bol.com-logo
inktwereld-logo
logo-printabout
inktweb-logo
coolblue-logo

Inkt Brother DCP 120C

Inkt voor de Brother DCP 120C bestellen en laten bezorgen aan huis? Middels onze vergelijker vergelijk je de meest geschikte shops en aantrekkelijke acties voor printerinkt voor alle printers. Zo ontdek je gemakkelijk goedkope kleureninkt (cyaan, magenta, geel) en vanzelfsprekend zwarte inkt die passen in de dcp 120c in april 2023. Verder tref je hieronder handige printer tips, specificaties omtrent voordelen + nadelen van huismerk & problemen / printerstoringen.

 • Inktcartridges vind je al vanaf €12,75.
 • Afdrukken gebeurt op basis van de CMYK kleuren bij de dcp 120c: Blauw (Cyaan), Geel (Yellow), Roze (Magenta) en Zwart.
 • Er kan worden gekozen voor een budgetlabel of originele inkt van Brother.
 • Kloon inkt is goedkoper en is volledig gevuld. Dit levert een besparing op van wel 60%.
 • Een bekend inktpatroon is de 2x Brother LC-900 Multipack XL.
 • Onze tip: de beste deal is vaak een speciale voordeelverpakking.

Onderwerpen: Webshops met goedkoopste inkt voor Brother DCP 120C | Besparen op de printkosten | Welke inkt heb ik nodig voor de dcp 120c? | Hoe moet ik inkt vervangen? | Huismerk inkt bestellen | Handige FAQ met veelgestelde vragen

MerknaamBrother
Seriedcp
Modelnummer120c
Type printerInkjet
Vaak gekozen cartridge2x Brother LC-900 Multipack XL
Gemiddelde prijs €€€

Goedkoopste Brother DCP 120C printerinkt bestellen (april 2023)

Printen kan veel geld kosten. Een afdruk in zwart wit kost je circa €0,05 en een gekeurde al snel €0,10 per afdruk. Door te kiezen voor de goedkoopste Brother DCP 120C cartridges bespaar je jaarlijks een hoop geld. Een merkdealer / winkel binnenlopen om nieuwe inkt te kopen is bijna altijd erg duur. Het is qua prijs gunstiger als je kiest voor een online speler. Dat blijkt uit de grootste prijsvergelijking die de Consumentenbond uitvoert. Dit geldt in het bijzonder voor Brother originele merktoners en merkcartridges. In de vergelijker hieronder vergelijk je de meest populaire aanbiederswaar je gerust direct inktpatronen kunt bestellen. Per winkel kan je bekijken of ze navulbare inkt of ook originele a-merk producten leveren.

Winkel Aanbod Beoordeling Aanbieding
Bol.com Grootste aanbod
Huismerk
Origineel
Bekijken
Inktwereld.nl Lage prijzen
Huismerk
Origineel
Bekijken
Go4inkt.nl Jaren ervaring
Huismerk
Origineel
Bekijken
Inktweb.nl Goede service
Huismerk
Origineel
Bekijken
Coolblue.com Snel thuisbezorgd
Huismerk
Origineel
Bekijken
Printabout.nl Bekende webwinkel
Huismerk
Origineel
Bekijken
Sneltoner.nl Ruim assortiment
Huismerk
Origineel
Bekijken

Tips om te besparen op de printkosten
Nog goedkoper printen met de dcp 120c? In het volgende schema kan je aan de slag met een aantal trucs om nog voordeliger te printen.

 • Kies voor namaak inkt. De kwaliteit is uitstekend en dit resulteert in een besparing van zo’n 60%.
 • Probeer zoveel als het kan zwart-wit te printen. Het gebruik van kleureninkt is duurder.
 • Maak gebruik van de juiste printinstellingen. Onder opties vind je verschillende instellingen zoals eco-stand. De afdrukkwaliteit gaat iets achteruit, echter wordt er wel flink minder inkt verbruikt.
 • Kies een zuinig lettertype zoals Courier en Calibri.
 • Druk dubbelzijdig af. Zo verbruik je veel minder papier.
 • Haal de printer van de stroom wanneer deze niet wordt gebruikt. Anders kan het zijn dat deze steeds gaat reinigen.

Wat is de juiste inkt voor de dcp 120c?

Geeft de printer een melding dat dat het inktniveau laag is? Let op: Deze popups kloppen nooit helemaal. Je kunt dit gerust even afwachten. Bestel wel vroegtijdig nieuwe patronen en verwissel deze direct wanneer de kwaliteit van een printje onvoldoende is.

De all-in-one Brother DCP 120C is een inkjetprinter. Het maakt gebruik van cartridges. Kijk allereerst welke kleur je moet vervangen. Hierna vergelijk je welk type inkt past. Daar kan je gemakkelijk achter komen.

 1. Kijk naar het cartridgenummer / fabriekscode. Dan koop je nooit het verkeerde model.
 2. Google op het specifieke printernummer. Hier betreft het de 120c uit de serie dcp van Brother.
 3. Neem een handleiding door; daar geeft fabrikant ook aan welke inkt je kunt gebruiken.

Bij veel aanbieders zoals Inktweb.nl en Totaalinkt.shop kom je vaak uit bij een goedkoper huismerk. Doorgaans gunstig geprijsd en beschikken over meer printvermogen. Meer details daarover lees je in dit stukje.

TypeKleurInfo
Brother DCP 120C CyaanBlauwBlauwe inkt voor tinten als Saffierblauw of RAL 5005.
Brother DCP 120C MagentaRozeRoze inkt voor onder andere Karmijnrood en RAL 3002.
Brother DCP 120C YellowGeelGele inkt voor onder andere Goudgeel en RAL 1012.
Brother DCP 120C Key / BlackZwartZwarte inkt voor eenvoudige tekstpagina’s.
Tabel met de mogelijke inktcartridges voor de dcp 120c.

Werkende cartridges voor in een dcp 120c.
Ons systeem heeft verschillende gekozen die geschikt zijn voor deze printer.

 1. 2x Brother LC-900 Multipack XL
 2. Brother LC-900 Multipack XL
 3. Brother LC-900BK Zwart XL
 4. Brother LC-900C Cyaan XL
 5. Brother LC-900M Magenta XL
 6. Brother LC-900Y Geel XL


Voordelige Brother DCP 120C cartridge vervangen

De goede inkt in huis gehaald? Dan is het tijd om de cartridge te verversen. Verderop zetten we een handige uitleg waar we je dit stap-voor-stap uitleggen.

Uitleg cartridges dcp 120c vervangen

 1. Inzicht in kleuren die je moet vervangen

  De software op de PC vertelt je welke kleur(en) vervangen moeten worden.

 2. Oude cartridge verwijderen

  Open de printerkast en onttrek de lege patronen uit het apparaat. Gooi het nooit zomaar weg maar lever ze in bij een printerzaak.

 3. Pak de nieuwe inkt erbij

  Haal de nieuwe cartridge uit de doos. Verwijder het label zoals je kunt zien op de verpakking.

 4. Nieuwe inktcartridge in de printer zetten

  Plaats het inktpatroon in de sleuf (onderkant naar beneden). Let er goed op dat deze goed vastklikt en doe de klep weer dicht.

 5. Installatieproces

  De printer controleert de geplaatste inkt. Op het moment dat het allemaal gelukt is wordt het correcte inktniveau getoond. Je kunt nu weer printen.

printerinkt-Brother DCP 120C

Beste Brother DCP 120C huismerk printerinkt kopen

Krijg je een melding dat je niet meer kunt printen met jouw dcp 120c? Dan is het tijd voor nieuwe patronen. Er zijn grofweg 2 mogelijkheden: originele inkt van Brother of huismerk cartridges. Klooninkt kan de printkosten doen dalen met wel 60%, heeft meer inhoud en doet het net zo goed als merk-inkt.

Hoe goed is huismerk inkt?
Gerecyclede huismerk cartridges zijn in principe gerecyclede originele patronen die worden geïnspecteerd en schoongemaakt en opnieuw worden gevuld. Dit wordt gedaan door betrouwbare leveranciers en zijn tot wel de helft zo goedkoop. Deze B-merk inkt is vaak volledig gevuld, wat bij de originele er nog wel eens aan schort. De printkosten dalen dus aanzienlijk. De kwaliteit is nagenoeg hetzelfde i.v.m. originele inkt. 

Problemen bij het printen met een huismerk cartridge
Af en toe heb je te maken met een foutmelding bij het installeren van imitatie inkt. Dit is toe te schrijven aan het feit dat Brother wil dat jij als consument hun merkcartridges plaatst .Een dergelijke foutcode is vaak gewoon te negeren. Blijft de printer foutcodes geven? Dan vind je onderstaand nog een aantal tips.

 1. Ga eerst na of je de goede kloon cartridge hebt geplaatst.Noteer het modelnummer en check of deze rijmt met de originele inkt.
 2. Start de printer opnieuw. Soms is het goed om het apparaat 30 – 40 minuten uit te laten staan.
 3. Check of de inktcartridge goed is geplaatst.
 4. Bij de wat meer recente printers moet je dikwijls eerst een testprintje doen met de merkinkt. Wanneer dat is gelukt wordt het gedoogd om voor alternatieve inkt te kiezen.
 5. Kijk of je het stukje tape los hebt gemaakt.
 6. Maak de contactpunten voorzichtig schoon.
 7. Zoek naar nieuwe drivers of printersoftware. Deze vind je op de site van Brother.
 8. Inspecteer de printkop.

FAQ (veelgestelde vragen)

Zwart-wit printen wil niet omdat kleureninkt op is, wat kan ik doen?
Sommige printers weigeren zwart-wit te printen indien 1 andere kleur (cyaan, geel, magenta) op is. Dit is frustrerend. Doorgaans is hier wel wat aan te doen. Kies allereerst bij de printerinstellingen voor enkel zwart-wit afdrukken. Geen effect? Plak een zwart tapeje op het plastic venstertje van de lege Brother DCP 120C cartridge.

Bestaat de optie inkt reinigen voor de dcp 120c?
Een groot deel van de apparaten hebben de ingebouwd reinigingsprogramma zodat de printkop langer meegaat. Zo heb jij altijd een mooie printafdruk. Zo nu en dan uw Brother cartridges even nakijken en schoonmaken is slim om te doen. De software vertelt je wanneer het reinigingsprogramma moet worden uitgevoerd. Ook in de standby-modus kan uw printer zelf onderhoud uitvoeren.

Kan ik de inkt voor de Brother DCP 120C opnieuw vullen?
Er zijn speciale navulbare patronen te koop. Het betreft hervulbare cartridges / toners die – als ze leeg zijn – opnieuw gevuld kunnen worden met navulinkt. Meestal kan je dit ook laten uitvoeren door printshops die hier meer ervaring mee hebben. Deze shops verstrekken goedkope huismerken en dus niet originele Brother cartridge-inkt.

Wat is de meest actuele software en drivers voor de dcp 120c?
Jouw all-in-one printer opstarten en installeren doet iedereen eenvoudig zelf. In de regel detecteert een windows PC of Mac de printer binnen een minuut. Je kunt uiteraard gebruik maken van de relevante printersoftware. Dat kun je downloaden op het gebruikersportaal van Brother. De printer drivers voor een dcp 120c zijn te downloaden op de website van Brother. Op de update- en service pagina check je daarnaast relevante specificaties zoals instructies, tips voor het installeren en het verhelpen van storingen.

Hoe vind ik oplossingen bij storingen en error codes voor een dcp 120c?
Een printerstoring is frustrerend maar is soms makkelijk op te lossen. Soms zijn het nietszeggende foutcodes. Zulke error-codes zijn op te zoeken via de website van de verkoper. Vaak voorkomende Brother DCP 120C storingen zijn; geen inkt, vastgelopen papier, slechte verbinding met mobiele apparaten, printkop fout, reiniging, langzaam, slecht leesbare tekst, afdrukken kost veel inkt, cartridgeprobleem, wil niet printen.

Kan ik via het netwerk ook printen?
De nieuwere Brother all-in-one printers verschaffen Airprint en Wifi zodat je ook draadloos kunt afdrukken. Dit houdt in dat ze ook werken zonder kabel aan de PC of laptop. De dcp 120c WiFi printer levert dus veel tijdswinst op. Evengoed kan je ook printen en scannen via de app op je telefoon of tablet.

Kan ik een inkt abonnement afsluiten?
Er zijn tegenwoordig meer en meer merken en aanbieders die een inkt-abonnement aanbieden. Je krijgt dan om de paar weken, per half jaar of wanneer het inktpatroon bijna leeg is een volle goedkope cartridge. Op basis daarvan zit je nooit met een leeg inktpatroon en heb je zekerheid dat je ten allen tijde een afdruk kunt maken. Maak een keuze uit velerlei cartridge abonnementen. Van voordelig (75 prints per maand) tot wat duurdere contracten (duizenden prints per maand).

Plaats een reactie