bol.com-logo
inktwereld-logo
logo-printabout
inktweb-logo
coolblue-logo

Inkt Canon Imageclass

Online inkt voor de Canon Imageclass bestellen en gratis laten bezorgen? Met behulp van onze inktvergelijker bekijk je de goedkoopste webshops en aanbiedingen voor toners en inktcartridges die passen in je printer. Hierdoor ontdek je eenvoudig goedkope kleureninkt (cyaan, magenta, geel) en niet te vergeten zwarte inkt die gebruikt kunnen worden in een imageclass laser in maart 2023. Evenzeer bekijk je op deze website tips om te besparen op de printkosten, info met betrekking tot klooncartridges & printfouten en errorcodes.

 • Inkttoners zijn te bestellen v.a €44,00.
 • Er zijn in de basis 4 kleuren voor de imageclass laser: Zwart, Roze (Magenta), Geel (Yellow), en Blauw (Cyaan).
 • Er kan worden gekozen voor het huismerk of originele inkt van Canon.
 • Alternatieve inkt is stukken goedkoper en is volledig gevuld. Hierdoor bespaar jij tot maar liefst 60%.
 • Een uitstekend artikel is de Canon 718 voordeelbundel.
 • Onze tip: je kunt nog meer geld besparen met een voordeelverpakking.

Thema’s: Bestel de goedkoopste inkt voor de Canon Imageclass | Goedkoper printen met deze bespaartips | Wat is geschikte inkt voor de imageclass laser? | Hoe moet ik inkt vervangen? | Huismerk inkt opties | FAQ (veelgestelde vragen)

MerknaamCanon
Serieimageclass
Modellaser
PrintersoortLaser
Vaak bestelde tonerCanon 718 voordeelbundel
Prijsindicatie € – €€

Goedkoopste Canon Imageclass printerinkt kopen (maart 2023)

Printen is niet goedkoop. Een gewone print met tekst (zwart-wit) kost gemiddeld enkele centen en een kleurenafdruk om en nabij de €0,10 – €0,12 voor een print. Door te printen met de goedkoopste Canon Imageclass toners kan je al snel vele tientallen euro’s besparen. Een bezoek brengen aan een kleine plaatselijke winkel om inkt in te kopen is bijna altijd een duur grapje. Het is vaak extra voordelig als je het online koopt. Dit blijkt keer op keer uit de grootste prijsvergelijking die de Consumentenbond uitvoert. Dit speelt met name bij Canon originele merktoners en merkcartridges. In de vergelijker hieronder staan erkende online aanbieders waar je moeiteloos en snel jouw patronen kunt kopen. Per webshop beschrijven we of ze hervulbare inkt of juist merk-inkt bezorgen.

Winkel Aanbod Beoordeling Aanbieding
Bol.com Grootste aanbod
Huismerk
Origineel
Bekijken
Inktwereld.nl Lage prijzen
Huismerk
Origineel
Bekijken
Go4inkt.nl Jaren ervaring
Huismerk
Origineel
Bekijken
Inktweb.nl Goede service
Huismerk
Origineel
Bekijken
Coolblue.com Snel thuisbezorgd
Huismerk
Origineel
Bekijken
Printabout.nl Bekende webwinkel
Huismerk
Origineel
Bekijken
Sneltoner.nl Ruim assortiment
Huismerk
Origineel
Bekijken

Besparen op de printkosten
Goedkoop printen met de imageclass laser? Hieronder communiceren we diverse tips zodat jouw printkosten nog verder dalen.

 • Kies voor budget inkt. Je bereikt een vergelijkbare kwaliteit en je bespaart op deze manier al gauw 50%.
 • Geef de voorkeur aan de zwart-wit optie. Printen in kleur is nu eenmaal duur.
 • Ga eens aan de slag met de verschillende printerinstellingen. Bij het afdrukken heb je verschillende keuzes als snel-modus. Dit zorgt voor een wat lichtere print, echter kun je rekenen op een besparing van 10%.
 • Overweeg een lettertype als Courier of Garamond.
 • Kies bij grotere documenten voor dubbelzijdig printen. Zo verbruik je veel minder papier.
 • Haal de stekker uit de printer als je deze niet gebruikt. Zo vermijd je dat de printer te vaak reinigt (wat weer inkt kost).

Welke inkt kan in een imageclass laser?

Ontvang je een berichtje dat dat de voorraad inkt te laag is? Tip: Inktniveau waarschuwingen worden doorgaans te vroeg afgegeven. Je kunt dit gerust even afwachten. Probeer altijd minimaal 1 reserve patroon te hebben en vervang de inkt pas als de kwaliteit van een printje onvoldoende is.

De all-in-one Canon Imageclass heet in de volksmond een laserprinter. Hij print op basis van toners. Kijk allereerst welke kleur aan vervanging toe is. Ook wil je weten welke inkt geschikt is. Daar kan je gemakkelijk achter komen.

 1. Het makkelijkste is om te zoeken op tonernummer / fabriekscode. Dat staat vermeld op alle inktpatronen.
 2. Zoek specifiek op het modelnummer. In dit geval de laser uit de serie imageclass van het merk Canon.
 3. Lees de handleiding door; hierin is alles wat je moet weten te vinden.

Bij de meeste online aanbieders als Easy-ink en Inkt-bestellen.nl kan je ook huismerk-inkt vinden. Deze zijn voordeliger en bevatten een grotere inhoud inkt. Een uitgebreidere uitleg tref je in dit stukje.

TypeKleurInfo
Canon Imageclass CyaanBlauwBlauwe inkt voor o.a. Nachtblauw of RAL 5013.
Canon Imageclass MagentaRozeRoze inkt voor Verkeerspurper en RAL 3000.
Canon Imageclass YellowGeelGele inkt voor Meloengeel en RAL 1036.
Canon Imageclass Key / BlackZwartZwarte inkt voor het printen van echt zwart.
Tabel met kleuren inkttoners voor de imageclass laser.

Geschikte toners voor een imageclass laser.
Wij hebben deze geselecteerd die in jouw printer passen.

 1. Canon 718 voordeelbundel
 2. Canon 718 toner zwart
 3. Canon 718 toner cyaan
 4. Canon 718 toner magenta
 5. Canon 718 toner geel


Voordelige Canon Imageclass toner vervangen

Heb je de nieuwe inkt in huis? Start dan het proces om de toner te wisselen. Hierna is er een praktisch stappenplan zodat jij dit zelf kunt doen.

Uitleg toners imageclass laser vervangen

 1. Inzicht in welke kleur(en) vervangen moeten worden

  De software op de PC zal een melding tonen met info over de CMYK-patronen inhoud.

 2. Lege toner uit het aparaat halen

  Open de printerkap en haal het oude patroon eruit. Gooi ze niet weg maar deponeer ze bij een inleverpunt.

 3. Nieuwe inkt gebruiksklaar maken

  Haal de nieuwe toner uit de verpakking. Verwijder het plasticje zoals geïnstrueerd op de verpakking.

 4. Nieuwe inkttoner in het apparaat plaatsen

  Plaats het inktpatroon in de sleuf (onderkant naar beneden). Let er goed op dat deze goed vastklikt en sluit de klep weer af.

 5. Laatste controle fase

  De printer gaat nu starten met een validatieproces van de nieuwe inkt. Indien je de stappen juist uitgevoerd hebt wordt het actuele inktniveau getoond. Een testafdruk geeft de laatste bevestiging.

printerinkt-Canon Imageclass

Beste Canon Imageclass huismerk printerinkt kopen

De inkt (bijna) op van jouw imageclass laser? Dan ga je nieuwe inkt bestellen. Er zijn grofweg 2 mogelijkheden: originele inkt van Canon of huismerk toners. Klooninkt kan een besparing opleveren van wel 60%, heeft meer inhoud en doet qua kwaliteit eigenlijk niet onder voor inkt van het merk zelf.

Wanneer spreken we van huismerk inkt?
Gerecyclede huismerk toners zijn ingezamelde oude merkproducten die bijgevuld en opnieuw uitgegeven worden. Dit navullen gebeurt vaak door betrouwbare leveranciers en ze zijn doorgaans voordeliger. Huismerk-inkt is doorgaans 100% gevuld, terwijl dat bij officiële merkproducten soms niet zo is. De printkosten dalen dus aanzienlijk. De afdruk toont 99% overeenkomst met originele inkt. 

Wat doe doen bij problemen met het gebruiken van een huismerk toner
Soms krijg je een foutmelding bij het plaatsen van imitatie inkt. Dit probleem ontstaat doordat Canon je wil dwingen dat jij hun eigen toners gebruikt. Een waarschuwing kan je gewoon negeren. Is dat niet mogelijk? Je checkt hieronder nog een aantal tips.

 1. Kijk of je de juiste navulbare toner hebt. Noteer het modelnummer en controleer of deze overeenkomt met het nummer in de gebruikershandleiding.
 2. Ga de printer opnieuw opstarten. Wacht even een half uurtje met opnieuw opstarten.
 3. Controleer nog eens of de inkttoner goed vastgeklikt zit.
 4. Als je een nieuwe printer hebt gekocht moet je dikwijls eerst een keer printen met de originele inkt. Pas daarna is het mogelijk alternatieve inkt toe te passen.
 5. Bekijk of je het plasticje weg hebt gehaald.
 6. Zorg voor schone contactpunten bij het patroon.
 7. Gebruik altijd de nieuwste software en drivers. Deze vind je op de website van Canon.
 8. Zorg voor een schone printkop.

Bekijk de veelgestelde vragen

Mijn printer print geen zwart omdat kleur op is, hoe los ik dat op?
Veel printers printen geen zwart-wit als de blauwe, roze of gele inkt op is. Dat is zeer frustrerend. Er bestaan meerdere lifehacks. Stel de printer allereerst in op puur zwart-wit printing. Is dit geen optie? Plak ondoorzichtige plakband op het plastic venstertje van de lege Canon Imageclass toner.

Hoe werkt het inkt reinigen met de imageclass laser?
Een aanzienlijk aantal multifunctionals passen zelf een reinigingsprogramma toe om de printkop schoon te maken. Zodoende blijft jouw printer in topconditie. Soms de Canon toners even nakijken en schoonmaken draagt ook bij aan een langere levensduur. Je machine zal een melding tonen wanneer het gereinigd moet worden. Ook in de slaapstand worden er printeronderhoud programma’s uitgevoerd.

Kan ik de inkt voor de Canon Imageclass bijvullen?
In diverse webwinkels zijn navulbare patronen te koop. We hebben het hier over cartridges of toners die je simpel met navulinkt kunt bijvullen. Daarnaast kan je het hervullen ook uitbesteden aan ondernemingen die hier faciliteiten voor hebben. Deze organisaties geven aantrekkelijke kloon artikelen en verstrekken geen originele Canon toner-inkt.

Waar kan ik actuele software en drivers downloaden voor de imageclass laser?
Jouw all-in-one printer aansluiten en installeren kost tegenwoordig niet veel tijd. In de regel detecteert jouw Mac of windows computer de printer direct na het aansluiten. Randvoorwaarde is wel het installeren van de bijbehorende printersoftware. De meest recente versie vind je via de portalen van Canon. De beste printer drivers voor je imageclass laser zijn te vinden op de website van Canon. Op de update- en service pagina biedt de leverancier bovendien praktische specificaties zoals de handleiding, tips m.b.t. het onderhoud en meer informatie rondom veel voorkomende problemen.

Wat moet ik doen bij storingen en error codes voor de imageclass laser?
Een printerstoring is ergerlijk en komt altijd op een verkeerd moment. Vaak komen er een foutcodes in beeld. Zulke error-codes zijn op te vragen via de informatiefolders van het merk. Vaak voorkomende Canon Imageclass storingen zijn; vastgelopen papier, geen wifi, reiniging, printkop fout, slechte verbinding met mobiele apparaten, langzaam, wil niet printen, afdrukken kost veel inkt, wil niet scannen, slecht leesbare tekst.

Kan ik de printer met het netwerk verbinden?
De actuele Canon printers verlenen draadloze netwerk opties (Airprint / Wireless printen). Dat wil zeggen dat je overal in huis kunt printen met elk gewenst device (laptop, PC, smart devices). De imageclass laser WiFi printer bespaart je dus heel veel tijd. Ook kan je eenvoudig een document of mail printen vanaf apps op de telefoon of iPad / tablet.

Is er ook een printerinkt abonnement?
Tegenwoordig zijn er meerdere fabrikanten waar je een inkt-abonnement kunt nemen. Je krijgt dan maandelijks, om de 3 maanden of wanneer de inkt bijna op is een volle goedkope toner. Op basis daarvan zit je nooit zonder inkt en kun jij ervan op aan dat de printer je niet laat zitten. Je kunt kiezen uit een aantal toner abonnementen. Van goedkoop (100 prints per maand) tot duur (500-750 prints per maand).Zoek jouw printer binnen deze serie
 • Canon Imageclass MF8380CDW
 • Plaats een reactie