis van cartridges is dat de printer zelf relatief goedkoop is. Echter, de cartridges zijn weer relatief duur. Zeker als je dit vergelijkt met bijvoorbeeld laserprinters die werken met toners. Daarnaast zie je vaak dat de spuitmondjes uitdrogen als de printer een tijdje niet gebruikt.

De kosten van cartridges

Cartridges zijn relatief duur. Zeker als je kiest voor originele merktinkt. Je betaalt omgerekend al gauw een paar cent voor een afdruk. Zeker als je wat meer print is dit vrij duur. Gelukkig kan je op verschillende manieren wel besparen. De belangrijkste tip is om eens te kijken naar huismerk cartridges. Dit is klooninkt dat gemaakt wordt door derde partijen. De kwaliteit van de inkt is nagenoeg hetzelfde, maar de kosten een stuk lager. Met imitatie inkt bespaar je tot wel 60% op de printkosten.

  • Printen met cartridges is relatief duur
  • De inktpatronen kosten zo tussen de €3,50 tot wel €35,00
  • Uiteraard ligt dit aan de kleur en de inhoud van de patronen
  • Met een huismerk kan je tot wel 60% besparen ten opzichte van originele merkcartridges

De voordelen van huismerk cartridges

Ga je voor echte merkinkt van bijvoorbeeld Canon, Epson, Brother of HP? Dan zul je al snel merken dat de inkt niet goedkoop is. Huismerk kan dan een prima alternatief zijn. Omdat de patronen goedkoper zijn en doordat er meer inkt in zit (de patronen worden helemaal gevuld in tegenstelling tot veel merkproducten) bespaar je zo rond de 60%.

Veel mensen willen graag de originele producten gebruiken omdat ze denken dat de kwaliteit beter is, of omdat namaak inkt schadelijk is voor de printer. Uit verschillende tests van o.a. de Consumentenbond blijkt dat de kwaliteit van huismerk inkt vaak heel goed is.

  • Een forse besparing op de printkosten
  • Meestal zijn huismerk patronen gerecyclede  originele cartridges. In plaats van deze weg te gooien worden ze dus opnieuw gebruikt wat hartstikke duurzaam is
  • De namaak-cartridges bevatten vaak meer inkt dan originele producten