bol.com-logo
inktwereld-logo
logo-printabout
inktweb-logo
coolblue-logo

Inkt Canon I

Probleemloos inkt voor de Canon I bestellen en gratis laten bezorgen? Door middel van onze inktvergelijker vergelijk je de voordeligste webwinkels en forse kortingen voor toners en cartridges voor elke printer. Middels onze tools vind je vandaag nog goedkope kleureninkt (geel, magenta, cyaan) en zwarte (key) inkt die geldig zijn voor de i inkjet in maart 2023. Verder doorzoek je op inktaanbieding.nl tips om te besparen op de printkosten, details inzake namaak inkt & printfouten en errorcodes.

 • Inktcartridges worden al aangeboden vanaf €14,50.
 • Je hebt diverse kleuren voor de i inkjet: Geel (Yellow), Roze (Magenta), Blauw (Cyaan) en Zwart.
 • Er worden diverse soorten aangeboden: een budgetlabel of originele inkt van Canon.
 • Huismerk inkt is (veel) goedkoper en wordt volledig gevuld. Dit geeft een besparing van wel 50%.
 • Een prima product is de Canon PG-40 + Canon CL-41 Multipack XL.
 • Aanbeveling: kies voor een voordeelverpakking.

Snelkoppelingen: Goedkoopste inkt voor Canon I | Goedkoper printen met deze bespaartips | Welke inkt heb ik nodig voor de i inkjet? | Stappenplan inkt vervangen | Huismerk inkt voordelen + nadelen | FAQ (veelgestelde vragen)

MerkCanon
Seriei
Modelinkjet
Soort printerInkjet
Populaire cartridgeCanon PG-40 + Canon CL-41 Multipack XL
Gemiddelde kosten

Goedkoopste Canon I printerinkt bestellen (maart 2023)

Printen is soms niet erg voordelig. Een eenvoudige zwart-wit afdruk kost je tegenwoordig enkele centen en met kleur al gauw €0,08 – €0,11 per print. Door de aankoop van de de goedkoopste Canon I cartridges kan je al snel vele tientallen euro’s besparen. Een willekeurige winkel binnenlopen voor nieuwe inkt is meestal erg duur. Het is qua prijs gunstiger als je bij een webwinkel koopt. Dit blijkt uit de jaarlijkse prijspeiling van de Consumentenbond. Dit zien we vooral bij Canon originele merktoners en merkcartridges. In het volgende schema bekijk je de meest populaire webshopswaar je probleemloos gemakkelijk inkt voor jouw printer kunt vinden. Per webshop kan je zien of ze alternatieve inkt of juist merk-inkt leveren.

Winkel Aanbod Beoordeling Aanbieding
Bol.com Grootste aanbod
Huismerk
Origineel
Bekijken
Inktwereld.nl Lage prijzen
Huismerk
Origineel
Bekijken
Go4inkt.nl Jaren ervaring
Huismerk
Origineel
Bekijken
Inktweb.nl Goede service
Huismerk
Origineel
Bekijken
Coolblue.com Snel thuisbezorgd
Huismerk
Origineel
Bekijken
Printabout.nl Bekende webwinkel
Huismerk
Origineel
Bekijken
Sneltoner.nl Ruim assortiment
Huismerk
Origineel
Bekijken

Goedkoper printen met deze bespaartips
Printen voor een lage prijs met de i inkjet? In het volgende schema tref je de beste adviezen zodat jouw printkosten nog verder dalen.

 • Neem huismerk inkt. De kwaliteit is uitstekend en je bespaart tot wel 50%.
 • Print zoveel mogelijk in het zwart of grijswaarden. Kleureninkt is duur.
 • Benut de verschillende functies van jouw printer. Bij het afdrukken heb je verschillende keuzes als milieuvriendelijk. Er wordt dan iets minder kwalitatief geprint, alleen je inktverbruik daalt al gauw met 10%.
 • Overweeg een lettertype als Courier of Garamond.
 • Druk dubbelzijdig af. Dit zorgt voor minder papierverspilling.
 • Haal de printer van het net als deze een tijdje stil staat. Dit is om onnodig reinigen tegen te gaan.

Welke inkt moet ik kopen voor de i inkjet?

De notificatie dat dat de voorraad inkt te laag is? Advies: Inkt indicatoren zijn niet altijd nauwkeurig. Wacht dus altijd even af met vervangen. Zorg wel dat je vast nieuwe inkt thuis hebt liggen en plaats de nieuwe inkt pas wanneer de kwaliteit duidelijk minder wordt.

De all-in-one Canon I is een inkjetprinter. Hij print op basis van cartridges. Bekijk altijd welke kleur vervangen moet worden. Ook check je welk product past. Dit kun je moeiteloos zelf doen.

 1. Je kunt het handigste zoeken op cartridgenummer of fabriekscode. Dit staat op het omhulsel van het huidige patroon.
 2. Zoek op het printermodel. Denk dan aan inkjet uit de serie i van Canon.
 3. Doorzoek de handleiding; daar vind je ook welke patronen je kunt gebruiken.

Bij de meeste online aanbieders als bol.com en Handyman.nl kom je vaak uit bij een goedkoper huismerk. Deze zijn voordeliger en hebben meer ML inkt inhoud. Een uitgebreidere uitleg bieden we hier.

TypeKleurInfo
Canon I CyaanBlauwBlauwe inkt voor kleuren als Turkooisblauw en RAL 5021.
Canon I MagentaRozeRoze inkt voor met name Oriëntrood of RAL 3000.
Canon I YellowGeelGele inkt voor o.a. Honinggeel of RAL 1007.
Canon I Key / BlackZwartZwarte inkt voor de diepste kleur zwart.
Tabel met beschikbare inktcartridges voor de i inkjet.

Erkende cartridges voor o.a. de i inkjet.
Wij hebben onderstaande gevonden die geschikt zijn voor deze printer.

 1. Canon PG-40 + Canon CL-41 Multipack XL
 2. Canon PG-40 Zwart XL
 3. Canon CL-41 Kleur XL


Voordelige Canon I cartridge vervangen

De juiste inkt gevonden? Dan wordt het tijd om de cartridge te wisselen. Onderstaand vind je een handig stappenplan waar we je dit stap-voor-stap uitleggen.

Uitleg cartridges i inkjet vervangen

 1. Inzicht in kleuren die je moet vervangen

  De printer of computer geeft aan met info over de CMYK-patronen inhoud.

 2. Lege cartridge verwisselen

  Open de printerkast en haal het oude patroon eruit. Deze gooi je niet in de grijze container. Zoek uit waar je ze het beste kunt weggooien.

 3. Nieuwe inkt uit de verpakking halen

  Haal de nieuwe cartridge uit het plastic. Verwijder het label zoals je kunt zien op de verpakking.

 4. Nieuwe inktcartridge installeren

  Plaats het patroon in de printer. Zorg dat het goed vastklikt en doe de klep weer dicht.

 5. Nieuwe inkt laden

  De printer moet uiteindelijk nog het nieuwe patroon gaan valideren. Als het allemaal gelukt is verdwijnt de foutcode. Optioneel kan je een testprintje maken.

printerinkt-Canon I

Beste Canon I huismerk printerinkt kopen

Is de inkt op van jouw i inkjet? Dan moet je nieuwe inkt kopen. Je hebt feitelijk 2 keuzes: originele inkt van Canon of huismerk cartridges. Klooninkt zorgt voor een besparing tot wel 60%, heeft een lager vulpercentage en zorgt doorgaans voor net zulke mooie printjes als originele producten.

Wanneer spreken we van huismerk inkt?
Gerecyclede huismerk cartridges zijn in principe gerecyclede originele patronen die een tweede leven krijgen en opnieuw worden gevuld. Dit wordt geregeld door betrouwbare leveranciers en zijn tot wel 50% goedkoper. Imitatie inkt bevat altijd meer dan 90% inhoud, terwijl dat bij officiële merkproducten soms niet zo is. Dankzij deze producten ga je dus veel goedkoper printen. De afdruk is nagenoeg hetzelfde i.v.m. standaard inkt. 

Issues bij het gebruiken van een huismerk cartridge
Bij sommige printers zul je een foutmelding krijgen als je wilt printen met imitatie inkt. Dit heeft te maken met het feit dat Canon eigenlijk wil dat jij hun eigen cartridges gebruikt. Dit soort foutcode kan je gewoon negeren. Is dat niet mogelijk? Je checkt hieronder nog een aantal tips.

 1. Controleer of je de geschikte huismerk cartridge hebt aangeschaft. Vind uit welk modelnummer het is en kijk of deze overeenkomt met de inkt die de fabrikant voorschrijft.
 2. Kies ervoor de printer te resetten. Soms is het goed om het apparaat 30 – 40 minuten uit te laten staan.
 3. Bekijk of de inktcartridge wel goed vast zit.
 4. Als je een nieuwe printer hebt gekocht moet je wel eens eerst een keer printen met de merkinkt (die is meegeleverd). Wanneer dat is gelukt kun jij kiezen voor alternatieve inkt.
 5. Controleer of je het kapje weg hebt gehaald.
 6. Gebruik een zachte doek om de contactpunten schoon te maken.
 7. Update de software (firmware) van de printer. Zie ook de website van Canon.
 8. Zorg voor een schone printkop.

Veelgestelde vragen

De printer print geen zwart omdat de kleur op is, hoe kan ik dat oplossen?
Veel printer schakelen de zwart-wit functie uit in het geval dat een andere kleur leeg is. Dat is zeer frustrerend. In veel gevallen is dit op te lossen. Kies allereerst bij de printerinstellingen voor zwart-wit. Geen effect? Plak een stuk donker plakband op de volumelezer van de lege Canon I cartridge.

Hoe kan ik inkt reinigen met de i inkjet?
Een groot deel van de all-in-one printers passen zelf een reinigingsprogramma toe om de printkop in goede conditie te houden. Door deze werking blijft de printer mooie afdrukken maken. Om de paar maanden de Canon cartridges er even in en uit halen is ook aan te raden. Je apparaat toont je wanneer het gereinigd moet worden. Ook wanneer de printer inactief is kunnen sommige printers de onderhoudsmodus inschakelen.

Hoe kan ik de inkt voor de Canon I navullen?
Er bestaan unieke navulbare artikelen in voorraad. We hebben het hier over speciale patronen die – als ze leeg zijn – opnieuw gevuld kunnen worden met navulinkt. In de regel kan je het hervullen ook uitbesteden aan specialisten die daar de juiste materialen voor hebben. Deze organisaties faciliteren betaalbare huismerk artikelen in plaats van originele Canon cartridge-inkt.

Hoe werkt het updaten van software en drivers voor de i inkjet?
Jouw printer installeren en klaar maken voor gebruik kost tegenwoordig niet veel tijd. Vaak herkent jouw Mac of windows computer een printer gelijk nadat deze wordt ingeschakeld. Randvoorwaarde is wel het installeren van de geldige printersoftware. Dit is te downloaden op het informatieportaal van Canon. De meest actuele printer drivers die werken met de i inkjet kun je altijd raadplegen op de website van Canon. Op dit portaal bekijk je tevens additionele assistentie als handleidingen, tips voor het installeren en hulp bij netwerkproblemen.

Wat moet ik doen bij storingen en error codes voor de i inkjet?
Een printerstoring is vervelend en komt altijd ongelegen. De printer laat foutcodes zien. Dergelijke error-codes worden verder toegelicht op de site en via supportmedewerkers. Ongemakkelijke Canon I storingen zijn; slechte verbinding met mobiele apparaten, geen wifi, vastgelopen papier, reiniging, printkop fout, cartridgeprobleem, slecht leesbare tekst, afdrukken kost veel inkt, wil niet scannen, wil niet printen.

Kan ik via het netwerk ook printen?
De actuele Canon printapparaten werken met Airprint en draadloze WiFi functionaliteiten (wireless). Dat betekent dat je ook kunt printen vanaf jouw laptop of PC, maar dan zonder kabel. De i inkjet WiFi printer biedt dus veel vrijheid via internet. Evengoed kan je ook printen en scannen vanaf apps op de telefoon of iPad / tablet.

Wat zijn pluspunten van inkt abonnementen?
De laatste jaren zien we verschillende fabrikanten die speciale inkt-abonnementen aanbieden. Je krijgt dan om de 30 dagen, per half jaar of op het moment dat het inktniveau laag is een volle voordelige cartridge. Op basis daarvan zit je nooit met een leeg inktpatroon en weet je zeker dat de printer het doet. Maak een keuze uit velerlei cartridge abonnementen. Van budget (25-50 prints per maand) tot exclusief (500-750 prints per maand).Zoek jouw printer binnen deze serie
 • Canon I455
 • Canon I470
 • Canon I470D
 • Canon I475
 • Canon I475D
 • Canon I500
 • Canon I550
 • Canon I550X
 • Canon I560
 • Canon I6500
 • Canon I850
 • Canon I860
 • Canon I865
 • Canon I250
 • Canon I320
 • Canon I350
 • Canon I450
 • Plaats een reactie