bol.com-logo
inktwereld-logo
alleeninkt-logo
inktweb-logo
coolblue-logo

Inkt HP DeskJet 895CXI

Probleemloos inkt voor de HP DeskJet 895CXI bestellen en gratis laten bezorgen? Door middel van onze inktvergelijker ontdek je de meest geschikte winkels en acties voor cartridges en toners die passen in jouw printer. Zodoende ontdek je eenvoudig goedkope kleureninkt (magenta, cyaan, geel) en zwarte inkt die bedoeld zijn voor de deskjet 895cxi in januari 2023. Eveneens doorzoek je op onze site bespaartips, info met betrekking tot huismerk-inkt & problemen / printerstoringen.

 • Inktcartridges koop je al vanaf €17,75.
 • Afdrukken gebeurt op basis van de CMYK kleuren bij de deskjet 895cxi: Zwart, Geel (Yellow), Roze (Magenta) en Blauw (Cyaan).
 • Bij veel aanbieders kies je uit een budgetlabel of originele inkt van HP.
 • Navulbare inkt is veel voordeliger en wordt volledig gevuld. Reken op een besparing tot wel 50%.
 • Een prima product is de HP 45 XL zwart.
 • Niet vergeten: neem een voordeelverpakking voor extra voordeel.

Thema’s: Bekijk de goedkoopste inkt voor HP DeskJet 895CXI | Goedkoper printen met deze bespaartips | Welke inkt is goed voor een deskjet 895cxi? | Inkt vervangen in 5 stappen | Huismerk inkt voordelen + nadelen | Handige FAQ met veelgestelde vragen

MerkHP
Printerseriedeskjet
Model895cxi
PrintersoortInkjet
Populaire cartridgeHP 45 XL zwart
Verwachte prijs € – €€

Goedkoopste HP DeskJet 895CXI printerinkt kopen (januari 2023)

Printen kan veel geld kosten. Een gewone print met tekst (zwart-wit) kost je tegenwoordig een paar cent en in kleur doorgaans €0,08 – €0,11 per print. Dankzij de goedkoopste HP DeskJet 895CXI cartridges kan je jaarlijks veel geld besparen. De lokale computerwinkel bezoeken om nieuwe inkt te kopen is bijna altijd een duur grapje. Je kunt veel geld besparen als je online de inktprijzen vergelijkt. Dit blijkt keer op keer uit de jaarlijkse prijspeiling van de Consumentenbond. Dit zien we het sterkst bij HP originele merkcartridges en merktoners. In het volgende schema vergelijk je toonaangevende online aanbieders waar je veilig en vandaag nog inkt voor jouw printer kunt vinden. Per winkel noteren we of ze klooninkt en/of de officiële producten in hun aanbod hebben.

Winkel Aanbod Beoordeling Aanbieding
Bol.com Grootste aanbod
Huismerk
Origineel
Bekijken
Inktwereld.nl Lage prijzen
Huismerk
Origineel
Bekijken
Go4inkt.nl Jaren ervaring
Huismerk
Origineel
Bekijken
Inktweb.nl Goede service
Huismerk
Origineel
Bekijken
Coolblue.com Snel thuisbezorgd
Huismerk
Origineel
Bekijken
Alleeninkt.nl Lage prijzen
Huismerk
Origineel
Bekijken
Printabout.nl Bekende webwinkel
Huismerk
Origineel
Bekijken
Sneltoner.nl Ruim assortiment
Huismerk
Origineel
Bekijken

Besparen op de printkosten
Zonder veel kosten printen met een deskjet 895cxi? In het volgende schema vind je de beste truukjes om nog voordeliger te printen.

 • Neem namaak inkt. De kwaliteit doet amper onder voor merkinkt en bespaart al snel 55%.
 • Geef de voorkeur aan de zwart-wit optie. Kleureninkt is vele malen duurder.
 • Verdiep je eens in de printinstellingen. Onder opties vind je verschillende instellingen zoals eco-modus. De print zal iets minder donker zijn, maar je verbruikt veel minder inkt.
 • Probeer lettertypes zoals Ryman Eco en Times New Roman.
 • Kies voor de optie dubbelzijdig printen. Dit zorgt voor minder papierverspilling.
 • Haal de printer van de stroom als er geen afdruktaken zijn. Anders kan het zijn dat deze steeds gaat reinigen.

Welke inkt heb ik nodig voor de deskjet 895cxi?

Ontvang je een notificatie dat dat het inktniveau laag is? Goed om te weten: Inktniveau waarschuwingen zijn niet altijd nauwkeurig. Je hoeft dus ook niet direct te handelen. Zorg altijd voor een kleine voorraad voor thuis en vervang de inkt pas zodra de prints niet meer goed leesbaar zijn.

De all-in-one HP DeskJet 895CXI is een zogeheten inkjetprinter. Hij is uitgerust met cartridges. Check eerst welke kleur je moet vervangen. Aansluitend is het belangrijk dat je weet welke inkt geschikt is. Daarvoor heb je eigenlijk geen advies nodig.

 1. Je kunt het handigste zoeken op cartridgenummer of de fabriekscode. Dit is te vinden op het patroon dat nu in de printer zit.
 2. Google op het specifieke printernummer. Denk dan aan 895cxi uit de serie deskjet van het merk HP.
 3. Neem een handleiding door; daar vind je ook welke patronen je kunt gebruiken.

Bij verschillende online leveranciers als printershop en Totaalinkt.shop worden ook huismerken aangeboden. Dit is scherper geprijsd en beschikken over meer printvermogen. Meer details daarover tref je hier.

TypeKleurInfo
HP DeskJet 895CXI CyaanBlauwBlauwe inkt voor onder andere Kobaltblauw of RAL 5012.
HP DeskJet 895CXI MagentaRozeRoze inkt voor kleuren als Blauwlila of RAL 4006.
HP DeskJet 895CXI YellowGeelGele inkt voor kleuren als Citroengeel of RAL 1013.
HP DeskJet 895CXI Key / BlackZwartZwarte inkt voor het afdrukken van eenvoudige tekstpagina’s.
Tabel met verkrijgbare inktcartridges voor de deskjet 895cxi.

Toepasbare cartridges passend in de deskjet 895cxi.
Wij hebben deze gedetecteerd die compatibel zijn met deze printer.

 1. HP 45 XL zwart
 2. HP 23 XL Kleur


Voordelige HP DeskJet 895CXI cartridge vervangen

Heb jij je bestelling binnen? Dan wordt het tijd om de cartridge te wisselen. Hieronder is er een praktisch stappenplan waar we uitleggen hoe dit werkt.

Uitleg cartridges deskjet 895cxi vervangen

 1. Welke kleuren moet ik vervangen?

  De printer of PC zal een melding tonen welke patronen precies vervangen moeten worden.

 2. Lege cartridge verwisselen

  Doe de klep van de printer omhoog en haal het oude patroon eruit. Zet het niet bij het afval. Zoek uit waar je ze het beste kunt weggooien.

 3. Verpakkingsmateriaal verwijderen

  Haal de nieuwe cartridge uit het verpakkingsmateriaal. Haal het plakkertje er af zoals je kunt lezen op de verpakking.

 4. Nieuwe cartridge installeren

  Plaats het inktpatroon in de houder. Druk deze stevig vast (tot je een klik hoort) en sluit de printer.

 5. Inktcontrole

  De printer controleert de geplaatste inkt. Als je de stappen juist uitgevoerd hebt wordt het actuele inktniveau getoond. Een testafdruk geeft de laatste bevestiging.

printerinkt-HP DeskJet 895CXI

Beste HP DeskJet 895CXI huismerk printerinkt kopen

Kan je niet meer printen met jouw deskjet 895cxi? Dan is het tijd voor nieuwe patronen. Je hebt feitelijk 2 keuzes: originele inkt van HP of huismerk cartridges. Klooninkt zorgt voor een besparing tot wel 60%, heeft een groter inhoud en doet het net zo goed als originele merkinkt.

Hoe goed is huismerk inkt?
Gerecyclede huismerk cartridges zijn in principe gerecyclede originele patronen die opnieuw zijn gevuld en getest. Dit wordt gedaan door erkende specialisten en zijn tot wel de helft zo goedkoop. Huismerk-inkt is doorgaans 100% gevuld, terwijl dit bij originele inktpatronen soms niet zo is. Printen is dus een stuk goedkoper. De kwaliteit is uitstekend en doet amper onder voor standaard inkt. 

Oplossingen op problemen met het printen met een huismerk cartridge
Wellicht komt er een bericht met een foutmelding bij het in gebruik nemen van imitatie inkt. Dat komt omdat HP hoopt dat jij hun eigen cartridges installeert. Een storingscode kan je gewoon negeren. Loop je alsnog tegen problemen aan? Je leest onderstaand nog wat adviezen.

 1. Ga eerst na of je de juiste namaak cartridge in huis hebt. Noteer het modelnummer en check of deze overeenstemt met het origineel.
 2. Reset de printer naar de fabrieksinstellingen. Laat deze bij voorkeur even 30 minuten uit staan.
 3. Controleer nog eens of de inktcartridge goed is geplaatst.
 4. Bij nieuwere printers moet je mogelijk eerst een keer printen met de merkinkt (die is meegeleverd). Als je dat gedaan hebt wordt het gedoogd om voor alternatieve inkt te kiezen.
 5. Achterhaal of je het beschermkapje los hebt gemaakt.
 6. Gebruik een pluisvrije doek om de contactpunten te cleanen.
 7. Zoek naar nieuwe drivers of printersoftware. Deze vind je op de site van HP.
 8. Kies voor printkop reinigen of spuitkanalen controleren.

Bekijk de veelgestelde vragen

Zwart-wit printen wil niet omdat kleureninkt op is, is dit op te lossen?
Diverse printers blokkeren de zwart-wit functie als een kleurenpatroon ontbreekt. Dat is zeer frustrerend. Dit is soms eenvoudig op te lossen. Ga naar de instellingen van de printer en kies voor alleen zwart. Blijft de printer een error geven? Plak een stuk donker plakband op de inhoudsindicator van de lege HP DeskJet 895CXI cartridge.

Bestaat de optie inkt reinigen voor de deskjet 895cxi?
Een groot deel van de apparaten draaien automatisch een reinigingsprogramma voor een optimale werking van de printkop. Zo blijft jouw printer in topconditie. Maandelijks de HP cartridges er even in en uit halen is ook een goed idee. Je machine geeft zelf aan wanneer het reinigingsprogramma moet worden uitgevoerd. Ook als de printer uit staat (maar wel aan het de stroom zit) kan er printeronderhoud plaatsvinden.

Kan ik de inkt voor de HP DeskJet 895CXI hervullen?
Er zijn speciale navulbare producten in voorraad. Dit zijn hervulbare cartridges / toners die je zelf opnieuw kunt aanvullen met navulinkt. Meestal kan je het navullen ook laten doen bij winkels die hier ervaring mee hebben. Deze organisaties verstrekken budget namaak artikelen of dure originele HP cartridge-inkt.

Wat zijn de actuele software en drivers voor de deskjet 895cxi?
Printers en scanners aansluiten en installeren hoeft niet zo frustrerend meer te zijn. Normaal gesproken detecteert een Mac of windows computer de aangesloten printer vanzelf al. Zorg wel voor de up-to-date printersoftware. Dit is te downloaden via het downloadcentrum van HP. De beste printer drivers voor een deskjet 895cxi zijn te downloaden op de website van HP. Op de update- en service pagina check je voorts extra assistentie zoals handleiding, garantievoorwaarden, reinigingstips en advies over storingen.

Wat kan ik doen bij error codes en storingen bij de deskjet 895cxi?
Een printerstoring is frustrerend en komt vaak net voor als het even niet uitkomt. Soms zijn het nietszeggende foutcodes. Deze foutmeldingen zijn te benaderen via de klantenondersteuning en via supportmedewerkers. Ongemakkelijke HP DeskJet 895CXI storingen zijn; reiniging, geen wifi, printkop fout, slechte verbinding met mobiele apparaten, vastgelopen papier, cartridgeprobleem, wil niet printen, langzaam, wil niet scannen, afdrukken kost veel inkt.

Kan ik via het netwerk ook printen?
De beste HP printersystemen verschaffen draadloze WiFi functionaliteiten (wireless / airprint). Dat betekent dat je het apparaat ook kunt benaderen met elk gewenst device (laptop, PC, smart devices). De deskjet 895cxi WiFi printer levert dus veel tijdswinst op. Evenzeer kunnen de printfunctionaliteiten worden gebruikt via de officiële app op een iPad of telefoon.

Wat is precies een printerinkt abonnement?
Vandaag de dag zien we een aantal merken waar je een inkt-abonnement kunt nemen. Je krijgt dan om de 30 dagen, om de 3 maanden of wanneer de inkt bijna op is een volle goedkope cartridge. Met deze dienst weet je zeker dat je altijd over voldoende inkt beschikt en kun jij ervan op aan dat de printer 100% zeker werkt. Je hebt diverse cartridge abonnementen. Van eenvoudig (25 prints per maand) tot wat duurdere contracten (250-1000 prints per maand).

Plaats een reactie