bol.com-logo
inktwereld-logo
logo-printabout
inktweb-logo
coolblue-logo

Inkt Brother DCP 9022CDW

Online inkt voor de Brother DCP 9022CDW bestellen en laten bezorgen? Middels onze vergelijker ontdek je de beste leveranciers en acties voor cartridges en toners voor elke printer. Op deze manier bestel je eenvoudig goedkope kleureninkt (geel, cyaan, magenta) en niet te vergeten zwarte inkt die werken in een dcp 9022cdw in december 2023. Ook lees je op deze pagina tips om te besparen op de printkosten, info m.b.t. voordelen + nadelen van huismerk en storingen en foutcodes.

 • Inkttoners kan je bestellen vanaf €49,25.
 • Er zijn verschillende kleuren voor de dcp 9022cdw: Geel (Yellow), Roze (Magenta), Blauw (Cyaan) en Zwart.
 • Er zijn grofweg 2 opties: voordelige namaak inkt of originele inkt van Brother.
 • Alternatieve inkt is stukken goedkoper en bevat een grotere inhoud inkt. Je bespaart tot wel 60%.
 • Een prima artikel is de Brother TN-242/TN-246 voordeelbundel.
 • Tip van de expert: bestel direct een voordeelverpakking voor de beste deal.

Thema’s: Goedkoopste inkt voor Brother DCP 9022CDW | 6 tips om te besparen op de printkosten | Welke inkt kan in een dcp 9022cdw? | Hoe moet ik inkt vervangen? | Huismerk inkt bekijken | Veelgestelde vragen (en antwoorden)

MerknaamBrother
Seriedcp
Modelnummer9022cdw
Soort printerLaser
Vaak gekozen tonerBrother TN-242/TN-246 voordeelbundel
Verkoopprijs €€€

Goedkoopste Brother DCP 9022CDW printerinkt kopen (december 2023)

Printen is nu eenmaal duur. Een gewone print met tekst (zwart-wit) kost al snel €0,05 – €0,06 en een full-color al snel €0,08 – €0,11 per a4. Middels de goedkoopste Brother DCP 9022CDW toners is het eenvoudig om geld te besparen. Een willekeurige winkel binnenlopen om daar inkt aan te schaffen is vaak erg duur. Je kunt veel geld besparen als je online de inktprijzen vergelijkt. Dit blijkt keer op keer uit de prijspeiling die de Consumentenbond elk jaar uitvoert. Dit is met name zo voor Brother originele merktoners en merkcartridges. In het schema hierna staan toonaangevende online leveranciers waar je veilig en gemakkelijk de juiste inkt kan bestellen. Per webshop kan je bekijken of ze navulbare inkt en/of de officiële producten bezorgen.

Winkel Aanbod Beoordeling Aanbieding
Bol.com Grootste aanbod
Huismerk
Origineel
Bekijken
Inktwereld.nl Lage prijzen
Huismerk
Origineel
Bekijken
Go4inkt.nl Jaren ervaring
Huismerk
Origineel
Bekijken
Inktweb.nl Goede service
Huismerk
Origineel
Bekijken
Coolblue.com Snel thuisbezorgd
Huismerk
Origineel
Bekijken
Printabout.nl Bekende webwinkel
Huismerk
Origineel
Bekijken
Sneltoner.nl Ruim assortiment
Huismerk
Origineel
Bekijken

Tips om te besparen op de printkosten
Goedkoop printen met de dcp 9022cdw? In het volgende schema bekijk je verschillende tips & tricks die helpen om nog goedkoper te printen.

 • Bestel altijd huismerk inkt. De kwaliteit doet nauwelijks onder en dit resulteert in een besparing van zo’n 60%.
 • Kies indien mogelijk voor zwart-wit printen. Printen in kleur is nu eenmaal duur.
 • Maak gebruik van de juiste printinstellingen. Bij het printen kan je kiezen voor opties als eco-stand. Dit zorgt voor een wat lichtere print, maar het verbruikt al snel 10% minder inkt.
 • Probeer lettertypes zoals Ecofont of Garamond.
 • Stel de printer automatisch in op dubbelzijdig printen. Zo verbruik je veel minder papier.
 • Haal de printer van het stroomnet als deze (lange tijd) niet in gebruik wordt genomen. In de stand-by modus wordt vaak te vaak het reinigingsprogramma opgestart.

Welke inkt moet ik kopen voor de dcp 9022cdw?

Geeft de computer een melding dat dat het inktniveau laag is? Goed om te weten: Waarschuwingen m.b.t. de inktvoorraad blijken vaak niet te kloppen. Je hoeft dus ook niet direct te handelen. Zorg altijd voor een kleine voorraad voor thuis en zet deze er pas in zodra de kwaliteit duidelijk minder wordt.

De all-in-one Brother DCP 9022CDW is een zogenoemde laserprinter. Hij maakt gebruik van toners. Check eerst welke kleur (geel, magenta, cyaan of zwart) vervangen dient te worden. Aansluitend vergelijk je welk soort model jij nodig hebt. Dit kun je eenvoudig achterhalen.

 1. Het beste kun je kijken naar het tonernummer of fabriekscode. Dit is te vinden op het patroon dat nu in de printer zit.
 2. Zoek op printernaam. Hier betreft het de 9022cdw uit de serie dcp van Brother.
 3. Doorzoek de handleiding; daar vind je ook welke patronen je kunt gebruiken.

Bij veel shops zoals Go4inkt en Alleeninkt.nl worden ook huismerken aangeboden. Doorgaans gunstig geprijsd en bevatten een grotere inhoud inkt. Meer informatie lees je verderop.

TypeKleurInfo
Brother DCP 9022CDW CyaanBlauwBlauwe inkt voor onder andere Zwartblauw of RAL 5018.
Brother DCP 9022CDW MagentaRozeRoze inkt voor Purperviolet of RAL 4008.
Brother DCP 9022CDW YellowGeelGele inkt voor tinten als Licht ivoorkleurig of RAL 1023.
Brother DCP 9022CDW Key / BlackZwartZwarte inkt voor eenvoudige printjes.
Tabel met beschikbare inkttoners voor de dcp 9022cdw.

Geschikte toners voor in een dcp 9022cdw.
We hebben diverse geselecteerd die geschikt zijn voor deze printer.

 1. Brother TN-3380 toner zwart
 2. 2x Brother TN-3380 toner zwart
 3. Brother DR-3300 Drum


Voordelige Brother DCP 9022CDW toner vervangen

Is de nieuwe inkt thuisbezorgd? Gebruik dan ons stappenplan om een toner te plaatsen. Hieronder vind je een overzicht met alle benodigde informatie.

Uitleg toners dcp 9022cdw vervangen

 1. Kijk welke kleuren vervangen moeten worden

  De printer of PC toont je welke van de CMYK-patronen je moet verversen.

 2. Oude toner onttrekken

  Zet de printerklep open en verwijder het lege patroon. Zet het niet bij het afval maar lever ze in bij een winkel of inzamelpunt.

 3. Pak de nieuwe inkt erbij

  Haal de nieuwe toner uit het doosje. Verwijder het plastic zoals aangegeven in de gebruiksaanwijzing.

 4. Nieuwe inkttoner herinstalleren

  Plaats het inktpatroon in de daarvoor bedoelde sleuf. Let er goed op dat deze goed vastklikt en sluit de printerkap.

 5. Installeren

  De printer zal vervolgens starten met analyseren van de geplaatste inkt. Op het moment dat het allemaal gelukt is verdwijnt de foutcode. Een testafdruk geeft de laatste bevestiging.

printerinkt-Brother DCP 9022CDW

Beste Brother DCP 9022CDW huismerk printerinkt kopen

Is de inkt op van jouw dcp 9022cdw? Dan is het tijd voor nieuwe patronen. Er kan worden gekozen voor: originele inkt van Brother of huismerk toners. Klooninkt kan de printkosten doen dalen met wel 60%, bevat vaak meer inkt en doet qua kwaliteit eigenlijk niet onder voor merk-inkt.

Hoe werkt huismerk inkt?
Gerecyclede huismerk toners zijn in principe gerecyclede originele patronen die nagevuld en opnieuw verkocht worden. Ze worden gefabriceerd door erkende specialisten en ze zijn doorgaans voordeliger. Namaak inkt is standaard voor meer dan 95% vol, terwijl je vaak ziet dat dit bij de A-merken niet perse het geval is. Goedkoop afdrukken wordt zo een stuk eenvoudiger. De printkwaliteit is zo goed als hetzelfde als officiële inkt. 

Issues bij het installeren van een huismerk toner
Wellicht komt er een bericht met een foutmelding bij het installeren van imitatie inkt. Dit is toe te schrijven aan het feit dat Brother wil dat jij als consument hun merktoners toepast. Dit type storingscode kan je doorgaans wegdrukken. Werkt dit niet? Je treft hierna diverse snelle tips.

 1. Check of je de juiste huismerk toner hebt liggen. Schrijf het modelnummer op en check of deze overeenstemt met de fabriekscode van een origineel patroon.
 2. Start de printer opnieuw. Laat deze bij voorkeur even 30 minuten uit staan.
 3. Bekijk of de inkttoner goed is geplaatst.
 4. Bij de wat meer recente printers moet je dikwijls eerst een keer printen met de merkinkt (die is meegeleverd). Pas daarna kan je de alternatieve inkt gebruiken.
 5. Bekijk of je het kapje helemaal hebt verwijderd.
 6. Maak de contactpunten voorzichtig schoon.
 7. Gebruik altijd de nieuwste software en drivers. Deze vind je op de website van Brother.
 8. Laat de printer de printkop / spuitkanalen reinigen.

Veelgestelde vragen (en antwoorden)

Mijn printer print geen zwart omdat kleur op is, wat te doen?
Veel printer schakelen de zwart-wit functie uit op het moment dat de roze, gele of blauwe inkt op is. Dat is erg vervelend. Dit is soms eenvoudig op te lossen. Open de printinstellingen en kies voor alleen zwart. Heeft je printer die keuze niet? Plak een stuk donker plakband op de volumelezer van de lege Brother DCP 9022CDW toner.

Bestaat de optie inkt reinigen voor de dcp 9022cdw?
Veel modellen passen zelf een reinigingsprogramma toe voor een optimale werking van de printkop. Door deze werking blijft de printer mooie afdrukken maken. Soms de Brother toners er even in en uit halen wordt ook geadviseerd. Je model geeft aan wanneer het tijd is om te reinigen. Ook als de printer uit staat (maar wel aan het de stroom zit) worden er printeronderhoud programma’s uitgevoerd.

Kan ik de inkt voor de Brother DCP 9022CDW navullen?
Er zijn speciale navulbare artikelen te koop. We bedoelen dan hervulbare cartridges / toners die je zelf opnieuw kunt aanvullen met navulinkt. Ook kan je het navullen ook laten doen bij ondernemers die alle benodigde materialen in huis hebben. Deze winkels verstrekken aantrekkelijke imitatie producten en dus niet originele Brother toner-inkt.

Kan ik zelf de software en drivers updaten voor een dcp 9022cdw?
Een printapparaat aansluiten en installeren gaat tegenwoordig erg eenvoudig. Over het algemeen herkent een windows laptop of Mac de printer direct na het aansluiten. Zorg wel voor de up-to-date printersoftware. Deze kan je downloaden en installeren op het gebruikersportaal van Brother. De meest actuele printer drivers die passen bij de dcp 9022cdw kan je altijd vinden op de website van Brother. Op de update- en service pagina check je tevens extra informatie zoals instructies, de juiste instellingen en hulp bij netwerkproblemen.

Wat te doen bij een error code of storing bij de dcp 9022cdw?
Een printerstoring is ongewenst en komt vaak net voor als het even niet uitkomt. Vaak komen er een foutcodes in beeld. Zulke foutmeldingen worden verder toegelicht op het informatieportaal van de verkoper. Veel voorkomende Brother DCP 9022CDW storingen zijn; reiniging, printkop fout, geen wifi, geen inkt, vastgelopen papier, langzaam, cartridgeprobleem, slecht leesbare tekst, wil niet scannen, wil niet printen.

Kan ik draadloos printen en de printer aan het netwerk hangen?
De nieuwere Brother all-in-one printers zijn uitgerust met draadloze netwerk opties (Airprint / Wireless printen). Dit heeft als voordeel dat ze ook werken zonder kabel aan de PC of laptop. De dcp 9022cdw WiFi printer biedt dus veel vrijheid via internet. Eveneens kan er worden geprint via de app op je telefoon of tablet.

Wat zijn pluspunten van inkt abonnementen?
Vandaag de dag zien we verschillende printermerken waar je een inkt-abonnement kunt nemen. Ze sturen dan 4 wekelijks, om de 3 maanden of zodra de inkt bijna op is een volle voordelige toner. Op die manier kan je niet meer vergeten inkt te kopen en kan je ervan uitgaan dat de printer altijd bruikbaar is. Je kunt kiezen uit een aantal toner abonnementen. Voor kleine huishoudens (15 prints per maand) tot het zakelijke aanbod (meer dan 1000 prints per maand).

Plaats een reactie