bol.com-logo
inktwereld-logo
alleeninkt-logo
inktweb-logo
coolblue-logo

Inkt Brother DCP 8070D

Eenvoudig online inkt voor de Brother DCP 8070D bestellen en laten bezorgen? Via deze Inktvergelijker check je de betrouwbaarste aanbieders en acties voor toners en cartridges voor elke printer. Zo tref je snel goedkope kleureninkt (magenta, cyaan, geel) en natuurlijk de basis zwarte inkt die geldig zijn voor de dcp 8070d in december 2022. Tevens doorzoek je op deze pagina tips om goedkoper te printen, info m.b.t. namaak inkt & printfouten en errorcodes.

 • Inkttoners koop je al vanaf €46,75.
 • Je hebt diverse kleuren voor de dcp 8070d: Roze (Magenta), Blauw (Cyaan), Geel (Yellow) en Zwart.
 • Doorgaans zijn er twee keuzes: een huismerk of originele inkt van Brother.
 • Huismerk inkt is goedkoper en er zit vaak meer inkt in. Reken op een besparing tot wel 65%.
 • Een veel besteld patroon is de 2x Brother TN-3280 toner zwart.
 • Tip: neem een voordeelverpakking voor extra voordeel.

Snelkeuze: Overzicht goedkoopste inkt voor Brother DCP 8070D | Zes tips voor goedkoper printen | Welke inkt kan in een dcp 8070d? | Uitleg inkt vervangen | Huismerk inkt bekijken | Veelgestelde vragen van onze bezoekers

MerkBrother
Seriedcp
Model8070d
Type printerLaser
Veel gebruikte toner2x Brother TN-3280 toner zwart
Verwachte prijs € – €€

Goedkoopste Brother DCP 8070D printerinkt kopen (december 2022)

De maandelijke printkosten kunnen flink oplopen. Een afdruk in zwart wit kost gemiddeld €0,06 en eentje met kleuren om en nabij de €0,12 voor een afdruk. Met het assortiment van de goedkoopste Brother DCP 8070D toners kan een gemiddeld huishouden jaarlijks tientallen euro’s besparen. De lokale computerwinkel bezoeken om inkt in te kopen is in veel gevallen aan de prijs. Er is veel geld te besparen wanneer je jouw inkt online koopt. Dat weten we van de Consumentenbond die jaarlijks een prijspeiling doet. Dit is met name zo voor Brother originele merkcartridges en merktoners. In de tabel hieronder bekijk je de grote online aanbieders waar je zonder gedoe vandaag nog de juiste inkt kunt vinden. Per aanbieder tonen we of ze hervulbare inkt en/of de officiële producten in hun aanbod hebben.

Winkel Aanbod Beoordeling Aanbieding
Bol.com Grootste aanbod
Huismerk
Origineel
Bekijken
Inktwereld.nl Lage prijzen
Huismerk
Origineel
Bekijken
Go4inkt.nl Jaren ervaring
Huismerk
Origineel
Bekijken
Inktweb.nl Goede service
Huismerk
Origineel
Bekijken
Coolblue.com Snel thuisbezorgd
Huismerk
Origineel
Bekijken
Alleeninkt.nl Lage prijzen
Huismerk
Origineel
Bekijken
Printabout.nl Bekende webwinkel
Huismerk
Origineel
Bekijken
Sneltoner.nl Ruim assortiment
Huismerk
Origineel
Bekijken

Tips om slimmer en goedkoper te printen
Nog voordeliger printen met de dcp 8070d? In het volgende schema bieden we verschillende trucs om nog voordeliger te printen.

 • Ga voor huismerk inkt. De kwaliteit is nagenoeg hetzelfde en je bespaart tot wel 60%.
 • Stel de printer in op “zwart-wit”. Kleureninkt is gewoon een stuk duurder.
 • Printers hebben verschillende bespaaropties. Zo kan je vaak kiezen voor de optie snel printen. De afdrukkwaliteit gaat iets achteruit, alleen je inktverbruik daalt al gauw met 10%.
 • Test het gebruik van lettertypes als Century Gothic of Calibri.
 • Print dubbelzijdig. Zo verbruik je veel minder papier.
 • Haal de stekker uit de printer als deze (lange tijd) niet in gebruik wordt genomen. In de stand-by modus wordt vaak te vaak het reinigingsprogramma opgestart.

Welke inkt past in de dcp 8070d?

Krijg je een notificatie dat dat de voorraad inkt te laag is? Advies: Inkt indicatoren worden doorgaans te vroeg afgegeven. Vervang nooit direct de inkt. Zorg altijd voor een kleine voorraad voor thuis en plaats de nieuwe inkt pas op het moment dat de afdrukken te licht worden.

De all-in-one Brother DCP 8070D is een laserprinter. Hiervoor koop je toners. Kijk allereerst welke kleur aan vervanging toe is. Daarna check je welk product past. Dit kun je eenvoudig achterhalen.

 1. De snelste weg is te zoeken op tonernummer of de fabriekscode. Dit is te vinden op het patroon dat nu in de printer zit.
 2. Google op het specifieke printernummer. Hier betreft het de 8070d uit de serie dcp van het merk Brother.
 3. Doorzoek de handleiding; hier wordt ook omschreven welke inkt geschikt is.

Bij diverse shops zoals Inkt.nl en Inktbaas.nl kan je ook huismerk-inkt vinden. Doorgaans gunstig geprijsd en gevuld met meer inkt. Meer info lees je in dit stukje.

TypeKleurInfo
Brother DCP 8070D CyaanBlauwBlauwe inkt voor tinten als Grijsblauw of RAL 5007.
Brother DCP 8070D MagentaRozeRoze inkt voor met name Parelmoer donkerrood of RAL 3017.
Brother DCP 8070D YellowGeelGele inkt voor tinten als Narcissengeel en RAL 1035.
Brother DCP 8070D Key / BlackZwartZwarte inkt voor het printen van echt zwart.
Tabel met kleuren inkttoners voor de dcp 8070d.

Werkende toners voor o.a. de dcp 8070d.
Onze expert heeft de volgende gedetecteerd die passen in deze printer.

 1. Brother TN-3060 toner zwart
 2. Brother DR-3000 Drum


Voordelige Brother DCP 8070D toner vervangen

Heb jij je bestelling binnen? Begin dan met het stappenplan om de toner te vervangen. Verderop vind je een handige uitleg zodat jij dit zelf kunt doen.

Uitleg toners dcp 8070d vervangen

 1. Welke kleuren moet ik vervangen?

  De PC zal een melding tonen welke inktpatronen aan vervanging toe zijn.

 2. Lege toner uit de printer halen

  Open de klep van de printer en klik de lege patronen eruit. Gooi het nooit zomaar weg. Zoek uit waar je ze het beste kunt weggooien.

 3. Nieuwe inkt uit de verpakking halen

  Haal de nieuwe toner uit het plastic. Haal het ontluchtingslabel er af zoals weergegeven op het doosje.

 4. Nieuwe inkttoner in de printer zetten

  Plaats het inktpatroon in de sleuf (onderkant naar beneden). Let er goed op dat deze goed vastklikt en sluit de printer.

 5. Nieuwe inkt herkennen

  De printer zal vervolgens starten met analyseren van de geplaatste inkt. Op het moment dat het allemaal gelukt is geeft de printer het huidige inktniveau aan. Je kunt nu weer printen.

printerinkt-Brother DCP 8070D

Beste Brother DCP 8070D huismerk printerinkt kopen

Krijg je een melding dat je niet meer kunt printen met jouw dcp 8070d? Je zult dan even nieuwe inkt moeten halen. Je hebt meerdere keuzes: originele inkt van Brother of huismerk toners. Klooninkt leidt tot wel 60% lagere printkosten, heeft een lager vulpercentage en biedt nagenoeg dezelfde kwaliteit als inkt van het merk zelf.

Hoe goed is huismerk inkt?
Gerecyclede huismerk toners zijn oorspronkelijke merkproducten die nagevuld en opnieuw verkocht worden. Dit wordt geregeld door derde partijen en zijn tot wel 50% goedkoper. Deze B-merk inkt is tot het maximale niveau vol, terwijl dit bij originele inktpatronen niet altijd aan de orde is. Goedkoop afdrukken wordt zo een stuk eenvoudiger. De printkwaliteit is nagenoeg hetzelfde i.v.m. officiële inkt. 

Issues bij het gebruiken van een huismerk toner
Soms komt er een bericht met een foutmelding wanneer je een patroon plaatst met imitatie inkt. Deze situatie komt voor omdat Brother eigenlijk wil dat jij hun eigen toners gebruikt. Deze melding kan je negeren en wegklikken. Loop je alsnog tegen problemen aan? Dan vind je op deze pagina een aantal oplossingen die je kunt proberen.

 1. Kijk of je de juiste kloon toner hebt. Noteer het modelnummer en check of deze hetzelfde is als het origineel.
 2. Kies ervoor de printer te resetten. Werkt het niet? Laat de printer dan 30 minuten uit staan.
 3. Loop nog eens na of de inkttoner wel goed vast zit.
 4. Bij nieuwere printers moet je soms eerst een keer printen met de originele inkt. Als dat is gelukt kun jij kiezen voor alternatieve inkt.
 5. Bekijk of je de beschermingstape weg hebt gehaald.
 6. Maak de contactpunten schoon met een zachte droge doek.
 7. Check de actuele versie van de printersoftware en drivers. Bekijk de website van Brother.
 8. Zorg voor een schone printkop.

Bekijk de veelgestelde vragen

Ik kan niet zwart printen omdat de kleur leeg is, is dit op te lossen?
Veel printers blokkeren de zwart-wit functie indien een kleurenpatroon ontbreekt. Dat is erg vervelend. Doorgaans is hier wel wat aan te doen. Stel de printer allereerst in op zwart en wit printen. Heeft je printer die keuze niet? Plak een stukje tape over het venster van de lege Brother DCP 8070D toner.

Bestaat de optie inkt reinigen voor de dcp 8070d?
De meeste printproducten gebruiken een reinigingsprogramma om de printkop schoon te houden. Zodoende blijft jouw printer in topconditie. Om de paar maanden de Brother toners stofvrij maken met een doekje is ook een goed idee. De software geeft aan als het moment is aangebroken om te reinigen. Ook als de printer uit staat (maar wel aan het de stroom zit) wordt het onderhoud uitgevoerd.

Hoe kan ik de inkt voor de Brother DCP 8070D hervullen?
Er bestaan unieke navulbare artikelen beschikbaar. Dit zijn navulbare toners / cartridges die je simpel met navulinkt kunt bijvullen. Vaak kan je dit ook laten uitvoeren door shops die hier faciliteiten voor hebben. Deze organisaties bieden voordelige kloon artikelen in plaats van originele Brother toner-inkt.

Wat is de meest actuele software en drivers voor de dcp 8070d?
Printers en scanners op de juiste manier installeren gaat tegenwoordig erg eenvoudig. Meestal detecteert een windows PC of Mac je printer binnen enkele seconden. Zorg wel voor de geldige printersoftware. Deze zijn moeiteloos te downloaden via het downloadcentrum van Brother. De erkende printer drivers die geschikt zijn voor de dcp 8070d staan vermeld op de website van Brother. Op de service- en updates pagina check je bovendien extra informatie zoals de handleiding, onderhoudstips en hulp bij netwerkproblemen.

Wat zijn veel voorkomende storingen en error codes bij de dcp 8070d?
Een printerstoring is irritant en kan zorgen voor de nodige stress. Door de foutcodes weet jij waar je aan toe bent. Dergelijke error-codes kun je achterhalen via de portalen van de leverancier. Bekende Brother DCP 8070D storingen zijn; vastgelopen papier, printkop fout, geen inkt, slechte verbinding met mobiele apparaten, geen wifi, langzaam, slecht leesbare tekst, wil niet scannen, afdrukken kost veel inkt, cartridgeprobleem.

Hoe maak ik een printer geschikt voor het netwerk?
De nieuwere Brother printers en scanners verschaffen Wifi en Airprint voor draadloos printen. Groot voordeel is dat je overal in huis kunt printen vanaf jouw PC / laptop die niet rechtstreeks is aangesloten. De dcp 8070d WiFi printer biedt dus veel vrijheid via internet. Bovendien kun je eenvoudig een printopdracht versturen via de officiële app op een iPad of telefoon.

Hoe handig is een printer abonnement?
We onderscheiden verschillende fabrikanten die een inkt-abonnement aanbieden. Het printermerk stuurt automatisch elke 8 weken, per kwartaal of wanneer het inktpatroon bijna leeg is een volle voordelige toner. Door hiervan gebruik te maken heb je altijd volle inktpatronen op voorraad en heb je zekerheid dat de printer alle functionaliteiten behoudt. Er zijn verschillende toner abonnementen. Voor kleine huishoudens (50 prints per maand) tot wat duurdere contracten (honderden prints per maand).

Plaats een reactie