bol.com-logo
inktwereld-logo
logo-printabout
inktweb-logo
coolblue-logo

Inkt HP DeskJet 2623

Snel en voordelig inkt voor de HP DeskJet 2623 bestellen en laten bezorgen? Middels onze vergelijker vind je de meest geschikte aanbieders en kortingen voor cartridges en toners die passen in jouw printer. Zo vind je eenvoudig goedkope kleureninkt (cyaan, geel, magenta) en key (zwarte) inkt die geldig zijn voor de deskjet 2623 in april 2024. Daarbovenop vind je op inktaanbieding.nl printer bespaartips, details aangaande namaak inkt & technische specificaties.

  • Inktcartridges worden soms al verkocht v.a. €18,75.
  • Je hebt diverse kleuren voor de deskjet 2623: Roze (Magenta), Blauw (Cyaan), Geel (Yellow) en Zwart.
  • Er kan worden gekozen voor voordelige namaak inkt of originele inkt van HP.
  • Budget inkt is lager geprijsd en is volledig gevuld. Dit levert een besparing op van wel 60%.
  • Een prima patroon is de HP 304XL (N9K07AE / N9K08AE) Voordeelbundel.
  • Onze tip: met een voordeelverpakking kan je nog meer besparen.

Onderwerpen: Overzicht goedkoopste inkt voor HP DeskJet 2623 | 6 tips om te besparen op de printkosten | Welke inkt moet ik kopen voor de deskjet 2623? | Uitleg inkt vervangen | Huismerk inkt voordelen + nadelen | Veelgestelde vragen (en antwoorden)

MerkHP
Printerseriedeskjet
Modelnummer2623
Categorie printerInkjet
Vaak bestelde cartridgeHP 304XL (N9K07AE / N9K08AE) Voordeelbundel
Prijsindicatie €€€

Goedkoopste HP DeskJet 2623 printerinkt bestellen (april 2024)

Printen is soms niet erg voordelig. Een afdruk in zwart wit kost je om en nabij de €0,03 – €0,06en een full-color gemiddeld €0,10 – €0,12 voor een afdruk. Door te kiezen voor de goedkoopste HP DeskJet 2623 cartridges is het eenvoudig om geld te besparen. Een merkdealer / winkel binnenlopen voor je inkt-aankoop is in veel gevallen aan de prijs. Je bent veel goedkoper uit als je het online koopt. Dit blijkt uit de bekende prijsvergelijking van de Consumentenbond. Dit speelt met name bij HP originele merkcartridges en merktoners. In de tabel hieronder vind je populaire webwinkelswaar je op een betrouwbare manier gemakkelijk jouw patronen kunt kopen. Per website laten we zien of ze huismerk inkt of juist merk-inkt leveren.

Winkel Aanbod Beoordeling Aanbieding
Bol.com Grootste aanbod
Huismerk
Origineel
Bekijken
Inktwereld.nl Lage prijzen
Huismerk
Origineel
Bekijken
Go4inkt.nl Jaren ervaring
Huismerk
Origineel
Bekijken
Inktweb.nl Goede service
Huismerk
Origineel
Bekijken
Coolblue.com Snel thuisbezorgd
Huismerk
Origineel
Bekijken
Printabout.nl Bekende webwinkel
Huismerk
Origineel
Bekijken
Sneltoner.nl Ruim assortiment
Huismerk
Origineel
Bekijken

Tips om te besparen op de printkosten
Besparen op de kosten van een deskjet 2623? In het volgende schema communiceren we verschillende foefjes zodat jij vanaf nu nog goedkoper kunt printen.

  • Ga voor budget inkt. Je bereikt een vergelijkbare kwaliteit en je bespaart op deze manier al gauw 60%.
  • Print zoveel mogelijk in het zwart of grijswaarden. Kleureninkt is gewoon een stuk duurder.
  • Test de diverse printinstellingen. Bij het afdrukken heb je verschillende keuzes als minimale kwaliteit. Je merkt dat de kwaliteit wat minder is, alleen het printje heeft 10 – 15% minder inkt nodig.
  • Kies milieuvriendelijke lettertypes zoals Ecofont Sans of Garamond.
  • Kies voor de optie dubbelzijdig printen. Zo kun je tot 50% papier besparen.
  • Haal de stekker uit de printer wanneer deze niet wordt gebruikt. Zo vermijd je dat de printer te vaak reinigt (wat weer inkt kost).

Wat is geschikte inkt voor de deskjet 2623?

Geeft de printer een melding dat dat de voorraad inkt te laag is? Let op: Inkt indicatoren zijn een schatting. Wij adviseren om niet meteen te vervangen. Zorg dat je vast nieuwe inkt in huis hebt en ververs deze wanneer de kwaliteit van een printje onvoldoende is.

De all-in-one HP DeskJet 2623 is een inkjetprinter. Het maakt gebruik van cartridges. Achterhaal als eerst welke kleur vervangen moet worden. Dan achterhaal je welk type je nodig hebt. Daar kan je gemakkelijk achter komen.

  1. Controleer het cartridgenummer / fabriekscode. Dan koop je nooit het verkeerde model.
  2. Zoek op printernaam. In dit geval de 2623 uit de serie deskjet van het merk HP.
  3. Doorzoek de handleiding; daar geeft fabrikant ook aan welke inkt je kunt gebruiken.

Bij veel webwinkels als Inkclub en Printabout.nl kom je vaak uit bij een goedkoper huismerk. Deze zijn scherp geprijsd en ook volledig gevuld. Meer info bieden we in dit stukje.

TypeKleurInfo
HP DeskJet 2623 CyaanBlauwBlauwe inkt voor met name Signaalblauw en RAL 5000.
HP DeskJet 2623 MagentaRozeRoze inkt voor tinten als Lichtroze of RAL 3000.
HP DeskJet 2623 YellowGeelGele inkt voor met name Kerriegeel of RAL 1032.
HP DeskJet 2623 Key / BlackZwartZwarte inkt voor het printen van echt zwart.
Tabel met verkrijgbare inktcartridges voor de deskjet 2623.

Relevante cartridges voor o.a. de deskjet 2623.
Wij hebben de volgende gesignaleerd die geschikt zijn voor deze printer.

  1. HP 301XL Voordeelbundel
  2. HP 301XL inktcartridge Zwart
  3. HP 301XL inktcartridge Kleur


Voordelige HP DeskJet 2623 cartridge vervangen

Heb je de nieuwe inkt in huis? Dan wordt het tijd om de cartridge te vervangen. Hieronder plaatsen we adviezen waardoor jij het moeiteloos kunt doen.

Uitleg cartridges deskjet 2623 vervangen

  1. Welk patroon is er leeg?

    De software op de PC toont je welke van de CMYK-patronen je moet verversen.

  2. Oude cartridge verwisselen

    Doe de klep van de printer omhoog en onttrek de lege patronen uit het apparaat. Gooi ze niet zomaar in de afvalbak maar deponeer ze bij een inleverpunt.

  3. Nieuwe inkt uit de verpakking halen

    Haal de nieuwe cartridge voorzichtig uit de verpakking. Verwijder het beschermmateriaal zoals je kunt zien op het doosje.

  4. Nieuwe inktcartridge plaatsen

    Plaats het patroon in de printer. Zorg dat het goed vastklikt en doe de klep weer dicht.

  5. Installeren

    De printer zal als laatste stap de geplaatste inkt gaan beoordelen. Op het moment dat je dit op de juiste manier hebt gedaan zal de storingscode verdwijnen. Optioneel kan je een testprintje maken.

printerinkt-HP DeskJet 2623

Beste HP DeskJet 2623 huismerk printerinkt kopen

Onvoldoende inkt in jouw deskjet 2623? Je zult dan even nieuwe inkt moeten halen. Dan moet je een keuze maken: originele inkt van HP of huismerk cartridges. Klooninkt is tot wel 50% goedkoper, bevat vaak meer inkt en zorgt doorgaans voor net zulke mooie printjes als merk-inkt.

Wat is huismerk inkt?
Gerecyclede huismerk cartridges zijn originele merkpatronen die nagevuld en opnieuw verkocht worden. Ze worden gefabriceerd door gespecialiseerde organisaties en zijn tot wel 50% goedkoper. Imitatie inkt is doorgaans 100% gevuld, wat bij de originele vaak niet gebeurt. Goedkoop afdrukken wordt zo een stuk eenvoudiger. De kwaliteit van een printje is vrijwel hetzelfde als officiële inkt. 

Oplossingen op problemen met het plaatsen van huismerk cartridge
Wellicht zul je een foutmelding krijgen bij het in gebruik nemen van imitatie inkt. Deze situatie komt voor omdat HP liever heeft dat jij hun originele cartridges gebruikt. Een foutmelding kan je in de meeste gevallen gewoon wegklikken. Lukt printen dan alsnog niet? Je leest onderstaand nog een aantal tips.

  1. Kijk of je de geschikte budget cartridge hebt geplaatst.Noteer het modelnummer en check of deze in lijn is met het nummer dat de fabrikant voorschrijft.
  2. Ga de printer opnieuw opstarten. Het kan helpen om de printer even 15 – 30 minuten uit te laten.
  3. Kijk of de inktcartridge op de juiste manier in de sleuf zit.
  4. Als je een printer voor het eerst in gebruik neemt moet je misschien eerst een keer printen met de merkinkt (die is meegeleverd). Pas daarna kan alternatieve inkt in de printer worden gebruikt.
  5. Bekijk of je het lipje hebt losgemaakt.
  6. Maak de contactpunten van het patroon nog eens goed schoon.
  7. Update de software (firmware) van de printer. Zie ook de website van HP.
  8. Inspecteer de printkop.

Veelgestelde vragen (en antwoorden)

Zwart-wit printen wil niet omdat kleureninkt op is, hoe los ik dat op?
Veel printers werken niet met zwart-wit als 1 andere kleur (cyaan, geel, magenta) op is. Dat is erg vervelend. Er is wel een oplossing zodat je niet onnodig dure kleureninkt hoeft te kopen. Ga naar de instellingen van de printer en kies voor printen in zwart-wit. Lukt dit niet? Plak wat schilderstape over op het plastic venstertje van de lege HP DeskJet 2623 cartridge.

Bestaat de optie inkt reinigen voor de deskjet 2623?
De meeste printers beschikken over een reinigingsprogramma om de printkop in goede conditie te houden. Op deze manier blijft de printer mooie afdrukken maken. Regelmatig de HP cartridges er even in en uit halen is ook aan te raden. Je product zal een melding tonen wanneer het tijd is voor de reiniging. Ook als de printer langere tijd in de stand-by stand staat kan uw printer zelf onderhoud uitvoeren.

Kan ik de inkt voor de HP DeskJet 2623 bijvullen?
Op de markt zijn navulbare inktpatronen beschikbaar. We bedoelen dan zogenaamde hervulbare patronen waarbij het navullen gewoon thuis kan gebeuren met navulinkt. Doorgaans kan je het hervullen ook uitbesteden aan computerwinkels die alle benodigde materialen in huis hebben. Deze experts werken met goedkope imitatie artikelen en dus niet originele HP cartridge-inkt.

Wat is de meest actuele software en drivers voor de deskjet 2623?
Een printapparaat opstarten en installeren is niet heel complex meer. Normaliter detecteert een Mac of windows PC een printer gelijk nadat deze wordt ingeschakeld. Je kunt uiteraard gebruik maken van de bijbehorende printersoftware. Deze zijn moeiteloos te downloaden via de support-pagina van HP. De geldige printer drivers voor de deskjet 2623 zijn te downloaden op de website van HP. Op de service- en updates pagina check je voorts handige informatie zoals instructies, onderhoudstips en het verhelpen van storingen.

Wat kan ik doen bij error codes en storingen bij de deskjet 2623?
Een printerstoring is irritant en komt altijd ongelegen. Er zijn veel verschillende foutcodes geprogrammeerd. Zulke foutmeldingen zijn te benaderen op de download- en supportpagina van het merk. Vervelende HP DeskJet 2623 storingen zijn; geen inkt, slechte verbinding met mobiele apparaten, geen wifi, vastgelopen papier, printkop fout, wil niet printen, slecht leesbare tekst, langzaam, afdrukken kost veel inkt, cartridgeprobleem.

Hoe maak ik een printer geschikt voor het netwerk?
De tegenwoordige HP printers verlenen Airprint en Wifi zodat je ook draadloos kunt afdrukken. Dat wil zeggen dat ze ook werken zonder kabel aan de PC of laptop. De deskjet 2623 WiFi printer biedt dus veel vrijheid via internet. Daarnaast kan je eenvoudig een document of mail printen via de App op een tablet of smartphone.

Wat zijn pluspunten van inkt abonnementen?
Tegenwoordig zijn er meer en meer printermerken die handige inkt abonnementen aanbieden. Een winkel of fabrikant stuurt dan om de 30 dagen, om de zoveel maanden of op momenten dat je andere inkt nodig hebt een gevulde goedkope cartridge. Met die service heb je altijd volle inktpatronen op voorraad en heb je de garantie dat de printer altijd bruikbaar is. Er bestaan meerdere cartridge abonnementen. Van budget (tientallen prints per maand) tot grote abonnementen (700-1000 prints per maand).

Plaats een reactie