bol.com-logo
inktwereld-logo
alleeninkt-logo
inktweb-logo
coolblue-logo

Inkt Brother DCP 8155DN

Goedkope inkt voor de Brother DCP 8155DN bestellen en gratis laten bezorgen? Door middel van onze inktvergelijker vind je de betrouwbaarste online verkooppunten en kortingsacties voor toners en cartridges voor elke printer. Op deze manier vergelijk je snel goedkope kleureninkt (cyaan, geel, magenta) en zwarte (key) inkt die bedoeld zijn voor de dcp 8155dn in december 2022. Verder tref je op deze pagina tips om te besparen op de printkosten, adviezen betreffende voordelen + nadelen van huismerk en technische specificaties.

 • Inkttoners worden soms al verkocht v.a. €47,75.
 • Je hebt diverse kleuren voor de dcp 8155dn: Zwart, Geel (Yellow), Roze (Magenta) en Blauw (Cyaan).
 • Maak een keuze uit huismerkproducten of originele inkt van Brother.
 • Kloon inkt is lager geprijsd en er zit vaak meer inkt in. Dit resulteert in een besparing van zo’n 55%.
 • Een bekend artikel is de Brother TN-3390 toner zwart.
 • Tip: je kunt nog meer geld besparen met een voordeelverpakking.

Snelkeuze: Bestel de goedkoopste inkt voor de Brother DCP 8155DN | Tips om slimmer en goedkoper te printen | Welke inkt moet ik hebben voor de dcp 8155dn? | Uitleg + info over inkt vervangen | Informatie over huismerk inkt | Veelgestelde vragen

MerknaamBrother
Printerseriedcp
Model8155dn
Categorie printerLaser
Veel gebruikte tonerBrother TN-3390 toner zwart
Verkoopprijs

Goedkoopste Brother DCP 8155DN printerinkt bestellen (december 2022)

Printen is best kostbaar. Een gewone print met tekst (zwart-wit) kost je circa tussen de 1 en 6 eurocent en een print met kleur doorgaans €0,10 – €0,12 voor een print. Door de aankoop van de de goedkoopste Brother DCP 8155DN toners kan een gemiddeld huishouden jaarlijks tientallen euro’s besparen. Een bezoek brengen aan een kleine plaatselijke winkel voor nieuwe inkt is in veel gevallen onverstandig. Het is vaak extra voordelig als je kiest voor een online speler. Dat weten we van de bekende prijsvergelijking van de Consumentenbond. Dit speelt met name bij Brother originele merkcartridges en merktoners. In de tabel hieronder tref je erkende webwinkelswaar je zonder problemen snel de juiste inkt kan bestellen. Per winkel noteren we of ze navulbare inkt of juist merk-inkt hebben.

Winkel Aanbod Beoordeling Aanbieding
Bol.com Grootste aanbod
Huismerk
Origineel
Bekijken
Inktwereld.nl Lage prijzen
Huismerk
Origineel
Bekijken
Go4inkt.nl Jaren ervaring
Huismerk
Origineel
Bekijken
Inktweb.nl Goede service
Huismerk
Origineel
Bekijken
Coolblue.com Snel thuisbezorgd
Huismerk
Origineel
Bekijken
Alleeninkt.nl Lage prijzen
Huismerk
Origineel
Bekijken
Printabout.nl Bekende webwinkel
Huismerk
Origineel
Bekijken
Sneltoner.nl Ruim assortiment
Huismerk
Origineel
Bekijken

Zes tips voor goedkoper printen
Voordelig printen met de dcp 8155dn? Hierna vind je handige slimmigheidjes om te besparen op de printkosten.

 • Ga voor klooninkt. Je bereikt een vergelijkbare kwaliteit en je bespaart tot wel 50%.
 • Stel de printer in op “zwart-wit”. Kiezen voor kleuren printen is duurder.
 • Ga eens aan de slag met de verschillende printerinstellingen. Kies bijvoorbeeld voor de optie milieuvriendelijk. Dit zorgt voor een wat lichtere print, echter kun je rekenen op een besparing van 10%.
 • Probeer lettertypes zoals Courier en Times New Roman.
 • Druk dubbelzijdig af. Hierdoor heb je veel minder papier nodig.
 • Haal de stekker uit de printer als er niet geprint wordt. In de stand-by modus wordt vaak te vaak het reinigingsprogramma opgestart.

Welke inkt past in de dcp 8155dn?

De bericht dat de inktvoorraad op is? Tip: Waarschuwingen m.b.t. de inktvoorraad kun je vaak nog wel even negeren. Wij adviseren om niet meteen te vervangen. Zorg dat je vast nieuwe inkt in huis hebt en start pas met het vervangen als de afdrukkwaliteit onaanvaardbaar is.

De all-in-one Brother DCP 8155DN is een zogenoemde laserprinter. Hiervoor koop je toners. Kijk allereerst welke van de 4 kleuren (cyaan, geel, magenta of zwart) je moet vervangen. Dan achterhaal je welke inkt geschikt is. Dit kun je moeiteloos zelf doen.

 1. De snelste weg is te zoeken op tonernummer / fabriekscode. Zo weet je 100% zeker dat het werkt.
 2. Zoek specifiek op het modelnummer. Zoals 8155dn uit de serie dcp van Brother.
 3. Bekijk de doos/handleiding; dat is het meest betrouwbare document vanuit de fabrikant.

Bij veel aanbieders zoals Inktweb.nl en Staples vind je vaak een huismerk-alternatief. Deze zijn voordeliger en hebben meer ML inkt inhoud. Meer info lees je in dit stukje.

TypeKleurInfo
Brother DCP 8155DN CyaanBlauwBlauwe inkt voor o.a. Duifblauw of RAL 5023.
Brother DCP 8155DN MagentaRozeRoze inkt voor kleuren als Parelmoer lichtviolet en RAL 3001.
Brother DCP 8155DN YellowGeelGele inkt voor kleuren als Goudgeel of RAL 1005.
Brother DCP 8155DN Key / BlackZwartZwarte inkt voor het afdrukken van eenvoudige tekstpagina’s.
Tabel met diverse inkttoners voor de dcp 8155dn.

Erkende toners die passen in de dcp 8155dn.
We hebben diverse geselecteerd die geschikt zijn voor deze printer.

 1. 2x Brother TN-3170 toner zwart
 2. Brother TN-3170 toner zwart
 3. Brother DR-3100 Drum


Voordelige Brother DCP 8155DN toner vervangen

Heb jij nieuwe inkt binnen gekregen? Dan wordt het tijd om de toner te verversen. Onderstaand vind je een praktisch stappenplan met een concrete uitleg.

Uitleg toners dcp 8155dn vervangen

 1. Welke kleuren vervangen?

  De printer of PC laat een popup zien welke inktpatronen aan vervanging toe zijn.

 2. Lege toner onttrekken

  Zet de printerklep open en haal de oude patronen uit het device. Deze gooi je niet in de grijze container maar breng ze naar een inzamelpunt.

 3. Verpakkingsmateriaal verwijderen

  Haal de nieuwe toner voorzichtig uit de verpakking. Haal het ontluchtingslabel er af zoals geïnstrueerd in de instructies.

 4. Nieuwe inkttoner in het apparaat plaatsen

  Plaats het inktpatroon in de houder. Druk deze stevig aan en sluit de klep.

 5. Laatste controle fase

  De printer gaat nu starten met een validatieproces van de nieuwe inkt. Als je de stappen juist uitgevoerd hebt wordt het actuele inktniveau getoond. Eventueel kan je een testafdruk maken.

printerinkt-Brother DCP 8155DN

Beste Brother DCP 8155DN huismerk printerinkt kopen

Kan je niet meer printen met jouw dcp 8155dn? In dat geval heb je nieuwe inkt nodig. Kies voor een van deze twee: originele inkt van Brother of huismerk toners. Klooninkt is soms wel de helft zo goedkoop, kan in verhouding meer printjes maken en zorgt doorgaans voor net zulke mooie printjes als originele producten.

Wat is huismerk inkt?
Gerecyclede huismerk toners zijn meestal gebruikte originele producten die op professionele wijze worden getest, gereinigd en opnieuw gevuld. Dit wordt geregeld door derde partijen en zijn tot wel de helft zo goedkoop. Imitatie inkt is standaard voor meer dan 95% vol, wat bij de A-merken er nog wel eens aan schort. Printen is dus een stuk goedkoper. De afdruk is zo goed als hetzelfde als standaard inkt. 

Wat doe doen bij problemen met het gebruiken van een huismerk toner
Zo nu en dan zul je een foutmelding krijgen bij het plaatsen van imitatie inkt. Dit heeft te maken met het feit dat Brother liever heeft dat jij hun originele toners toepast. Deze foutmelding kan je gewoon wegklikken. Nog niet opgelost? Wij plaatsen verderop een aantal dingen die je kunt proberen.

 1. Kijk allereerst of je de goede kloon toner hebt aangeschaft. Bekijk het modelnummer op de verpakking en kijk of deze strookt met het nummer dat de fabrikant voorschrijft.
 2. Trek de stekker uit de printer. Werkt het niet? Laat de printer dan 30 minuten uit staan.
 3. Kijk of de inkttoner goed vast zit en duw deze nog eens goed aan.
 4. Bij een nieuwe printer moet je soms eerst een keer printen met de merkinkt (die is meegeleverd). Als dat is gelukt is het gebruik van alternatieve inkt mogelijk.
 5. Achterhaal of je het beschermkapje verwijderd hebt.
 6. Zorg voor schone contactpunten bij het patroon.
 7. Update de software (firmware) van de printer. Zie ook de website van Brother.
 8. Zorg voor een schone printkop.

Veelgestelde vragen

Zwart-wit printen wil niet omdat kleureninkt op is, hoe is dat op te lossen?
Sommige printers stoppen met printen in zwart-wit op het moment dat een andere kleur op is. Behoorlijk irritant. Dit probleem is gelukkig wel op te lossen. Selecteer in de printer de mogelijkheid voor enkel zwart-wit afdrukken. Lukt dit niet? Plak een zwart tapeje op de inhoudsindicator van de lege Brother DCP 8155DN toner.

Zit er een programma voor inkt reinigen op de dcp 8155dn?
Nieuwe multifunctionals passen zelf een reinigingsprogramma toe zodat de printkop langer meegaat. Zodoende komt er altijd een mooie printafdruk uit de machine. Om de paar maanden de Brother toners ontdoen van stof kan ook helpen. Je model vertelt je als het moment is aangebroken om te reinigen. Ook als de printer niet gebruikt wordt (standby) zal de printer regelmatig onderhoudstaken uitvoeren.

Kan ik de inkt voor de Brother DCP 8155DN hervullen?
In de winkel zijn navulbare artikelen die je kunt kopen. Dit zijn speciale patronen die bijgevuld kunnen worden met navulinkt. Doorgaans wordt dit ook gedaan door shops die hier meer ervaring mee hebben. Deze organisaties bieden voordelige huismerk artikelen of kostbare originele Brother toner-inkt.

Hoe kan ik software en drivers updaten voor de dcp 8155dn?
Jouw all-in-one printer aansluiten en installeren kost gelukkig niet veel tijd. Over het algemeen detecteert jouw Mac of windows computer een printer gelijk nadat deze wordt ingeschakeld. Het snelst gaat dit met behulp van de relevante printersoftware. Dat kun je downloaden via de downloadpagina van Brother. De geldige printer drivers voor een dcp 8155dn staan voor je klaar op de website van Brother. In het supportcenter biedt de leverancier verder handige assistentie zoals de handleiding, onderhoudstips en oplossingen voor veelvoorkomende problemen.

Wat moet ik doen bij storingen en error codes voor de dcp 8155dn?
Een printerstoring is ongewenst en komt altijd op een verkeerd moment. Er zijn veel verschillende foutcodes geprogrammeerd. Deze foutmeldingen worden verder toegelicht via officiële platformen van de leverancier. Vaak voorkomende Brother DCP 8155DN storingen zijn; geen wifi, slechte verbinding met mobiele apparaten, reiniging, geen inkt, vastgelopen papier, slecht leesbare tekst, langzaam, afdrukken kost veel inkt, wil niet scannen, cartridgeprobleem.

Hoe hang ik de printer aan mijn netwerk?
De nieuwste Brother printapparaten bieden je Airprint en Wifi zodat je ook draadloos kunt afdrukken. Dit heeft als voordeel dat je vanuit je luie stoel kunt printen zonder kabel aan de PC of laptop. De dcp 8155dn WiFi printer kun je dan eenvoudig online bereiken. Daarnaast kun je eenvoudig een printopdracht versturen via de app op je telefoon of tablet.

Is er ook een printerinkt abonnement?
De laatste jaren zien we meerdere merken waar je een maandelijks inkt abonnement kunt nemen. Ze sturen dan elke 8 weken, halfjaarlijks of wanneer het inktpatroon bijna leeg is een gevulde voordelige toner. Met deze dienst heb je altijd volle inktpatronen op voorraad en heb je de garantie dat de printer je niet laat zitten. Er bestaan meerdere toner abonnementen. Van budget (50 prints per maand) tot plans voor grote bedrijven (250-1000 prints per maand).

Plaats een reactie