bol.com-logo
inktwereld-logo
alleeninkt-logo
inktweb-logo
coolblue-logo

Inkt Canon Pixma MP160

Direct inkt voor de Canon Pixma MP160 bestellen en gratis laten bezorgen? Via Inktaanbieding.nl vind je de meest geschikte winkels en forse kortingen voor toners en inktcartridges die passen in je printer. Middels onze tools tref je snel goedkope kleureninkt (cyaan, geel, magenta) en key (zwarte) inkt die werken in een pixma-mp 160 in december 2022. Eveneens check je via onze experts tips om te besparen op de printkosten, specificaties over klooncartridges & bekende storingen en printer problemen.

 • Inktcartridges kan je bestellen vanaf €17,75.
 • Keuze uit diverse kleuren voor de pixma-mp 160: Blauw (Cyaan), Roze (Magenta) Geel (Yellow) en Zwart.
 • Er zijn grofweg 2 opties: een budgetlabel of originele inkt van Canon.
 • Namaak inkt is stukken goedkoper en is volledig gevuld. Dit levert een besparing op van wel 60%.
 • Een veel besteld item is de Canon PG-40 + Canon CL-41 Multipack XL.
 • Tip van de specialist: de beste deal is vaak een speciale voordeelverpakking.

Snelkoppelingen: Bestel de goedkoopste inkt voor de Canon Pixma MP160 | Tips om te besparen op de printkosten | Wat is geschikte inkt voor de pixma-mp 160? | Uitleg + info over inkt vervangen | Huismerk inkt bekijken | Veelgestelde vragen (en antwoorden)

MerknaamCanon
Printerseriepixma-mp
Modelnummer160
Type printerInkjet
Vaak gekozen cartridgeCanon PG-40 + Canon CL-41 Multipack XL
Prijsindicatie €€

Goedkoopste Canon Pixma MP160 printerinkt kopen (december 2022)

Printen is nu eenmaal duur. Een eenvoudige zwart-wit afdruk kost gemiddeld €0,03 – €0,06en een afdruk met kleur gemiddeld €0,12 per printje. Dankzij de goedkoopste Canon Pixma MP160 cartridges kan je jaarlijks veel geld besparen. Een bezoek brengen aan een kleine plaatselijke winkel om nieuwe inkt te kopen is in de regel nogal duur. Het is vaak extra voordelig wanneer je online inkt bestelt. Dat blijkt uit de jaarlijkse test van de Consumentenbond. Dit is met name zo voor Canon originele merkcartridges en merktoners. In de bijgaande tabel bekijk je gerenommeerde webshopswaar je probleemloos gemakkelijk de juiste inkt kan bestellen. Per leverancier laten we zien of ze namaak inkt of juist merk-inkt leveren.

Winkel Aanbod Beoordeling Aanbieding
Bol.com Grootste aanbod
Huismerk
Origineel
Bekijken
Inktwereld.nl Lage prijzen
Huismerk
Origineel
Bekijken
Go4inkt.nl Jaren ervaring
Huismerk
Origineel
Bekijken
Inktweb.nl Goede service
Huismerk
Origineel
Bekijken
Coolblue.com Snel thuisbezorgd
Huismerk
Origineel
Bekijken
Alleeninkt.nl Lage prijzen
Huismerk
Origineel
Bekijken
Printabout.nl Bekende webwinkel
Huismerk
Origineel
Bekijken
Sneltoner.nl Ruim assortiment
Huismerk
Origineel
Bekijken

Tips om slimmer en goedkoper te printen
Nog goedkoper printen met de pixma-mp 160? In de box hieronder tref je nuttige tricks die helpen om nog goedkoper te printen.

 • Neem budget inkt. Je bereikt een vergelijkbare kwaliteit en dit geeft een besparing van wel 50%.
 • Klik op “printen in zwart-wit” bij instellingen. Het gebruik van kleureninkt is duurder.
 • Test de diverse printinstellingen. Kies bijvoorbeeld voor de optie minimale kwaliteit. Er wordt dan iets minder kwalitatief geprint, maar je verbruikt veel minder inkt.
 • Kies milieuvriendelijke lettertypes zoals Ryman Eco of Brush Script.
 • Kies voor de functie dubbelzijdig printen. Zo bereik je een lager papierverbruik.
 • Haal de printer van het net als er niet geprint wordt. Anders zal de printer onnodig vaak reinigen.

Welke inkt moet ik kopen voor de pixma-mp 160?

Zie je een bericht dat dat het inktpatroon leeg is? Let op: Deze berichten kun je vaak nog wel even negeren. Wij adviseren om niet meteen te vervangen. Probeer altijd minimaal 1 reserve patroon te hebben en vernieuw deze als de prints niet meer goed leesbaar zijn.

De all-in-one Canon Pixma MP160 heet in de volksmond een inkjetprinter. Hij maakt gebruik van cartridges. Check eerst welk kleurenpatroon er lees is (roze, geel, blauw of zwart). Ook onderzoek je welk soort model jij nodig hebt. Dit is simpel uit te zoeken.

 1. Je kunt het handigste zoeken op cartridgenummer / fabriekscode. Dit staat op het omhulsel van het huidige patroon.
 2. Je kunt ook zoeken op printer. Hier betreft het de 160 uit de serie pixma-mp van het merk Canon.
 3. Bekijk de doos/handleiding; hier wordt ook omschreven welke inkt geschikt is.

Bij een aantal online leveranciers als printershop en Alleeninkt.nl kom je vaak uit bij een goedkoper huismerk. Deze zijn goedkoper en hebben meer volume (inhoud). Een uitgebreidere uitleg lees je in dit stukje.

TypeKleurInfo
Canon Pixma MP160 CyaanBlauwBlauwe inkt voor kleuren als Staalblauw of RAL 5013.
Canon Pixma MP160 MagentaRozeRoze inkt voor met name Verkeerspurper of RAL 4001.
Canon Pixma MP160 YellowGeelGele inkt voor o.a. Narcissengeel en RAL 1006.
Canon Pixma MP160 Key / BlackZwartZwarte inkt voor de diepste kleur zwart.
Tabel met de mogelijke inktcartridges voor de pixma-mp 160.

Populaire cartridges voor een pixma-mp 160.
Wij hebben de volgende gekozen die compatibel zijn met deze printer.

 1. Canon PG-40 + Canon CL-41 Multipack XL
 2. Canon PG-40 Zwart XL
 3. Canon CL-41 Kleur XL


Voordelige Canon Pixma MP160 cartridge vervangen

De goede inkt in huis gehaald? Dan kan je beginnen met de cartridge te vervangen. Verderop vind je een overzicht waar we uitleggen hoe dit werkt.

Uitleg cartridges pixma-mp 160 vervangen

 1. Welke kleuren moet ik vervangen?

  De software op de PC laat een popup zien met info over de CMYK-patronen inhoud.

 2. Oude cartridge uit de printer halen

  Open de printerkap en haal de oude patronen uit het device. Zet het niet bij het afval. Je kunt ze afgeven bij een computerwinkel of inleverpunt.

 3. Open de nieuwe verpakking

  Haal de nieuwe cartridge uit het verpakkingsmateriaal. Verwijder het ontluchtingslabel zoals je kunt lezen in de instructies.

 4. Nieuwe cartridge in het apparaat plaatsen

  Plaats de patronen in de juiste sleuf. Let er goed op dat deze goed vastklikt en sluit vervolgens de klep van de printer.

 5. Inktcontrole

  De printer gaat nu starten met een validatieproces van de nieuwe inkt. Indien je de inkt op de juiste manier geplaatst hebt verdwijnt de foutcode. Je kunt weer afdrukken.

printerinkt-Canon Pixma MP160

Beste Canon Pixma MP160 huismerk printerinkt kopen

Krijg je een melding dat je niet meer kunt printen met jouw pixma-mp 160? Dan moet je nieuwe inkt kopen. Er kan worden gekozen voor: originele inkt van Canon of huismerk cartridges. Klooninkt kan de printkosten doen dalen met wel 60%, kan in verhouding meer printjes maken en zorgt doorgaans voor net zulke mooie printjes als merk-inkt.

Hoe zit het met huismerk inkt?
Gerecyclede huismerk cartridges zijn de officiele merkproducten die nagevuld en opnieuw verkocht worden. Dit wordt gedaan door gecertificeerde partijen en zijn vaak een keer zo goedkoop vergeleken met het A-merk. Deze B-merk inkt is vaak volledig gevuld, wat bij de originele niet perse het geval is. Goedkoop afdrukken wordt zo een stuk eenvoudiger. De kwaliteit van een printje lijkt 99% op prints met standaard inkt. 

Problemen bij het gebruiken van een huismerk cartridge
Af en toe laat de printer een foutmelding zien bij het in gebruik nemen van imitatie inkt. Dat komt omdat Canon je wil dwingen dat jij hun eigen cartridges installeert. Deze foutmelding kan je negeren en wegklikken. Is dat niet mogelijk? Je leest hierna enkele praktische adviezen.

 1. Bekijk of je de goede kloon cartridge hebt gesteld. Lees op de verpakking welk modelnummer erop staat en ga na of deze matcht met de originele inkt.
 2. Zet de printer terug naar fabrieksinstellingen. Werkt het niet? Laat de printer dan 30 minuten uit staan.
 3. Kijk of de inktcartridge goed vastgeklikt zit.
 4. Als je een nieuwe printer hebt gekocht moet je vaak eerst een printje maken met de (meegeleverde) inkt. Als dat is gelukt kun jij kiezen voor alternatieve inkt.
 5. Controleer nog eens of je het lipje los hebt gemaakt.
 6. Check of de metalen contactpunten goed schoon zijn.
 7. Update de printer software en eventuele drivers. Check de laatste versie van Canon.
 8. Reinig de verstopte printkop.

Veelgestelde vragen (FAQ)

Zwart-wit printen wil niet omdat kleureninkt op is, hoe kan ik dat oplossen?
Diverse printers weigeren zwart-wit te printen indien 1 andere kleur (cyaan, magenta, geel) op is. Dat is niet erg handig. Je kunt het gelukkig wel verhelpen. Open de printinstellingen en kies voor zwart-wit. Geen effect? Plak een stuk donker plakband op het plastic venstertje van de lege Canon Pixma MP160 cartridge.

Kan ik zelf de inkt reinigen met de pixma-mp 160?
Nieuwe multifunctionals beschikken over een reinigingsprogramma voor een optimale werking van de printkop. Door deze werking heb jij altijd een mooie printafdruk. Regelmatig de Canon cartridges schoonmaken wordt ook geadviseerd. De software laat het automatisch weten als het moment is aangebroken om te reinigen. Ook wanneer de printer inactief is zal de printer regelmatig onderhoudstaken uitvoeren.

Hoe kan ik de inkt voor de Canon Pixma MP160 navullen?
Er bestaan unieke navulbare patronen beschikbaar. Het betreft inktpatronen met een ARC chip die je eenvoudig met navulinkt bijvult. Daarnaast wordt dit ook gedaan door specialisten die daar de juiste materialen voor hebben. Deze bedrijven faciliteren budget namaak producten of dure originele Canon cartridge-inkt.

Hoe kan ik software en drivers updaten voor de pixma-mp 160?
Een printapparaat installeren en klaar maken voor gebruik doet iedereen eenvoudig zelf. Meestal herkent een Mac of windows computer de printer binnen een minuut. Denk wel aan de relevante printersoftware. Deze kan je downloaden en installeren via de service en ondersteuning pagina van Canon. De meest actuele printer drivers voor je pixma-mp 160 zijn te downloaden op de website van Canon. In het supportcenter biedt de leverancier bovendien handige details zoals de handleiding, tips m.b.t. het onderhoud en het verhelpen van storingen.

Wat zijn veel voorkomende storingen en error codes bij de pixma-mp 160?
Een printerstoring is frustrerend en komt vaak net voor als het even niet uitkomt. Er zijn veel verschillende foutcodes geprogrammeerd. Deze foutmeldingen worden uitgelegd op de support-pagina van de verkoper. Vaak voorkomende Canon Pixma MP160 storingen zijn; reiniging, slechte verbinding met mobiele apparaten, geen inkt, printkop fout, vastgelopen papier, slecht leesbare tekst, wil niet scannen, langzaam, wil niet printen, afdrukken kost veel inkt.

Hoe installeer ik een printer in het netwerk?
De huidige Canon (multifunctionele) printers zijn uitgerust met Wifi en Airprint voor draadloos printen. Dit heeft als voordeel dat je het apparaat ook kunt benaderen vanaf elk device (vaste PC, laptop of andere apparaten). De pixma-mp 160 WiFi printer biedt dus veel vrijheid via internet. Evenzeer kan je eenvoudig een document of mail printen vanaf apps op de telefoon of iPad / tablet.

Wat is precies een printerinkt abonnement?
We onderscheiden meer en meer leveranciers die handige inkt abonnementen aanbieden. Je ontvangt dan maandelijks, halfjaarlijks of zodra de inkt bijna op is een volle voordelige cartridge. Met deze dienst weet je zeker dat je altijd over voldoende inkt beschikt en weet je zeker dat de printer altijd bruikbaar is. Je hebt diverse cartridge abonnementen. Van goedkoop (50 prints per maand) tot wat duurdere contracten (250-1000 prints per maand).

Plaats een reactie