bol.com-logo
inktwereld-logo
logo-printabout
inktweb-logo
coolblue-logo

Inkt Brother MFC 490CW

Online inkt voor de Brother MFC 490CW bestellen en laten bezorgen? Op Inktaanbieding.nl tref je de goedkoopste online verkooppunten en forse kortingen voor printerinkt voor alle printers. Middels onze tools ontdek je direct goedkope kleureninkt (geel, magenta, cyaan) en zwarte inkt geschikt voor de mfc 490cw in juni 2024. Daarbovenop bieden wij op inktaanbieding.nl printer bespaartips, info m.b.t. imitatie inkt en veel voorkomende storingen.

 • Inktcartridges koop je al vanaf €17,00.
 • Afdrukken gebeurt op basis van de CMYK kleuren bij de mfc 490cw: Geel (Yellow), Blauw (Cyaan), Roze (Magenta) en Zwart.
 • Maak een keuze uit een budgetlabel of originele inkt van Brother.
 • Namaak inkt is voordeliger en wordt volledig gevuld. Reken op een besparing tot wel 65%.
 • Een vaak gebruikt item is de 2x Brother LC-1100 Multipack XL.
 • Advies: met een voordeelverpakking ben je nog goedkoper uit.

Spring direct naar: Vind de goedkoopste inkt voor Brother MFC 490CW | Zes tips voor goedkoper printen | Welke inkt is geschikt voor de mfc 490cw? | Stappenplan inkt vervangen | Huismerk inkt kopen | FAQ (veelgestelde vragen)

MerkBrother
Seriemfc
Modelnummer490cw
PrintersoortInkjet
Populaire cartridge2x Brother LC-1100 Multipack XL
Gemiddelde kosten € – €€

Goedkoopste Brother MFC 490CW printerinkt bestellen (juni 2024)

Printen is best kostbaar. Een A4-tje met tekst kost je om en nabij de een paar cent en een print met kleur al snel €0,12 voor een print. Met het assortiment van de goedkoopste Brother MFC 490CW cartridges bespaar je jaarlijks een hoop geld. Een bezoek brengen aan een kleine plaatselijke winkel voor een inktpatroon is in veel gevallen onnodig duur. Er is veel geld te besparen als je het online koopt. Dit blijkt keer op keer uit de jaarlijkse prijspeiling van de Consumentenbond. Dit geldt in het bijzonder voor Brother originele merktoners en merkcartridges. In de tabel hieronder bekijk je toonaangevende online aanbieders waar je op een betrouwbare manier binnen enkele minuten de juiste inkt voor jouw printer kunt bestellen. Per verkooppunt kan je zien of ze budget inkt en/of originele inkt in hun aanbod hebben.

Winkel Aanbod Beoordeling Aanbieding
Bol.com Grootste aanbod
Huismerk
Origineel
Bekijken
Inktwereld.nl Lage prijzen
Huismerk
Origineel
Bekijken
Go4inkt.nl Jaren ervaring
Huismerk
Origineel
Bekijken
Inktweb.nl Goede service
Huismerk
Origineel
Bekijken
Coolblue.com Snel thuisbezorgd
Huismerk
Origineel
Bekijken
Printabout.nl Bekende webwinkel
Huismerk
Origineel
Bekijken
Sneltoner.nl Ruim assortiment
Huismerk
Origineel
Bekijken

Tips om slimmer en goedkoper te printen
Zonder veel kosten printen met een mfc 490cw? In de box hieronder tref je verschillende aanwijzingen zodat jouw printkosten nog verder dalen.

 • Bestel altijd budget inkt. De kwaliteit doet nauwelijks onder en bespaart tot wel 50%.
 • Maak gebruik van de optie “zwart-wit” printing. Kleureninkt is duur.
 • Maak gebruik van de juiste printinstellingen. Bij het afdrukken heb je verschillende keuzes als snel printen. Dit zorgt voor een wat lichtere print, alleen je inktverbruik daalt al gauw met 10%.
 • Overweeg een lettertype als Courier en Baskerville Old Face.
 • Kies voor de functie dubbelzijdig printen. Zo kun je tot 50% papier besparen.
 • Haal de stekker uit de printer als er geen afdruktaken zijn. Dit is om onnodig reinigen tegen te gaan.

Welke inkt is geschikt voor de mfc 490cw?

Ontvang je een berichtje dat de inktvoorraad op is? Let op: Waarschuwingen m.b.t. de inktvoorraad kun je vaak nog wel even negeren. Het is geen probleem om dit even af te wachten. Probeer altijd minimaal 1 reserve patroon te hebben en vernieuw deze als de printkwaliteit onder de maat is.

De all-in-one Brother MFC 490CW is een inkjetprinter. Het maakt gebruik van cartridges. Begin met het bekijken welke kleur aan vervanging toe is. Ook achterhaal je welke inkt geschikt is. Dit is simpel uit te zoeken.

 1. Kijk naar het cartridgenummer of de fabriekscode. Deze vind je aan de zijkant of voorkant.
 2. Zoek op het printermodel. Bijvoorbeeld 490cw uit de serie mfc van Brother.
 3. Doorzoek de handleiding; daar geeft fabrikant ook aan welke inkt je kunt gebruiken.

Bij een aantal webwinkels als 112supplies en Inktdiscount.nl vind je ook huismerk-varianten. Dit is scherper geprijsd en ook volledig gevuld. Meer info lees je verderop.

TypeKleurInfo
Brother MFC 490CW CyaanBlauwBlauwe inkt voor met name Duifblauw of RAL 5004.
Brother MFC 490CW MagentaRozeRoze inkt voor Verkeerspurper en RAL 4002.
Brother MFC 490CW YellowGeelGele inkt voor o.a. Zinkgeel of RAL 1004.
Brother MFC 490CW Key / BlackZwartZwarte inkt voor de diepste kleur zwart.
Tabel met kleuren inktcartridges voor de mfc 490cw.

Erkende cartridges voor de mfc 490cw.
Wij hebben onderstaande ontdekt die compatibel zijn met deze printer.

 1. 2x Brother LC-1100 Multipack XL
 2. Brother LC-1100 Multipack XL
 3. Brother LC-1100BK Zwart XL
 4. Brother LC-1100C Cyaan XL
 5. Brother LC-1100M Magenta XL
 6. Brother LC-1100Y Geel XL


Voordelige Brother MFC 490CW cartridge vervangen

De goede inkt in huis gehaald? Start dan het proces om de cartridge te plaatsen. Onderstaand vind je een kort informatieblok met een concrete uitleg.

Uitleg cartridges mfc 490cw vervangen

 1. Welk patroon is er leeg?

  Je computer of laptop vertelt je welke inktpatronen aan vervanging toe zijn.

 2. Lege cartridge verwijderen

  Doe de klep van de printer omhoog en haal de oude patronen uit het device. Gooi ze niet zomaar in de afvalbak maar breng ze naar een inzamelpunt.

 3. Pak de nieuwe inkt erbij

  Haal de nieuwe cartridge uit de doos. Haal het ontluchtingslabel er af zoals weergegeven in de gebruiksaanwijzing.

 4. Nieuwe cartridge installeren

  Plaats het inktpatroon in de daarvoor bedoelde sleuf. Druk deze goed aan tot je voelt dat deze vastklikt en doe de klep weer dicht.

 5. Nieuwe inkt herkennen

  De printer gaat nu starten met een validatieproces van de nieuwe inkt. Indien je de inkt op de juiste manier geplaatst hebt geeft de printer het huidige inktniveau aan. Je kunt weer afdrukken.

printerinkt-Brother MFC 490CW

Beste Brother MFC 490CW huismerk printerinkt kopen

Krijg je een melding dat je niet meer kunt printen met jouw mfc 490cw? Dan bestel je nieuwe inkt. Er zijn grofweg 2 mogelijkheden: originele inkt van Brother of huismerk cartridges. Klooninkt leidt tot wel 60% lagere printkosten, kan in verhouding meer printjes maken en doet het net zo goed als originele producten.

Hoe goed is huismerk inkt?
Gerecyclede huismerk cartridges zijn de officiele merkproducten die bijgevuld en opnieuw uitgegeven worden. Dit wordt geregeld door gecertificeerde partijen en de prijs is erg concurrerend. Huismerk-inkt is volledig vol gevuld, wat bij de A-merken soms niet zo is. Printen is dus een stuk goedkoper. De kwaliteit van een printje komt overeen met originele inkt. 

Wat doe doen bij problemen met het printen met een huismerk cartridge
Bij sommige printers krijg je een foutmelding bij het gebruik van imitatie inkt. Dit probleem ontstaat doordat Brother eigenlijk wil dat jij hun eigen cartridges installeert. Een dergelijke storing kan je negeren en wegklikken. Lukt printen dan alsnog niet? Je leest verderop een aantal quick fixes.

 1. Kijk allereerst of je de juiste imitatie cartridge hebt geplaatst.Bekijk het modelnummer op de verpakking en controleer of deze strookt met het nummer dat de fabrikant voorschrijft.
 2. Zet de printer terug naar fabrieksinstellingen. Je kunt de printer even 30 minuutjes uit laten staan.
 3. Controleer nog eens of de inktcartridge wel goed vast zit.
 4. Bij een nieuwe printer moet je misschien eerst een (test)afdruk maken met de meegeleverde inkt. Hierna wordt het gedoogd om voor alternatieve inkt te kiezen.
 5. Kijk of je het stukje tape helemaal hebt verwijderd.
 6. Veeg de contactpunten schoon met een droge doek.
 7. Zoek naar nieuwe drivers of printersoftware. Deze vind je op de site van Brother.
 8. Maak de printkop schoon.

Veelgestelde vragen (FAQ)

Ik kan geen zwart-wit printen omdat kleureninkt op is, wat te doen?
Sommige printers werken niet met zwart-wit wanneer de kleureninkt op is. Dit is frustrerend. In veel gevallen is dit op te lossen. Kies allereerst bij de printerinstellingen voor zwart en wit printen. Geen succes? Plak wat schilderstape over over de sensor van de lege Brother MFC 490CW cartridge.

Hoe werkt het inkt reinigen met de mfc 490cw?
Veel multifunctionals draaien automatisch een reinigingsprogramma om uitdroging te voorkomen. Door deze werking komt er altijd een mooie printafdruk uit de machine. Af en toe uw Brother cartridges schoonmaken wordt ook geadviseerd. Je apparaat laat het automatisch weten wanneer het reinigingsprogramma moet worden uitgevoerd. Ook als de printer uit staat (maar wel aan het de stroom zit) kunnen sommige printers de onderhoudsmodus inschakelen.

Hoe kan ik de inkt voor de Brother MFC 490CW hervullen?
Bij veel organisaties zijn navulbare items beschikbaar. Dit zijn hervulbare cartridges / toners die zelfstandig eenvoudig bij te vullen zijn met navulinkt. Tevens wordt dit ook gedaan door specialisten die hier ervaring mee hebben. Deze shops bieden aantrekkelijke namaak producten of kostbare originele Brother cartridge-inkt.

Wat zijn de actuele software en drivers voor de mfc 490cw?
Je all-in-one apparaat gebruiksklaar maken doet iedereen eenvoudig zelf. Doorgaans herkent een Mac of windows laptop de printer direct na het aansluiten. Belangrijk is wel de up-to-date printersoftware. Dat kun je downloaden via de bijgeleverde CD van Brother. De printer drivers voor je mfc 490cw staan voor je klaar op de website van Brother. Op deze plek biedt de leverancier bovendien bijkomende informatie zoals instructies, tips voor het installeren en oplossingen voor foutmeldingen.

Hoe vind ik oplossingen bij storingen en error codes voor een mfc 490cw?
Een printerstoring is vervelend en kan zorgen voor de nodige stress. De printer laat foutcodes zien. Dergelijke error-codes zijn op te zoeken via de service en ondersteuning pagina en via supportmedewerkers. Vaak voorkomende Brother MFC 490CW storingen zijn; geen wifi, reiniging, slechte verbinding met mobiele apparaten, vastgelopen papier, printkop fout, cartridgeprobleem, afdrukken kost veel inkt, slecht leesbare tekst, wil niet scannen, wil niet printen.

Hoe hang ik de printer aan mijn netwerk?
De nieuwere Brother printapparaten zijn uitgerust met Wifi en Airprint voor draadloos printen. Dat wil zeggen dat je vanuit je luie stoel kunt printen met elk gewenst device (laptop, PC, smart devices). De mfc 490cw WiFi printer levert dus veel tijdswinst op. Ook kan er worden geprint via de app op je telefoon of tablet.

Wat zijn de voordelen van een inkt abonnement?
Tegenwoordig zijn er een aantal merken en aanbieders waar je een inkt-abonnement kunt nemen. Ze sturen dan per 4 weken, per half jaar of wanneer het inktpatroon bijna op is een volle voordelige cartridge. Door hiervan gebruik te maken zit je nooit zonder inkt en heb je de garantie dat de printer je niet laat zitten. Er is een ruim aanbod van cartridge abonnementen. Van eenvoudig (25-50 prints per maand) tot het zakelijke aanbod (500-750 prints per maand).

Plaats een reactie