bol.com-logo
inktwereld-logo
logo-printabout
inktweb-logo
coolblue-logo

Inkt Brother MFC 5840CN

Zonder gedoe inkt voor de Brother MFC 5840CN bestellen en laten bezorgen? Op deze website check je de goedkoopste winkels en kortingsacties voor toners en inktcartridges die passen in je printer. Middels onze tools scoor je gemakkelijk goedkope kleureninkt (magenta, geel, cyaan) en zwarte (key) inkt die bedoeld zijn voor de mfc 5840cn in juni 2024. Verder lees je hieronder tips om te besparen op de printkosten, specificaties betreffende imitatie inkt en problemen / printerstoringen.

 • Inktcartridges kan je bestellen vanaf €18,25.
 • Afdrukken gebeurt op basis van de CMYK kleuren bij de mfc 5840cn: Blauw (Cyaan), Geel (Yellow), Roze (Magenta) en Zwart.
 • Doorgaans zijn er twee keuzes: het huismerk of originele inkt van Brother.
 • Namaak inkt is goedkoper en wordt bovendien geheel gevuld. Je bespaart tot wel 65%.
 • Een uitstekend artikel is de 2x Brother LC-900 Multipack XL.
 • Aanrader: je kunt nog meer geld besparen met een voordeelverpakking.

Inhoudsopgave: Vind de goedkoopste inkt voor Brother MFC 5840CN | 6 tips om te besparen op de printkosten | Welke inkt is geschikt voor de mfc 5840cn? | Uitleg + info over inkt vervangen | Uitleg over huismerk inkt | Veelgestelde vragen

MerkBrother
Seriemfc
Modelnummer5840cn
Soort printerInkjet
Populaire cartridge2x Brother LC-900 Multipack XL
Geschatte prijs

Goedkoopste Brother MFC 5840CN printerinkt kopen (juni 2024)

De maandelijke printkosten kunnen flink oplopen. Een afdruk in zwart wit kost je circa €0,06 en een full-color al gauw €0,11 voor een a4. Door het kopen van de goedkoopste Brother MFC 5840CN cartridges kan je jaarlijks veel geld besparen. Een willekeurige winkel binnenlopen om inkt in te kopen is vaak een dure aangelegenheid. Het is qua prijs gunstiger wanneer je jouw inkt online koopt. Dat weten we van de jaarlijkse prijspeiling van de Consumentenbond. Dit zien we vooral bij Brother originele merktoners en merkcartridges. In het volgende schema check je de grote shops waar je probleemloos binnen enkele minuten de juiste inkt kunt vinden. Per webshop noteren we of ze hervulbare inkt en/of originele inkt hebben.

Winkel Aanbod Beoordeling Aanbieding
Bol.com Grootste aanbod
Huismerk
Origineel
Bekijken
Inktwereld.nl Lage prijzen
Huismerk
Origineel
Bekijken
Go4inkt.nl Jaren ervaring
Huismerk
Origineel
Bekijken
Inktweb.nl Goede service
Huismerk
Origineel
Bekijken
Coolblue.com Snel thuisbezorgd
Huismerk
Origineel
Bekijken
Printabout.nl Bekende webwinkel
Huismerk
Origineel
Bekijken
Sneltoner.nl Ruim assortiment
Huismerk
Origineel
Bekijken

Tips om slimmer en goedkoper te printen
Printen voor een lage prijs met de mfc 5840cn? In het volgende schema bieden we een aantal handige slimmigheidjes die helpen om nog goedkoper te printen.

 • Ga voor imitatie inkt. De kwaliteit is nagenoeg hetzelfde en dit resulteert in een besparing van zo’n 55%.
 • Print zoveel mogelijk in het zwart of grijswaarden. Kleureninkt is duur.
 • Benut de verschillende functies van jouw printer. Onder opties vind je verschillende instellingen zoals snel printen. Er wordt dan iets minder kwalitatief geprint, echter wordt er wel flink minder inkt verbruikt.
 • Probeer lettertypes zoals Century Gothic en Baskerville Old Face.
 • Druk dubbelzijdig af. Hierdoor heb je veel minder papier nodig.
 • Trek de stekker uit de printer als er niet geprint wordt. In de stand-by modus wordt vaak te vaak het reinigingsprogramma opgestart.

Welke inkt is goed voor een mfc 5840cn?

Zie je een melding dat dat het inktpatroon leeg is? Let op: Inktniveau waarschuwingen blijken vaak niet te kloppen. Het is geen probleem om dit even af te wachten. Zorg dat je een nieuwe cartridge/toner achter de hand hebt en plaats de nieuwe inkt pas als de afdrukken te licht worden.

De all-in-one Brother MFC 5840CN betreft een inkjetprinter. Deze gebruikt cartridges. Kijk allereerst welke kleur (geel, magenta, cyaan of zwart) vervangen dient te worden. Hierna vergelijk je welke inkt geschikt is. Daar kan je gemakkelijk achter komen.

 1. Je kunt het handigste zoeken op cartridgenummer / fabriekscode. Dit is te vinden op het patroon dat nu in de printer zit.
 2. Je kunt ook zoeken op printer. In dit geval de 5840cn uit de serie mfc van Brother.
 3. Bekijk de doos/handleiding; daar geeft fabrikant ook aan welke inkt je kunt gebruiken.

Bij de bekende online leveranciers als Inkclub en Totaalinkt.shop worden ook huismerken aangeboden. Deze zijn goedkoper en hebben meer ML inkt inhoud. Meer gegevens hierover vind je hier.

TypeKleurInfo
Brother MFC 5840CN CyaanBlauwBlauwe inkt voor kleuren als Waterblauw en RAL 5025.
Brother MFC 5840CN MagentaRozeRoze inkt voor onder andere Telemagenta of RAL 4011.
Brother MFC 5840CN YellowGeelGele inkt voor kleuren als Licht ivoorkleurig en RAL 1033.
Brother MFC 5840CN Key / BlackZwartZwarte inkt voor eenvoudige tekstpagina’s.
Tabel met de mogelijke inktcartridges voor de mfc 5840cn.

Erkende cartridges voor een mfc 5840cn.
Wij hebben onderstaande achterhaald die passen in deze printer.

 1. 2x Brother LC-900 Multipack XL
 2. Brother LC-900 Multipack XL
 3. Brother LC-900BK Zwart XL
 4. Brother LC-900C Cyaan XL
 5. Brother LC-900M Magenta XL
 6. Brother LC-900Y Geel XL


Voordelige Brother MFC 5840CN cartridge vervangen

De goede inkt in huis gehaald? Begin dan met het stappenplan om de cartridge te verwisselen. Onderstaand vind je een handige uitleg met alle benodigde informatie.

Uitleg cartridges mfc 5840cn vervangen

 1. Inzicht in welke kleur(en) vervangen moeten worden

  De printer of computer zal een melding tonen welke inktpatronen aan vervanging toe zijn.

 2. Lege cartridge verwisselen

  Doe de klep van de printer omhoog en klik de lege patronen eruit. Dump ze niet in de container. Let op: dit behoort tot chemisch afval.

 3. Nieuwe inkt gebruiksklaar maken

  Haal de nieuwe cartridge uit het doosje. Haal het ontluchtingslabel er af zoals dit wordt aangegeven op de verpakking.

 4. Nieuwe inktcartridge herinstalleren

  Plaats het inktpatroon in de houder. Druk deze stevig vast (tot je een klik hoort) en sluit de printerkap.

 5. Inktcontrole

  De printer gaat nu starten met een validatieproces van de nieuwe inkt. Indien je de stappen juist uitgevoerd hebt zal de storingscode verdwijnen. Je kunt nu weer printen.

printerinkt-Brother MFC 5840CN

Beste Brother MFC 5840CN huismerk printerinkt kopen

Krijg je een melding dat je niet meer kunt printen met jouw mfc 5840cn? Dan moet je nieuwe inkt kopen. Er kan worden gekozen voor: originele inkt van Brother of huismerk cartridges. Klooninkt kan een besparing opleveren van wel 60%, bevat vaak meer inkt en doet qua kwaliteit eigenlijk niet onder voor originele inktpatronen.

Hoe werkt huismerk inkt?
Gerecyclede huismerk cartridges zijn officiele merkartikelen die bijgevuld en opnieuw uitgegeven worden. Dit wordt gedaan door betrouwbare leveranciers en zijn fors goedkoper. Imitatie inkt is volledig vol gevuld, wat bij de grote merken niet het geval is. Dankzij deze producten ga je dus veel goedkoper printen. De afdruk komt overeen met officiële inkt. 

Veel voorkomende problemen bij het installeren van een huismerk cartridge
Wellicht toont de printer een foutmelding als je wilt printen met imitatie inkt. Deze situatie komt voor omdat Brother hoopt dat jij hun eigen cartridges installeert. Zo’n foutmelding wegklikken en doorgaan met printen. Nog niet opgelost? Je leest in de bijgaande opsomming een aantal quick fixes.

 1. Controleer of je de geschikte navulbare cartridge hebt liggen. Schrijf het modelnummer op en ga na of deze klopt met het origineel.
 2. Start de printer opnieuw. Wacht even een half uurtje met opnieuw opstarten.
 3. Bekijk of de inktcartridge goed is vastgeklikt.
 4. Bij de wat meer recente printers moet je misschien eerst een afdruk maken met originele inkt. Als dat is gelukt kan alternatieve inkt in de printer worden gebruikt.
 5. Check of je het stukje tape weg hebt gehaald.
 6. Maak de contactpunten van het patroon nog eens goed schoon.
 7. Gebruik altijd de nieuwste software en drivers. Deze vind je op de website van Brother.
 8. Reinig de verstopte printkop.

Veelgestelde vragen en problemen

Ik kan niet zwart printen omdat de kleur leeg is, hoe is dat op te lossen?
Een deel van de printers blokkeren de zwart-wit functie in de situatie waar de blauwe, roze of gele inkt op is. Behoorlijk irritant. Doorgaans is hier wel wat aan te doen. Kies allereerst bij de printerinstellingen voor printen in zwart-wit. Lukt dit niet? Plak een stuk donker plakband op de volumelezer van de lege Brother MFC 5840CN cartridge.

Zit er een programma voor inkt reinigen op de mfc 5840cn?
Het gros van de apparaten draaien automatisch een reinigingsprogramma zodat de printkop langer meegaat. Zo komt er altijd een mooie printafdruk uit de machine. Regelmatig de Brother cartridges even nakijken en schoonmaken draagt ook bij aan een langere levensduur. Het systeem indiceert wanneer het gereinigd moet worden. Ook in de slaapstand kan er printeronderhoud plaatsvinden.

Hoe kan ik de inkt voor de Brother MFC 5840CN bijvullen?
In diverse webwinkels zijn navulbare artikelen voor handen. Dat zijn zogenaamde hervulbare patronen die – als ze leeg zijn – opnieuw gevuld kunnen worden met navulinkt. Ook kan je het navullen ook laten doen bij organisatie die hier faciliteiten voor hebben. Deze winkels verstrekken voordelige kloon artikelen in plaats van originele Brother cartridge-inkt.

Hoe kan ik software en drivers updaten voor de mfc 5840cn?
Printers en scanners gebruiksklaar maken hoeft niet zo frustrerend meer te zijn. Over het algemeen detecteert een Mac of windows laptop de nieuwe printer direct. Vergeet echter niet de geldige printersoftware. De actuele versie kan je downloaden via de portalen van Brother. De betrouwbare printer drivers voor de mfc 5840cn vind je op de website van Brother. Op de update- en service pagina download je bovendien additionele details zoals de handleiding, de juiste instellingen en advies over storingen.

Wat te doen bij een error code of storing bij de mfc 5840cn?
Een printerstoring is frustrerend en komt altijd als je net iets belangrijks moet printen. Er zijn veel verschillende foutcodes geprogrammeerd. Zulke foutmeldingen zijn op te zoeken op de site van het merk. Vaak voorkomende Brother MFC 5840CN storingen zijn; geen inkt, geen wifi, slechte verbinding met mobiele apparaten, vastgelopen papier, printkop fout, langzaam, slecht leesbare tekst, afdrukken kost veel inkt, cartridgeprobleem, wil niet scannen.

Kan ik de printer met het netwerk verbinden?
De beste Brother all-in-one printers bieden je draadloze (wireless) printopties via airprint (WiFi). Dat betekent dat je het apparaat ook kunt benaderen met elk gewenst device (laptop, PC, smart devices). De mfc 5840cn WiFi printer is dan via internet te benaderen. Eveneens kun je eenvoudig een printopdracht versturen vanaf apps op de telefoon of iPad / tablet.

Wat zijn de voordelen van een inkt abonnement?
De laatste jaren zien we opvallend veel leveranciers die handige inkt abonnementen aanbieden. Een winkel of fabrikant stuurt dan per 4 weken, halfjaarlijks of wanneer het inktpatroon bijna leeg is een gevulde voordelige cartridge. Met deze dienst beschik je altijd over voldoende inkt en kun jij ervan op aan dat je ten allen tijde een afdruk kunt maken. Er bestaan meerdere cartridge abonnementen. Van budget (50 prints per maand) tot plans voor grote bedrijven (honderden prints per maand).

Plaats een reactie