bol.com-logo
inktwereld-logo
logo-printabout
inktweb-logo
coolblue-logo

Inkt Brother DCP 340CW

Online inkt voor de Brother DCP 340CW bestellen en gratis laten bezorgen? Middels onze vergelijker bekijk je de voordeligste online verkooppunten en aanbiedingen voor (huismerk) toners + cartridges voor jouw printer. Online bekijk je vlug goedkope kleureninkt (magenta, cyaan, geel) en vanzelfsprekend zwarte inkt die bedoeld zijn voor de dcp 340cw in maart 2023. Eveneens lees je op inktaanbieding.nl handige printer tips, specificaties m.b.t. imitatie inkt en bekende storingen en printer problemen.

 • Inktcartridges koop je al vanaf €16,75.
 • Er zijn verschillende kleuren voor de dcp 340cw: Roze (Magenta), Blauw (Cyaan), Geel (Yellow) en Zwart.
 • Meestal heb je de keuze uit imitatie inkt of originele inkt van Brother.
 • Alternatieve inkt is veel voordeliger en is volledig gevuld. Je bespaart al snel 60%.
 • Een bekend inktproduct is de 2x Brother LC-900 Multipack XL.
 • Let op: kies direct voor een extra grote voordeelverpakking.

Spring direct naar: Webshops met goedkoopste inkt voor Brother DCP 340CW | Besparen op de printkosten | Welke inkt is goed voor een dcp 340cw? | Stappenplan inkt vervangen | Huismerk inkt kopen | Veelgestelde vragen van onze bezoekers

MerkBrother
Seriedcp
Model340cw
Type printerInkjet
Populaire cartridge2x Brother LC-900 Multipack XL
Geschatte prijs € – €€

Goedkoopste Brother DCP 340CW printerinkt kopen (maart 2023)

Printen is soms niet erg voordelig. Een A4-tje met tekst kost je tegenwoordig enkele centen en een kleurenafdruk al gauw €0,11 voor een afdruk. Met het assortiment van de goedkoopste Brother DCP 340CW cartridges kan je jaarlijks veel geld besparen. Een ouderwetse speciaalzaak bezoeken voor een inktpatroon is bijna altijd een dure aangelegenheid. Je kunt veel geld besparen als je het online koopt. Dit blijkt uit de bekende prijsvergelijking van de Consumentenbond. Dit zien we het sterkst bij Brother originele merktoners en merkcartridges. In de vergelijker hieronder bekijk je de meest bekende shops waar je op een gebruiksvriendelijke manier binnen enkele minuten de juiste inkt kan bestellen. Per verkooppunt beschrijven we of ze navulbare inkt en/of de officiële producten in hun aanbod hebben.

Winkel Aanbod Beoordeling Aanbieding
Bol.com Grootste aanbod
Huismerk
Origineel
Bekijken
Inktwereld.nl Lage prijzen
Huismerk
Origineel
Bekijken
Go4inkt.nl Jaren ervaring
Huismerk
Origineel
Bekijken
Inktweb.nl Goede service
Huismerk
Origineel
Bekijken
Coolblue.com Snel thuisbezorgd
Huismerk
Origineel
Bekijken
Printabout.nl Bekende webwinkel
Huismerk
Origineel
Bekijken
Sneltoner.nl Ruim assortiment
Huismerk
Origineel
Bekijken

Besparen op de printkosten
Goedkoop printen met de dcp 340cw? In onderstaande opsomming vind je een aantal handige aanwijzingen om te besparen op de printkosten.

 • Ga voor imitatie inkt. De printkwaliteit is vergelijkbaar en bespaart al snel 50%.
 • Geef de voorkeur aan de zwart-wit optie. Kleureninkt is duur.
 • Test de diverse printinstellingen. Onder opties vind je verschillende instellingen zoals snel printen. De kwaliteit is iets minder, maar het verbruikt al snel 10% minder inkt.
 • Test het gebruik van lettertypes als Century Gothic of Brush Script.
 • Druk dubbelzijdig af. Zo kun je tot 50% papier besparen.
 • Trek de stekker uit de printer als er niet geprint wordt. Zo vermijd je dat de printer te vaak reinigt (wat weer inkt kost).

Welke inkt is goed voor een dcp 340cw?

Geeft de computer een berichtje dat de inktvoorraad op is? Advies: Inkt indicatoren kloppen nooit helemaal. Wacht dus altijd even af met vervangen. Zorg dat je vast nieuwe inkt in huis hebt en vernieuw deze wanneer de kwaliteit van een printje onvoldoende is.

De all-in-one Brother DCP 340CW is een zogeheten inkjetprinter. Hij print op basis van cartridges. Controleer eerst welke kleur je moet vervangen. Dan is het belangrijk dat je weet welk soort model jij nodig hebt. Daar kan je gemakkelijk achter komen.

 1. Kijk naar het cartridgenummer of fabriekscode. Dan koop je nooit het verkeerde model.
 2. Je kunt ook zoeken op printer. Denk dan aan 340cw uit de serie dcp van Brother.
 3. Bekijk de doos/handleiding; hier wordt ook omschreven welke inkt geschikt is.

Bij veel shops zoals Easy-ink en Alleeninkt.nl vind je vaak een huismerk-alternatief. Doorgaans gunstig geprijsd en er zit vaak meer inkt in. Meer details lees je in dit stukje.

TypeKleurInfo
Brother DCP 340CW CyaanBlauwBlauwe inkt voor kleuren als Gentiaanblauw of RAL 5024.
Brother DCP 340CW MagentaRozeRoze inkt voor met name Zuiverrood en RAL 4010.
Brother DCP 340CW YellowGeelGele inkt voor Parelmoer goud of RAL 1023.
Brother DCP 340CW Key / BlackZwartZwarte inkt voor eenvoudige tekstpagina’s.
Tabel met diverse inktcartridges voor de dcp 340cw.

Erkende cartridges passend in de dcp 340cw.
Wij hebben de volgende achterhaald die compatibel zijn met deze printer.

 1. 2x Brother LC-900 Multipack XL
 2. Brother LC-900 Multipack XL
 3. Brother LC-900BK Zwart XL
 4. Brother LC-900C Cyaan XL
 5. Brother LC-900M Magenta XL
 6. Brother LC-900Y Geel XL


Voordelige Brother DCP 340CW cartridge vervangen

Is de nieuwe inkt thuisbezorgd? Dan wordt het tijd om de cartridge te verwisselen. Onderstaand lees je een praktisch stappenplan met alle benodigde informatie.

Uitleg cartridges dcp 340cw vervangen

 1. Welke kleur moet worden verwisseld?

  Je computer of laptop zal een melding tonen welke patronen precies vervangen moeten worden.

 2. Oude cartridge onttrekken

  Open de printerkap en onttrek de lege patronen uit het apparaat. Deze gooi je niet in de grijze container. Zoek uit waar je ze het beste kunt weggooien.

 3. Nieuwe inkt gebruiksklaar maken

  Haal de nieuwe cartridge uit de doos. Haal het plastic eraf zoals geïnstrueerd in de instructies.

 4. Nieuwe inktcartridge in de printer plaatsen

  Plaats het patroon in de printer. Druk deze stevig aan en sluit de printerkap.

 5. Inktcontrole

  De printer controleert de geplaatste inkt. Zodra je de inkt op de juiste manier geplaatst hebt wordt het actuele inktniveau getoond. Eventueel kan je een testafdruk maken.

printerinkt-Brother DCP 340CW

Beste Brother DCP 340CW huismerk printerinkt kopen

Zit er niet meer genoeg inkt in jouw dcp 340cw? Dan moet je nieuwe inkt kopen. Er kan worden gekozen voor: originele inkt van Brother of huismerk cartridges. Klooninkt is soms wel de helft zo goedkoop, heeft 25% meer ml inhoud en komt vaak net zo goed uit de test als inkt van het merk zelf.

Hoe zit het met huismerk inkt?
Gerecyclede huismerk cartridges zijn oorspronkelijke merkproducten die op professionele wijze worden getest, gereinigd en opnieuw gevuld. Dit proces gebeurt bij betrouwbare leveranciers en de prijs is erg concurrerend. Een huismerk product bevat altijd meer dan 90% inhoud, wat bij de grote merken niet perse het geval is. Printen is dus een stuk goedkoper. De kwaliteit van een printje toont 99% overeenkomst met officiële inkt. 

Issues bij het installeren van een huismerk cartridge
Zo nu en dan zul je een foutmelding krijgen als je wilt afdrukken met imitatie inkt. Dit is toe te schrijven aan het feit dat Brother het liefste ziet dat jij hun originele cartridges toepast. Zo’n melding is vaak gewoon te negeren. Nog niet opgelost? Je checkt onderstaand een aantal quick fixes.

 1. Begin met kijken of je de juiste imitatie cartridge hebt gekocht.Bekijk het modelnummer op de verpakking en check of deze hetzelfde is als de fabriekscode van een origineel patroon.
 2. Start de printer opnieuw. Het kan helpen om de printer even 15 – 30 minuten uit te laten.
 3. Controleer of de inktcartridge goed vast zit en duw deze nog eens goed aan.
 4. Bij een nieuwe printer moet je vaak eerst een keer printen met de merkinkt (die is meegeleverd). Als dat is gelukt wordt het gedoogd om voor alternatieve inkt te kiezen.
 5. Onderzoek of je de beschermingstape hebt weggedaan.
 6. Zorg voor schone contactpunten bij het patroon.
 7. Check de actuele versie van de printersoftware en drivers. Bekijk de website van Brother.
 8. Inspecteer de printkop.

Handige FAQ met veelgestelde vragen

Ik kan niet zwart printen omdat de kleur leeg is, wat te doen?
Meerdere printers stoppen met printen in zwart-wit wanneer een kleurenpatroon ontbreekt. Dit is frustrerend. Je kunt er gelukkig wel iets aan doen. Selecteer in de printer de mogelijkheid voor zwart en wit printen. Geen effect? Plak een zwart tapeje op de volumelezer van de lege Brother DCP 340CW cartridge.

Waarmee kan ik de inkt reinigen voor de dcp 340cw?
Nieuwe printers draaien automatisch een reinigingsprogramma voor een optimale werking van de printkop. Dankzij automatische printkopreiniging blijft de printer mooie afdrukken maken. Zo nu en dan uw Brother cartridges even nakijken en schoonmaken kan ook helpen. Je printer geeft zelf aan wanneer het reinigingsprogramma moet worden uitgevoerd. Ook als de printer uit staat (maar wel aan het de stroom zit) kunnen sommige printers de onderhoudsmodus inschakelen.

Kan ik de inkt voor de Brother DCP 340CW bijvullen?
Op de markt zijn navulbare producten in de handel. Dat zijn speciale patronen waarbij het navullen gewoon thuis kan gebeuren met navulinkt. Doorgaans kan je het navullen ook laten doen bij computerwinkels die hier faciliteiten voor hebben. Deze winkels geven laag geprijsde huismerk artikelen in plaats van originele Brother cartridge-inkt.

Wat is de meest actuele software en drivers voor de dcp 340cw?
Jouw all-in-one printer op de juiste manier installeren doet iedereen eenvoudig zelf. Normaliter detecteert jouw Mac of windows laptop een printer gelijk nadat deze wordt ingeschakeld. Belangrijk is wel de meegeleverde printersoftware. De actuele versie kan je downloaden via de bijgeleverde CD van Brother. De erkende printer drivers voor je dcp 340cw staan op de website van Brother. Op de update- en service pagina tref je ook bijkomende informatie zoals handleiding, garantievoorwaarden, de juiste instellingen en meer informatie rondom veel voorkomende problemen.

Hoe vind ik oplossingen bij storingen en error codes voor een dcp 340cw?
Een printerstoring is vervelend en komt vaak net voor als het even niet uitkomt. Vaak komen er een foutcodes in beeld. Deze foutmeldingen zijn op te vragen via de service en ondersteuning pagina en via de klantenservice. Bekende Brother DCP 340CW storingen zijn; printkop fout, geen wifi, vastgelopen papier, slechte verbinding met mobiele apparaten, reiniging, wil niet printen, cartridgeprobleem, afdrukken kost veel inkt, langzaam, wil niet scannen.

Hoe maak ik een printer geschikt voor het netwerk?
De nieuwste Brother printersystemen beschikken over Airprint en draadloze WiFi functionaliteiten (wireless). Groot voordeel is dat je ook kunt printen met elk gewenst device (laptop, PC, smart devices). De dcp 340cw WiFi printer is dan via internet te benaderen. Ook kan je eenvoudig een document of mail printen met een tablet (iPad) app of via de smartphone.

Wat zijn de voordelen van een inkt abonnement?
Op dit moment zien we verschillende printermerken die handige inkt abonnementen aanbieden. Je krijgt dan om de paar weken, per half jaar of zodra de inkt bijna op is een gevulde goedkope cartridge. Zodoende zit je nooit met een leeg inktpatroon en kan je ervan uitgaan dat de printer 100% zeker werkt. Er bestaan meerdere cartridge abonnementen. Van voordelig (25-50 prints per maand) tot het zakelijke aanbod (500-750 prints per maand).

Plaats een reactie