bol.com-logo
inktwereld-logo
alleeninkt-logo
inktweb-logo
coolblue-logo

Inkt Canon i-Sensys MF212w

Online inkt voor de Canon i-Sensys MF212w bestellen en gratis laten bezorgen? Door middel van onze inktvergelijker vergelijk je de bekendste webwinkels en aanbiedingen voor toners en inktcartridges die passen in je printer. Op die manier bestel je snel goedkope kleureninkt (magenta, cyaan, geel) en natuurlijk de basis zwarte inkt die passen in de i-sensys mf212w in augustus 2022. Daarbovenop ontdek je via onze experts handige printer tips, specificaties met betrekking tot klooncartridges & veel voorkomende storingen.

 • Inkttoners bestel je al vanaf €42,75.
 • Er zijn in de basis 4 kleuren voor de i-sensys mf212w: Zwart, Roze (Magenta), Geel (Yellow), en Blauw (Cyaan).
 • Maak een keuze uit een budgetlabel of originele inkt van Canon.
 • Navulbare inkt is lager geprijsd en is volledig gevuld. Zodoende bespaar je al snel 65%.
 • Een prima product is de 2x Canon 737 toner zwart.
 • Niet vergeten: kies voor een voordeelverpakking.

Inhoud: Bekijk de goedkoopste inkt voor Canon i-Sensys MF212w | 6 tips om te besparen op de printkosten | Wat is geschikte inkt voor de i-sensys mf212w? | Stappenplan inkt vervangen | Huismerk inkt bekijken | FAQ (veelgestelde vragen)

MerknaamCanon
Seriei-sensys
Modelmf212w
Type printerLaser
Vaak bestelde toner2x Canon 737 toner zwart
Gemiddelde kosten €€

Goedkoopste Canon i-Sensys MF212w printerinkt bestellen (augustus 2022)

Printen kan veel geld kosten. Een afdruk met alleen tekst in zwart kost je om en nabij de tussen de 1 en 6 eurocent en in kleur om en nabij de €0,10 per a4. Met het assortiment van de goedkoopste Canon i-Sensys MF212w toners kan je al snel vele tientallen euro’s besparen. Een ouderwetse speciaalzaak bezoeken om inkt in te kopen is vaak een duur grapje. Het is qua prijs gunstiger als je online de inktprijzen vergelijkt. Dit blijkt keer op keer uit de Consumentenbond die jaarlijks een prijspeiling doet. Dit speelt met name bij Canon originele merkcartridges en merktoners. In de vergelijker hieronder staan de grote webwinkelswaar je gerust binnen enkele minuten inkt voor jouw printer kunt vinden. Per leverancier kan je bekijken of ze navulbare inkt en/of originele inkt aanbieden.

Winkel Aanbod Beoordeling Aanbieding
Bol.com Grootste aanbod
Huismerk
Origineel
Bekijken
Inktwereld.nl Lage prijzen
Huismerk
Origineel
Bekijken
Go4inkt.nl Jaren ervaring
Huismerk
Origineel
Bekijken
Inktweb.nl Goede service
Huismerk
Origineel
Bekijken
Coolblue.com Snel thuisbezorgd
Huismerk
Origineel
Bekijken
Alleeninkt.nl Lage prijzen
Huismerk
Origineel
Bekijken
Printabout.nl Bekende webwinkel
Huismerk
Origineel
Bekijken
Sneltoner.nl Ruim assortiment
Huismerk
Origineel
Bekijken

Goedkoper printen met deze bespaartips
Nog goedkoper printen met de i-sensys mf212w? Hieronder bekijk je verschillende truukjes zodat jij vanaf nu nog goedkoper kunt printen.

 • Ga voor klooninkt. De afdrukkwaliteit is vrijwel hetzelfde en dit resulteert in een besparing van zo’n 50%.
 • Geef de voorkeur aan de zwart-wit optie. Het gebruik van kleureninkt is duurder.
 • Ga eens aan de slag met de verschillende printerinstellingen. Zo kan je vaak kiezen voor de optie eco-stand. Er wordt dan iets minder kwalitatief geprint, alleen het printje heeft 10 – 15% minder inkt nodig.
 • Kies een zuinig lettertype zoals Courier of Garamond.
 • Kies voor de optie dubbelzijdig printen. Het papier dat je bespaart is aanzienlijk.
 • Trek de stekker uit de printer als er geen afdruktaken zijn. Zo vermijd je dat de printer te vaak reinigt (wat weer inkt kost).

Welke inkt heb ik nodig voor de i-sensys mf212w?

Krijg je een seintje dat dat het inktpatroon leeg is? Advies: Deze meldingen zijn niet altijd nauwkeurig. Je kunt dit gerust even afwachten. Zorg altijd voor een kleine voorraad voor thuis en vervang pas wanneer de prints niet meer goed leesbaar zijn.

De all-in-one Canon i-Sensys MF212w is een zogenoemde laserprinter. Hiervoor koop je toners. Kijk allereerst welke kleur aan vervanging toe is. Aansluitend bekijk je welk product past. Daar kom je eenvoudig achter.

 1. De snelste weg is te zoeken op tonernummer / fabriekscode. Dit is te vinden op het patroon dat nu in de printer zit.
 2. Zoek specifiek op het modelnummer. Zoals mf212w uit de serie i-sensys van het merk Canon.
 3. Neem een handleiding door; daar vind je ook welke patronen je kunt gebruiken.

Bij een aantal webwinkels als 112supplies en Vikingdirect.nl kan je ook huismerk-inkt vinden. Deze zijn voordeliger en ook volledig gevuld. Meer details tref je hier.

TypeKleurInfo
Canon i-Sensys MF212w CyaanBlauwBlauwe inkt voor Staalblauw of RAL 5012.
Canon i-Sensys MF212w MagentaRozeRoze inkt voor Bordeauxpaars en RAL 3020.
Canon i-Sensys MF212w YellowGeelGele inkt voor kleuren als Goudgeel en RAL 1037.
Canon i-Sensys MF212w Key / BlackZwartZwarte inkt voor het printen van echt zwart.
Tabel met verschillende inkttoners voor de i-sensys mf212w.

Relevante toners voor een i-sensys mf212w.
Wij hebben de volgende gekozen die passen in deze printer.

 1. Canon 718 voordeelbundel
 2. Canon 718 toner zwart
 3. Canon 718 toner cyaan
 4. Canon 718 toner magenta
 5. Canon 718 toner geel


Voordelige Canon i-Sensys MF212w toner vervangen

Heb jij je bestelling binnen? Dan wordt het tijd om de toner te wisselen. Onderstaand vind je een handig stappenplan met alle benodigde informatie.

Uitleg toners i-sensys mf212w vervangen

 1. Welk patroon is er leeg?

  Je PC / Mac geeft aan welke inktpatronen aan vervanging toe zijn.

 2. Oude toner verwisselen

  Open de klep van de printer en haal de oude patronen uit het device. Zet het niet bij het afval maar lever ze in bij een inleverpunt.

 3. Nieuwe inkt gebruiksklaar maken

  Haal de nieuwe toner uit de verpakking. Verwijder het plastic zoals geïnstrueerd in de gebruiksaanwijzing.

 4. Nieuwe toner installeren

  Plaats de patronen in de juiste sleuf. Druk deze stevig vast (tot je een klik hoort) en sluit vervolgens de klep van de printer.

 5. Inktcontrole

  De printer zal vervolgens starten met analyseren van de geplaatste inkt. Wanneer je dit op de juiste manier hebt gedaan zal de storingscode verdwijnen. Optioneel kan je een testprintje maken.

printerinkt-Canon i-Sensys MF212w

Beste Canon i-Sensys MF212w huismerk printerinkt kopen

Is de inkt op van jouw i-sensys mf212w? Je zult dan even nieuwe inkt moeten halen. Er zijn twee mogelijkheden: originele inkt van Canon of huismerk toners. Klooninkt kan de printkosten doen dalen met wel 60%, heeft een groter inhoud en heeft bijna dezelfde kwaliteit als originele producten.

Hoe zit het met huismerk inkt?
Gerecyclede huismerk toners zijn officiele merkartikelen die op professionele wijze worden getest, gereinigd en opnieuw gevuld. Dit navullen gebeurt vaak door betrouwbare leveranciers en de prijs is erg concurrerend. Deze B-merk inkt is doorgaans 100% gevuld, wat bij de A-merken vaak niet gebeurt. Dankzij deze producten ga je dus veel goedkoper printen. De kwaliteit van een printje is vergelijkbaar met standaard inkt. 

Problemen bij het gebruiken van een huismerk toner
Zo nu en dan zul je een foutmelding krijgen bij het gebruik van imitatie inkt. Dit probleem ontstaat doordat Canon hoopt dat jij hun eigen toners koopt. Zo’n foutmelding wegklikken en doorgaan met printen. Lukt printen dan alsnog niet? Je leest verderop diverse snelle tips.

 1. Kijk of je de goede kloon toner hebt gesteld. Vind uit welk modelnummer het is en check of deze in lijn is met de fabriekscode van een origineel patroon.
 2. Kies ervoor de printer te resetten. Je kunt de printer even 30 minuutjes uit laten staan.
 3. Controleer nog eens of de inkttoner goed is geplaatst.
 4. Bij de wat meer recente printers moet je soms eerst een afdruk maken met originele inkt. Pas daarna kun jij kiezen voor alternatieve inkt.
 5. Check of je de beschermingstape helemaal hebt verwijderd.
 6. Gebruik een zachte doek om de contactpunten schoon te maken.
 7. Check de actuele versie van de printersoftware en drivers. Bekijk de website van Canon.
 8. Laat de printer de printkop / spuitkanalen reinigen.

Veelgestelde vragen en problemen

Ik kan niet zwart printen omdat de kleur leeg is, wat te doen?
Diverse printer schakelen de zwart-wit functie uit in het geval dat een andere kleur leeg is. Dat is zeer frustrerend. Je kunt er gelukkig wel iets aan doen. Ga naar de instellingen van de printer en kies voor zwart en wit printen. Heeft je printer die keuze niet? Plak ondoorzichtige tape over het venstertje van de lege Canon i-Sensys MF212w toner.

Waarmee kan ik de inkt reinigen voor de i-sensys mf212w?
Een groot deel van de apparaten hebben de ingebouwd reinigingsprogramma om de printkop schoon te houden. Door dit systeem blijft de printer mooie afdrukken maken. Regelmatig de Canon toners ontdoen van stof is ook aan te raden. De software laat een popup zien als het moment is aangebroken om te reinigen. Ook in de slaapstand kan er printeronderhoud plaatsvinden.

Kan ik de inkt voor de Canon i-Sensys MF212w bijvullen?
In de winkel zijn navulbare artikelen in de handel. Dat zijn hervulbare cartridges / toners die je zelf opnieuw kunt aanvullen met navulinkt. Ook wordt dit ook gedaan door computerwinkels die hier faciliteiten voor hebben. Deze experts verstrekken betaalbare huismerken of dure originele Canon toner-inkt.

Hoe kan ik software en drivers updaten voor de i-sensys mf212w?
Printers en scanners gebruiksklaar maken is niet heel complex meer. Over het algemeen detecteert een Mac of windows laptop je printer binnen enkele seconden. Belangrijk is wel de meegeleverde printersoftware. Deze kan je downloaden en installeren via de support-pagina van Canon. De meest actuele printer drivers die geschikt zijn voor de i-sensys mf212w kun je altijd raadplegen op de website van Canon. Daar check je ook aanvullendeinfo zoals een gebruikershandleiding, tips voor het installeren en het verhelpen van storingen.

Wat te doen bij een error code of storing bij de i-sensys mf212w?
Een printerstoring is vervelend en kan voor veel problemen zorgen. De foutcodes zijn soms erg onduidelijk. Dergelijke foutmeldingen kun je achterhalen op het informatieportaal en via de klantenservice. Vervelende Canon i-Sensys MF212w storingen zijn; vastgelopen papier, geen inkt, printkop fout, slechte verbinding met mobiele apparaten, reiniging, wil niet printen, wil niet scannen, cartridgeprobleem, langzaam, afdrukken kost veel inkt.

Kan ik draadloos printen en de printer aan het netwerk hangen?
De tegenwoordige Canon (multifunctionele) printers verschaffen Airprint en draadloze WiFi functionaliteiten (wireless). Dat wil zeggen dat je overal in huis kunt printen vanaf elk device (vaste PC, laptop of andere apparaten). De i-sensys mf212w WiFi printer is dan via internet te benaderen. Eveneens kan je ook een afdruk maken met een tablet (iPad) app of via de smartphone.

Hoe handig is een printer abonnement?
Er zijn tegenwoordig een aantal merken en aanbieders waar je je kunt registreren voor een inkt-abonnement. Een winkel of fabrikant stuurt dan maandelijks, per half jaar of zodra de inkt bijna op is een gevulde goedkope toner. Met die service beschik je altijd over voldoende inkt en heb je zekerheid dat de printer het doet. Er zijn verschillende toner abonnementen. Voor kleine huishoudens (tientallen prints per maand) tot exclusief (meer dan 1000 prints per maand).

Plaats een reactie