bol.com-logo
inktwereld-logo
logo-printabout
inktweb-logo
coolblue-logo

8 printerinkt bespaartips

Op het gebied van thuisprinters zijn de printers van Brother, Canon, Epson of HP de meest betrouwbare. Of je nu een laserprinter hebt of een inkjetprinter: je krijgt altijd de beste kwaliteit prints voor brieven, rapporten en foto’s. Maar ook al zijn de meeste printers tegenwoordig zeer betaalbaar, de meeste kosten ben je uiteindelijk kwijt aan het vervangen van je cartridges. Toch kun je als je een beetje oplet de kosten van je inkt cartridges tot een minimum beperken. Maak dan ook slim gebruik van de volgende 8 tips.

1. Gebruik bij het printen de “draft mode” of de “economy settings”
Gebruik dit zo vaak als het kan om zo min mogelijk printerinkt te verspillen. Vooral handig bij documenten die je alleen zelf nodig hebt.

2. Maak er een gewoonte van om alles in zwart/wit te printen
De kleurencartridges zijn duurder dan de zwarte cartridges. Zolang je print dus voor eigen gebruik is, print je alles in zwart/wit. Je hoeft het alleen maar even bij de printopties in te stellen op zwart/wit.

3. Zet je printer uit als je niet hoeft te printen
De meeste inkjetprinters maken zichzelf schoon als ze niet worden gebruikt (maar nog wel aan staan). Dit kost onnodig inkt. Laat je printer dus nooit lang aan staan als je hem niet gebruikt, zodat je printerinkt alleen wordt gebruikt bij het printen.

4. Print niet onnodig foto’s uit
Het printen van onnodige foto’s en afbeeldingen kost een heleboel inkt. Als jouw print de afbeeldingen niet echt nodig heeft, laat ze dan weg en bewaar je inkt voor belangrijker printopdrachten.

5. Print alleen het noodzakelijk van een webpagina
Het is meestal niet nodig om een hele webpagina uit te printen. Selecteer alleen het gedeelte dat je nodig hebt, door de linker muisknop ingedrukt te houden en de benodigde tekst te selecteren. Of gebruik de print selectie knop voordat je gaat printen.

6. Gebruik software om inkt te besparen
Je kunt software om inkt te besparen downloaden op het internet, zoals het gratis InkSaver. Deze en andere software zijn ideaal om prints van goede kwaliteit te maken met zo min mogelijk inkt. Kies uiteraard voor software die compatible is met je printer en je computersysteem.

7. Profiteer van (online) aanbiedingen
Misschien wel de makkelijkste manier om te besparen op je inktcartridges: maak gebruik van online aanbieders die inktcartridges met korting aanbieden. Koop niet zomaar in een winkel je toners, maar zoek het vooraf goed uit via internet.

8. Koop huismerken
Zeker als je veel print, koop dan huismerken en profiteer van grote kortingen en goedkope prijzen. Zo kun je soms tot wel 55% besparen op cartridges! Let wel op de kwaliteit en de comptabiliteit. Niet elke printer kan werken met huismerk inktpatronen.

Plaats een reactie