bol.com-logo
inktwereld-logo
logo-printabout
inktweb-logo
coolblue-logo

Inkt Brother MFC 5460CN

Online inkt voor de Brother MFC 5460CN bestellen en laten bezorgen? Op Inktaanbieding.nl ontdek je de goedkoopste online verkooppunten en acties voor (huismerk) toners + cartridges voor jouw printer. Online ontdek je vlug goedkope kleureninkt (cyaan, magenta, geel) en vanzelfsprekend zwarte inkt die gebruikt kunnen worden in een mfc 5460cn in juni 2024. Ook vind je op inktaanbieding.nl slimme bespaartips, info over huismerk-inkt & veel voorkomende storingen.

 • Inktcartridges zijn er al vanaf €17,75.
 • Er zijn in de basis 4 kleuren voor de mfc 5460cn: Roze (Magenta), Blauw (Cyaan), Geel (Yellow) en Zwart.
 • Je kunt kiezen uit huismerkproducten of originele inkt van Brother.
 • Alternatieve inkt is voordeliger en wordt volledig gevuld. Je bespaart tot wel 65%.
 • Een prima artikel is de 2x Brother LC-1000 Multipack XL.
 • Onze tip: neem een voordeelverpakking voor extra voordeel.

Inhoudsopgave: Bestel de goedkoopste inkt voor de Brother MFC 5460CN | Tips om te besparen op de printkosten | Welke inkt is geschikt voor de mfc 5460cn? | Hoe moet ik inkt vervangen? | Huismerk inkt bestellen | FAQ met veelgestelde vragen

MerkBrother
Seriemfc
Modelnummer5460cn
PrintersoortInkjet
Geschikte cartridge2x Brother LC-1000 Multipack XL
Prijsindicatie € – €€

Goedkoopste Brother MFC 5460CN printerinkt bestellen (juni 2024)

Printen is best kostbaar. Een A4-tje met tekst kost al snel €0,03 – €0,06en een full-color al snel €0,10 per afdruk. Door het kopen van de goedkoopste Brother MFC 5460CN cartridges is het eenvoudig om geld te besparen. Een merkdealer / winkel binnenlopen om inkt in te kopen is in veel gevallen aan de prijs. Er is veel geld te besparen wanneer je jouw inkt online koopt. Dit komt naar voren uit de Consumentenbond die jaarlijks een prijspeiling doet. Dit zien we vooral bij Brother originele merkcartridges en merktoners. In het overzicht hieronder staan erkende online leveranciers waar je veilig en vandaag nog de juiste inkt kan bestellen. Per webshop tonen we of ze navulbare inkt of ook originele a-merk producten aanbieden.

Winkel Aanbod Beoordeling Aanbieding
Bol.com Grootste aanbod
Huismerk
Origineel
Bekijken
Inktwereld.nl Lage prijzen
Huismerk
Origineel
Bekijken
Go4inkt.nl Jaren ervaring
Huismerk
Origineel
Bekijken
Inktweb.nl Goede service
Huismerk
Origineel
Bekijken
Coolblue.com Snel thuisbezorgd
Huismerk
Origineel
Bekijken
Printabout.nl Bekende webwinkel
Huismerk
Origineel
Bekijken
Sneltoner.nl Ruim assortiment
Huismerk
Origineel
Bekijken

Besparen op de printkosten
Nog voordeliger printen met de mfc 5460cn? In de box hieronder communiceren we een aantal truukjes zodat jij vanaf nu nog goedkoper kunt printen.

 • Bestel altijd budget inkt. Je bereikt een vergelijkbare kwaliteit en bespaart tot wel 50%.
 • Geef de voorkeur aan de zwart-wit optie. Kleureninkt is relatief duur.
 • Loop alle printinstellingen eens na. Zo kan je vaak kiezen voor de optie eco-stand. De afdrukkwaliteit gaat iets achteruit, alleen het printje heeft 10 – 15% minder inkt nodig.
 • Kies milieuvriendelijke lettertypes zoals Courier of Garamond.
 • Kies voor de functie dubbelzijdig printen. Zo verbruik je veel minder papier.
 • Haal de printer van het stroomnet als je deze niet gebruikt. Dit is om onnodig reinigen tegen te gaan.

Welke inkt moet ik kopen voor de mfc 5460cn?

Krijg je een seintje dat de inkt op is? Let op: Deze berichten kun je vaak nog wel even negeren. Het is geen probleem om dit even af te wachten. Zorg dat je een nieuwe cartridge/toner achter de hand hebt en zet deze er pas in als de printkwaliteit onder de maat is.

De all-in-one Brother MFC 5460CN is een inkjetprinter. De printer gebruikt cartridges. Achterhaal als eerst welk kleurenpatroon er lees is (roze, geel, blauw of zwart). Aansluitend bekijk je welk typenummer geschikt is. Dit kun je moeiteloos zelf doen.

 1. Je kunt het handigste zoeken op cartridgenummer of de fabriekscode. Dit is te vinden op het patroon dat nu in de printer zit.
 2. Zoek specifiek op het modelnummer. In dit geval de 5460cn uit de serie mfc van Brother.
 3. Kijk in de handleiding; dat is het meest betrouwbare document vanuit de fabrikant.

Bij de meeste webshops zoals coolblue.nl en Printabout.nl worden ook huismerken aangeboden. Doorgaans gunstig geprijsd en gevuld met meer inkt. Meer gegevens hierover vind je in dit stukje.

TypeKleurInfo
Brother MFC 5460CN CyaanBlauwBlauwe inkt voor tinten als Ultramarijn blauw of RAL 5025.
Brother MFC 5460CN MagentaRozeRoze inkt voor tinten als Beigerood en RAL 4005.
Brother MFC 5460CN YellowGeelGele inkt voor Maisgeel en RAL 1015.
Brother MFC 5460CN Key / BlackZwartZwarte inkt voor eenvoudige printjes.
Tabel met beschikbare inktcartridges voor de mfc 5460cn.

Geschikte cartridges voor o.a. de mfc 5460cn.
Onze expert heeft de volgende geselecteerd die passen in deze printer.

 1. 2x Brother LC-1000 Multipack XL
 2. Brother LC-1000 Multipack XL
 3. Brother LC-1000BK Zwart XL
 4. Brother LC-1000C Cyaan XL
 5. Brother LC-1000M Magenta XL
 6. Brother LC-1000Y Geel XL


Voordelige Brother MFC 5460CN cartridge vervangen

Heb jij je bestelling binnen? Dan wordt het tijd om de cartridge te wisselen. Verderop is er een overzicht waar we uitleggen hoe dit werkt.

Uitleg cartridges mfc 5460cn vervangen

 1. Inzicht in kleuren die je moet vervangen

  De PC toont je welke van de CMYK-patronen je moet verversen.

 2. Oude cartridge onttrekken

  Zet de printerklep open en onttrek de lege patronen uit het apparaat. Gooi ze niet zomaar in de afvalbak. Let op: dit behoort tot chemisch afval.

 3. Nieuwe inkt gebruiksklaar maken

  Haal de nieuwe cartridge uit de doos. Haal het plastic eraf zoals je kunt lezen in de handleiding.

 4. Nieuwe cartridge in de printer zetten

  Plaats het patroon in de printer. Let er goed op dat deze goed vastklikt en sluit de klep.

 5. Nieuwe inkt laden

  De printer moet uiteindelijk nog het nieuwe patroon gaan valideren. Wanneer je dit op de juiste manier hebt gedaan wordt het actuele inktniveau getoond. Je kunt weer afdrukken.

printerinkt-Brother MFC 5460CN

Beste Brother MFC 5460CN huismerk printerinkt kopen

Onvoldoende inkt in jouw mfc 5460cn? Dan is het tijd voor nieuwe patronen. Je hebt feitelijk 2 keuzes: originele inkt van Brother of huismerk cartridges. Klooninkt zorgt voor een besparing tot wel 60%, heeft meer inhoud en komt vaak net zo goed uit de test als originele merkinkt.

Hoe werkt huismerk inkt?
Gerecyclede huismerk cartridges zijn meestal gebruikte originele producten die nagevuld en opnieuw verkocht worden. Dit proces gebeurt bij gecertificeerde partijen en ze zijn doorgaans voordeliger. Deze B-merk inkt is vaak volledig gevuld, terwijl dat bij officiële merkproducten niet altijd aan de orde is. Het is dus een slimme manier om te besparen. De printkwaliteit is uitstekend en doet amper onder voor standaard inkt. 

Oplossingen op problemen met het printen met een huismerk cartridge
In enkele gevallen toont de printer een foutmelding bij het plaatsen van imitatie inkt. Deze situatie komt voor omdat Brother eigenlijk wil dat jij hun eigen cartridges installeert. Dit type foutcode kan je gewoon negeren. Lukt printen dan alsnog niet? Je leest hierna enkele praktische adviezen.

 1. Kijk allereerst of je de juiste budget cartridge hebt aangeschaft. Zoek uit welk modelnummer erop staat en controleer of deze matcht met het nummer dat de fabrikant voorschrijft.
 2. Ga de printer opnieuw opstarten. Je kunt de printer even 30 minuutjes uit laten staan.
 3. Check of de inktcartridge goed vast zit en duw deze nog eens goed aan.
 4. Als je een printer voor het eerst in gebruik neemt moet je vaak eerst een keer printen met de merkinkt (die is meegeleverd). Als dat is gelukt is het gebruik van alternatieve inkt mogelijk.
 5. Bekijk of je de beschermingstape los hebt gemaakt.
 6. Gebruik een pluisvrije doek om de contactpunten te cleanen.
 7. Check de actuele versie van de printersoftware en drivers. Bekijk de website van Brother.
 8. Mogelijk is de printkop verstopt. Start het reinigingsprogramma.

Bekijk de veelgestelde vragen

Ik kan niet zwart printen omdat de kleur leeg is, is dit op te lossen?
Verschillende printers printen geen zwart-wit zodra 1 andere kleur (magenta, cyaan, geel) op is. Dat is niet erg handig. Er zijn echter wel simpele hacks. Open de printinstellingen en kies voor enkel zwart-wit afdrukken. Geen succes? Plak wat schilderstape over over het venster van de lege Brother MFC 5460CN cartridge.

Waarmee kan ik de inkt reinigen voor de mfc 5460cn?
Een groot deel van de modellen draaien automatisch een reinigingsprogramma om de printkop schoon te maken. Door dit systeem komt er altijd een mooie printafdruk uit de machine. Soms de Brother cartridges even nakijken en schoonmaken is ook aan te raden. De software geeft zelf aan wanneer het gereinigd moet worden. Ook als de printer langere tijd in de stand-by stand staat zal de printer regelmatig onderhoudstaken uitvoeren.

Kan ik de inkt voor de Brother MFC 5460CN hervullen?
Bij veel organisaties zijn navulbare patronen beschikbaar. We hebben het hier over speciale patronen die zelfstandig eenvoudig bij te vullen zijn met navulinkt. Meestal wordt dit ook gedaan door ondernemers die alle benodigde materialen in huis hebben. Deze specialisten bieden goedkope huismerken en dus niet originele Brother cartridge-inkt.

Kan ik zelf de software en drivers updaten voor een mfc 5460cn?
Jouw printer gebruiksklaar maken kost gelukkig niet veel tijd. Normaal gesproken detecteert jouw Mac of windows computer de printer binnen een minuut. Je kunt uiteraard gebruik maken van de actuele printersoftware. Deze zijn moeiteloos te downloaden via de downloadpagina van Brother. De beste printer drivers die geschikt zijn voor de mfc 5460cn kun je altijd raadplegen op de website van Brother. Op de update- en service pagina check je bovendien relevante details zoals handleiding, garantievoorwaarden, tips voor het installeren en advies over storingen.

Hoe vind ik oplossingen bij storingen en error codes voor een mfc 5460cn?
Een printerstoring is irritant maar is soms makkelijk op te lossen. Vaak komen er een foutcodes in beeld. Dergelijke error-codes kun je achterhalen via de service en ondersteuning pagina van de verkoper. Vaak voorkomende Brother MFC 5460CN storingen zijn; reiniging, printkop fout, slechte verbinding met mobiele apparaten, geen wifi, geen inkt, wil niet printen, langzaam, cartridgeprobleem, wil niet scannen, afdrukken kost veel inkt.

Kan ik via het netwerk ook printen?
De huidige Brother (multifunctionele) printers werken met Airprint en Wifi zodat je ook draadloos kunt afdrukken. Groot voordeel is dat ze ook werken vanaf jouw laptop of PC, maar dan zonder kabel. De mfc 5460cn WiFi printer is dan via internet te benaderen. Op dezelfde manier kun je eenvoudig een printopdracht versturen via de app op je telefoon of tablet.

Wat zijn de voordelen van een inkt abonnement?
Tegenwoordig zijn er opvallend veel merken en aanbieders waar je een maandelijks inkt abonnement kunt nemen. Het printermerk stuurt automatisch om de paar weken, om de paar maand of op momenten dat je andere inkt nodig hebt een gevulde goedkope cartridge. Op basis daarvan kan je niet meer vergeten inkt te kopen en heb je de garantie dat de printer je niet laat zitten. Maak een keuze uit velerlei cartridge abonnementen. Van eenvoudig (25-50 prints per maand) tot grote abonnementen (250-1000 prints per maand).

Plaats een reactie