bol.com-logo
inktwereld-logo
logo-printabout
inktweb-logo
coolblue-logo

Beste printerinkt

Als consumenten moeten kiezen, dan geven ze eerder de voorkeur aan de beste printer dan aan de beste inktpatronen. Printen speelt tegenwoordig een belangrijke rol op het kantoor maar ook thuis. Inktpatronen zijn vervangbare onderdelen van een inkjet printer en ze bevatten één of meerdere inktreservoirs. Ze beschikken ook over elektronische contacten en een microchip die communiceert met de printer. Enkele bekende namen van producenten van inktpatronen zijn HP, Cannon, Dell, Epson, Brother, Lexmark, Xerox en Sharp. Daarnaast zijn er ook nog Apple, Copystar, IBM, Konica-Minolta, Kyocera Mita, NEC, Panasonic, Pitney Bowes, Ricoh, Samsung en Toshiba.

Goede inktpatronen bestellen

Online vindt u een uitgebreide keuze in de beste inktpatronen. Op het internet kan u zelfs gerecycleerde inktpatronen kopen, die zijn veel goedkoper dan nieuwe. Een ander voordeel is dat consumenten hun oude inktpatronen kunnen inleveren in ruil voor korting op hun nieuwe aankoop. Goedkope inkt online kopen is eenvoudig, rustig en bespaart u veel tijd. Uw inktpatronen kunnen aan huis geleverd worden en online leveranciers bieden vaak kortingen. Ondanks al die voordelen moeten online klanten steeds op hun hoede zijn voor fraude en oplichterij! U kunt deze ongemakken vermijden door op voorhand wat research te doen over het product, merk of bedrijf. Controleer goed of de inktpatronen die u wilt aanschaffen dezelfde grootte hebben als de oude. Inktpatronen met een verkeerd model kunnen uw printer beschadigen. Nu staat niets u nog in de weg om online op zoek te gaan naar de juiste inktpatronen aan de beste prijzen. We raden u tot slot nog aan om zoveel mogelijk te kiezen voor de inktpatronen van hetzelfde merk als uw printer. Kijk goed rond voor de leverancier met de beste aanbiedingen. Nu zal u eindelijk kunnen besparen op het kopen van de beste inktpatronen.

Het ontstaan van printerinkt
Er bestaan nogal wat misverstanden bij computergebruikers over printers en inktpatronen. Zo denken nogal wat mensen dat iedere cartridge op iedere printer past, of omgekeerd: dat op één printer enkel één type van inktcartridge past. Beide opvattingen zijn verkeerd. Of om helemaal exact te zijn: ze zijn meestal verkeerd. Om het hele verhaal te geven, eerst een kleine geschiedenis van de printers.

Geschiedenis cartridges

De eerste printers waren eigenlijk geautomatiseerde tekstverwerkers, waarvan de handmatige typemachine de stamvader van is. Er waren in de jaren 1970 maar een handjevol merken dat printers aanboden. Om de letters in inkt op papier te krijgen werden inktlinten gebruikt. Pas vanaf de jaren 1980, bij de invoering van de inkjet printer, werden inktcartridges noodzakelijk. Sindsdien worden gebruikers geconfronteerd met lege cartridges (of drums bij laserprinters) die moeten vervangen worden. Dit was al geen pretje om bij inktlinten te doen, een inktpatroon vervangen is soms zo mogelijk nog frustrerender.

Hoe weet ik wat de meest geschikte printerinkt is voor mijn printer?

Eerst en vooral dient u te kijken welk modelnummer uw lege inktpatroon heeft. Dit heeft u nodig om op websites van aanbieders het juiste inktcartridge te kunnen selecteren. Online kunt u trouwens ook beter de prijzen van de verschillende aanbieders vergelijken. Neem geen risico en bestel een inktcartridge van het merk van uw printer. Zo zult u nooit voor verrassingen komen te staan. De prijs kan een beetje hoger zijn dan het ‘namaak’ inktpatroon, maar u bent verzekerd van kwaliteit en duurzaamheid. Een cartridge van uw printermerk is trouwens ook beter voor uw printer, aangezien er een 100% compatibiliteit is.