bol.com-logo
inktwereld-logo
alleeninkt-logo
inktweb-logo
coolblue-logo

Inkt HP DeskJet D2338

Inkt voor de HP DeskJet D2338 bestellen en gratis laten bezorgen? Met behulp van onze inktvergelijker bekijk je de beste aanbieders en forse kortingen voor toners en cartridges voor elke printer. Middels onze tools scoor je snel goedkope kleureninkt (magenta, cyaan, geel) en natuurlijk de basis zwarte inkt die geldig zijn voor de deskjet d2338 in januari 2023. Daarbij doorzoek je via onze specialisten slimme bespaartips, info m.b.t. namaak inkt en bekende storingen en printer problemen.

 • Inktcartridges koop je al vanaf €11,75.
 • Afdrukken gebeurt op basis van de CMYK kleuren bij de deskjet d2338: Roze (Magenta), Blauw (Cyaan), Geel (Yellow) en Zwart.
 • Bij veel aanbieders kies je uit een huismerk of originele inkt van HP.
 • Huismerk inkt is goedkoper en is volledig gevuld. Dit geeft een besparing van wel 60%.
 • Een veel besteld inktpatroon is de HP 21XL – HP 22XL Voordeelbundel.
 • Tip: met een voordeelverpakking ben je nog goedkoper uit.

Snelkoppelingen: Vind de goedkoopste inkt voor HP DeskJet D2338 | Goedkoper printen met deze bespaartips | Wat is de juiste inkt voor de deskjet d2338? | Uitleg inkt vervangen | Alles wat je moet weten over huismerk inkt | Veelgestelde vragen

MerknaamHP
Seriedeskjet
Modelnummerd2338
Type printerInkjet
Veel gebruikte cartridgeHP 21XL – HP 22XL Voordeelbundel
Gemiddelde prijs

Goedkoopste HP DeskJet D2338 printerinkt kopen (januari 2023)

Printen is soms niet erg voordelig. Een A4-tje met tekst kost zo’n €0,05 en een afdruk met kleur gemiddeld €0,10 voor een print. Middels de goedkoopste HP DeskJet D2338 cartridges kan je al snel vele tientallen euro’s besparen. Kiezen voor een lokale speciaalzaak om daar inkt aan te schaffen is in veel gevallen een dure aangelegenheid. Je kunt veel geld besparen als je kiest voor een online speler. Dit komt naar voren uit de bekende prijsvergelijking van de Consumentenbond. Dit is met name zo voor HP originele merkcartridges en merktoners. In het schema hierna vergelijk je gerenommeerde shops waar je gebruiksvriendelijk binnen enkele minuten jouw patronen kunt kopen. Per verkoper laten we zien of ze namaak inkt en/of de officiële producten leveren.

Winkel Aanbod Beoordeling Aanbieding
Bol.com Grootste aanbod
Huismerk
Origineel
Bekijken
Inktwereld.nl Lage prijzen
Huismerk
Origineel
Bekijken
Go4inkt.nl Jaren ervaring
Huismerk
Origineel
Bekijken
Inktweb.nl Goede service
Huismerk
Origineel
Bekijken
Coolblue.com Snel thuisbezorgd
Huismerk
Origineel
Bekijken
Alleeninkt.nl Lage prijzen
Huismerk
Origineel
Bekijken
Printabout.nl Bekende webwinkel
Huismerk
Origineel
Bekijken
Sneltoner.nl Ruim assortiment
Huismerk
Origineel
Bekijken

Tips om slimmer en goedkoper te printen
Nog goedkoper printen met de deskjet d2338? In de volgende lijst bekijk je meerdere trucs zodat jij vanaf nu nog goedkoper kunt printen.

 • Neem namaak inkt. De kwaliteit is nagenoeg hetzelfde en bespaart al snel 65%.
 • Klik op “printen in zwart-wit” bij instellingen. Het gebruik van kleureninkt is duurder.
 • Kies de voordelige printinstellingen. Zo kan je vaak kiezen voor de optie milieuvriendelijk. Er wordt dan iets minder kwalitatief geprint, alleen het printje heeft 10 – 15% minder inkt nodig.
 • Test het gebruik van lettertypes als Ryman Eco of Times New Roman.
 • Kies voor de functie dubbelzijdig printen. Zo kun je tot 50% papier besparen.
 • Haal de stekker uit de printer als deze een tijdje stil staat. Zo vermijd je dat de printer te vaak reinigt (wat weer inkt kost).

Welke inkt is goed voor een deskjet d2338?

Krijg je een seintje dat de inkt op is? Let op: Waarschuwingen m.b.t. de inktvoorraad zijn een schatting. Je hoeft dus ook niet direct te handelen. Zorg dat je vast nieuwe inkt in huis hebt en start pas met het vervangen op het moment dat de prints niet meer goed leesbaar zijn.

De all-in-one HP DeskJet D2338 betreft een inkjetprinter. Hij is uitgerust met cartridges. Onderzoek als eerste welke kleur je moet vervangen. Ook is het belangrijk dat je weet welk type inkt past. Daar kan je gemakkelijk achter komen.

 1. Zoek op cartridgenummer of fabriekscode. Dit staat op het omhulsel van het huidige patroon.
 2. Zoek op het printermodel. Bijvoorbeeld d2338 uit de serie deskjet van het merk HP.
 3. Bekijk de doos/handleiding; hier wordt ook omschreven welke inkt geschikt is.

Bij een aantal aanbieders zoals Inktshop.nl en Printabout.nl worden ook huismerken aangeboden. Deze zijn voordeliger en gevuld met meer inkt. Een uitgebreidere uitleg vind je in dit stukje.

TypeKleurInfo
HP DeskJet D2338 CyaanBlauwBlauwe inkt voor tinten als Kobaltblauw en RAL 5005.
HP DeskJet D2338 MagentaRozeRoze inkt voor o.a. Verkeerspurper of RAL 3020.
HP DeskJet D2338 YellowGeelGele inkt voor tinten als Ivoorkleurig of RAL 1005.
HP DeskJet D2338 Key / BlackZwartZwarte inkt voor het afdrukken van eenvoudige tekstpagina’s.
Tabel met verschillende inktcartridges voor de deskjet d2338.

Relevante cartridges voor in een deskjet d2338.
Wij hebben onderstaande gesignaleerd die in jouw printer passen.

 1. HP 21XL – HP 22XL Voordeelbundel
 2. HP 21XL inktcartridge Zwart
 3. HP 22XL inktcartridge Kleur


Voordelige HP DeskJet D2338 cartridge vervangen

Heb je de nieuwe inkt in huis? Begin dan met het stappenplan om de cartridge te verwisselen. Onderstaand vind je een praktisch stappenplan zodat jij dit zelf kunt doen.

Uitleg cartridges deskjet d2338 vervangen

 1. Welk patroon is er leeg?

  De printer of PC geeft aan welk CMYK patroon er aan vervanging toe is.

 2. Lege cartridge verwijderen

  Open de klep van de printer en verwijder het lege patroon. Deze gooi je niet in de grijze container. Zoek uit waar je ze het beste kunt weggooien.

 3. Nieuwe inkt gebruiksklaar maken

  Haal de nieuwe cartridge uit het verpakkingsmateriaal. Verwijder het label zoals je kunt zien op de verpakking.

 4. Nieuwe cartridge plaatsen

  Plaats het patroon in de lege houder. Zorg dat deze goed bevestigd zit en doe de klep weer dicht.

 5. Nieuwe inkt laden

  De printer moet uiteindelijk nog het nieuwe patroon gaan valideren. Op het moment dat het allemaal gelukt is zal de storingscode verdwijnen. Een testafdruk geeft de laatste bevestiging.

printerinkt-HP DeskJet D2338

Beste HP DeskJet D2338 huismerk printerinkt kopen

Kan je niet meer printen met jouw deskjet d2338? Dan moet je nieuwe inkt kopen. Er zijn grofweg 2 mogelijkheden: originele inkt van HP of huismerk cartridges. Klooninkt kan de printkosten doen dalen met wel 60%, bevat vaak meer inkt en biedt nagenoeg dezelfde kwaliteit als originele producten.

Wat is huismerk inkt?
Gerecyclede huismerk cartridges zijn officiele merkartikelen die een tweede leven krijgen en opnieuw worden gevuld. Dit wordt gedaan door gecertificeerde partijen en zijn vaak een keer zo goedkoop vergeleken met het A-merk. Een huismerk product bevat altijd meer dan 90% inhoud, wat bij de grote merken vaak niet gebeurt. Printen is dus een stuk goedkoper. De afdrukkwaliteit is vergelijkbaar met standaard inkt. 

Oplossingen op problemen met het gebruiken van een huismerk cartridge
Zo nu en dan zul je een foutmelding krijgen als je wilt afdrukken met imitatie inkt. Dit is toe te schrijven aan het feit dat HP je wil dwingen dat jij hun eigen cartridges koopt. Een melding kan je negeren en wegklikken. Werkt dit niet? Je treft verderop een aantal quick fixes.

 1. Begin met kijken of je de goede namaak cartridge hebt. Noteer het modelnummer en check of deze hetzelfde is als de fabriekscode van een origineel patroon.
 2. Zet de printer terug naar fabrieksinstellingen. Je kunt de printer even 30 minuutjes uit laten staan.
 3. Loop nog eens na of de inktcartridge wel goed vast zit.
 4. Bij een nieuwe printer moet je wel eens eerst een (test)afdruk maken met de meegeleverde inkt. Als dat is gelukt kun jij kiezen voor alternatieve inkt.
 5. Controleer of je het stukje tape hebt weggedaan.
 6. Maak de contactpunten schoon met een zachte droge doek.
 7. Check de actuele versie van de printersoftware en drivers. Bekijk de website van HP.
 8. Maak de printkop schoon.

Veelgestelde vragen met antwoorden

De printer print geen zwart omdat de kleur op is, hoe is dat op te lossen?
Diverse printers werken niet met zwart-wit als een kleurenpatroon ontbreekt. Dat is niet erg handig. Gelukkig zijn er verschillende oplossingen. Begin met het instellen van de printer op zwart en wit printen. Is dit geen optie? Plak een zwart tapeje op de volumelezer van de lege HP DeskJet D2338 cartridge.

Kan ik zelf de inkt reinigen met de deskjet d2338?
Nieuwe multifunctionals passen zelf een reinigingsprogramma toe voor een optimale werking van de printkop. Door deze werking blijft de print kwaliteit goed. Af en toe uw HP cartridges even nakijken en schoonmaken is ook een goed idee. Je apparaat zal een melding tonen wanneer het gereinigd moet worden. Ook als de printer langere tijd in de stand-by stand staat kan uw printer zelf onderhoud uitvoeren.

Hoe kan ik de inkt voor de HP DeskJet D2338 opnieuw vullen?
Er bestaan unieke navulbare inktpatronen beschikbaar. Dit zijn concreet zogenaamde hervulbare patronen die je eenvoudig met navulinkt bijvult. Meestal wordt dit ook gedaan door organisatie die hierin gespecialiseerd zijn. Deze winkels bieden laag geprijsde imitatie producten en verstrekken geen originele HP cartridge-inkt.

Kan ik zelf de software en drivers updaten voor een deskjet d2338?
Een printapparaat op de juiste manier installeren is sinds enkele jaren kinderspel. Doorgaans herkent een windows laptop of Mac de aangesloten printer vanzelf al. Denk wel aan de meegeleverde printersoftware. Dit is te downloaden op de download- en supportpagina van HP. De erkende printer drivers voor een deskjet d2338 zijn te vinden op de website van HP. Op deze ondersteuning pagina vind je daarnaast uitgebreide hulp zoals handleiding, garantievoorwaarden, info over het reinigingsprogramma en advies over storingen.

Wat zijn veel voorkomende storingen en error codes bij de deskjet d2338?
Een printerstoring is vervelend en komt altijd ongelegen. De printer laat foutcodes zien. Zulke error-codes zijn op te vragen via de klantenondersteuning en via de klantenservice. Veel voorkomende HP DeskJet D2338 storingen zijn; geen wifi, vastgelopen papier, reiniging, printkop fout, slechte verbinding met mobiele apparaten, wil niet printen, slecht leesbare tekst, wil niet scannen, langzaam, cartridgeprobleem.

Hoe installeer ik een printer in het netwerk?
De nieuwere HP all-in-one printers werken met draadloze (wireless) printopties via airprint (WiFi). Dat wil zeggen dat je vanuit je luie stoel kunt printen vanaf jouw PC / laptop die niet rechtstreeks is aangesloten. De deskjet d2338 WiFi printer kun je dan eenvoudig online bereiken. Daarnaast kunnen de printfunctionaliteiten worden gebruikt via de app op je telefoon of tablet.

Kan ik een inkt abonnement afsluiten?
De laatste jaren zien we steeds meer merken waar je een maandelijks inkt abonnement kunt nemen. Je krijgt dan 4 wekelijks, per kwartaal of op het moment dat het inktniveau laag is een gevulde goedkope cartridge. Op basis daarvan heb je altijd volle inktpatronen op voorraad en kun jij ervan op aan dat de printer het doet. Je kunt kiezen uit een aantal cartridge abonnementen. Van eenvoudig (75 prints per maand) tot duur (honderden prints per maand).

Plaats een reactie