bol.com-logo
inktwereld-logo
alleeninkt-logo
inktweb-logo
coolblue-logo

Inkt HP DeskJet 980C

Snel en voordelig inkt voor de HP DeskJet 980C bestellen en gratis laten bezorgen? Via deze Inktvergelijker check je de voordeligste aanbieders en forse kortingen voor toners en cartridges voor elke printer. Zodoende bekijk je eenvoudig goedkope kleureninkt (magenta, geel, cyaan) en uiteraard ook zwarte inkt die toepasbaar zijn voor de deskjet 980c in januari 2023. Daarbij doorzoek je op onze site tips om te besparen op de printkosten, specificaties aangaande imitatie inkt en storingen en foutcodes.

 • Inktcartridges bestel je al vanaf €15,25.
 • Beschikbare kleuren voor de deskjet 980c: Roze (Magenta), Geel (Yellow), Blauw (Cyaan) en Zwart.
 • Er kan worden gekozen voor een budgetlabel of originele inkt van HP.
 • Kloon inkt is goedkoper en wordt bovendien geheel gevuld. Je bespaart al gauw 65%.
 • Een bekend inktproduct is de HP 45 XL + HP 78 XL multipack.
 • Tip van de specialist: je kunt nog meer geld besparen met een voordeelverpakking.

Inhoudsopgave: Overzicht goedkoopste inkt voor HP DeskJet 980C | Goedkoper printen met deze bespaartips | Welke inkt kan in een deskjet 980c? | Uitleg inkt vervangen | Huismerk inkt voordelen + nadelen | FAQ (veelgestelde vragen)

MerknaamHP
Printerseriedeskjet
Model980c
Type printerInkjet
Geschikte cartridgeHP 45 XL + HP 78 XL multipack
Gemiddelde prijs € – €€

Goedkoopste HP DeskJet 980C printerinkt kopen (januari 2023)

Printen is niet goedkoop. Een printje in zwart wit kost gemiddeld €0,06 en een full-color al snel €0,08 – €0,11 voor een print. Door te kiezen voor de goedkoopste HP DeskJet 980C cartridges kan een gemiddeld huishouden jaarlijks tientallen euro’s besparen. Kiezen voor een lokale speciaalzaak om nieuwe inkt te kopen is in de regel aan de prijs. Een lagere prijs kun je bereiken als je online de inktprijzen vergelijkt. Dit blijkt keer op keer uit de prijspeiling die de Consumentenbond elk jaar uitvoert. Dit speelt met name bij HP originele merktoners en merkcartridges. In onderstaand overzicht check je de grote shops waar je gerust direct inktpatronen kunt bestellen. Per aanbieder noteren we of ze klooninkt of ook originele a-merk producten leveren.

Winkel Aanbod Beoordeling Aanbieding
Bol.com Grootste aanbod
Huismerk
Origineel
Bekijken
Inktwereld.nl Lage prijzen
Huismerk
Origineel
Bekijken
Go4inkt.nl Jaren ervaring
Huismerk
Origineel
Bekijken
Inktweb.nl Goede service
Huismerk
Origineel
Bekijken
Coolblue.com Snel thuisbezorgd
Huismerk
Origineel
Bekijken
Alleeninkt.nl Lage prijzen
Huismerk
Origineel
Bekijken
Printabout.nl Bekende webwinkel
Huismerk
Origineel
Bekijken
Sneltoner.nl Ruim assortiment
Huismerk
Origineel
Bekijken

Goedkoper printen met deze bespaartips
Printen voor een lage prijs met de deskjet 980c? In het lijstje hierna bieden we een aantal handige aanwijzingen om nog voordeliger te printen.

 • Kies voor huismerk inkt. De kwaliteit is nagenoeg hetzelfde en bespaart al snel 65%.
 • Print zoveel mogelijk in het zwart of grijswaarden. Kleureninkt is vele malen duurder.
 • Ga eens aan de slag met de verschillende printerinstellingen. Zo kan je vaak kiezen voor de optie conceptmodus. Je levert dan iets in op kwaliteit, echter wordt er wel flink minder inkt verbruikt.
 • Test het gebruik van lettertypes als Courier en Brush Script.
 • Kies voor de optie dubbelzijdig printen. Zo kun je tot 50% papier besparen.
 • Trek de stekker uit de printer als er geen afdruktaken zijn. Anders zal de printer onnodig vaak reinigen.

Welke inkt moet ik hebben voor de deskjet 980c?

Geeft de printer een notificatie dat dat het inktpatroon leeg is? Goed om te weten: Inktniveau waarschuwingen worden doorgaans te vroeg afgegeven. Vervang niet direct de toner/cartridge bij een melding. Zorg altijd voor een kleine voorraad voor thuis en start pas met het vervangen wanneer de kwaliteit duidelijk minder wordt.

De all-in-one HP DeskJet 980C betreft een inkjetprinter. Dit type maakt gebruik van cartridges. Bekijk altijd welke kleur je moet vervangen. Aansluitend vergelijk je welke inkt geschikt is. Dit is simpel uit te zoeken.

 1. Het beste kun je kijken naar het cartridgenummer / fabriekscode. Zo weet je 100% zeker dat het werkt.
 2. Zoek specifiek op het modelnummer. Hier betreft het de 980c uit de serie deskjet van HP.
 3. Bekijk de doos/handleiding; daar geeft fabrikant ook aan welke inkt je kunt gebruiken.

Bij een aantal aanbieders zoals bol.com en Alleeninkt.nl vind je vaak een huismerk-alternatief. Deze zijn scherp geprijsd en ook volledig gevuld. Meer gegevens hierover lees je verderop.

TypeKleurInfo
HP DeskJet 980C CyaanBlauwBlauwe inkt voor onder andere Oceaanblauw en RAL 5014.
HP DeskJet 980C MagentaRozeRoze inkt voor onder andere Tomaatrood en RAL 3001.
HP DeskJet 980C YellowGeelGele inkt voor onder andere Koolzaadgeel of RAL 1004.
HP DeskJet 980C Key / BlackZwartZwarte inkt voor eenvoudige tekstpagina’s.
Tabel met beschikbare inktcartridges voor de deskjet 980c.

Erkende cartridges passend in de deskjet 980c.
Wij hebben onderstaande ontdekt die toe te passen zijn op je printer.

 1. HP 56 XL + HP 57 XL multipack
 2. HP 56 XL Zwart
 3. HP 57 XL Kleur


Voordelige HP DeskJet 980C cartridge vervangen

Heb jij je bestelling binnen? Start dan het proces om de cartridge te vernieuwen. Hierna lees je een handige uitleg waar we je dit stap-voor-stap uitleggen.

Uitleg cartridges deskjet 980c vervangen

 1. Welke kleuren moet ik vervangen?

  De printer of computer geeft aan met info over de CMYK-patronen inhoud.

 2. Oude cartridge uit de printer halen

  Open de printerkap en onttrek de lege patronen uit het apparaat. Gooi het nooit zomaar weg. Je kunt ze afgeven bij een computerwinkel of inleverpunt.

 3. Nieuwe inkt uit de verpakking halen

  Haal de nieuwe cartridge uit het verpakkingsmateriaal. Verwijder het plakkertje zoals aangegeven in de gebruiksaanwijzing.

 4. Nieuwe inktcartridge in de printer zetten

  Plaats het inktpatroon in de sleuf (onderkant naar beneden). Zorg dat het goed vastklikt en doe de klep weer dicht.

 5. Nieuwe inkt laden

  De printer gaat nu starten met een validatieproces van de nieuwe inkt. Als je dit op de juiste manier hebt gedaan zal de storingscode verdwijnen. Tevens kan er een testprint worden afgedrukt.

printerinkt-HP DeskJet 980C

Beste HP DeskJet 980C huismerk printerinkt kopen

Onvoldoende inkt in jouw deskjet 980c? Dan ga je nieuwe inkt bestellen. Je hebt feitelijk 2 keuzes: originele inkt van HP of huismerk cartridges. Klooninkt kan de printkosten doen dalen met wel 60%, heeft een lager vulpercentage en heeft dezelfde hoge kwaliteit als originele producten.

Hoe zit het met huismerk inkt?
Gerecyclede huismerk cartridges zijn originele merkpatronen die worden geïnspecteerd en schoongemaakt en opnieuw worden gevuld. Dit navullen gebeurt vaak door betrouwbare leveranciers en zijn vaak een keer zo goedkoop vergeleken met het A-merk. Deze B-merk inkt is tot het maximale niveau vol, terwijl dat bij officiële merkproducten er nog wel eens aan schort. Printen is dus een stuk goedkoper. De kwaliteit van een afdruk is erg goed, het is nauwelijks te onderscheiden van standaard inkt. 

Veel voorkomende problemen bij het gebruiken van een huismerk cartridge
Bij sommige printers krijg je een foutmelding bij het gebruik van imitatie inkt. Dit is toe te schrijven aan het feit dat HP het liefste ziet dat jij hun originele cartridges plaatst .Dit type foutcode wegklikken en doorgaan met printen. Nog niet opgelost? Je checkt onderstaand diverse snelle tips.

 1. Begin met kijken of je de goede navulbare cartridge hebt geplaatst.Noteer het modelnummer en kijk of deze in lijn is met de inkt die de fabrikant voorschrijft.
 2. Reset de printer naar de fabrieksinstellingen. Soms is het goed om het apparaat 30 – 40 minuten uit te laten staan.
 3. Check of de inktcartridge goed is vastgeklikt.
 4. Bij de wat meer recente printers moet je wel eens eerst een keer printen met de originele inkt. Als je dat gedaan hebt wordt het gedoogd om voor alternatieve inkt te kiezen.
 5. Kijk of je het ontluchtingslabel hebt losgemaakt.
 6. Gebruik een pluisvrije doek om de contactpunten te cleanen.
 7. Update de software (firmware) van de printer. Zie ook de website van HP.
 8. Maak de printkop schoon.

Veelgestelde vragen (FAQ)

Zwart printen lukt niet i.v.m. lege kleureninkt, hoe is dat op te lossen?
Meerdere printer schakelen de zwart-wit functie uit in de situatie waar 1 andere kleur (geel, cyaan, magenta) op is. Dat geeft grote irritatie. Er zijn echter wel simpele hacks. Open de printinstellingen en kies voor enkel zwart-wit afdrukken. Lukt dit niet? Plak ondoorzichtige plakband over de sensor van de lege HP DeskJet 980C cartridge.

Bestaat de optie inkt reinigen voor de deskjet 980c?
Nieuwe modellen hebben een intern reinigingsprogramma om uitdroging te voorkomen. Op deze manier blijft de printer mooie afdrukken maken. Zo nu en dan uw HP cartridges schoonmaken met een doekje kan ook helpen. Je printer vertelt je wanneer het reinigingsprogramma moet worden uitgevoerd. Ook wanneer de printer inactief is kunnen sommige printers de onderhoudsmodus inschakelen.

Kan ik de inkt voor de HP DeskJet 980C opnieuw vullen?
In diverse webwinkels zijn navulbare artikelen beschikbaar. Dit zijn cartridges of toners die je zelf opnieuw kunt aanvullen met navulinkt. In de regel kan je het hervullen ook uitbesteden aan printwinkels die hier meer ervaring mee hebben. Deze organisaties bieden laag geprijsde huismerkproducten of kostbare originele HP cartridge-inkt.

Hoe kan ik software en drivers updaten voor de deskjet 980c?
Een printapparaat op de juiste manier installeren is niet heel complex meer. Meestal detecteert jouw Mac of windows PC de nieuwe printer direct. Het snelst gaat dit met behulp van de up-to-date printersoftware. Dit is te downloaden op de download- en supportpagina van HP. De populairste printer drivers voor de deskjet 980c zijn te downloaden op de website van HP. Op de service- en updates pagina vind je daarnaast praktische details zoals een gebruikershandleiding, tips voor reinigen en hulp bij technische problemen.

Wat zijn veel voorkomende storingen en error codes bij de deskjet 980c?
Een printerstoring is ongewenst maar is soms makkelijk op te lossen. Er zijn veel verschillende foutcodes geprogrammeerd. Zulke error-codes zijn op te zoeken via handleidingen en via de klantenservice. Vaak voorkomende HP DeskJet 980C storingen zijn; geen wifi, geen inkt, printkop fout, vastgelopen papier, reiniging, slecht leesbare tekst, afdrukken kost veel inkt, langzaam, cartridgeprobleem, wil niet scannen.

Hoe installeer ik een printer in het netwerk?
De tegenwoordige HP (multifunctionele) printers werken met Airprint en draadloze WiFi functionaliteiten (wireless). Dat wil zeggen dat je ook kunt printen zonder kabel aan de PC of laptop. De deskjet 980c WiFi printer bespaart je dus heel veel tijd. Evenzeer kan je ook een afdruk maken met een tablet (iPad) app of via de smartphone.

Is er ook een printerinkt abonnement?
Op dit moment zien we steeds meer aanbieders waar je je kunt registreren voor een inkt-abonnement. Je ontvangt dan elke 8 weken, per kwartaal of op momenten dat je andere inkt nodig hebt een nieuwe voordelige cartridge. Met die service kan je niet meer vergeten inkt te kopen en heb je zekerheid dat de printer 100% zeker werkt. Je kunt kiezen uit een aantal cartridge abonnementen. Voor kleine huishoudens (25-50 prints per maand) tot plans voor grote bedrijven (700-1000 prints per maand).

Plaats een reactie