bol.com-logo
inktwereld-logo
alleeninkt-logo
inktweb-logo
coolblue-logo

Inkt Brother MFC 620

Inkt voor de Brother MFC 620 bestellen en laten bezorgen aan huis? Door middel van onze inktvergelijker ontdek je de goedkoopste online verkooppunten en kortingsacties voor printerinkt voor alle printers. Zodoende bestel je direct goedkope kleureninkt (geel, cyaan, magenta) en uiteraard ook zwarte inkt geschikt voor de mfc 620 in oktober 2021. Ook check je op deze pagina bespaartips, specificaties betreffende huismerk-inkt & printfouten en errorcodes.

 • Inktcartridges bestel je al vanaf €19,75.
 • Keuze uit diverse kleuren voor de mfc 620: Zwart, Geel (Yellow), Roze (Magenta) en Blauw (Cyaan).
 • Doorgaans zijn er twee keuzes: een budgetlabel of originele inkt van Brother.
 • Namaak inkt is voordeliger geprijsd en is volledig gevuld. Hierdoor bespaar jij tot maar liefst 60%.
 • Een bekend patroon is de 2x Brother LC-900 Multipack XL.
 • Tip: neem een voordeelverpakking voor extra voordeel.

Spring direct naar: Webshops met goedkoopste inkt voor Brother MFC 620 | Zes tips voor goedkoper printen | Welke inkt is geschikt voor de mfc 620? | Hoe moet ik inkt vervangen? | Huismerk inkt opties | FAQ met veelgestelde vragen

MerkBrother
Printerseriemfc
Model620
Soort printerInkjet
Vaak bestelde cartridge2x Brother LC-900 Multipack XL
Verkoopprijs € – €€

Goedkoopste Brother MFC 620 printerinkt kopen (oktober 2021)

Printen kan veel geld kosten. Een eenvoudige zwart-wit afdruk kost je tegenwoordig €0,04 – €0,06 en een gekeurde al gauw €0,08 – €0,11 voor een afdruk. Door te printen met de goedkoopste Brother MFC 620 cartridges kan je jaarlijks veel geld besparen. De lokale computerwinkel bezoeken voor een inktpatroon is in de regel erg prijzig. Het is qua prijs gunstiger wanneer je jouw inkt online koopt. Dat weten we van de jaarlijkse test van de Consumentenbond. Dit speelt met name bij Brother originele merkcartridges en merktoners. In het schema hierna bekijk je gerenommeerde shops waar je veilig en vandaag nog de juiste inkt kunt vinden. Per verkoper laten we zien of ze hervulbare inkt en/of originele inkt hebben.

Winkel Aanbod Beoordeling Aanbieding
Bol.com Grootste aanbod
Huismerk
Origineel
Bekijken
Inktwereld.nl Lage prijzen
Huismerk
Origineel
Bekijken
Go4inkt.nl Jaren ervaring
Huismerk
Origineel
Bekijken
Inktweb.nl Goede service
Huismerk
Origineel
Bekijken
Coolblue.com Snel thuisbezorgd
Huismerk
Origineel
Bekijken
Alleeninkt.nl Lage prijzen
Huismerk
Origineel
Bekijken
Printabout.nl Bekende webwinkel
Huismerk
Origineel
Bekijken
Sneltoner.nl Ruim assortiment
Huismerk
Origineel
Bekijken

Goedkoper printen met deze bespaartips
Zonder veel kosten printen met een mfc 620? In de volgende lijst bieden we verschillende tips & tricks om te besparen op de printkosten.

 • Ga voor namaak inkt. De kwaliteit doet amper onder voor merkinkt en je bespaart op deze manier al gauw 60%.
 • Klik op “printen in zwart-wit” bij instellingen. Het gebruik van kleureninkt is duurder.
 • Loop alle printinstellingen eens na. Kies bijvoorbeeld voor de optie printen in concept. De print zal iets minder donker zijn, maar je verbruikt veel minder inkt.
 • Test het gebruik van lettertypes als Ryman Eco en Brush Script.
 • Stel de printer automatisch in op dubbelzijdig printen. Het papier dat je bespaart is aanzienlijk.
 • Haal de printer van de stroom als deze (lange tijd) niet in gebruik wordt genomen. In de stand-by modus wordt vaak te vaak het reinigingsprogramma opgestart.

Welke inkt heb ik nodig voor de mfc 620?

Ontvang je een seintje dat dat het inktniveau laag is? Goed om te weten: Inktniveau waarschuwingen kun je vaak nog wel even negeren. Je kunt dit gerust even afwachten. Zorg wel dat je vast nieuwe inkt thuis hebt liggen en vernieuw deze wanneer de prints niet meer goed leesbaar zijn.

De all-in-one Brother MFC 620 noemen we ook wel een inkjetprinter. Dit type maakt gebruik van cartridges. Onderzoek als eerste welke van de 4 kleuren (cyaan, geel, magenta of zwart) je moet vervangen. Aansluitend onderzoek je welk type inkt past. Daarvoor heb je eigenlijk geen advies nodig.

 1. Zoek naar het cartridgenummer of de fabriekscode. Dan koop je nooit het verkeerde model.
 2. Google op het specifieke printernummer. Denk dan aan 620 uit de serie mfc van Brother.
 3. Neem een handleiding door; daar vind je ook welke patronen je kunt gebruiken.

Bij een aantal shops zoals Easy-ink en Inkt-bestellen.nl kan je ook huismerk-inkt vinden. Deze zijn voordeliger en bevatten een grotere inhoud inkt. Meer informatie tref je hier.

TypeKleurInfo
Brother MFC 620 CyaanBlauwBlauwe inkt voor onder andere Marineblauw en RAL 5012.
Brother MFC 620 MagentaRozeRoze inkt voor met name Parelmoer lichtrood en RAL 3031.
Brother MFC 620 YellowGeelGele inkt voor onder andere Olijfgeel of RAL 1035.
Brother MFC 620 Key / BlackZwartZwarte inkt voor eenvoudige printjes.
Tabel met verkrijgbare inktcartridges voor de mfc 620.

Geschikte cartridges voor de mfc 620.
Wij hebben onderstaande gesignaleerd die compatibel zijn met deze printer.

 1. 2x Brother LC-900 Multipack XL
 2. Brother LC-900 Multipack XL
 3. Brother LC-900BK Zwart XL
 4. Brother LC-900C Cyaan XL
 5. Brother LC-900M Magenta XL
 6. Brother LC-900Y Geel XL


Voordelige Brother MFC 620 cartridge vervangen

De juiste inkt gevonden? Begin dan met het stappenplan om de cartridge te plaatsen. Verderop zetten we een kort informatieblok waar we uitleggen hoe dit werkt.

Uitleg cartridges mfc 620 vervangen

 1. Welke kleur is aan vervanging toe?

  De PC toont je met info over de CMYK-patronen inhoud.

 2. Lege cartridge uit het aparaat halen

  Open het middengedeelte van de printer en haal voorzichtig het lege patroon eruit. Zet het niet bij het afval maar breng ze naar een inzamelpunt.

 3. Verwijder verpakkingsmateriaal

  Haal de nieuwe cartridge voorzichtig uit de verpakking. Verwijder het plakkertje zoals aangegeven in de gebruiksaanwijzing.

 4. Nieuwe inktcartridge in de printer plaatsen

  Plaats het inktpatroon in de daarvoor bedoelde sleuf. Druk deze stevig vast (tot je een klik hoort) en sluit de klep.

 5. Laatste controle fase

  De printer gaat nu de inkt testen. Zodra je dit op de juiste manier hebt gedaan geeft de printer het huidige inktniveau aan. Optioneel kan je een testprintje maken.

printerinkt-Brother MFC 620

Beste Brother MFC 620 huismerk printerinkt kopen

Zit er niet meer genoeg inkt in jouw mfc 620? Dan is het tijd voor nieuwe patronen. Je hebt meerdere keuzes: originele inkt van Brother of huismerk cartridges. Klooninkt is soms wel de helft zo goedkoop, heeft 25% meer ml inhoud en komt vaak net zo goed uit de test als inkt van het merk zelf.

Hoe zit het met huismerk inkt?
Gerecyclede huismerk cartridges zijn in principe gerecyclede originele patronen die worden geïnspecteerd en schoongemaakt en opnieuw worden gevuld. Dit proces gebeurt bij erkende specialisten en zijn tot wel 50% goedkoper. Namaak inkt is tot het maximale niveau vol, wat bij de A-merken niet altijd aan de orde is. Printen is dus een stuk goedkoper. De kwaliteit van een printje toont 99% overeenkomst met originele inkt. 

Issues bij het plaatsen van huismerk cartridge
Misschien komt er een bericht met een foutmelding bij het in gebruik nemen van imitatie inkt. Dit ontstaat doordat Brother het liefste ziet dat jij hun originele cartridges koopt. Zo’n melding kan je negeren en wegklikken. Is dat niet mogelijk? Wij plaatsen verderop enkele praktische adviezen.

 1. Onderzoek of je de goede namaak cartridge hebt liggen. Bekijk het modelnummer op de verpakking en kijk of deze overeenstemt met de fabriekscode van een origineel patroon.
 2. Haal de printer van het stroomnet. Werkt het niet? Laat de printer dan 30 minuten uit staan.
 3. Controleer nog eens of de inktcartridge goed vastgeklikt zit.
 4. Bij de wat meer recente printers moet je soms eerst een (test)afdruk maken met de meegeleverde inkt. Hierna kun jij kiezen voor alternatieve inkt.
 5. Bekijk of je het ontluchtingslabel hebt weggedaan.
 6. Gebruik een zachte doek om de contactpunten schoon te maken.
 7. Zoek naar nieuwe drivers of printersoftware. Deze vind je op de site van Brother.
 8. Inspecteer de printkop.

Veelgestelde vragen en technische problemen

Ik kan geen zwart-wit printen omdat kleureninkt op is, wat kan ik doen?
Veel printers printen geen zwart-wit indien 1 andere kleur (geel, cyaan, magenta) op is. Dat geeft grote irritatie. Dit probleem is gelukkig wel op te lossen. Kies allereerst bij de printerinstellingen voor puur zwart-wit printing. Heeft je printer die keuze niet? Plak een stuk donker plakband over de sensor van de lege Brother MFC 620 cartridge.

Bestaat de optie inkt reinigen voor de mfc 620?
Een groot deel van de multifunctionals gebruiken een reinigingsprogramma om de printkop schoon te houden. Door dit systeem komt er altijd een mooie printafdruk uit de machine. Regelmatig de Brother cartridges ontdoen van stof is ook een goed idee. Je machine vertelt je wanneer het reinigingsprogramma moet worden uitgevoerd. Ook als de printer uit staat (maar wel aan het de stroom zit) wordt het onderhoud uitgevoerd.

Hoe kan ik de inkt voor de Brother MFC 620 opnieuw vullen?
In diverse webwinkels zijn navulbare producten in de handel. We bedoelen dan hervulbare cartridges / toners die je simpel met navulinkt kunt bijvullen. In veel gevallen kan je het hervullen ook uitbesteden aan computerwinkels die alle benodigde materialen in huis hebben. Deze shops bieden betaalbare kloon artikelen en dus niet originele Brother cartridge-inkt.

Wat is de meest actuele software en drivers voor de mfc 620?
Een printapparaat opstarten en installeren gaat vandaag de dag erg eenvoudig. Over het algemeen detecteert een Mac of windows laptop je printer binnen enkele seconden. Belangrijk is wel de relevante printersoftware. Dit is te downloaden op het gebruikersportaal van Brother. De erkende printer drivers die werken met de mfc 620 staan vermeld op de website van Brother. In het downloadcentrum check je voorts aanvullendeinfo zoals een gebruikershandleiding, tips voor reinigen en het verhelpen van storingen.

Wat kan ik doen bij error codes en storingen bij de mfc 620?
Een printerstoring is ongewenst en komt altijd op een verkeerd moment. Er zijn veel verschillende foutcodes geprogrammeerd. Deze foutmeldingen worden verder toegelicht via handleidingen van de fabrikant. Vaak voorkomende Brother MFC 620 storingen zijn; slechte verbinding met mobiele apparaten, reiniging, geen wifi, vastgelopen papier, geen inkt, wil niet scannen, langzaam, slecht leesbare tekst, afdrukken kost veel inkt, wil niet printen.

Hoe installeer ik een printer in het netwerk?
De huidige Brother printers en scanners verlenen Wifi en Airprint voor draadloos printen. Dat betekent dat je vanuit je luie stoel kunt printen vanaf jouw laptop of PC, maar dan zonder kabel. De mfc 620 WiFi printer biedt dus veel vrijheid via internet. Evengoed kan je ook printen en scannen via de App op een tablet of smartphone.

Is er ook een printerinkt abonnement?
We onderscheiden meerdere printermerken die speciale inkt-abonnementen aanbieden. Je ontvangt dan per 4 weken, om de paar maand of op momenten dat je andere inkt nodig hebt een nieuwe voordelige cartridge. Met deze dienst weet je zeker dat je altijd over voldoende inkt beschikt en heb je de garantie dat de printer het doet. Je hebt diverse cartridge abonnementen. Van een lage prijs (50 prints per maand) tot het zakelijke aanbod (250-1000 prints per maand).

Plaats een reactie