bol.com-logo
inktwereld-logo
logo-printabout
inktweb-logo
coolblue-logo

Inkt Canon Fax

Online inkt voor de Canon Fax bestellen en laten bezorgen? Middels onze vergelijker tref je de bekendste webwinkels en acties voor toners en inktcartridges die passen in je printer. Hierdoor check je vlug goedkope kleureninkt (magenta, cyaan, geel) en natuurlijk de basis zwarte inkt die toepasbaar zijn voor de fax laser in maart 2023. Daarnaast lees je hieronder slimme bespaartips, info omtrent voordelen + nadelen van huismerk & printfouten en errorcodes.

 • Inkttoners kan je bestellen vanaf €49,25.
 • Er zijn verschillende kleuren voor de fax laser: Blauw (Cyaan), Geel (Yellow), Roze (Magenta) en Zwart.
 • Er worden diverse soorten aangeboden: voordelige namaak inkt of originele inkt van Canon.
 • Alternatieve inkt is veel voordeliger en wordt bovendien geheel gevuld. Zodoende bespaar je al snel 60%.
 • Een prima artikel is de Canon FX-10 toner zwart.
 • Tip van de expert: kies voor een voordeelverpakking.

Inhoudsopgave: Overzicht goedkoopste inkt voor Canon Fax | 6 tips om te besparen op de printkosten | Wat is de juiste inkt voor de fax laser? | Inkt vervangen in 5 stappen | Huismerk inkt bestellen | Veelgestelde vragen met antwoorden

MerknaamCanon
Seriefax
Modellaser
Type printerLaser
Vaak bestelde tonerCanon FX-10 toner zwart
Verwachte prijs

Goedkoopste Canon Fax printerinkt kopen (maart 2023)

Printen is best kostbaar. Een gewone print met tekst (zwart-wit) kost zo’n €0,03 – €0,06en een kleurenafdruk al gauw €0,08 – €0,11 per afdruk. Door te kiezen voor de goedkoopste Canon Fax toners is het eenvoudig om geld te besparen. De lokale computerwinkel bezoeken om inkt in te kopen is in veel gevallen niet slim. Een lagere prijs kun je bereiken als je het online koopt. Dat blijkt uit de jaarlijkse test van de Consumentenbond. Dit zien we vooral bij Canon originele merkcartridges en merktoners. In de lijst hieronder vergelijk je gerenommeerde online aanbieders waar je zonder gedoe gemakkelijk inkt voor jouw printer kunt vinden. Per website zie je of ze budget inkt of ook originele a-merk producten in het assortiment hebben.

Winkel Aanbod Beoordeling Aanbieding
Bol.com Grootste aanbod
Huismerk
Origineel
Bekijken
Inktwereld.nl Lage prijzen
Huismerk
Origineel
Bekijken
Go4inkt.nl Jaren ervaring
Huismerk
Origineel
Bekijken
Inktweb.nl Goede service
Huismerk
Origineel
Bekijken
Coolblue.com Snel thuisbezorgd
Huismerk
Origineel
Bekijken
Printabout.nl Bekende webwinkel
Huismerk
Origineel
Bekijken
Sneltoner.nl Ruim assortiment
Huismerk
Origineel
Bekijken

Tips om te besparen op de printkosten
Zonder veel kosten printen met een fax laser? Hieronder bekijk je meerdere slimmigheidjes zodat jouw printkosten nog verder dalen.

 • Bestel altijd huismerk inkt. De kwaliteit is uitstekend en bespaart tot wel 50%.
 • Probeer zoveel als het kan zwart-wit te printen. Het gebruik van kleureninkt is duurder.
 • Loop alle printinstellingen eens na. Bij het printen kan je kiezen voor opties als milieuvriendelijk. De print zal iets minder donker zijn, echter wordt er wel flink minder inkt verbruikt.
 • Overweeg een lettertype als Century Gothic of Calibri.
 • Druk dubbelzijdig af. Hierdoor heb je veel minder papier nodig.
 • Trek de stekker uit de printer wanneer deze niet wordt gebruikt. Anders kan het zijn dat deze steeds gaat reinigen.

Wat is de juiste inkt voor de fax laser?

Ontvang je een bericht dat de inktvoorraad op is? Advies: Waarschuwingen m.b.t. de inktvoorraad blijken vaak niet te kloppen. Het is geen probleem om dit even af te wachten. Zorg wel dat je vast nieuwe inkt thuis hebt liggen en plaats de nieuwe inkt pas op het moment dat de kwaliteit van een printje onvoldoende is.

De all-in-one Canon Fax noemen we ook wel een laserprinter. Hij is uitgerust met toners. Bekijk altijd welk kleurenpatroon er lees is (roze, geel, blauw of zwart). Vervolgens bekijk je welk type je nodig hebt. Daar kan je gemakkelijk achter komen.

 1. Het beste kun je kijken naar het tonernummer / fabriekscode. Zo weet je 100% zeker dat het werkt.
 2. Zoek op het printertype. In dit geval de laser uit de serie fax van Canon.
 3. Neem een handleiding door; daarin staan alle relevante zaken vermeld.

Bij een aantal online leveranciers als replacedirect en Inkt-bestellen.nl kom je vaak uit bij een goedkoper huismerk. Ze zijn te koop voor interessante tarieven en bevatten een grotere inhoud inkt. Meer informatie bieden we in dit stukje.

TypeKleurInfo
Canon Fax CyaanBlauwBlauwe inkt voor o.a. Staalblauw en RAL 5011.
Canon Fax MagentaRozeRoze inkt voor o.a. Heidepaars of RAL 3033.
Canon Fax YellowGeelGele inkt voor Licht ivoorkleurig of RAL 1035.
Canon Fax Key / BlackZwartZwarte inkt voor eenvoudige tekstpagina’s.
Tabel met diverse inkttoners voor de fax laser.

Geschikte toners voor de fax laser.
Onze expert heeft de volgende ontdekt die compatibel zijn met deze printer.

 1. Brother TN-3410/TN-3480 toner zwart
 2. Brother TN-3512 toner zwart
 3. 2x Brother TN-3512 toner zwart


Voordelige Canon Fax toner vervangen

Heb jij nieuwe inkt binnen gekregen? Dan wordt het tijd om de toner te wisselen. Hierna bieden wij adviezen met een concrete uitleg.

Uitleg toners fax laser vervangen

 1. Inzicht in welke kleur(en) vervangen moeten worden

  De printer of computer zal een melding tonen welke kleur(en) vervangen moeten worden.

 2. Lege toner uit het aparaat halen

  Open de printerkap en haal het oude patroon eruit. Gooi ze niet zomaar in de afvalbak. Je kunt ze afgeven bij een computerwinkel of inleverpunt.

 3. Verpakkingsmateriaal verwijderen

  Haal de nieuwe toner voorzichtig uit de verpakking. Haal het plastic eraf zoals aangegeven in de handleiding.

 4. Nieuwe inkttoner plaatsen

  Plaats het patroon in de printer. Druk deze goed aan tot je voelt dat deze vastklikt en sluit de klep weer af.

 5. Laatste controle fase

  De printer moet uiteindelijk nog het nieuwe patroon gaan valideren. Wanneer alles juist geplaatst is wordt het actuele inktniveau getoond. Je kunt nu weer printen.

printerinkt-Canon Fax

Beste Canon Fax huismerk printerinkt kopen

Zit er niet meer genoeg inkt in jouw fax laser? Dan is het tijd voor nieuwe patronen. Je hebt feitelijk 2 keuzes: originele inkt van Canon of huismerk toners. Klooninkt is soms wel de helft zo goedkoop, heeft 25% meer ml inhoud en doet qua kwaliteit eigenlijk niet onder voor originele inktpatronen.

Hoe zit het met huismerk inkt?
Gerecyclede huismerk toners zijn officiele merkartikelen die een tweede leven krijgen en opnieuw worden gevuld. Dit wordt geregeld door gespecialiseerde organisaties en de prijs is erg concurrerend. Een huismerk product is vaak volledig gevuld, wat bij de originele niet perse het geval is. Dankzij deze producten ga je dus veel goedkoper printen. De afdruk is uitstekend en doet amper onder voor standaard inkt. 

Oplossingen op problemen met het gebruiken van een huismerk toner
Misschien krijg je een foutmelding bij het in gebruik nemen van imitatie inkt. Dit is toe te schrijven aan het feit dat Canon eigenlijk wil dat jij hun eigen toners gebruikt. Dit soort storing kan je negeren en wegklikken. Nog niet opgelost? Je checkt in de bijgaande opsomming een aantal dingen die je kunt proberen.

 1. Kijk of je de juiste navulbare toner hebt aangeschaft. Noteer het modelnummer en kijk of deze overeenkomt met het nummer in de gebruikershandleiding.
 2. Haal de printer van het stroomnet. Werkt het niet? Laat de printer dan 30 minuten uit staan.
 3. Check of de inkttoner op de juiste manier in de sleuf zit.
 4. Bij nieuwere printers moet je soms eerst een (test)afdruk maken met de meegeleverde inkt. Als dat is gelukt is het mogelijk alternatieve inkt toe te passen.
 5. Loop nog eens na of je het plakkertje los hebt gemaakt.
 6. Maak de contactpunten voorzichtig schoon.
 7. Update de software (firmware) van de printer. Zie ook de website van Canon.
 8. Kies voor printkop reinigen of spuitkanalen controleren.

Bekijk de veelgestelde vragen

Zwart-wit printen wil niet omdat kleureninkt op is, is dit op te lossen?
Sommige printers weigeren zwart-wit te printen wanneer de kleureninkt op is. Dat is zeer frustrerend. Er bestaan meerdere lifehacks. Stel de printer allereerst in op alleen zwart. Geen effect? Plak ondoorzichtige plakband over het venstertje van de lege Canon Fax toner.

Bestaat de optie inkt reinigen voor de fax laser?
Nieuwe all-in-one printers hebben een intern reinigingsprogramma voor een optimale werking van de printkop. Zo blijft jouw printer in topconditie. Soms de Canon toners even nakijken en schoonmaken is slim om te doen. Je apparaat heeft een melding wanneer het gereinigd moet worden. Ook als de printer langere tijd in de stand-by stand staat kunnen sommige printers de onderhoudsmodus inschakelen.

Kan ik de inkt voor de Canon Fax bijvullen?
Bij veel organisaties zijn navulbare artikelen te koop. Dit zijn inktpatronen met een ARC chip die zelfstandig eenvoudig bij te vullen zijn met navulinkt. In de regel kan je het navullen ook laten doen bij shops die daar de juiste materialen voor hebben. Deze specialisten bieden voordelige imitatie producten en verstrekken geen originele Canon toner-inkt.

Wat zijn de actuele software en drivers voor de fax laser?
Printers en scanners gebruiksklaar maken gaat vandaag de dag erg eenvoudig. Meestal detecteert jouw windows PC of Mac de printer direct na het aansluiten. Belangrijk is wel de meegeleverde printersoftware. Dit is te downloaden via de downloadpagina van Canon. De printer drivers voor je fax laser staan vermeld op de website van Canon. Hier download je voorts relevante assistentie zoals instructies, onderhoudstips en oplossingen voor veelvoorkomende problemen.

Wat te doen bij een error code of storing bij de fax laser?
Een printerstoring is frustrerend en komt nooit gelegen. Er zijn veel verschillende foutcodes geprogrammeerd. Dergelijke foutmeldingen worden verder toegelicht via de service en ondersteuning pagina van de verkoper. Veel voorkomende Canon Fax storingen zijn; geen inkt, reiniging, geen wifi, slechte verbinding met mobiele apparaten, printkop fout, cartridgeprobleem, slecht leesbare tekst, langzaam, wil niet printen, wil niet scannen.

Hoe maak ik een printer geschikt voor het netwerk?
De actuele Canon printers verlenen draadloze WiFi functionaliteiten (wireless / airprint). Dit heeft als voordeel dat je ook kunt afdrukken met elk gewenst device (laptop, PC, smart devices). De fax laser WiFi printer kan je zo vanuit het hele huis bedienen. Evengoed kun je eenvoudig een printopdracht versturen via de App op een tablet of smartphone.

Wat is precies een printerinkt abonnement?
Er zijn tegenwoordig meer en meer merken die een inkt-abonnement aanbieden. Het printermerk stuurt automatisch per 4 weken, om de paar maand of wanneer het inktpatroon bijna leeg is een nieuwe goedkope toner. Op die manier kan je niet meer vergeten inkt te kopen en heb je de garantie dat de printer 100% zeker werkt. Je hebt diverse toner abonnementen. Voor kleine huishoudens (15 prints per maand) tot grote abonnementen (700-1000 prints per maand).

Plaats een reactie