bol.com-logo
inktwereld-logo
alleeninkt-logo
inktweb-logo
coolblue-logo

Inkt HP DeskJet D1368

Goedkoop en snel inkt voor de HP DeskJet D1368 bestellen en laten bezorgen? Door middel van onze inktvergelijker bekijk je de voordeligste shops en aanbiedingen voor cartridges en toners die passen in jouw printer. Hierdoor koop je eenvoudig goedkope kleureninkt (geel, cyaan, magenta) en key (zwarte) inkt die geldig zijn voor de deskjet d1368 in januari 2023. Daarbovenop vind je via onze specialisten handige printer tips, details met betrekking tot voordelen + nadelen van huismerk en printfouten en errorcodes.

 • Inktcartridges worden soms al verkocht v.a. €18,50.
 • Er zijn in de basis 4 kleuren voor de deskjet d1368: Geel (Yellow), Roze (Magenta), Blauw (Cyaan) en Zwart.
 • Er worden diverse soorten aangeboden: klooninkt of originele inkt van HP.
 • Kloon inkt is stukken goedkoper en is volledig gevuld. Dit geeft een besparing van wel 60%.
 • Een vaak gebruikt artikel is de HP 21XL – HP 22XL Voordeelbundel.
 • Aanbeveling: bestel direct een voordeelverpakking voor de beste deal.

Inhoud: Bestel de goedkoopste inkt voor de HP DeskJet D1368 | Zes tips voor goedkoper printen | Welke inkt kan ik gebruiken in een deskjet d1368? | Stappenplan inkt vervangen | Alles wat je moet weten over huismerk inkt | Handige FAQ met veelgestelde vragen

MerknaamHP
Seriedeskjet
Modelnummerd1368
Type printerInkjet
Vaak gekochte cartridgeHP 21XL – HP 22XL Voordeelbundel
Verwachte prijs €€ = €€€

Goedkoopste HP DeskJet D1368 printerinkt kopen (januari 2023)

Printen is nu eenmaal duur. Een A4-tje met tekst kost je tegenwoordig €0,05 – €0,06 en een afdruk met kleur al snel €0,12 per a4. Door gebruik te maken van de goedkoopste HP DeskJet D1368 cartridges bespaar je jaarlijks een hoop geld. Een merkdealer / winkel binnenlopen om inkt in te kopen is in veel gevallen erg duur. Het is qua prijs gunstiger als je bij een webwinkel koopt. Dat toont de jaarlijkse prijspeiling van de Consumentenbond. Dit is met name zo voor HP originele merkcartridges en merktoners. In het bijgesloten overzicht check je de grote online aanbieders waar je gerust snel de juiste inkt voor jouw printer kunt bestellen. Per leverancier beschrijven we of ze budget inkt en/of de officiële producten aanbieden.

Winkel Aanbod Beoordeling Aanbieding
Bol.com Grootste aanbod
Huismerk
Origineel
Bekijken
Inktwereld.nl Lage prijzen
Huismerk
Origineel
Bekijken
Go4inkt.nl Jaren ervaring
Huismerk
Origineel
Bekijken
Inktweb.nl Goede service
Huismerk
Origineel
Bekijken
Coolblue.com Snel thuisbezorgd
Huismerk
Origineel
Bekijken
Alleeninkt.nl Lage prijzen
Huismerk
Origineel
Bekijken
Printabout.nl Bekende webwinkel
Huismerk
Origineel
Bekijken
Sneltoner.nl Ruim assortiment
Huismerk
Origineel
Bekijken

Tips om slimmer en goedkoper te printen
Zonder veel kosten printen met een deskjet d1368? In onderstaande opsomming vind je de beste tricks zodat jouw printkosten nog verder dalen.

 • Neem imitatie inkt. De kwaliteit is nagenoeg hetzelfde en je bespaart tot wel 65%.
 • Stel de printer in op “zwart-wit”. Kleureninkt is vele malen duurder.
 • Loop alle printinstellingen eens na. Bij het afdrukken heb je verschillende keuzes als conceptmodus. De print zal iets minder donker zijn, alleen je inktverbruik daalt al gauw met 10%.
 • Test het gebruik van lettertypes als Ryman Eco en Baskerville Old Face.
 • Print dubbelzijdig. Zo kun je tot 50% papier besparen.
 • Haal de stekker uit de printer als er niet geprint wordt. Zo voorkom je onnodig reinigen.

Wat is de juiste inkt voor de deskjet d1368?

Geeft de computer een notificatie dat dat de voorraad inkt te laag is? Opletten: Waarschuwingen m.b.t. de inktvoorraad zijn niet altijd nauwkeurig. Wacht dus altijd even af met vervangen. Zorg dat je een nieuwe cartridge/toner achter de hand hebt en zet deze er pas in wanneer de afdrukkwaliteit onaanvaardbaar is.

De all-in-one HP DeskJet D1368 is een zogenoemde inkjetprinter. Deze gebruikt cartridges. Achterhaal als eerst welk kleurenpatroon er lees is (roze, geel, blauw of zwart). Aansluitend informeer je welk type inkt past. Daarvoor heb je eigenlijk geen advies nodig.

 1. Zoek naar het cartridgenummer of de fabriekscode. Dat staat vermeld op alle inktpatronen.
 2. Je kunt ook zoeken op printer. Bijvoorbeeld d1368 uit de serie deskjet van het merk HP.
 3. Check de handleiding; hierin is alles wat je moet weten te vinden.

Bij de meeste aanbieders zoals Easy-ink en Printabout.nl worden ook huismerken aangeboden. Deze zijn goedkoper en beschikken over meer printvermogen. Een uitgebreidere uitleg vind je verderop.

TypeKleurInfo
HP DeskJet D1368 CyaanBlauwBlauwe inkt voor onder andere Nachtblauw en RAL 5008.
HP DeskJet D1368 MagentaRozeRoze inkt voor kleuren als Signaalrood en RAL 3009.
HP DeskJet D1368 YellowGeelGele inkt voor met name Parelmoer grijs of RAL 1035.
HP DeskJet D1368 Key / BlackZwartZwarte inkt voor de diepste kleur zwart.
Tabel met diverse inktcartridges voor de deskjet d1368.

Toepasbare cartridges voor o.a. de deskjet d1368.
Onze expert heeft de volgende ontdekt die geschikt zijn voor deze printer.

 1. HP 21XL – HP 22XL Voordeelbundel
 2. HP 21XL inktcartridge Zwart
 3. HP 22XL inktcartridge Kleur


Voordelige HP DeskJet D1368 cartridge vervangen

Heb jij je bestelling binnen? Gebruik dan ons stappenplan om een cartridge te verwisselen. Hieronder staat een opsomming waar we uitleggen hoe dit werkt.

Uitleg cartridges deskjet d1368 vervangen

 1. Welke kleur is aan vervanging toe?

  De printer of PC indiceert welk CMYK patroon er aan vervanging toe is.

 2. Oude cartridge verwijderen

  Open de printerkap en onttrek de lege patronen uit het apparaat. Zet het niet bij het afval maar deponeer ze bij een inleverpunt.

 3. Verwijder verpakkingsmateriaal

  Haal de nieuwe cartridge voorzichtig uit de verpakking. Verwijder het beschermmateriaal zoals aangegeven in de gebruiksaanwijzing.

 4. Nieuwe inktcartridge in het apparaat plaatsen

  Plaats het patroon in de printer. Druk deze goed aan tot je voelt dat deze vastklikt en sluit de klep.

 5. Installeren

  De printer gaat nu starten met een validatieproces van de nieuwe inkt. Wanneer alles juist geplaatst is geeft de printer het huidige inktniveau aan. Eventueel kan je een testafdruk maken.

printerinkt-HP DeskJet D1368

Beste HP DeskJet D1368 huismerk printerinkt kopen

Onvoldoende inkt in jouw deskjet d1368? Dan is het tijd voor nieuwe patronen. Er zijn twee mogelijkheden: originele inkt van HP of huismerk cartridges. Klooninkt kan de printkosten doen dalen met wel 60%, heeft een lager vulpercentage en komt vaak net zo goed uit de test als originele producten.

Wat is huismerk inkt?
Gerecyclede huismerk cartridges zijn ingezamelde oude merkproducten die bijgevuld en opnieuw uitgegeven worden. Dit proces gebeurt bij gecertificeerde partijen en zijn tot wel 50% goedkoper. Deze B-merk inkt is tot het maximale niveau vol, terwijl dit bij originele inktpatronen niet perse het geval is. Goedkoop afdrukken wordt zo een stuk eenvoudiger. De kwaliteit toont 99% overeenkomst met standaard inkt. 

Oplossingen op problemen met het gebruiken van een huismerk cartridge
Af en toe laat de printer een foutmelding zien bij het in gebruik nemen van imitatie inkt. Dit probleem ontstaat doordat HP eigenlijk wil dat jij hun eigen cartridges plaatst .Een dergelijke melding kan je doorgaans wegdrukken. Lukt printen dan alsnog niet? We bieden in de bijgaande opsomming diverse snelle tips.

 1. Bekijk of je de geschikte budget cartridge hebt. Bekijk het modelnummer op de verpakking en kijk of deze in lijn is met het nummer in de gebruikershandleiding.
 2. Ga de printer opnieuw opstarten. Het kan helpen om de printer even 15 – 30 minuten uit te laten.
 3. Controleer nog eens of de inktcartridge op de juiste manier in de sleuf zit.
 4. Bij nieuwere printers moet je wel eens eerst een (test)afdruk maken met de meegeleverde inkt. Wanneer dat is gelukt kun jij kiezen voor alternatieve inkt.
 5. Onderzoek of je het ontluchtingslabel hebt losgemaakt.
 6. Maak de contactpunten voorzichtig schoon.
 7. Check de actuele versie van de printersoftware en drivers. Bekijk de website van HP.
 8. Onderhoud de printkop.

Veelgestelde vragen (en antwoorden)

Ik kan niet zwart printen omdat de kleur leeg is, wat kan ik doen?
Sommige printers werken niet met zwart-wit in de situatie waar de kleureninkt op is. Dit is frustrerend. Er bestaan meerdere lifehacks. Open de printinstellingen en kies voor puur zwart-wit printing. Geen succes? Plak een zwart tapeje op het plastic venstertje van de lege HP DeskJet D1368 cartridge.

Zit er een programma voor inkt reinigen op de deskjet d1368?
Nieuwe printproducten gebruiken een reinigingsprogramma zodat de printkop langer meegaat. Door deze werking heb jij altijd een mooie printafdruk. Om de paar maanden de HP cartridges ontdoen van stof draagt ook bij aan een langere levensduur. Je printer indiceert wanneer het tijd is om te reinigen. Ook als de printer uit staat (maar wel aan het de stroom zit) kan er printeronderhoud plaatsvinden.

Kan ik de inkt voor de HP DeskJet D1368 hervullen?
In de winkel zijn navulbare producten te koop. Dit zijn concreet speciale patronen die je eenvoudig met navulinkt bijvult. In veel gevallen wordt dit ook gedaan door shops die hier meer ervaring mee hebben. Deze experts werken met goedkope kloon artikelen en verstrekken geen originele HP cartridge-inkt.

Hoe werkt het updaten van software en drivers voor de deskjet d1368?
Een printapparaat voorzien van nieuwe software kost gelukkig niet veel tijd. Meestal detecteert jouw Mac of windows PC de printer direct na het aansluiten. Zorg wel voor de bijbehorende printersoftware. De meest recente versie vind je op de download- en supportpagina van HP. De printer drivers voor de deskjet d1368 staan voor je klaar op de website van HP. Op deze plek tref je verder handige details zoals een gebruikershandleiding, onderhoudstips en hulp bij netwerkproblemen.

Wat te doen bij een error code of storing bij de deskjet d1368?
Een printerstoring is irritant maar is soms makkelijk op te lossen. Vaak komen er een foutcodes in beeld. Deze foutmeldingen zijn op te zoeken op het gebruikersportaal van de leverancier. Irritante HP DeskJet D1368 storingen zijn; geen wifi, geen inkt, vastgelopen papier, slechte verbinding met mobiele apparaten, printkop fout, langzaam, slecht leesbare tekst, wil niet scannen, cartridgeprobleem, afdrukken kost veel inkt.

Hoe maak ik een printer geschikt voor het netwerk?
De beste HP printers en scanners werken met Airprint en Wifi zodat je ook draadloos kunt afdrukken. Dit heeft als voordeel dat ze ook werken met elk gewenst device (laptop, PC, smart devices). De deskjet d1368 WiFi printer kun je dan eenvoudig online bereiken. Evengoed kan er worden geprint via de officiële app op een iPad of telefoon.

Is er ook een printerinkt abonnement?
Tegenwoordig zijn er steeds meer leveranciers die speciale inkt-abonnementen aanbieden. Je ontvangt dan per 4 weken, om de 3 maanden of zodra de inkt bijna op is een volle voordelige cartridge. Met deze dienst beschik je altijd over voldoende inkt en kun jij ervan op aan dat de printer altijd bruikbaar is. Er is een ruim aanbod van cartridge abonnementen. Van budget (15 prints per maand) tot plans voor grote bedrijven (700-1000 prints per maand).

Plaats een reactie