bol.com-logo
inktwereld-logo
alleeninkt-logo
inktweb-logo
coolblue-logo

Inkt HP DeskJet D4268

Eenvoudig online inkt voor de HP DeskJet D4268 bestellen en laten bezorgen aan huis? Met behulp van onze inktvergelijker vind je de goedkoopste shops en kortingen voor printerinkt voor alle printers. Op die manier koop je vlug goedkope kleureninkt (geel, cyaan, magenta) en natuurlijk zwarte inkt die gebruikt kunnen worden in een deskjet d4268 in januari 2023. Ook vind je via onze experts handige printer tips, details inzake voordelen + nadelen van huismerk en bekende storingen en printer problemen.

 • Inktcartridges worden al aangeboden vanaf €17,00.
 • Er zijn in de basis 4 kleuren voor de deskjet d4268: Roze (Magenta), Geel (Yellow), Blauw (Cyaan) en Zwart.
 • Maak een keuze uit klooninkt of originele inkt van HP.
 • Namaak inkt is stukken goedkoper en bevat meer inkt. Hierdoor bespaar jij tot maar liefst 55%.
 • Een populair item is de HP 350XL + HP 351XL Voordeelbundel.
 • Aanrader: neem een voordeelverpakking voor extra voordeel.

Inhoud: Overzicht goedkoopste inkt voor HP DeskJet D4268 | Goedkoper printen met deze bespaartips | Wat is geschikte inkt voor de deskjet d4268? | Uitleg + info over inkt vervangen | Huismerk inkt voordelen + nadelen | Bekijk de veelgestelde vragen

MerkHP
Seriedeskjet
Modeld4268
Soort printerInkjet
Vaak gekozen cartridgeHP 350XL + HP 351XL Voordeelbundel
Prijsindicatie

Goedkoopste HP DeskJet D4268 printerinkt kopen (januari 2023)

De maandelijke printkosten kunnen flink oplopen. Een afdruk in zwart wit kost je circa enkele centen en een kleurenafdruk al gauw €0,10 – €0,12 per afdruk. Door middel van de goedkoopste HP DeskJet D4268 cartridges kan een gemiddeld huishouden jaarlijks tientallen euro’s besparen. Een willekeurige winkel binnenlopen om daar inkt aan te schaffen is doorgaans nogal prijzig. Het is vaak extra voordelig wanneer je online inkt bestelt. Dat toont de bekende prijsvergelijking van de Consumentenbond. Dit zien we vooral bij HP originele merkcartridges en merktoners. In de tabel hieronder vind je populaire aanbiederswaar je gebruiksvriendelijk vandaag nog de juiste inkt kunt vinden. Per webshop zie je of ze navulbare inkt en/of originele inkt in hun aanbod hebben.

Winkel Aanbod Beoordeling Aanbieding
Bol.com Grootste aanbod
Huismerk
Origineel
Bekijken
Inktwereld.nl Lage prijzen
Huismerk
Origineel
Bekijken
Go4inkt.nl Jaren ervaring
Huismerk
Origineel
Bekijken
Inktweb.nl Goede service
Huismerk
Origineel
Bekijken
Coolblue.com Snel thuisbezorgd
Huismerk
Origineel
Bekijken
Alleeninkt.nl Lage prijzen
Huismerk
Origineel
Bekijken
Printabout.nl Bekende webwinkel
Huismerk
Origineel
Bekijken
Sneltoner.nl Ruim assortiment
Huismerk
Origineel
Bekijken

Zes tips voor goedkoper printen
Nog voordeliger printen met de deskjet d4268? In de volgende lijst bieden we praktische tips om nog goedkoper te kunnen printen.

 • Bestel altijd klooninkt. De afdrukkwaliteit is vrijwel hetzelfde en je bespaart op deze manier al gauw 60%.
 • Probeer zoveel als het kan zwart-wit te printen. Het gebruik van kleureninkt is duurder.
 • Benut de verschillende functies van jouw printer. Onder opties vind je verschillende instellingen zoals conceptmodus. Je merkt dat de kwaliteit wat minder is, alleen je inktverbruik daalt al gauw met 10%.
 • Kies een zuinig lettertype zoals Ecofont en Garamond.
 • Kies voor de functie dubbelzijdig printen. Het papier dat je bespaart is aanzienlijk.
 • Haal de printer van de stroom wanneer deze niet wordt gebruikt. In de stand-by modus wordt vaak te vaak het reinigingsprogramma opgestart.

Wat is geschikte inkt voor de deskjet d4268?

Geeft de printer een bericht dat de inktvoorraad op is? Advies: Deze popups kun je vaak nog wel even negeren. Vervang nooit direct de inkt. Probeer altijd minimaal 1 reserve patroon te hebben en verwissel deze direct wanneer de afdrukkwaliteit onaanvaardbaar is.

De all-in-one HP DeskJet D4268 is een zogeheten inkjetprinter. Hij is uitgerust met cartridges. Begin met het bekijken welke kleur (geel, magenta, cyaan of zwart) vervangen dient te worden. Aansluitend vergelijk je welk type je nodig hebt. Dit kun je eenvoudig achterhalen.

 1. Het makkelijkste is om te zoeken op cartridgenummer / fabriekscode. Deze vind je aan de zijkant of voorkant.
 2. Google op het specifieke printernummer. In dit geval de d4268 uit de serie deskjet van HP.
 3. Kijk in de handleiding; daarin staan alle relevante zaken vermeld.

Bij de bekende aanbieders zoals bol.com en Inktdiscount.nl vind je vaak een huismerk-alternatief. Dit is scherper geprijsd en hebben meer ML inkt inhoud. Meer info bieden we in dit stukje.

TypeKleurInfo
HP DeskJet D4268 CyaanBlauwBlauwe inkt voor onder andere Groenblauw en RAL 5010.
HP DeskJet D4268 MagentaRozeRoze inkt voor onder andere Parelmoer lichtrood of RAL 4001.
HP DeskJet D4268 YellowGeelGele inkt voor kleuren als Koolzaadgeel of RAL 1023.
HP DeskJet D4268 Key / BlackZwartZwarte inkt voor de diepste kleur zwart.
Tabel met beschikbare inktcartridges voor de deskjet d4268.

Werkende cartridges voor de deskjet d4268.
Wij hebben onderstaande gedetecteerd die compatibel zijn met deze printer.

 1. HP 336XL + HP 342XL Voordeelbundel
 2. HP 336XL inktcartridge Zwart
 3. HP 342XL inktcartridge Kleur
 4. HP 337XL + HP 343XL Voordeelbundel
 5. HP 337XL inktcartridge Zwart
 6. HP 343XL inktcartridge Kleur


Voordelige HP DeskJet D4268 cartridge vervangen

De juiste inkt gevonden? Begin dan met het stappenplan om de cartridge te vernieuwen. Hierna zetten we adviezen waardoor jij het moeiteloos kunt doen.

Uitleg cartridges deskjet d4268 vervangen

 1. Welke kleuren vervangen?

  De printer of PC laat een popup zien welke van de CMYK-patronen je moet verversen.

 2. Oude cartridge uit de printer halen

  Open de printerkast en onttrek de lege patronen uit het apparaat. Gooi ze niet weg maar lever ze in bij een printerzaak.

 3. Open de nieuwe verpakking

  Haal de nieuwe cartridge uit het verpakkingsmateriaal. Verwijder het beschermmateriaal zoals je kunt lezen in de gebruiksaanwijzing.

 4. Nieuwe cartridge herinstalleren

  Plaats het inktpatroon in de houder. Let er goed op dat deze goed vastklikt en sluit de klep.

 5. Installeren

  De printer zal vervolgens starten met analyseren van de geplaatste inkt. Als je de stappen juist uitgevoerd hebt verdwijnt de foutcode. Eventueel kan je een testafdruk maken.

printerinkt-HP DeskJet D4268

Beste HP DeskJet D4268 huismerk printerinkt kopen

Is de inkt op van jouw deskjet d4268? Dan moet je nieuwe inkt kopen. Er kan worden gekozen voor: originele inkt van HP of huismerk cartridges. Klooninkt is tot wel 50% goedkoper, heeft een lager vulpercentage en biedt nagenoeg dezelfde kwaliteit als originele inkt.

Hoe zit het met huismerk inkt?
Gerecyclede huismerk cartridges zijn ingezamelde oude merkproducten die op professionele wijze worden getest, gereinigd en opnieuw gevuld. Dit wordt gedaan door gecertificeerde partijen en de prijs is erg concurrerend. Deze B-merk inkt bevat altijd meer dan 90% inhoud, terwijl dat bij officiële merkproducten vaak niet gebeurt. De afdrukkosten gaan dus fors omlaag. De kwaliteit komt overeen met officiële inkt. 

Oplossingen op problemen met het installeren van een huismerk cartridge
Misschien zul je een foutmelding krijgen als je wilt afdrukken met imitatie inkt. Dit ontstaat doordat HP het liefste ziet dat jij hun originele cartridges gebruikt. Zo’n waarschuwing kan je in de meeste gevallen gewoon wegklikken. Kun je het niet wegklikken? Dan vind je hieronder een aantal dingen die je kunt proberen.

 1. Kijk allereerst of je de juiste navulbare cartridge hebt gekocht.Lees op de verpakking welk modelnummer erop staat en check of deze hetzelfde is als het nummer dat de fabrikant voorschrijft.
 2. Trek de stekker uit de printer. Het kan helpen om de printer even 15 – 30 minuten uit te laten.
 3. Controleer of de inktcartridge op de juiste manier in de sleuf zit.
 4. Bij een nieuwe printer moet je dikwijls eerst een testprintje doen met de merkinkt. Pas daarna wordt het gedoogd om voor alternatieve inkt te kiezen.
 5. Kijk of je het lipje los hebt gemaakt.
 6. Maak de contactpunten voorzichtig schoon.
 7. Zoek naar nieuwe drivers of printersoftware. Deze vind je op de site van HP.
 8. Reinig de verstopte printkop.

Bekijk de veelgestelde vragen

Mijn printer print geen zwart omdat kleur op is, is dit op te lossen?
Diverse printers blokkeren de zwart-wit functie zodra een andere kleur leeg is. Dat is zeer frustrerend. Je kunt er gelukkig wel iets aan doen. Start met het kiezen voor puur zwart-wit printing. Blijft de printer een error geven? Plak een zwart tapeje op de volumelezer van de lege HP DeskJet D4268 cartridge.

Hoe kan ik inkt reinigen met de deskjet d4268?
Nieuwe printers passen zelf een reinigingsprogramma toe om de printkop schoon te houden. Door deze werking blijft jouw printer in topconditie. Maandelijks de HP cartridges schoonmaken draagt ook bij aan een langere levensduur. Je product vertelt je wanneer het gereinigd moet worden. Ook als de printer niet gebruikt wordt (standby) worden er printeronderhoud programma’s uitgevoerd.

Kan ik de inkt voor de HP DeskJet D4268 hervullen?
In diverse webwinkels zijn navulbare artikelen in voorraad. We bedoelen dan speciale patronen die je eenvoudig met navulinkt bijvult. In de regel wordt dit ook gedaan door printshops die hier ervaring mee hebben. Deze winkels verstrekken budget huismerk artikelen en dus niet originele HP cartridge-inkt.

Wat zijn de actuele software en drivers voor de deskjet d4268?
Een printer voorzien van nieuwe software is sinds enkele jaren kinderspel. Gewoonlijk detecteert een Mac of windows PC je printer binnen enkele seconden. Randvoorwaarde is wel het installeren van de actuele printersoftware. De actuele versie kan je downloaden via de downloadpagina van HP. De printer drivers die passen bij de deskjet d4268 vind je op de website van HP. In het supportcenter bekijk je voorts praktische details zoals instructies, reinigingstips en het verhelpen van storingen.

Wat te doen bij een error code of storing bij de deskjet d4268?
Een printerstoring is frustrerend maar is soms makkelijk op te lossen. Vaak komen er een foutcodes in beeld. Deze error-codes kun je achterhalen via de klantenondersteuning en via supportmedewerkers. Vaak voorkomende HP DeskJet D4268 storingen zijn; slechte verbinding met mobiele apparaten, vastgelopen papier, printkop fout, geen wifi, geen inkt, wil niet printen, slecht leesbare tekst, cartridgeprobleem, langzaam, afdrukken kost veel inkt.

Kan ik via het netwerk ook printen?
De tegenwoordige HP printers beschikken over Airprint en Wifi zodat je ook draadloos kunt afdrukken. Dat wil zeggen dat je overal in huis kunt printen vanaf jouw (onbekabelde) laptop of PC. De deskjet d4268 WiFi printer kun je dan eenvoudig online bereiken. Ook kunnen er ook prints gemaakt worden via de App op een tablet of smartphone.

Wat is precies een printerinkt abonnement?
Op dit moment zien we verschillende leveranciers die speciale inkt-abonnementen aanbieden. Het printermerk stuurt automatisch om de paar weken, per kwartaal of wanneer het inktpatroon bijna leeg is een volle voordelige cartridge. Op basis daarvan zit je nooit zonder inkt en heb je de garantie dat de printer 100% zeker werkt. Je hebt diverse cartridge abonnementen. Van voordelig (25 prints per maand) tot plans voor grote bedrijven (meer dan 1000 prints per maand).

Plaats een reactie