bol.com-logo
inktwereld-logo
logo-printabout
inktweb-logo
coolblue-logo

Inkt HP DeskJet D1338

Eenvoudig online inkt voor de HP DeskJet D1338 bestellen en laten bezorgen? Middels onze vergelijker vergelijk je de voordeligste shops en acties voor toners en inktcartridges die passen in je printer. Op die manier vind je eenvoudig goedkope kleureninkt (cyaan, geel, magenta) en vanzelfsprekend zwarte inkt die gebruikt kunnen worden in een deskjet d1338 in november 2023. Ook check je via onze specialisten handige printer tips, info aangaande imitatie inkt & printfouten en errorcodes.

 • Inktcartridges worden soms al verkocht v.a. €17,75.
 • Afdrukken gebeurt op basis van de CMYK kleuren bij de deskjet d1338: Roze (Magenta), Blauw (Cyaan), Geel (Yellow) en Zwart.
 • Je kunt kiezen uit imitatie inkt of originele inkt van HP.
 • Huismerk inkt is financieel interessanter en wordt bovendien geheel gevuld. Dit geeft een besparing van wel 50%.
 • Een bekend inktproduct is de HP 21XL – HP 22XL Voordeelbundel.
 • Tip van de expert: bestel direct een voordeelverpakking voor de beste deal.

Onderwerpen: Vind de goedkoopste inkt voor HP DeskJet D1338 | Tips om te besparen op de printkosten | Welke inkt past in de deskjet d1338? | Inkt vervangen in 5 stappen | Informatie over huismerk inkt | FAQ (veelgestelde vragen)

MerkHP
Seriedeskjet
Modeld1338
Soort printerInkjet
Vaak gekochte cartridgeHP 21XL – HP 22XL Voordeelbundel
Geschatte prijs €€ = €€€

Goedkoopste HP DeskJet D1338 printerinkt kopen (november 2023)

De maandelijke printkosten kunnen flink oplopen. Een afdruk met alleen tekst in zwart kost gemiddeld €0,03 – €0,06en met kleur gemiddeld €0,11 per afdruk. Met het plaatsen van een bestelling voor de goedkoopste HP DeskJet D1338 cartridges kan een gemiddeld huishouden jaarlijks tientallen euro’s besparen. Een ouderwetse speciaalzaak bezoeken voor nieuwe inkt is in veel gevallen aan de prijs. Je bent veel goedkoper uit als je het online koopt. Dit komt naar voren uit de jaarlijkse test van de Consumentenbond. Dit geldt in het bijzonder voor HP originele merktoners en merkcartridges. In het schema hierna check je de beste shops waar je zonder gedoe snel de juiste inkt kunt vinden. Per verkoper laten we zien of ze budget inkt en/of de officiële producten leveren.

Winkel Aanbod Beoordeling Aanbieding
Bol.com Grootste aanbod
Huismerk
Origineel
Bekijken
Inktwereld.nl Lage prijzen
Huismerk
Origineel
Bekijken
Go4inkt.nl Jaren ervaring
Huismerk
Origineel
Bekijken
Inktweb.nl Goede service
Huismerk
Origineel
Bekijken
Coolblue.com Snel thuisbezorgd
Huismerk
Origineel
Bekijken
Printabout.nl Bekende webwinkel
Huismerk
Origineel
Bekijken
Sneltoner.nl Ruim assortiment
Huismerk
Origineel
Bekijken

Tips om slimmer en goedkoper te printen
Zonder veel kosten printen met een deskjet d1338? Hieronder tref je diverse handigheidjes om nog goedkoper te kunnen printen.

 • Bestel altijd imitatie inkt. De kwaliteit doet amper onder voor merkinkt en je bespaart op deze manier al gauw 50%.
 • Maak gebruik van de optie “zwart-wit” printing. Printen in kleur is nu eenmaal duur.
 • Test de diverse printinstellingen. Stel de printer in op bijvoorbeeld draft mode. De print zal iets minder donker zijn, echter kun je rekenen op een besparing van 10%.
 • Probeer lettertypes zoals Ecofont Sans en Garamond.
 • Druk dubbelzijdig af. Zo kun je tot 50% papier besparen.
 • Haal de printer van het net als er niet geprint wordt. Anders kan het zijn dat deze steeds gaat reinigen.

Wat is geschikte inkt voor de deskjet d1338?

Krijg je een berichtje dat dat de voorraad inkt te laag is? Goed om te weten: Inkt indicatoren worden doorgaans te vroeg afgegeven. Je kunt dit gerust even afwachten. Zorg dat je een nieuwe cartridge/toner achter de hand hebt en verwissel deze direct op het moment dat de afdrukkwaliteit onaanvaardbaar is.

De all-in-one HP DeskJet D1338 noemen we ook wel een inkjetprinter. Hij is uitgerust met cartridges. Check eerst welk kleurenpatroon er lees is (roze, geel, blauw of zwart). Vervolgens check je welk typenummer geschikt is. Daar kom je eenvoudig achter.

 1. Je kunt het handigste zoeken op cartridgenummer of de fabriekscode. Dit is te vinden op het patroon dat nu in de printer zit.
 2. Zoek op het printertype. Bijvoorbeeld d1338 uit de serie deskjet van HP.
 3. Check de handleiding; daar geeft fabrikant ook aan welke inkt je kunt gebruiken.

Bij veel online leveranciers als Sneltoner.nl en Alleeninkt.nl kan je ook huismerk-inkt vinden. Doorgaans gunstig geprijsd en gevuld met meer inkt. Meer gegevens hierover lees je in dit stukje.

TypeKleurInfo
HP DeskJet D1338 CyaanBlauwBlauwe inkt voor Nachtblauw en RAL 5008.
HP DeskJet D1338 MagentaRozeRoze inkt voor tinten als Parelmoer lichtrood of RAL 3016.
HP DeskJet D1338 YellowGeelGele inkt voor Okergeel of RAL 1036.
HP DeskJet D1338 Key / BlackZwartZwarte inkt voor eenvoudige tekstpagina’s.
Tabel met de mogelijke inktcartridges voor de deskjet d1338.

Geschikte cartridges voor de deskjet d1338.
Wij hebben onderstaande geselecteerd die passen in deze printer.

 1. HP 45 XL + HP 78 XL multipack
 2. HP 45 XL zwart
 3. HP 78 XL Kleur


Voordelige HP DeskJet D1338 cartridge vervangen

De juiste inkt gevonden? Dan wordt het tijd om de cartridge te wisselen. Hierna staat adviezen zodat jij dit zelf kunt doen.

Uitleg cartridges deskjet d1338 vervangen

 1. Welke kleuren vervangen?

  De printer of PC geeft aan welke van de CMYK-patronen je moet verversen.

 2. Oude cartridge uit het aparaat halen

  Open het middengedeelte van de printer en klik de lege patronen eruit. Deze gooi je niet in de grijze container maar breng ze naar een inzamelpunt.

 3. Verwijder verpakkingsmateriaal

  Haal de nieuwe cartridge uit de doos. Haal het plakkertje er af zoals je kunt lezen in de gebruiksaanwijzing.

 4. Nieuwe inktcartridge plaatsen

  Plaats het patroon in de lege houder. Druk deze stevig vast (tot je een klik hoort) en sluit de klep.

 5. Installatieproces

  De printer controleert de geplaatste inkt. Wanneer je de stappen juist uitgevoerd hebt zal de storingscode verdwijnen. Je kunt nu weer printen.

printerinkt-HP DeskJet D1338

Beste HP DeskJet D1338 huismerk printerinkt kopen

Krijg je een melding dat je niet meer kunt printen met jouw deskjet d1338? In dat geval heb je nieuwe inkt nodig. Je kunt kiezen uit: originele inkt van HP of huismerk cartridges. Klooninkt is tot wel 50% goedkoper, heeft een groter inhoud en heeft dezelfde hoge kwaliteit als originele inkt.

Hoe werkt huismerk inkt?
Gerecyclede huismerk cartridges zijn originele merkpatronen die worden geïnspecteerd en schoongemaakt en opnieuw worden gevuld. Dit wordt gedaan door speciale bedrijven en ze zijn doorgaans voordeliger. Deze B-merk inkt is tot het maximale niveau vol, wat bij de originele niet perse het geval is. Printen is dus een stuk goedkoper. De kwaliteit van een printje lijkt 99% op prints met originele inkt. 

Wat doe doen bij problemen met het plaatsen van huismerk cartridge
Wellicht zul je een foutmelding krijgen als je wilt printen met imitatie inkt. Dit probleem ontstaat doordat HP het liefste ziet dat jij hun originele cartridges koopt. Een dergelijke melding kan je in de meeste gevallen gewoon wegklikken. Loop je alsnog tegen problemen aan? Je treft op deze pagina een aantal oplossingen die je kunt proberen.

 1. Kijk allereerst of je de juiste namaak cartridge hebt gekocht.Lees op de verpakking welk modelnummer erop staat en check of deze hetzelfde is als de inkt die de fabrikant voorschrijft.
 2. Trek de stekker uit de printer. Wacht even een half uurtje met opnieuw opstarten.
 3. Controleer nog eens of de inktcartridge goed vast zit en duw deze nog eens goed aan.
 4. Als je een nieuwe printer hebt gekocht moet je soms eerst een keer printen met de merkinkt (die is meegeleverd). Pas daarna is het gebruik van alternatieve inkt mogelijk.
 5. Check of je het stukje tape verwijderd hebt.
 6. Gebruik een zachte doek om de contactpunten schoon te maken.
 7. Update de software (firmware) van de printer. Zie ook de website van HP.
 8. Laat de printer de printkop / spuitkanalen reinigen.

Veelgestelde vragen met antwoorden

Mijn printer print geen zwart omdat kleur op is, hoe kan ik dat oplossen?
Meerdere printer schakelen de zwart-wit functie uit zodra een andere kleur leeg is. Dit is frustrerend. Je kunt het gelukkig wel verhelpen. Stel de printer allereerst in op alleen zwart. Geen succes? Plak een stukje tape op de volumelezer van de lege HP DeskJet D1338 cartridge.

Hoe werkt het inkt reinigen met de deskjet d1338?
Veel printers draaien automatisch een reinigingsprogramma voor een optimale werking van de printkop. Dankzij automatische printkopreiniging heb jij altijd een mooie printafdruk. Af en toe uw HP cartridges schoonmaken met een doekje draagt ook bij aan een langere levensduur. Je apparaat geeft zelf aan wanneer het reinigingsprogramma moet worden uitgevoerd. Ook wanneer de printer inactief is kan uw printer zelf onderhoud uitvoeren.

Hoe kan ik de inkt voor de HP DeskJet D1338 hervullen?
In diverse webwinkels zijn navulbare items die je kunt kopen. Dit zijn concreet inktpatronen die jij gewoon zelf thuis kunt bijvullen met navulinkt. Doorgaans kan je het navullen ook laten doen bij specialisten die daar de juiste materialen voor hebben. Deze specialisten werken met voordelige imitatie producten of kostbare originele HP cartridge-inkt.

Waar kan ik actuele software en drivers downloaden voor de deskjet d1338?
Printers en scanners installeren en instellen doet iedereen eenvoudig zelf. Normaliter detecteert een windows PC of Mac een printer gelijk nadat deze wordt ingeschakeld. Het snelst gaat dit met behulp van de actuele printersoftware. Dat kun je downloaden op het gebruikersportaal van HP. De populairste printer drivers die geschikt zijn voor de deskjet d1338 zijn te vinden op de website van HP. Op deze plek vind je tevens relevante specificaties zoals instructies, tips voor reinigen en hulp voor het oplossen van problemen.

Wat te doen bij een error code of storing bij de deskjet d1338?
Een printerstoring is vervelend en komt altijd op een verkeerd moment. De printer laat foutcodes zien. Dergelijke error-codes worden uitgelegd via de portalen van de fabrikant. Irritante HP DeskJet D1338 storingen zijn; reiniging, printkop fout, vastgelopen papier, geen wifi, geen inkt, cartridgeprobleem, wil niet scannen, langzaam, slecht leesbare tekst, afdrukken kost veel inkt.

Hoe installeer ik een printer in het netwerk?
De tegenwoordige HP (multifunctionele) printers zijn uitgerust met Wifi en Airprint voor draadloos printen. Dit houdt in dat je ook kunt afdrukken vanaf jouw (onbekabelde) laptop of PC. De deskjet d1338 WiFi printer kan je zo vanuit het hele huis bedienen. Bovendien kunnen de printfunctionaliteiten worden gebruikt vanaf apps op de telefoon of iPad / tablet.

Hoe handig is een printer abonnement?
We onderscheiden een aantal fabrikanten waar je je kunt registreren voor een inkt-abonnement. Ze sturen dan 4 wekelijks, om de paar maand of wanneer het inktpatroon bijna leeg is een gevulde voordelige cartridge. Met die service zit je nooit met een leeg inktpatroon en weet je zeker dat je ten allen tijde een afdruk kunt maken. Maak een keuze uit velerlei cartridge abonnementen. Van een lage prijs (50 prints per maand) tot het zakelijke aanbod (meer dan 1000 prints per maand).

Plaats een reactie