bol.com-logo
inktwereld-logo
logo-printabout
inktweb-logo
coolblue-logo

Inkt Canon Laser Class LC6000

Probleemloos inkt voor de Canon Laser Class LC6000 bestellen en laten bezorgen? Middels onze vergelijker check je de bekendste aanbieders en forse kortingen voor cartridges en toners die passen in jouw printer. Op deze manier tref je gemakkelijk goedkope kleureninkt (geel, cyaan, magenta) en uiteraard ook zwarte inkt geschikt voor de laser-class lc6000 in april 2024. Daarbovenop doorzoek je hieronder bespaartips, informatie met betrekking tot huismerk-inkt en technische specificaties.

  • Inkttoners worden soms al verkocht v.a. €46,25.
  • Keuze uit diverse kleuren voor de laser-class lc6000: Geel (Yellow), Roze (Magenta), Blauw (Cyaan) en Zwart.
  • Meestal heb je de keuze uit klooninkt of originele inkt van Canon.
  • Namaak inkt is voordeliger en wordt bovendien geheel gevuld. Hierdoor bespaar jij tot maar liefst 65%.
  • Een bekend artikel is de 2x Canon FX-3 toner zwart.
  • Let op: met een voordeelverpakking kan je nog meer besparen.

Inhoudsopgave: Vind de goedkoopste inkt voor Canon Laser Class LC6000 | Besparen op de printkosten | Welke inkt kan in een laser-class lc6000? | Inkt vervangen in 5 stappen | Huismerk inkt | Veelgestelde vragen (en antwoorden)

MerkCanon
Printerserielaser-class
Modelnummerlc6000
Type printerLaser
Vaak gekozen toner2x Canon FX-3 toner zwart
Verwachte prijs

Goedkoopste Canon Laser Class LC6000 printerinkt kopen (april 2024)

Printen is best kostbaar. Een eenvoudige zwart-wit afdruk kost gemiddeld tussen de 1 en 6 eurocent en met kleur gemiddeld €0,08 – €0,11 per a4. Door middel van de goedkoopste Canon Laser Class LC6000 toners is het eenvoudig om geld te besparen. Een ouderwetse speciaalzaak bezoeken voor je inkt-aankoop is vaak onnodig duur. Je bent veel goedkoper uit als je het online koopt. Dit blijkt keer op keer uit de jaarlijkse test van de Consumentenbond. Dit zien we vooral bij Canon originele merkcartridges en merktoners. In de bijgaande tabel bekijk je de meest bekende online aanbieders waar je op een gebruiksvriendelijke manier direct inkt voor jouw printer kunt vinden. Per aanbieder noteren we of ze klooninkt en/of de officiële producten in het assortiment hebben.

Winkel Aanbod Beoordeling Aanbieding
Bol.com Grootste aanbod
Huismerk
Origineel
Bekijken
Inktwereld.nl Lage prijzen
Huismerk
Origineel
Bekijken
Go4inkt.nl Jaren ervaring
Huismerk
Origineel
Bekijken
Inktweb.nl Goede service
Huismerk
Origineel
Bekijken
Coolblue.com Snel thuisbezorgd
Huismerk
Origineel
Bekijken
Printabout.nl Bekende webwinkel
Huismerk
Origineel
Bekijken
Sneltoner.nl Ruim assortiment
Huismerk
Origineel
Bekijken

6 tips om te besparen op de printkosten
Nog goedkoper printen met de laser-class lc6000? In het lijstje hierna tref je praktische truukjes om nog voordeliger te printen.

  • Neem klooninkt. De kwaliteit doet amper onder voor merkinkt en je bespaart tot wel 50%.
  • Probeer zoveel als het kan zwart-wit te printen. Kleureninkt is relatief duur.
  • Printers hebben verschillende bespaaropties. Kies bijvoorbeeld voor de optie lage kwaliteit. De kwaliteit is iets minder, alleen het printje heeft 10 – 15% minder inkt nodig.
  • Probeer lettertypes zoals Ecofont en Times New Roman.
  • Print dubbelzijdig. Dit zorgt voor minder papierverspilling.
  • Haal de printer van het net als je deze niet gebruikt. In de stand-by modus wordt vaak te vaak het reinigingsprogramma opgestart.

Welke inkt moet ik kopen voor de laser-class lc6000?

Zie je een melding dat de inkt op is? Advies: Deze popups blijken vaak niet te kloppen. Je kunt dit gerust even afwachten. Probeer altijd minimaal 1 reserve patroon te hebben en vervang de inkt pas op het moment dat de printkwaliteit onder de maat is.

De all-in-one Canon Laser Class LC6000 is een zogeheten laserprinter. Hij is uitgerust met toners. Begin met het bekijken welke kleur aan vervanging toe is. Vervolgens bekijk je welk typenummer geschikt is. Daar kan je gemakkelijk achter komen.

  1. Het makkelijkste is om te zoeken op tonernummer of de fabriekscode. Dit is te vinden op het patroon dat nu in de printer zit.
  2. Google op het specifieke printernummer. Zoals lc6000 uit de serie laser-class van Canon.
  3. Lees de handleiding door; daarin staan alle relevante zaken vermeld.

Bij veel online aanbieders als printershop en printerinktshop.nl worden ook huismerken aangeboden. Dit is scherper geprijsd en beschikken over meer printvermogen. Meer informatie bieden we verderop.

TypeKleurInfo
Canon Laser Class LC6000 CyaanBlauwBlauwe inkt voor tinten als Parelmoer nachtblauw en RAL 5024.
Canon Laser Class LC6000 MagentaRozeRoze inkt voor onder andere Heidepaars en RAL 3003.
Canon Laser Class LC6000 YellowGeelGele inkt voor met name Narcissengeel en RAL 1006.
Canon Laser Class LC6000 Key / BlackZwartZwarte inkt voor de diepste kleur zwart.
Tabel met verkrijgbare inkttoners voor de laser-class lc6000.

Relevante toners voor de laser-class lc6000.
Wij hebben de volgende ontdekt die in jouw printer passen.

  1. 2x Canon FX-3 toner zwart
  2. Canon FX-3 toner zwart


Voordelige Canon Laser Class LC6000 toner vervangen

Heb jij nieuwe inkt binnen gekregen? Gebruik dan ons stappenplan om een toner te wisselen. Onderstaand lees je een kort informatieblok waar we uitleggen hoe dit werkt.

Uitleg toners laser-class lc6000 vervangen

  1. Welk patroon is er leeg?

    De PC toont je welke van de CMYK-patronen je moet verversen.

  2. Oude toner verwijderen

    Doe de klep van de printer omhoog en haal voorzichtig het lege patroon eruit. Gooi ze niet zomaar in de afvalbak maar lever ze in bij een printerzaak.

  3. Pak de nieuwe inkt erbij

    Haal de nieuwe toner uit het verpakkingsmateriaal. Haal het plastic eraf zoals geïnstrueerd op de verpakking.

  4. Nieuwe toner in de printer plaatsen

    Plaats het inktpatroon in de daarvoor bedoelde sleuf. Druk deze stevig aan en sluit de printerkap.

  5. Nieuwe inkt laden

    De printer gaat nu de inkt testen. Zodra je de inkt op de juiste manier geplaatst hebt wordt het actuele inktniveau getoond. Optioneel kan je een testprintje maken.

printerinkt-Canon Laser Class LC6000

Beste Canon Laser Class LC6000 huismerk printerinkt kopen

Is de inkt op van jouw laser-class lc6000? Dan bestel je nieuwe inkt. Je kunt kiezen uit: originele inkt van Canon of huismerk toners. Klooninkt kan de printkosten doen dalen met wel 60%, kan in verhouding meer printjes maken en doet het net zo goed als merk-inkt.

Wat wordt verstaan onder huismerk inkt?
Gerecyclede huismerk toners zijn officiele merkartikelen die een tweede leven krijgen en opnieuw worden gevuld. Dit proces gebeurt bij gecertificeerde partijen en zijn fors goedkoper. Een huismerk product is tot het maximale niveau vol, terwijl je vaak ziet dat dit bij de A-merken niet perse het geval is. Het is de snelste manier om goedkoper te printen. De kwaliteit van een afdruk is vrijwel hetzelfde als originele inkt. 

Wat doe doen bij problemen met het installeren van een huismerk toner
In sommige gevallen heb je te maken met een foutmelding bij het installeren van imitatie inkt. Deze situatie komt voor omdat Canon hoopt dat jij hun eigen toners installeert. Deze foutmelding kan je gewoon negeren. Werkt dit niet? In dat geval vind je verderop een aantal oplossingen die je kunt proberen.

  1. Onderzoek of je de geschikte namaak toner hebt liggen. Schrijf het modelnummer op en check of deze hetzelfde is als het nummer in de gebruikershandleiding.
  2. Reset de printer naar de fabrieksinstellingen. Soms is het goed om het apparaat 30 – 40 minuten uit te laten staan.
  3. Kijk of de inkttoner goed vastgeklikt zit.
  4. Bij nieuwere printers moet je vaak eerst een printje maken met de (meegeleverde) inkt. Als je dat gedaan hebt kun jij kiezen voor alternatieve inkt.
  5. Loop nog eens na of je de beschermingstape helemaal hebt verwijderd.
  6. Check of de metalen contactpunten goed schoon zijn.
  7. Update de printer software en eventuele drivers. Check de laatste versie van Canon.
  8. Voer een reinigingsprogramma uit.

Veelgestelde vragen van onze bezoekers

Ik kan niet zwart printen omdat de kleur leeg is, hoe los ik dat op?
Verschillende printers stoppen met printen in zwart-wit in het geval dat een kleurenpatroon ontbreekt. Dat geeft grote irritatie. Er bestaan meerdere lifehacks. Kies allereerst bij de printerinstellingen voor alleen zwart. Lukt dit niet? Plak ondoorzichtige plakband over het venster van de lege Canon Laser Class LC6000 toner.

Zit er een programma voor inkt reinigen op de laser-class lc6000?
Nieuwe all-in-one printers gebruiken een reinigingsprogramma om de printkop in goede conditie te houden. Zo zul je altijd een goede afdruk krijgen. Soms de Canon toners schoonmaken met een doekje wordt ook geadviseerd. Je apparaat toont je wanneer het tijd is voor de reiniging. Ook als de printer niet gebruikt wordt (standby) worden er printeronderhoud programma’s uitgevoerd.

Hoe kan ik de inkt voor de Canon Laser Class LC6000 bijvullen?
In diverse webwinkels zijn navulbare items in de handel. We bedoelen dan speciale patronen die zelfstandig eenvoudig bij te vullen zijn met navulinkt. Doorgaans kan dit ook worden gedaan door ondernemers die hier faciliteiten voor hebben. Deze winkels verstrekken aantrekkelijke huismerkproducten en dus niet originele Canon toner-inkt.

Wat zijn de actuele software en drivers voor de laser-class lc6000?
Je all-in-one apparaat gebruiksklaar maken hoeft niet zo frustrerend meer te zijn. Gewoonlijk detecteert een windows PC of Mac de nieuwe printer direct. Het snelst gaat dit met behulp van de geldige printersoftware. Dit is te downloaden op het informatieportaal van Canon. De betrouwbare printer drivers voor je laser-class lc6000 staan voor je klaar op de website van Canon. Hier tref je voorts extra details zoals instructies, onderhoudstips en oplossingen voor foutmeldingen.

Hoe vind ik oplossingen bij storingen en error codes voor een laser-class lc6000?
Een printerstoring is vervelend en kan voor veel problemen zorgen. Vaak komen er een foutcodes in beeld. Dergelijke error-codes worden uitgelegd via handleidingen van de fabrikant. Vervelende Canon Laser Class LC6000 storingen zijn; reiniging, slechte verbinding met mobiele apparaten, geen wifi, vastgelopen papier, geen inkt, cartridgeprobleem, wil niet scannen, afdrukken kost veel inkt, slecht leesbare tekst, wil niet printen.

Kan ik de printer met het netwerk verbinden?
De huidige Canon printers zijn uitgerust met Airprint en draadloze WiFi functionaliteiten (wireless). Dit houdt in dat je ook kunt afdrukken met elk gewenst device (laptop, PC, smart devices). De laser-class lc6000 WiFi printer levert dus veel tijdswinst op. Ook kan er worden geprint via de App op een tablet of smartphone.

Hoe handig is een printer abonnement?
De laatste jaren zien we opvallend veel aanbieders waar je een inkt-abonnement kunt nemen. Ze sturen dan maandelijks, 4 keer per jaar of wanneer het inktpatroon bijna leeg is een gevulde goedkope toner. Door hiervan gebruik te maken zit je nooit met een leeg inktpatroon en mag je erop vertrouwen dat de printer het doet. Je kunt kiezen uit een aantal toner abonnementen. Van voordelig (50 prints per maand) tot duur (700-1000 prints per maand).

Plaats een reactie