bol.com-logo
inktwereld-logo
alleeninkt-logo
inktweb-logo
coolblue-logo

Inkt Canon Fax L290

Online inkt voor de Canon Fax L290 bestellen en laten thuisbezorgen? Middels onze vergelijker vergelijk je de bekendste webwinkels en kortingen voor cartridges en toners voor elke printer. Middels onze tools vind je gemakkelijk goedkope kleureninkt (cyaan, magenta, geel) en niet te vergeten zwarte inkt die geldig zijn voor de fax l290 in september 2021. Daarbovenop bekijk je op deze pagina bespaartips, informatie over voordelen + nadelen van huismerk & technische specificaties.

 • Inkttoners kan je bestellen vanaf €41,75.
 • Er zijn in de basis 4 kleuren voor de fax l290: Zwart, Blauw (Cyaan), Geel (Yellow) en Roze (Magenta).
 • Er zijn grofweg 2 opties: een budgetlabel of originele inkt van Canon.
 • Budget inkt is stukken goedkoper en bevat meer inkt. Dit resulteert in een besparing van zo’n 50%.
 • Een bekend artikel is de 2x Canon FX-3 toner zwart.
 • Niet vergeten: kies voor een voordeelverpakking.

Spring direct naar: Goedkoopste inkt voor Canon Fax L290 | Tips om te besparen op de printkosten | Welke inkt moet ik kopen voor de fax l290? | Inkt vervangen in 5 stappen | Huismerk inkt opties | Veelgestelde vragen van onze bezoekers

MerkCanon
Printerseriefax
Modell290
Soort printerLaser
Vaak gekochte toner2x Canon FX-3 toner zwart
Prijsindicatie € – €€

Goedkoopste Canon Fax L290 printerinkt bestellen (september 2021)

Printen is nu eenmaal duur. Een eenvoudige zwart-wit afdruk kost – afhankelijk van de gekozen inkt – gemiddeld een paar cent en een afdruk met kleur rond de €0,10 – €0,12 per print. Met het assortiment van de goedkoopste Canon Fax L290 toners bespaar je eenvoudig veel geld. Kiezen voor een lokale speciaalzaak om nieuwe inkt te kopen is in de regel onnodig duur. Er is veel geld te besparen als je het online koopt. Dit blijkt uit de jaarlijkse prijspeiling van de Consumentenbond. Dit is vooral het geval voor Canon originele merkcartridges en merktoners. In de vergelijker hieronder vergelijk je populaire webwinkelswaar je gebruiksvriendelijk eenvoudig inkt kunt bestellen. Per aanbieder noteren we of ze klooninkt en/of originele inkt in het assortiment hebben.

Winkel Aanbod Beoordeling Aanbieding
Bol.com Grootste aanbod
Huismerk
Origineel
Bekijken
Inktwereld.nl Lage prijzen
Huismerk
Origineel
Bekijken
Go4inkt.nl Jaren ervaring
Huismerk
Origineel
Bekijken
Inktweb.nl Goede service
Huismerk
Origineel
Bekijken
Coolblue.com Snel thuisbezorgd
Huismerk
Origineel
Bekijken
Alleeninkt.nl Lage prijzen
Huismerk
Origineel
Bekijken
Printabout.nl Bekende webwinkel
Huismerk
Origineel
Bekijken
Sneltoner.nl Ruim assortiment
Huismerk
Origineel
Bekijken

Tips om te besparen op de printkosten
Besparen op de kosten van een fax l290? In de box hieronder kan je aan de slag met meerdere slimmigheidjes om nog goedkoper te kunnen printen.

 • Kies voor imitatie inkt. De printkwaliteit is vergelijkbaar en bespaart al snel 60%.
 • Kies indien mogelijk voor zwart-wit printen. Kleureninkt is vele malen duurder.
 • Kies de voordelige printinstellingen. Bij het printen kan je kiezen voor opties als lage kwaliteit. De afdrukkwaliteit gaat iets achteruit, maar je verbruikt veel minder inkt.
 • Test het gebruik van lettertypes als Ryman Eco of Calibri.
 • Kies voor de optie dubbelzijdig printen. Het papier dat je bespaart is aanzienlijk.
 • Haal de printer van de stroom als je deze niet gebruikt. Dit is om onnodig reinigen tegen te gaan.

Wat is de juiste inkt voor de fax l290?

De melding dat dat het inktpatroon leeg is? Belangrijk: Inkt indicatoren kloppen nooit helemaal. Ga dus niet direct over tot het vervangen van de inkt. Zorg dat je een nieuwe cartridge/toner achter de hand hebt en ververs deze op het moment dat de kwaliteit duidelijk minder wordt.

De all-in-one Canon Fax L290 is een laserprinter. Hiervoor koop je toners. Achterhaal als eerst welke van de 4 kleuren (cyaan, geel, magenta of zwart) je moet vervangen. Dan bekijk je welke inkt geschikt is. Daar kom je eenvoudig achter.

 1. De snelste weg is te zoeken op tonernummer of de fabriekscode. Deze vind je aan de zijkant of voorkant.
 2. Google op het specifieke printernummer. Zoals l290 uit de serie fax van Canon.
 3. Neem een handleiding door; hier wordt ook omschreven welke inkt geschikt is.

Bij een aantal online leveranciers als Sneltoner.nl en Alleeninkt.nl kan je ook huismerk-inkt vinden. Deze zijn voordeliger en hebben meer ML inkt inhoud. Meer details check je verderop.

TypeKleurInfo
Canon Fax L290 CyaanBlauwBlauwe inkt voor o.a. Staalblauw en RAL 5001.
Canon Fax L290 MagentaRozeRoze inkt voor kleuren als Parelmoer lichtviolet of RAL 4006.
Canon Fax L290 YellowGeelGele inkt voor tinten als Citroengeel of RAL 1035.
Canon Fax L290 Key / BlackZwartZwarte inkt voor het printen van tekst.
Tabel met de mogelijke inkttoners voor de fax l290.

Populaire toners voor een fax l290.
We hebben diverse gesignaleerd die geschikt zijn voor deze printer.

 1. 2x Canon FX-3 toner zwart
 2. Canon FX-3 toner zwart


Voordelige Canon Fax L290 toner vervangen

Heb jij je bestelling binnen? Gebruik dan ons stappenplan om een toner te vervangen. Hierna vind je een handige uitleg met een concrete uitleg.

Uitleg toners fax l290 vervangen

 1. Welke kleur moet worden verwisseld?

  Je PC / Mac geeft aan welke kleur(en) vervangen moeten worden.

 2. Oude toner onttrekken

  Open de klep van de printer en klik de lege patronen eruit. Gooi het nooit zomaar weg maar lever ze in bij een inleverpunt.

 3. Nieuwe inkt gebruiksklaar maken

  Haal de nieuwe toner uit het doosje. Verwijder het beschermmateriaal zoals geïnstrueerd op de verpakking.

 4. Nieuwe toner installeren

  Plaats het inktpatroon in de daarvoor bedoelde sleuf. Druk deze stevig vast (tot je een klik hoort) en sluit vervolgens de klep van de printer.

 5. Inktcontrole

  De printer moet uiteindelijk nog het nieuwe patroon gaan valideren. Als het allemaal gelukt is toont de printer het juiste inktniveau. Eventueel kan je een testafdruk maken.

printerinkt-Canon Fax L290

Beste Canon Fax L290 huismerk printerinkt kopen

Kan je niet meer printen met jouw fax l290? Je zult dan even nieuwe inkt moeten halen. Er kan worden gekozen voor: originele inkt van Canon of huismerk toners. Klooninkt is soms wel de helft zo goedkoop, bevat vaak meer inkt en heeft dezelfde hoge kwaliteit als originele inktpatronen.

Hoe goed is huismerk inkt?
Gerecyclede huismerk toners zijn officiele merkartikelen die bijgevuld en opnieuw uitgegeven worden. Dit proces gebeurt bij betrouwbare leveranciers en zijn fors goedkoper. Deze B-merk inkt is doorgaans 100% gevuld, terwijl dit bij originele inktpatronen er nog wel eens aan schort. Het is de snelste manier om goedkoper te printen. De kwaliteit van een printje toont 99% overeenkomst met originele inkt. 

Oplossingen op problemen met het printen met een huismerk toner
Zo nu en dan krijg je een foutmelding wanneer je een patroon plaatst met imitatie inkt. Dit heeft te maken met het feit dat Canon eigenlijk wil dat jij hun eigen toners koopt. Zo’n storingscode wegklikken en doorgaan met printen. Lukt printen dan alsnog niet? Wij plaatsen op deze pagina nog wat adviezen.

 1. Kijk of je de goede imitatie toner hebt aangeschaft. Noteer het modelnummer en controleer of deze matcht met het nummer in de gebruikershandleiding.
 2. Ga de printer opnieuw opstarten. Je kunt de printer even 30 minuutjes uit laten staan.
 3. Loop nog eens na of de inkttoner wel goed vast zit.
 4. Bij een nieuwe printer moet je mogelijk eerst een afdruk maken met originele inkt. Wanneer dat is gelukt kun jij kiezen voor alternatieve inkt.
 5. Onderzoek of je het plakkertje hebt losgemaakt.
 6. Maak de contactpunten voorzichtig schoon.
 7. Gebruik altijd de nieuwste software en drivers. Deze vind je op de website van Canon.
 8. Pleeg onderhoud aan de printkop.

Veelgestelde vragen met antwoorden

De printer print geen zwart omdat de kleur op is, hoe los ik dat op?
Verschillende printers printen geen zwart-wit zodra 1 andere kleur (cyaan, geel, magenta) op is. Dat geeft grote irritatie. In veel gevallen is dit op te lossen. Kies allereerst bij de printerinstellingen voor alleen zwart. Blijft de printer een error geven? Plak wat schilderstape over over het venstertje van de lege Canon Fax L290 toner.

Hoe kan ik inkt reinigen met de fax l290?
Nieuwe multifunctionals draaien automatisch een reinigingsprogramma voor een optimale werking van de printkop. Met behulp van dit programma blijft de print kwaliteit goed. Zo nu en dan uw Canon toners stofvrij maken met een doekje is slim om te doen. Het systeem indiceert als het nodig is om te reinigen. Ook wanneer de printer inactief is wordt het onderhoud uitgevoerd.

Kan ik de inkt voor de Canon Fax L290 navullen?
Op de markt zijn navulbare artikelen te koop. Dit zijn concreet inktpatronen met een ARC chip waarbij het navullen gewoon thuis kan gebeuren met navulinkt. In de regel kan je dit ook laten doen bij organisatie die alle benodigde materialen in huis hebben. Deze bedrijven verstrekken budget huismerkproducten en geen originele Canon toner-inkt.

Hoe kan ik software en drivers updaten voor de fax l290?
Jouw printer op de juiste manier installeren hoeft niet zo frustrerend meer te zijn. Normaal gesproken herkent jouw Mac of windows computer de nieuwe printer direct. Belangrijk is wel de meegeleverde printersoftware. De meest recente versie vind je via het downloadcentrum van Canon. De betrouwbare printer drivers die geschikt zijn voor de fax l290 zijn te vinden op de website van Canon. Hier vind je voorts aanvullendespecificaties zoals de handleiding, tips voor reinigen en hulp bij netwerkproblemen.

Hoe vind ik oplossingen bij storingen en error codes voor een fax l290?
Een printerstoring is frustrerend en kan zorgen voor de nodige stress. Door de foutcodes weet jij waar je aan toe bent. Zulke error-codes zijn op te zoeken via de website van de leverancier. Bekende Canon Fax L290 storingen zijn; slechte verbinding met mobiele apparaten, geen inkt, geen wifi, vastgelopen papier, printkop fout, wil niet scannen, wil niet printen, slecht leesbare tekst, cartridgeprobleem, afdrukken kost veel inkt.

Kan ik via het netwerk ook printen?
De nieuwere Canon printers verschaffen Wifi en Airprint voor draadloos printen. Groot pluspunt is dat ze ook werken vanaf jouw laptop of PC, maar dan zonder kabel. De fax l290 WiFi printer bespaart je dus heel veel tijd. Tevens kun je eenvoudig een printopdracht versturen via de app op je telefoon of tablet.

Is er ook een printerinkt abonnement?
Er zijn tegenwoordig meer en meer leveranciers die handige inkt abonnementen aanbieden. Je krijgt dan 4 wekelijks, per half jaar of wanneer het inktpatroon bijna leeg is een gevulde goedkope toner. Door hiervan gebruik te maken heb je altijd volle inktpatronen op voorraad en kun jij ervan op aan dat de printer 100% zeker werkt. Er is een ruim aanbod van toner abonnementen. Van budget (25-50 prints per maand) tot het zakelijke aanbod (500-750 prints per maand).

Plaats een reactie