bol.com-logo
inktwereld-logo
alleeninkt-logo
inktweb-logo
coolblue-logo

Inkt Brother DCP L2560DN

Direct inkt voor de Brother DCP L2560DN bestellen en laten bezorgen? Via deze Inktvergelijker check je de meest geschikte aanbieders en aantrekkelijke acties voor cartridges en toners voor elke printer. Online ontdek je eenvoudig goedkope kleureninkt (cyaan, magenta, geel) en vanzelfsprekend zwarte inkt die toepasbaar zijn voor de dcp l2560dn in december 2022. Eveneens ontdek je hieronder tips om goedkoper te printen, details over klooninkt & storingen en foutcodes.

 • Inkttoners koop je al vanaf €42,75.
 • Er zijn in de basis 4 kleuren voor de dcp l2560dn: Geel (Yellow), Roze (Magenta), Blauw (Cyaan) en Zwart.
 • Er zijn grofweg 2 opties: klooninkt of originele inkt van Brother.
 • Navulbare inkt is veel voordeliger en wordt bovendien geheel gevuld. Zodoende bespaar je al snel 55%.
 • Een prima item is de 2x Brother TN-2320 toner zwart.
 • Tip van de expert: kies voor een voordeelverpakking.

Thema’s: Overzicht goedkoopste inkt voor Brother DCP L2560DN | Besparen op de printkosten | Welke inkt past in de dcp l2560dn? | Uitleg + info over inkt vervangen | Huismerk inkt | Veelgestelde vragen (en antwoorden)

MerkBrother
Printerseriedcp
Modelnummerl2560dn
Type printerLaser
Populaire toner2x Brother TN-2320 toner zwart
Geschatte prijs

Goedkoopste Brother DCP L2560DN printerinkt kopen (december 2022)

Printen kan veel geld kosten. Een afdruk met alleen tekst in zwart kost je ongeveer tussen de 1 en 6 eurocent en in kleur gemiddeld €0,15 voor een afdruk. Middels de goedkoopste Brother DCP L2560DN toners kan je al snel vele tientallen euro’s besparen. Kiezen voor een lokale speciaalzaak voor je inkt-aankoop is in de regel aan de prijs. Een lagere prijs kun je bereiken als je online de inktprijzen vergelijkt. Dit komt naar voren uit de grootste prijsvergelijking die de Consumentenbond uitvoert. Dit speelt met name bij Brother originele merkcartridges en merktoners. In het bijgesloten overzicht bekijk je de meest bekende shops waar je gerust vandaag nog de juiste inkt kan bestellen. Per leverancier laten we zien of ze klooninkt of ook originele a-merk producten in hun aanbod hebben.

Winkel Aanbod Beoordeling Aanbieding
Bol.com Grootste aanbod
Huismerk
Origineel
Bekijken
Inktwereld.nl Lage prijzen
Huismerk
Origineel
Bekijken
Go4inkt.nl Jaren ervaring
Huismerk
Origineel
Bekijken
Inktweb.nl Goede service
Huismerk
Origineel
Bekijken
Coolblue.com Snel thuisbezorgd
Huismerk
Origineel
Bekijken
Alleeninkt.nl Lage prijzen
Huismerk
Origineel
Bekijken
Printabout.nl Bekende webwinkel
Huismerk
Origineel
Bekijken
Sneltoner.nl Ruim assortiment
Huismerk
Origineel
Bekijken

Tips om te besparen op de printkosten
Voordelig printen met de dcp l2560dn? In de box hieronder kan je aan de slag met diverse truukjes die helpen om nog goedkoper te printen.

 • Neem budget inkt. De kwaliteit is uitstekend en je bespaart tot wel 55%.
 • Kies indien mogelijk voor zwart-wit printen. Kleureninkt is vele malen duurder.
 • Maak gebruik van de juiste printinstellingen. Stel de printer in op bijvoorbeeld beperkte kwaliteit. Je merkt dat de kwaliteit wat minder is, alleen je inktverbruik daalt al gauw met 10%.
 • Overweeg een lettertype als Ecofont Sans of Baskerville Old Face.
 • Stel de printer automatisch in op dubbelzijdig printen. Hierdoor heb je veel minder papier nodig.
 • Haal de stekker uit de printer als je deze niet gebruikt. In de stand-by modus wordt vaak te vaak het reinigingsprogramma opgestart.

Wat is de juiste inkt voor de dcp l2560dn?

Krijg je een notificatie dat de inkt vervangen moet worden? Goed om te weten: Deze meldingen zijn niet altijd nauwkeurig. Wij adviseren om niet meteen te vervangen. Bestel wel vroegtijdig nieuwe patronen en vervang de inkt pas zodra de afdrukkwaliteit onaanvaardbaar is.

De all-in-one Brother DCP L2560DN noemen we ook wel een laserprinter. Hij print op basis van toners. Controleer eerst welke kleur vervangen moet worden. Daarna zoek je uit welk soort model jij nodig hebt. Daar kom je eenvoudig achter.

 1. Zoek op tonernummer of de fabriekscode. Dan koop je nooit het verkeerde model.
 2. Google op het specifieke printernummer. Denk dan aan l2560dn uit de serie dcp van Brother.
 3. Neem een handleiding door; daarin staan alle relevante zaken vermeld.

Bij een aantal shops zoals 112supplies en Printabout.nl vind je vaak een huismerk-alternatief. Deze zijn voordeliger en gevuld met meer inkt. Een uitgebreidere uitleg lees je hier.

TypeKleurInfo
Brother DCP L2560DN CyaanBlauwBlauwe inkt voor tinten als Azuurblauw en RAL 5008.
Brother DCP L2560DN MagentaRozeRoze inkt voor kleuren als Zalmrood of RAL 4003.
Brother DCP L2560DN YellowGeelGele inkt voor o.a. Honinggeel en RAL 1020.
Brother DCP L2560DN Key / BlackZwartZwarte inkt voor de diepste kleur zwart.
Tabel met beschikbare inkttoners voor de dcp l2560dn.

Populaire toners voor de dcp l2560dn.
Onze expert heeft de volgende gedetecteerd die geschikt zijn voor deze printer.

 1. 2x Brother TN-2420 toner zwart (met chip)
 2. Brother TN-2420 toner zwart (met chip!)
 3. Brother DR-2400 Drum


Voordelige Brother DCP L2560DN toner vervangen

Heb jij je bestelling binnen? Gebruik dan ons stappenplan om een toner te verwisselen. Hierna zetten we een overzicht waar we je dit stap-voor-stap uitleggen.

Uitleg toners dcp l2560dn vervangen

 1. Welke kleur moet worden verwisseld?

  Je computer of laptop zal een melding tonen welke kleur(en) vervangen moeten worden.

 2. Oude toner verwijderen

  Open het middengedeelte van de printer en haal voorzichtig het lege patroon eruit. Gooi het nooit zomaar weg maar lever ze in bij een inleverpunt.

 3. Verpakkingsmateriaal verwijderen

  Haal de nieuwe toner uit de doos. Verwijder het beschermmateriaal zoals weergegeven op het doosje.

 4. Nieuwe toner plaatsen

  Plaats het inktpatroon in de houder. Druk deze stevig vast (tot je een klik hoort) en sluit vervolgens de klep van de printer.

 5. Laatste controle fase

  De printer zal als laatste stap de geplaatste inkt gaan beoordelen. Op het moment dat je de stappen juist uitgevoerd hebt zal de storingscode verdwijnen. Eventueel kan je een testafdruk maken.

printerinkt-Brother DCP L2560DN

Beste Brother DCP L2560DN huismerk printerinkt kopen

Krijg je een melding dat je niet meer kunt printen met jouw dcp l2560dn? Dan is het tijd voor nieuwe patronen. Je kunt kiezen uit: originele inkt van Brother of huismerk toners. Klooninkt kan de printkosten doen dalen met wel 60%, heeft 25% meer ml inhoud en biedt nagenoeg dezelfde kwaliteit als merk-inkt.

Wanneer spreken we van huismerk inkt?
Gerecyclede huismerk toners zijn in principe gerecyclede originele patronen die worden geïnspecteerd en schoongemaakt en opnieuw worden gevuld. Je kunt hiervoor terecht bij gecertificeerde partijen en ze zijn doorgaans voordeliger. Imitatie inkt bevat altijd meer dan 90% inhoud, wat bij de originele niet het geval is. De printkosten dalen dus aanzienlijk. De kwaliteit van een printje komt overeen met originele inkt. 

Problemen bij het gebruiken van een huismerk toner
Bij sommige printers komt er een bericht met een foutmelding als je wilt afdrukken met imitatie inkt. Dat komt omdat Brother wil dat jij als consument hun merktoners gebruikt. Een dergelijke melding kan je gewoon wegklikken. Kun je het niet wegklikken? In dat geval vind je in de bijgaande opsomming nog een aantal tips.

 1. Check of je de geschikte namaak toner hebt geplaatst.Zoek uit welk modelnummer erop staat en controleer of deze overeenstemt met de fabriekscode van een origineel patroon.
 2. Kies ervoor de printer te resetten. Het kan helpen om de printer even 15 – 30 minuten uit te laten.
 3. Kijk of de inkttoner op de juiste manier in de sleuf zit.
 4. Als je een printer voor het eerst in gebruik neemt moet je dikwijls eerst een printje maken met de (meegeleverde) inkt. Als je dat gedaan hebt is het gebruik van alternatieve inkt mogelijk.
 5. Loop nog eens na of je het kapje weg hebt gehaald.
 6. Maak de contactpunten schoon met een zachte droge doek.
 7. Gebruik altijd de nieuwste software en drivers. Deze vind je op de website van Brother.
 8. Maak de printkop schoon.

FAQ (veelgestelde vragen)

De printer print geen zwart omdat de kleur op is, hoe kan ik dat oplossen?
Sommige printers printen geen zwart-wit indien een andere kleur op is. Dat is niet erg handig. Er zijn echter wel simpele hacks. Open de printinstellingen en kies voor zwart en wit printen. Blijft de printer een error geven? Plak een stuk donker plakband over het venstertje van de lege Brother DCP L2560DN toner.

Waarmee kan ik de inkt reinigen voor de dcp l2560dn?
Veel modellen beschikken over een reinigingsprogramma voor de printkop. Door dit systeem blijft jouw printer in topconditie. Om de paar maanden de Brother toners ontdoen van stof is slim om te doen. Je machine heeft een melding als het nodig is om te reinigen. Ook als de printer uit staat (maar wel aan het de stroom zit) kan er printeronderhoud plaatsvinden.

Kan ik de inkt voor de Brother DCP L2560DN opnieuw vullen?
Er zijn speciale navulbare patronen voor handen. Dit zijn inktpatronen met een ARC chip waarbij het navullen gewoon thuis kan gebeuren met navulinkt. Tevens kan je het navullen ook laten doen bij ondernemers die hier ervaring mee hebben. Deze specialisten verstrekken aantrekkelijke huismerken en geen originele Brother toner-inkt.

Kan ik zelf de software en drivers updaten voor een dcp l2560dn?
Een printer aansluiten en installeren kost tegenwoordig niet veel tijd. Vaak herkent jouw windows of Mac computer je printer binnen enkele seconden. Zorg wel voor de geldige printersoftware. De meest recente versie vind je via de portalen van Brother. De geldige printer drivers voor een dcp l2560dn zijn te downloaden op de website van Brother. In het downloadcentrum bekijk je tevens bijkomende ondersteuning zoals handleiding, garantievoorwaarden, tips voor reinigen en hulp voor het oplossen van problemen.

Hoe verhelp ik error codes en storingen bij de dcp l2560dn?
Een printerstoring is ergerlijk en komt vaak net voor als het even niet uitkomt. De printer laat foutcodes zien. Dergelijke error-codes zijn te benaderen op de support-pagina van de fabrikant. Vervelende Brother DCP L2560DN storingen zijn; printkop fout, reiniging, geen wifi, vastgelopen papier, geen inkt, langzaam, cartridgeprobleem, afdrukken kost veel inkt, wil niet scannen, slecht leesbare tekst.

Hoe maak ik een printer geschikt voor het netwerk?
De nieuwste Brother (multifunctionele) printers verlenen draadloze WiFi functionaliteiten (wireless / airprint). Groot voordeel is dat je overal in huis kunt printen vanaf jouw PC / laptop die niet rechtstreeks is aangesloten. De dcp l2560dn WiFi printer is dan via internet te benaderen. Evengoed kunnen de printfunctionaliteiten worden gebruikt met een tablet (iPad) app of via de smartphone.

Wat is precies een printerinkt abonnement?
Vandaag de dag zien we meer en meer merken en aanbieders die speciale inkt-abonnementen aanbieden. Je ontvangt dan elke 8 weken, 4 keer per jaar of op het moment dat het inktniveau laag is een gevulde voordelige toner. Door hiervan gebruik te maken zit je nooit zonder inkt en weet je zeker dat de printer alle functionaliteiten behoudt. Er is een ruim aanbod van toner abonnementen. Voor kleine huishoudens (100 prints per maand) tot grote abonnementen (500 prints per maand).

Plaats een reactie