bol.com-logo
inktwereld-logo
logo-printabout
inktweb-logo
coolblue-logo

Toners

Het lijkt een beetje dom om het verschil te vragen tussen inkt en toner, toch zijn er nog altijd veel mensen die met die vraag blijven zitten. Natuurlijk is er een verschil tussen de twee. Mocht er geen verschil zijn dat zou u toch ook geen verschillende types cartridges moet kopen? Bekijk hieronder direct de meest populaire merken en modellen:

Hoe werkt een printer toner?

Toner cartridges zijn het soort inktpatronen dat wordt gebruikt in laser jet printers en kopieermachines. Ze zijn opgevuld met zeer fijne poedervormige inkt, Ze zijn niks zonder een thermische trommel die kan opwarmen en geen deel uitmaakt van de cartridge maar een vast onderdeel is van kopieermachines en printers sinds de jaren 80. De thermische trommel kan soms oververhit geraken als er zich niet genoeg toner meer bevindt in het patroon. Dat kan heel gevaarlijk zijn en het valt soms voor dat het papier verschroeid raakt tijdens het kopiëren. Wanneer de toner cartridges bijna leeg zijn zal de machine dat laten weten en vervangt u ze best zo snel mogelijk.

De thermische trommel in de kopieermachine of laser jet printer warmt op nadat het een signaal krijgt van de computer of het controlepaneel. Het opwarmen gaat erg snel en de warmte is geweldig. Door de hitte wordt de inkt in de toner cartridges ook opgewarmd. De inkt wordt zo gedwongen om door een reeks poorten te lopen waardoor het op de juiste plaats op het papier terechtkomt. Dit is eenvoudig uitgelegd, er zijn natuurlijk ook nog andere onderdelen in het printproces.

Hoe kan ik een toner cartridge vervangen?

Toner cartridges kunnen nagevuld worden. Normaal gezien komt de toner is een fles of een rechthoekige plastieken container die u in het toner-vak moet plaatsen. Bij sommige modellen is bijvullen niet mogelijk en moet de hele cartridge vervangen worden. Dat kan duur oplopen op lange termijn. Vervangers vinden voor toner cartridges is relatief eenvoudig omdat er overal beschikbaar zijn. De meeste fabrikanten raden aan dat u een vervanger gebruikt van hetzelfde merk, dat is natuurlijk in het voordeel van het bedrijf en is de meest dure oplossing. Er zijn gewoonlijk enkele heel goede alternatieve verkopers die uitstekende vervangers aanbieden.

Online toners kopen

U kan veel toner cartridges terugvinden op het internet. Er zijn veel online leveranciers die er zich in hebben gespecialiseerd en u zal zo geld kunnen besparen. Vergelijkend winkelen is gemakkelijker op het internet en u zal er makkelijker toner cartridges vinden die moeilijk te vinden zijn in de gewone winkels. De prijs voor toner cartridges zal verschillen van verkoper tot verkopen maar dat verschil is over het algemeen niet zo veel. De besparingen kunnen misschien gerealiseerd worden in de verzendingskosten of andere speciale aanbiedingen. Gewoonlijk is het kopen van toner cartridges in grote hoeveelheden voordeliger.

Wanneer u de toner cartridges koopt moet u zeker zijn dat het model compatibel is met uw laserjet printer of kopieermachine. Toner vervangers worden verkocht per gewicht, als de hele cartridge moet vervangen worden dan wordt de cartridge verkocht per grootte. Toner cartridges zijn onmisbaar in uw bureau. Daarom is het belangrijk dat u zo snel mogelijk op zoek gaat naar goede vervangers als de toner op is.