bol.com-logo
inktwereld-logo
alleeninkt-logo
inktweb-logo
coolblue-logo

Inkt Brother DCP 9055CDN

Inkt voor de Brother DCP 9055CDN bestellen en laten bezorgen? Via deze Inktvergelijker ontdek je de beste winkels en aantrekkelijke acties voor toners en inktcartridges die passen in je printer. Zo bekijk je gemakkelijk goedkope kleureninkt (geel, magenta, cyaan) en key (zwarte) inkt die past in je dcp 9055cdn in december 2022. Daarbovenop tref je op inktaanbieding.nl tips om te besparen op de printkosten, info betreffende voordelen + nadelen van huismerk en technische specificaties.

 • Inkttoners zijn er al vanaf €40,25.
 • Afdrukken gebeurt op basis van de CMYK kleuren bij de dcp 9055cdn: Roze (Magenta), Geel (Yellow), Blauw (Cyaan) en Zwart.
 • Er zijn grofweg 2 opties: huismerkproducten of originele inkt van Brother.
 • Alternatieve inkt is veel voordeliger en wordt volledig gevuld. Je bespaart al snel 65%.
 • Een prima inktpatroon is de Brother TN-325 voordeelbundel.
 • Advies: de beste deal is vaak een speciale voordeelverpakking.

Spring direct naar: Vind de goedkoopste inkt voor Brother DCP 9055CDN | Tips om te besparen op de printkosten | Welke inkt is geschikt voor de dcp 9055cdn? | Uitleg inkt vervangen | Huismerk inkt voordelen + nadelen | Veelgestelde vragen (en antwoorden)

MerkBrother
Seriedcp
Modelnummer9055cdn
Categorie printerLaser
Vaak gekozen tonerBrother TN-325 voordeelbundel
Verkoopprijs €€ = €€€

Goedkoopste Brother DCP 9055CDN printerinkt bestellen (december 2022)

Printen is nu eenmaal duur. Een printje in zwart wit kost je tegenwoordig €0,04 – €0,06 en een full-color doorgaans €0,12 per a4. Door te kiezen voor de goedkoopste Brother DCP 9055CDN toners is het eenvoudig om geld te besparen. Kiezen voor een lokale speciaalzaak om nieuwe inkt te kopen is doorgaans nogal prijzig. Je kunt veel geld besparen wanneer je online inkt bestelt. Dit blijkt uit de jaarlijkse prijspeiling van de Consumentenbond. Dit zien we vooral bij Brother originele merkcartridges en merktoners. In het overzicht hieronder vind je de beste online aanbieders waar je gerust vandaag nog inkt voor jouw printer kunt vinden. Per aanbieder laten we zien of ze hervulbare inkt of juist merk-inkt verkopen.

Winkel Aanbod Beoordeling Aanbieding
Bol.com Grootste aanbod
Huismerk
Origineel
Bekijken
Inktwereld.nl Lage prijzen
Huismerk
Origineel
Bekijken
Go4inkt.nl Jaren ervaring
Huismerk
Origineel
Bekijken
Inktweb.nl Goede service
Huismerk
Origineel
Bekijken
Coolblue.com Snel thuisbezorgd
Huismerk
Origineel
Bekijken
Alleeninkt.nl Lage prijzen
Huismerk
Origineel
Bekijken
Printabout.nl Bekende webwinkel
Huismerk
Origineel
Bekijken
Sneltoner.nl Ruim assortiment
Huismerk
Origineel
Bekijken

Tips om slimmer en goedkoper te printen
Besparen op de kosten van een dcp 9055cdn? In het lijstje hierna kan je aan de slag met verschillende foefjes om nog goedkoper te kunnen printen.

 • Ga voor namaak inkt. De kwaliteit hiervan is erg goed en bespaart al snel 60%.
 • Maak gebruik van de optie “zwart-wit” printing. Kleureninkt is relatief duur.
 • Benut de verschillende functies van jouw printer. Onder opties vind je verschillende instellingen zoals beperkte kwaliteit. De afdrukkwaliteit gaat iets achteruit, maar je verbruikt veel minder inkt.
 • Selecteer een zuinig lettertype als Century Gothic of Calibri.
 • Stel de printer automatisch in op dubbelzijdig printen. Zo kun je tot 50% papier besparen.
 • Haal de printer van het net wanneer deze niet wordt gebruikt. Anders zal de printer onnodig vaak reinigen.

Welke inkt is goed voor een dcp 9055cdn?

Geeft de computer een seintje dat dat het inktniveau laag is? Advies: Inkt indicatoren kloppen nooit helemaal. Vervang nooit direct de inkt. Zorg wel dat je vast nieuwe inkt thuis hebt liggen en vernieuw deze wanneer de kwaliteit van een printje onvoldoende is.

De all-in-one Brother DCP 9055CDN is een laserprinter. Deze gebruikt toners. Begin met het bekijken welke kleur (geel, magenta, cyaan of zwart) vervangen dient te worden. Hierna is het belangrijk dat je weet welke inkt geschikt is. Dit is simpel uit te zoeken.

 1. Je kunt het handigste zoeken op tonernummer of de fabriekscode. Dat staat vermeld op alle inktpatronen.
 2. Google op het specifieke printernummer. Zoals 9055cdn uit de serie dcp van het merk Brother.
 3. Check de handleiding; daarin staan alle relevante zaken vermeld.

Bij een aantal online aanbieders als Go4inkt en Inkt-bestellen.nl kan je ook huismerk-inkt vinden. Deze zijn goedkoper en er zit vaak meer inkt in. Meer informatie check je in dit stukje.

TypeKleurInfo
Brother DCP 9055CDN CyaanBlauwBlauwe inkt voor kleuren als Signaalblauw of RAL 5010.
Brother DCP 9055CDN MagentaRozeRoze inkt voor Roodlila en RAL 3031.
Brother DCP 9055CDN YellowGeelGele inkt voor kleuren als Olijfgeel en RAL 1024.
Brother DCP 9055CDN Key / BlackZwartZwarte inkt voor de diepste kleur zwart.
Tabel met kleuren inkttoners voor de dcp 9055cdn.

Werkende toners passend in de dcp 9055cdn.
Wij hebben deze gevonden die in jouw printer passen.

 1. Brother TN-135 voordeelbundel
 2. Brother TN-135 toner zwart
 3. Brother TN-135 toner cyaan
 4. Brother TN-135 toner magenta
 5. Brother TN-135 toner geelBrother DR-130CL drum


Voordelige Brother DCP 9055CDN toner vervangen

Heb je de nieuwe inkt in huis? Dan wordt het tijd om de toner te verwisselen. Hieronder vind je een kort informatieblok waar we uitleggen hoe dit werkt.

Uitleg toners dcp 9055cdn vervangen

 1. Welk patroon is er leeg?

  De printer of computer laat een popup zien met info over de CMYK-patronen inhoud.

 2. Lege toner uit het aparaat halen

  Zet de printerklep open en haal de oude patronen uit het device. Dump ze niet in de container maar deponeer ze bij een inleverpunt.

 3. Verwijder verpakkingsmateriaal

  Haal de nieuwe toner uit de doos. Verwijder het plasticje zoals je kunt zien op de verpakking.

 4. Nieuwe toner installeren

  Plaats de patronen in de juiste sleuf. Druk deze goed aan tot je voelt dat deze vastklikt en sluit vervolgens de klep van de printer.

 5. Installeren

  De printer zal vervolgens starten met analyseren van de geplaatste inkt. Als het allemaal gelukt is wordt het actuele inktniveau getoond. Eventueel kan je een testafdruk maken.

printerinkt-Brother DCP 9055CDN

Beste Brother DCP 9055CDN huismerk printerinkt kopen

Zit er niet meer genoeg inkt in jouw dcp 9055cdn? Dan ga je nieuwe inkt bestellen. Je hebt twee opties: originele inkt van Brother of huismerk toners. Klooninkt leidt tot wel 60% lagere printkosten, kan in verhouding meer printjes maken en doet qua kwaliteit eigenlijk niet onder voor originele inkt.

Wanneer spreken we van huismerk inkt?
Gerecyclede huismerk toners zijn in principe gerecyclede originele patronen die worden geïnspecteerd en schoongemaakt en opnieuw worden gevuld. Dit navullen gebeurt vaak door speciale bedrijven en de prijs is erg concurrerend. Huismerk-inkt is vaak volledig gevuld, wat bij de originele soms niet zo is. Het is dus een slimme manier om te besparen. De afdruk lijkt 99% op prints met originele inkt. 

Vaak voorkomende problemen rondom het gebruiken van een huismerk toner
Wellicht heb je te maken met een foutmelding wanneer je een patroon plaatst met imitatie inkt. Dit probleem ontstaat doordat Brother je wil dwingen dat jij hun eigen toners installeert. Een dergelijke storing is vaak gewoon te negeren. Is dat niet mogelijk? Je leest op deze pagina een aantal quick fixes.

 1. Check of je de goede namaak toner hebt gesteld. Lees op de verpakking welk modelnummer erop staat en check of deze overeenstemt met de inkt die de fabrikant voorschrijft.
 2. Zet de printer terug naar fabrieksinstellingen. Je kunt de printer even 30 minuutjes uit laten staan.
 3. Check of de inkttoner goed is geplaatst.
 4. Als je een printer voor het eerst in gebruik neemt moet je dikwijls eerst een printje maken met de (meegeleverde) inkt. Als dat is gelukt kan alternatieve inkt in de printer worden gebruikt.
 5. Onderzoek of je het beschermingsmateriaal hebt weggedaan.
 6. Gebruik een pluisvrije doek om de contactpunten te cleanen.
 7. Check de actuele versie van de printersoftware en drivers. Bekijk de website van Brother.
 8. Reinig de printkop.

FAQ (veelgestelde vragen)

Ik kan geen zwart-wit printen omdat kleureninkt op is, hoe los ik dat op?
Veel printers stoppen met printen in zwart-wit op het moment dat 1 andere kleur (magenta, geel, cyaan) op is. Dat is erg vervelend. Er zijn echter wel simpele hacks. Open de printinstellingen en kies voor enkel zwart-wit afdrukken. Is dit geen optie? Plak een stuk donker plakband over de sensor van de lege Brother DCP 9055CDN toner.

Hoe werkt het inkt reinigen met de dcp 9055cdn?
Veel multifunctionals hebben een intern reinigingsprogramma om de printkop in goede conditie te houden. Zo zul je altijd een goede afdruk krijgen. Soms de Brother toners stofvrij maken met een doekje is ook een goed idee. Je machine heeft een melding wanneer het tijd is om te reinigen. Ook als de printer uit staat (maar wel aan het de stroom zit) wordt het onderhoud uitgevoerd.

Kan ik de inkt voor de Brother DCP 9055CDN hervullen?
In diverse webwinkels zijn navulbare patronen te koop. Dit zijn concreet cartridges of toners die je eenvoudig met navulinkt bijvult. Ook kan je het navullen ook laten doen bij computerwinkels die daar de juiste materialen voor hebben. Deze winkels werken met betaalbare namaak artikelen in plaats van originele Brother toner-inkt.

Hoe kan ik software en drivers updaten voor de dcp 9055cdn?
Printers en scanners op de juiste manier installeren kost tegenwoordig niet veel tijd. Doorgaans detecteert een windows PC of Mac de printer direct na het aansluiten. Randvoorwaarde is wel het installeren van de relevante printersoftware. Deze kan je downloaden en installeren via de downloadpagina van Brother. De betrouwbare printer drivers voor je dcp 9055cdn zijn te vinden op de website van Brother. Op de update- en service pagina biedt de leverancier ook bijkomende details zoals een gebruikershandleiding, tips voor reinigen en het verhelpen van storingen.

Wat zijn veel voorkomende storingen en error codes bij de dcp 9055cdn?
Een printerstoring is ongewenst en kan zorgen voor de nodige stress. Er zijn veel verschillende foutcodes geprogrammeerd. Zulke error-codes worden verder toegelicht via het online portaal van de leverancier. Vaak voorkomende Brother DCP 9055CDN storingen zijn; slechte verbinding met mobiele apparaten, reiniging, printkop fout, geen inkt, geen wifi, wil niet scannen, afdrukken kost veel inkt, slecht leesbare tekst, langzaam, wil niet printen.

Kan ik de printer met het netwerk verbinden?
De huidige Brother printers zijn uitgerust met draadloze (wireless) printopties via airprint (WiFi). Dat wil zeggen dat je vanuit je luie stoel kunt printen met elk gewenst device (laptop, PC, smart devices). De dcp 9055cdn WiFi printer kan je zo vanuit het hele huis bedienen. Op dezelfde manier kan je eenvoudig een document of mail printen met een tablet (iPad) app of via de smartphone.

Wat is precies een printerinkt abonnement?
Er zijn tegenwoordig meerdere printermerken die een inkt-abonnement aanbieden. De fabrikant stuurt je om de paar weken, om de zoveel maanden of op momenten dat je andere inkt nodig hebt een volle voordelige toner. Zodoende zit je nooit zonder inkt en heb je de garantie dat de printer 100% zeker werkt. Er is een ruim aanbod van toner abonnementen. Van voordelig (25 prints per maand) tot het zakelijke aanbod (duizenden prints per maand).

Plaats een reactie