bol.com-logo
inktwereld-logo
alleeninkt-logo
inktweb-logo
coolblue-logo

Inkt HP DeskJet 980CXI

Direct inkt voor de HP DeskJet 980CXI bestellen en laten thuisbezorgen? Met behulp van onze inktvergelijker bekijk je de bekendste online verkooppunten en kortingsacties voor toners en cartridges voor elke printer. Hierdoor check je snel goedkope kleureninkt (geel, magenta, cyaan) en vanzelfsprekend zwarte inkt die past in je deskjet 980cxi in januari 2023. Verder lees je op onze site tips om te besparen op de printkosten, adviezen omtrent huismerk-inkt & bekende storingen en printer problemen.

 • Inktcartridges koop je al vanaf €15,50.
 • Je hebt diverse kleuren voor de deskjet 980cxi: Zwart, Blauw (Cyaan), Geel (Yellow) en Roze (Magenta).
 • Bij veel aanbieders kies je uit klooninkt of originele inkt van HP.
 • Kloon inkt is voordeliger en er zit vaak meer inkt in. Reken op een besparing tot wel 60%.
 • Een veel besteld artikel is de HP 45 XL + HP 78 XL multipack.
 • Tip van de expert: bespaar met een voordeelverpakking.

Spring direct naar: Bestel de goedkoopste inkt voor de HP DeskJet 980CXI | Tips om te besparen op de printkosten | Wat is de juiste inkt voor de deskjet 980cxi? | Stappenplan inkt vervangen | Huismerk inkt opties | Veelgestelde vragen van onze bezoekers

MerknaamHP
Printerseriedeskjet
Model980cxi
Type printerInkjet
Populaire cartridgeHP 45 XL + HP 78 XL multipack
Prijsindicatie €€€

Goedkoopste HP DeskJet 980CXI printerinkt kopen (januari 2023)

Printen is best kostbaar. Een afdruk in zwart wit kost al snel €0,04 – €0,06 en een gekeurde om en nabij de €0,10 per printje. Door het kopen van de goedkoopste HP DeskJet 980CXI cartridges kan je jaarlijks veel geld besparen. Een willekeurige winkel binnenlopen voor je inkt-aankoop is vaak niet slim. Je bent veel goedkoper uit wanneer je jouw inkt online koopt. Dat toont de prijspeiling die de Consumentenbond elk jaar uitvoert. Dit is vooral het geval voor HP originele merktoners en merkcartridges. In de tabel hieronder tref je gerenommeerde webshopswaar je zonder problemen eenvoudig de juiste inkt kan bestellen. Per leverancier kan je bekijken of ze navulbare inkt of juist merk-inkt aanbieden.

Winkel Aanbod Beoordeling Aanbieding
Bol.com Grootste aanbod
Huismerk
Origineel
Bekijken
Inktwereld.nl Lage prijzen
Huismerk
Origineel
Bekijken
Go4inkt.nl Jaren ervaring
Huismerk
Origineel
Bekijken
Inktweb.nl Goede service
Huismerk
Origineel
Bekijken
Coolblue.com Snel thuisbezorgd
Huismerk
Origineel
Bekijken
Alleeninkt.nl Lage prijzen
Huismerk
Origineel
Bekijken
Printabout.nl Bekende webwinkel
Huismerk
Origineel
Bekijken
Sneltoner.nl Ruim assortiment
Huismerk
Origineel
Bekijken

6 tips om te besparen op de printkosten
Nog voordeliger printen met de deskjet 980cxi? In de box hieronder check je meerdere handigheidjes om nog goedkoper te kunnen printen.

 • Bestel altijd klooninkt. De kwaliteit doet amper onder voor merkinkt en bespaart tot wel 55%.
 • Klik op “printen in zwart-wit” bij instellingen. Printen in kleur is nu eenmaal duur.
 • Ga eens aan de slag met de verschillende printerinstellingen. Bij het printen kan je kiezen voor opties als minimale kwaliteit. Er wordt dan iets minder kwalitatief geprint, alleen je inktverbruik daalt al gauw met 10%.
 • Kies een zuinig lettertype zoals Ecofont Sans en Baskerville Old Face.
 • Kies voor de optie dubbelzijdig printen. Zo bereik je een lager papierverbruik.
 • Haal de stekker uit de printer als je deze niet gebruikt. Anders zal de printer onnodig vaak reinigen.

Welke inkt past in de deskjet 980cxi?

Krijg je een bericht dat dat het inktniveau laag is? Let op: Deze berichten kloppen nooit helemaal. Vervang niet direct de toner/cartridge bij een melding. Zorg dat je een nieuwe cartridge/toner achter de hand hebt en vernieuw deze wanneer de kwaliteit duidelijk minder wordt.

De all-in-one HP DeskJet 980CXI noemen we ook wel een inkjetprinter. Hij maakt gebruik van cartridges. Controleer eerst welk kleurenpatroon er lees is (roze, geel, blauw of zwart). Ook achterhaal je welk soort model jij nodig hebt. Daar kom je eenvoudig achter.

 1. Het makkelijkste is om te zoeken op cartridgenummer of de fabriekscode. Dan koop je nooit het verkeerde model.
 2. Google op het specifieke printernummer. In dit geval de 980cxi uit de serie deskjet van het merk HP.
 3. Kijk in de handleiding; daarin staan alle relevante zaken vermeld.

Bij veel webwinkels als Inktwereld.nl en Staples vind je ook huismerk-varianten. Ze zijn te koop voor interessante tarieven en ook volledig gevuld. Meer info lees je verderop.

TypeKleurInfo
HP DeskJet 980CXI CyaanBlauwBlauwe inkt voor onder andere Azuurblauw of RAL 5013.
HP DeskJet 980CXI MagentaRozeRoze inkt voor Signaalrood en RAL 3015.
HP DeskJet 980CXI YellowGeelGele inkt voor o.a. Goudgeel en RAL 1020.
HP DeskJet 980CXI Key / BlackZwartZwarte inkt voor het printen van echt zwart.
Tabel met kleuren inktcartridges voor de deskjet 980cxi.

Geschikte cartridges voor in een deskjet 980cxi.
Ons systeem heeft verschillende ontdekt die toe te passen zijn op je printer.

 1. HP 45 XL + HP 78 XL multipack
 2. HP 45 XL zwart
 3. HP 78 XL Kleur


Voordelige HP DeskJet 980CXI cartridge vervangen

Heb jij je bestelling binnen? Begin dan met het stappenplan om de cartridge te verversen. Verderop staat adviezen met alle benodigde informatie.

Uitleg cartridges deskjet 980cxi vervangen

 1. Welke kleur is aan vervanging toe?

  Je computer of laptop toont je met info over de CMYK-patronen inhoud.

 2. Lege cartridge uit de printer halen

  Open het middengedeelte van de printer en haal de oude patronen uit het device. Deze gooi je niet in de grijze container maar lever ze in bij een inleverpunt.

 3. Nieuwe inkt gebruiksklaar maken

  Haal de nieuwe cartridge uit het verpakkingsmateriaal. Verwijder het plastic zoals aangegeven in de bijgeleverde instructies.

 4. Nieuwe cartridge in de printer zetten

  Plaats het inktpatroon in de sleuf (onderkant naar beneden). Druk deze goed aan tot je voelt dat deze vastklikt en sluit de printer.

 5. Nieuwe inkt herkennen

  De printer gaat nu de inkt testen. Op het moment dat het allemaal gelukt is verdwijnt de foutcode. Eventueel kan je een testafdruk maken.

printerinkt-HP DeskJet 980CXI

Beste HP DeskJet 980CXI huismerk printerinkt kopen

Zit er niet meer genoeg inkt in jouw deskjet 980cxi? In dat geval heb je nieuwe inkt nodig. Dan moet je een keuze maken: originele inkt van HP of huismerk cartridges. Klooninkt is tot wel 50% goedkoper, kan in verhouding meer printjes maken en doet het net zo goed als inkt van het merk zelf.

Hoe werkt huismerk inkt?
Gerecyclede huismerk cartridges zijn ingezamelde oude merkproducten die opnieuw gevuld worden met inkt. Ze worden gefabriceerd door gecertificeerde partijen en ze zijn doorgaans voordeliger. Klooninkt is vaak volledig gevuld, wat bij de grote merken vaak niet gebeurt. Goedkoop afdrukken wordt zo een stuk eenvoudiger. De afdruk lijkt 99% op prints met officiële inkt. 

Problemen bij het gebruiken van een huismerk cartridge
Misschien zul je een foutmelding krijgen bij het in gebruik nemen van imitatie inkt. Dit heeft te maken met het feit dat HP liever heeft dat jij hun originele cartridges installeert. Dit type foutcode kan je gewoon wegklikken. Is dat niet mogelijk? Je checkt onderstaand een aantal oplossingen die je kunt proberen.

 1. Check of je de juiste namaak cartridge hebt aangeschaft. Bekijk het modelnummer op de verpakking en ga na of deze overeenstemt met het nummer in de gebruikershandleiding.
 2. Zet de printer terug naar fabrieksinstellingen. Het kan helpen om de printer even 15 – 30 minuten uit te laten.
 3. Bekijk of de inktcartridge wel goed vast zit.
 4. Als je een printer voor het eerst in gebruik neemt moet je soms eerst een keer printen met de originele inkt. Als dat is gelukt kan alternatieve inkt in de printer worden gebruikt.
 5. Check of je het dopje / plastic hebt losgemaakt.
 6. Maak de contactpunten voorzichtig schoon.
 7. Update de software (firmware) van de printer. Zie ook de website van HP.
 8. Kies voor printkop reinigen of spuitkanalen controleren.

Veelgestelde vragen

Ik kan geen zwart-wit printen omdat kleureninkt op is, is dit op te lossen?
Sommige printer schakelen de zwart-wit functie uit wanneer een andere kleur op is. Dat is erg vervelend. Gelukkig zijn er verschillende oplossingen. Ga naar de instellingen van de printer en kies voor zwart-wit. Lukt dit niet? Plak een stuk donker plakband op de inhoudsindicator van de lege HP DeskJet 980CXI cartridge.

Hoe werkt het inkt reinigen met de deskjet 980cxi?
Een aanzienlijk aantal all-in-one printers beschikken over een reinigingsprogramma om de printkop schoon te maken. Zodoende blijft de printer mooie afdrukken maken. Af en toe uw HP cartridges ontdoen van stof is ook een goed idee. Het systeem vertelt je wanneer het reinigingsprogramma moet worden uitgevoerd. Ook in de slaapstand kunnen sommige printers de onderhoudsmodus inschakelen.

Hoe kan ik de inkt voor de HP DeskJet 980CXI bijvullen?
In de winkel zijn navulbare artikelen verkrijgbaar. We bedoelen dan cartridges of toners die – als ze leeg zijn – opnieuw gevuld kunnen worden met navulinkt. Ook kan je het navullen ook laten doen bij specialisten die hier ervaring mee hebben. Deze ondernemingen verstrekken voordelige namaak producten en geen originele HP cartridge-inkt.

Hoe kan ik software en drivers updaten voor de deskjet 980cxi?
Een printer voorzien van nieuwe software gaat vandaag de dag erg eenvoudig. Normaliter herkent een Mac of windows PC een printer gelijk nadat deze wordt ingeschakeld. Randvoorwaarde is wel het installeren van de up-to-date printersoftware. Deze kan je downloaden en installeren via de support-pagina van HP. De populairste printer drivers die geschikt zijn voor de deskjet 980cxi vind je op de website van HP. Op dit portaal bekijk je voorts relevante ondersteuning zoals een gebruikershandleiding, de juiste instellingen en advies over storingen.

Wat kan ik doen bij error codes en storingen bij de deskjet 980cxi?
Een printerstoring is frustrerend en komt altijd als je net iets belangrijks moet printen. Door de foutcodes weet jij waar je aan toe bent. Dergelijke error-codes zijn op te zoeken via de website van de leverancier. Bekende HP DeskJet 980CXI storingen zijn; vastgelopen papier, slechte verbinding met mobiele apparaten, reiniging, geen inkt, printkop fout, wil niet scannen, cartridgeprobleem, langzaam, slecht leesbare tekst, wil niet printen.

Hoe kan ik de printer in het netwerk opnemen?
De beste HP (multifunctionele) printers hebben Wifi en Airprint voor draadloos printen. Dit houdt in dat je het apparaat ook kunt benaderen vanaf jouw (onbekabelde) laptop of PC. De deskjet 980cxi WiFi printer is dan via internet te benaderen. Evenzeer kan je eenvoudig een document of mail printen via de App op een tablet of smartphone.

Wat zijn pluspunten van inkt abonnementen?
We onderscheiden een aantal merken en aanbieders die handige inkt abonnementen aanbieden. Het printermerk stuurt automatisch maandelijks, per half jaar of wanneer het inktpatroon bijna leeg is een gevulde voordelige cartridge. Op die manier beschik je altijd over voldoende inkt en weet je zeker dat je ten allen tijde een afdruk kunt maken. Je hebt diverse cartridge abonnementen. Voor kleine huishoudens (50 prints per maand) tot wat duurdere contracten (meer dan 1000 prints per maand).

Plaats een reactie