bol.com-logo
inktwereld-logo
logo-printabout
inktweb-logo
coolblue-logo

Goedkoopste Printerinkt

Omdat we tegenwoordig zoveel printen, is de vraag naar goedkope inktpatronen enorm gestegen. Inktjet printers zijn standaard geworden in elk kantoor en gezin. Dankzij deze handige apparaten kan u eenvoudig prints van hoge kwaliteit afdrukken. Maar foto’s, rapporten en bijvoorbeeld scripties afdrukken verbruikt veel inkt. Wij geven u enkele tips hoe u goedkope inktcartridges kunt aanschaffen. U heeft vast al gemerkt dat de prijs van een printer ongeveer gelijk is aan twee inktcartridges. Toch zal u verse inkt moeten vinden. Goedkope patrone zijn een must have in vele kantoren en gezinnen. U heeft ze wel al zien liggen in de winkel naast de veel duurdere inktcartridges van de bekende printerfabrikanten. De voordelige inktpatronen zien er heel aantrekkelijk uit maar zijn ze ook veilig? U wilt immers niet dat uw printer stuk gaat dankzij louche voordelige printerinkt.  Laten we eens kijken naar de verschillende inktcartridges die er beschikbaar zijn. De opties gaan van dure tot heel voordelige cartridges.

Voordelige inkt bestellen

  1. Als eerste zijn er de officiële cartridges van de bekende printerfabrikanten. Met dit type bent u verzekerd van kwaliteit. Deze inktpatronen leveren de beste resultaten. Het enige probleem is dat het zeker geen goedkope inktpatronen zijn, integendeel het zijn meestal de duurste op de markt. Hoe dan ook als u kwalitatieve en betrouwbare afdrukken verkiest dan is dit de beste oplossing. U kan soms goedkope inkt van de bekende merken aanschaffen bij online leveranciers. Zij bieden regelmatig aantrekkelijke kortingen.
  2. Dan zijn er ook nog de compatibele inktcartridges. Ze bevatten ook nieuwe inkt maar ze worden geproduceerd door andere bedrijven. Dit is waarschijnlijk de beste oplossing voor zij die inkt aanbiedingen zoeken die toch uitstekende resultaten leveren. De compatibele inktcartridges bieden een uitstekende balans tussen prijs en kwaliteit. Lees online recensies over de verschillende compatibele cartridges zodat u uiteindelijk zeker bent dat u de beste voordelige inktpatronen hebt gevonden.
  3. U kan ook nog kiezen voor de gerecycleerde inktcartridges. Dit zijn oude inktpatronen die zijn schoongemaakt en opnieuw zijn bijgevuld. Dit zijn dan ook de goedkoopste inktcartridges op de markt. Ze bieden jammer genoeg geen degelijke kwaliteit en zijn onbetrouwbaar.

Hoe kan ik goedkope printerinkt kopen?

De vraag naar printerinkt met lage prijzen is ontzettend gestegen sinds de populariteit van de inktjet printer. Dankzij de digitale fotografie kan iedereen een digitale donkere kamer installeren op de computer en snel foto’s afdrukken. Allemaal heel mooi, maar foto’s afdrukken verbruikt enorm veel inkt. Ook dankzij de all-in-one printers willen steeds meer mensen tegen weinig kosten printen. Deze apparaten bevatten een printer, kopieermachine en scanner in één. Onmisbaar op kantoor maar goedkope printerinkt is toch meer dan welkom. Na de aankoop is iedereen tevreden over de prestaties van hun nieuwe printer. Tot de inktpatronen leeg geraken. Dan schrikken velen want meestal zijn de kosten voor twee inktcartridges bijna gelijk aan de prijs van de printer. Ontgoocheld gaan die mensen dan op zoek naar een aanbieding. Als u zich in deze situatie kan herkennen dan moet u weten dat er een oplossing is. We stellen u hieronder enkele manieren voor om printerinkt goedkoop in te slaan. Niet alle inktpatronen zijn gelijk. Er bestaan diverse voordelige oplossingen!

Officiële inktpatronen

Als eerste kan u kiezen voor de inktpatronen die geproduceerd worden door de printerfabrikanten (OEM inktcartridges). Ze zijn gemakkelijk herkenbaar aan de logo’s en het kenmerkende design van de verschillende merken. U kan ze ook onderscheiden dankzij hun prijskaartje. Dit is allesbehalve goedkoop; OEM cartridges zijn de duurste op de markt. Maar ze zijn dan ook wel vervaardigd aan de beste kwaliteit. U krijgt een topproduct dat u niet zal ontgoochelen.

OEM cartridges v.s. compatible patronen

Er is ook een goedkopere alternatief voor de OEM cartridges, namelijk de compatible inktpatronen. Die zijn ook nieuw maar worden geproduceerd door andere bedrijven. Als u op zoek bent naar printerinkt aanbiedingen is dit de beste oplossing. De kwaliteit is te vergelijken met die van de OEM cartridges maar de prijzen zijn veel lager. Als u op zoek bent naar andere soorten printerinkt dan zijn de gerecycleerde inktcartridges misschien iets voor u. Dit zijn oude cartridges die zijn bijgevuld. Interessant qua prijs, maar met een groot risico, de kwaliteit laat soms te wensen over.

Hervulbare cartridges kunnen voordelig zijn
Als laatste kan u natuurlijk zelf voor inkt zorgen en zelf uw oude cartridges navullen. Dit is de interessante manier maar de inkt die u dan koopt is van slechte kwaliteit en kan uw printer beschadigen. Let daarom goed op de risico’s die hieraan vastzitten.

Samenvatting: welke goedkope inkt is geschikt voor uw printer?

Welke printerinkt u zal kopen, hangt af van uw wensen en behoeften. Als u enkel de beste kwaliteit wilt dan moet u OEM cartridges kiezen. Voor normale gebruikers moeten de compatibele inktpatronen voldoende zijn. Let wel goed op: sommige printerfabrikanten hebben een patent op hun cartridges zodat ze niet mogen nagemaakt worden. Dat betekent dat u van die modellen geen compatibele inktpatronen zal vinden. En ook al kiest u voor OEM cartridges, bestaan er nog andere manieren om goedkope printerinkt aan te schaffen. Bestel uw inktpatronen op het internet. Online leveranciers bieden lage prijzen aan met daarbovenop nog eens een snelle en gratis verzending van uw voordelige cartridge.