bol.com-logo
inktwereld-logo
alleeninkt-logo
inktweb-logo
coolblue-logo

Inkt HP DeskJet D2360

Snel en voordelig inkt voor de HP DeskJet D2360 bestellen en laten thuisbezorgen? Met behulp van onze inktvergelijker vind je de goedkoopste webwinkels en aantrekkelijke acties voor toners en inktcartridges die passen in je printer. Zodoende vind je vandaag nog goedkope kleureninkt (magenta, cyaan, geel) en niet te vergeten zwarte inkt geschikt voor de deskjet d2360 in januari 2023. Daarnaast ontdek je hieronder slimme bespaartips, specificaties inzake namaak inkt en veel voorkomende storingen.

 • Inktcartridges worden soms al verkocht v.a. €12,25.
 • Beschikbare kleuren voor de deskjet d2360: Geel (Yellow), Blauw (Cyaan), Roze (Magenta) en Zwart.
 • Er kan worden gekozen voor voordelige namaak inkt of originele inkt van HP.
 • Budget inkt is veel voordeliger en bevat een grotere inhoud inkt. Je bespaart tot wel 50%.
 • Een vaak gebruikt product is de HP 21XL – HP 22XL Voordeelbundel.
 • Advies: met een voordeelverpakking kan je nog meer besparen.

Spring direct naar: Bekijk de goedkoopste inkt voor HP DeskJet D2360 | Goedkoper printen met deze bespaartips | Welke inkt kan in een deskjet d2360? | Uitleg inkt vervangen | Informatie over huismerk inkt | Bekijk de veelgestelde vragen

MerknaamHP
Seriedeskjet
Modeld2360
Soort printerInkjet
Vaak gekozen cartridgeHP 21XL – HP 22XL Voordeelbundel
Verkoopprijs € – €€

Goedkoopste HP DeskJet D2360 printerinkt kopen (januari 2023)

Printen kan veel geld kosten. Een printje in zwart wit kost je om en nabij de een paar cent en met kleur om en nabij de €0,10 voor een afdruk. Door middel van de goedkoopste HP DeskJet D2360 cartridges bespaar je eenvoudig veel geld. Een bezoek brengen aan een kleine plaatselijke winkel voor je inkt-aankoop is vaak nogal duur. Je bent veel goedkoper uit als je online de inktprijzen vergelijkt. Dit blijkt keer op keer uit de Consumentenbond die jaarlijks een prijspeiling doet. Dit is met name zo voor HP originele merkcartridges en merktoners. In de lijst hieronder vind je erkende webshopswaar je gerust binnen enkele minuten inktpatronen kunt bestellen. Per winkel kan je bekijken of ze klooninkt en/of originele producten aanbieden.

Winkel Aanbod Beoordeling Aanbieding
Bol.com Grootste aanbod
Huismerk
Origineel
Bekijken
Inktwereld.nl Lage prijzen
Huismerk
Origineel
Bekijken
Go4inkt.nl Jaren ervaring
Huismerk
Origineel
Bekijken
Inktweb.nl Goede service
Huismerk
Origineel
Bekijken
Coolblue.com Snel thuisbezorgd
Huismerk
Origineel
Bekijken
Alleeninkt.nl Lage prijzen
Huismerk
Origineel
Bekijken
Printabout.nl Bekende webwinkel
Huismerk
Origineel
Bekijken
Sneltoner.nl Ruim assortiment
Huismerk
Origineel
Bekijken

6 tips om te besparen op de printkosten
Besparen op de kosten van een deskjet d2360? Hieronder communiceren we verschillende trucs zodat jouw printkosten nog verder dalen.

 • Ga voor namaak inkt. De afdrukkwaliteit is erg goed en zo bespaar jij tot maar liefst 65%.
 • Probeer zoveel als het kan zwart-wit te printen. Kiezen voor kleuren printen is duurder.
 • Test de diverse printinstellingen. Zo kan je vaak kiezen voor de optie draft mode. De afdrukkwaliteit gaat iets achteruit, maar je verbruikt veel minder inkt.
 • Kies een zuinig lettertype zoals Courier en Garamond.
 • Druk dubbelzijdig af. Hierdoor heb je veel minder papier nodig.
 • Trek de stekker uit de printer als deze (lange tijd) niet in gebruik wordt genomen. Anders kan het zijn dat deze steeds gaat reinigen.

Welke inkt is goed voor een deskjet d2360?

Krijg je een berichtje dat dat het inktpatroon leeg is? Goed om te weten: Deze meldingen kun je vaak nog wel even negeren. Vervang nooit direct de inkt. Zorg dat je vast nieuwe inkt in huis hebt en vervang de inkt pas als de kwaliteit duidelijk minder wordt.

De all-in-one HP DeskJet D2360 is een zogenoemde inkjetprinter. Hij print op basis van cartridges. Onderzoek als eerste welke kleur je moet vervangen. Dan onderzoek je welk typenummer geschikt is. Daarvoor heb je eigenlijk geen advies nodig.

 1. De snelste weg is te zoeken op cartridgenummer of de fabriekscode. Dit is te vinden op het patroon dat nu in de printer zit.
 2. Google op het specifieke printernummer. Bijvoorbeeld d2360 uit de serie deskjet van HP.
 3. Check de handleiding; hierin is alles wat je moet weten te vinden.

Bij een aantal webshops zoals Inktweb.nl en Printabout.nl worden ook huismerken aangeboden. Deze zijn goedkoper en ook volledig gevuld. Meer details lees je in dit stukje.

TypeKleurInfo
HP DeskJet D2360 CyaanBlauwBlauwe inkt voor kleuren als Azuurblauw of RAL 5021.
HP DeskJet D2360 MagentaRozeRoze inkt voor onder andere Tomaatrood en RAL 3011.
HP DeskJet D2360 YellowGeelGele inkt voor Citroengeel en RAL 1035.
HP DeskJet D2360 Key / BlackZwartZwarte inkt voor de diepste kleur zwart.
Tabel met kleuren inktcartridges voor de deskjet d2360.

Werkende cartridges voor in een deskjet d2360.
Ons systeem heeft verschillende ontdekt die compatibel zijn met deze printer.

 1. HP 21XL – HP 22XL Voordeelbundel
 2. HP 21XL inktcartridge Zwart
 3. HP 22XL inktcartridge Kleur


Voordelige HP DeskJet D2360 cartridge vervangen

Heb jij je bestelling binnen? Begin dan met het stappenplan om de cartridge te vernieuwen. Hierna is er een praktisch stappenplan met alle benodigde informatie.

Uitleg cartridges deskjet d2360 vervangen

 1. Welk patroon is er leeg?

  Je windows of mac PC geeft aan welke patronen precies vervangen moeten worden.

 2. Oude cartridge verwisselen

  Doe de klep van de printer omhoog en haal de oude patronen uit het device. Dump ze niet in de container. Je kunt ze afgeven bij een computerwinkel of inleverpunt.

 3. Verpakkingsmateriaal verwijderen

  Haal de nieuwe cartridge uit het plastic. Verwijder het label zoals weergegeven op het doosje.

 4. Nieuwe cartridge installeren

  Plaats het inktpatroon in de sleuf (onderkant naar beneden). Let er goed op dat deze goed vastklikt en sluit de printerkap.

 5. Installatieproces

  De printer controleert de geplaatste inkt. Als het allemaal gelukt is zal de storingscode verdwijnen. Je kunt weer afdrukken.

printerinkt-HP DeskJet D2360

Beste HP DeskJet D2360 huismerk printerinkt kopen

Is de inkt op van jouw deskjet d2360? Je zult dan even nieuwe inkt moeten halen. Er zijn twee mogelijkheden: originele inkt van HP of huismerk cartridges. Klooninkt is tot wel 50% goedkoper, heeft een lager vulpercentage en biedt nagenoeg dezelfde kwaliteit als inkt van het merk zelf.

Hoe goed is huismerk inkt?
Gerecyclede huismerk cartridges zijn oorspronkelijke merkproducten die worden geïnspecteerd en schoongemaakt en opnieuw worden gevuld. Ze worden gefabriceerd door betrouwbare leveranciers en zijn fors goedkoper. Huismerk-inkt is vaak volledig gevuld, terwijl dat bij officiële merkproducten vaak niet gebeurt. De afdrukkosten gaan dus fors omlaag. De kwaliteit van een afdruk is zo goed als hetzelfde als officiële inkt. 

Problemen bij het installeren van een huismerk cartridge
Wellicht komt er een bericht met een foutmelding als je wilt afdrukken met imitatie inkt. Dat komt omdat HP eigenlijk wil dat jij hun eigen cartridges gebruikt. Dit soort waarschuwing kan je gewoon negeren. Blijft de printer foutcodes geven? Je treft onderstaand nog wat adviezen.

 1. Kijk of je de geschikte navulbare cartridge hebt gekocht.Schrijf het modelnummer op en kijk of deze in lijn is met het origineel.
 2. Haal de printer van het stroomnet. Laat deze bij voorkeur even 30 minuten uit staan.
 3. Bekijk of de inktcartridge goed vastgeklikt zit.
 4. Als je een printer voor het eerst in gebruik neemt moet je mogelijk eerst een testprintje doen met de merkinkt. Als dat is gelukt is het gebruik van alternatieve inkt mogelijk.
 5. Achterhaal of je het beschermkapje weg hebt gehaald.
 6. Gebruik een pluisvrije doek om de contactpunten te cleanen.
 7. Zorg dat de software van de printer up to date is. Zie ook het downloadcentrum van HP.
 8. Voer een reinigingsprogramma uit.

Veelgestelde vragen

Zwart printen lukt niet i.v.m. lege kleureninkt, is dit op te lossen?
Sommige printers weigeren zwart-wit te printen zodra een kleurenpatroon ontbreekt. Dat is niet erg handig. Dit is soms eenvoudig op te lossen. Start met het kiezen voor alleen zwart. Geen effect? Plak een zwart tapeje over de sensor van de lege HP DeskJet D2360 cartridge.

Hoe kan ik inkt reinigen met de deskjet d2360?
Veel all-in-one printers beschikken over een reinigingsprogramma zodat de printkop langer meegaat. Met behulp van dit programma blijft de print kwaliteit goed. Regelmatig de HP cartridges ontdoen van stof wordt ook geadviseerd. Het systeem laat een popup zien wanneer het gereinigd moet worden. Ook in de slaapstand wordt het onderhoud uitgevoerd.

Kan ik de inkt voor de HP DeskJet D2360 bijvullen?
Bij veel organisaties zijn navulbare inktpatronen beschikbaar. We hebben het hier over inktpatronen met een ARC chip die je eenvoudig met navulinkt bijvult. Vaak kan je dit ook laten doen bij specialisten die alle benodigde materialen in huis hebben. Deze winkels bieden goedkope kloon artikelen en verstrekken geen originele HP cartridge-inkt.

Hoe werkt het updaten van software en drivers voor de deskjet d2360?
Printers en scanners op de juiste manier installeren is sinds enkele jaren kinderspel. Meestal herkent een Mac of windows PC je printer binnen enkele seconden. Het snelst gaat dit met behulp van de bijbehorende printersoftware. Dat kun je downloaden op het gebruikersportaal van HP. De geldige printer drivers voor een deskjet d2360 staan voor je klaar op de website van HP. Hier biedt de leverancier voorts handige ondersteuning zoals een gebruikershandleiding, info over het reinigingsprogramma en het verhelpen van storingen.

Wat moet ik doen bij storingen en error codes voor de deskjet d2360?
Een printerstoring is ergerlijk en komt vaak net voor als het even niet uitkomt. Er zijn veel verschillende foutcodes geprogrammeerd. Zulke error-codes worden verder toegelicht via officiële platformen van de leverancier. Ongemakkelijke HP DeskJet D2360 storingen zijn; slechte verbinding met mobiele apparaten, printkop fout, reiniging, geen wifi, vastgelopen papier, wil niet printen, cartridgeprobleem, wil niet scannen, langzaam, afdrukken kost veel inkt.

Kan ik draadloos printen en de printer aan het netwerk hangen?
De nieuwste HP printers verlenen Wifi en Airprint voor draadloos printen. Dit heeft als voordeel dat je het apparaat ook kunt benaderen vanaf jouw laptop of PC, maar dan zonder kabel. De deskjet d2360 WiFi printer levert dus veel tijdswinst op. Bovendien kan je ook printen en scannen via de officiële app op een iPad of telefoon.

Wat zijn de voordelen van een inkt abonnement?
Er bestaan steeds meer merken waar je een maandelijks inkt abonnement kunt nemen. Het printermerk stuurt automatisch om de 30 dagen, om de 3 maanden of wanneer het inktpatroon bijna op is een gevulde goedkope cartridge. Met deze dienst kan je niet meer vergeten inkt te kopen en heb je zekerheid dat de printer altijd bruikbaar is. Maak een keuze uit velerlei cartridge abonnementen. Van voordelig (100 prints per maand) tot plans voor grote bedrijven (250-1000 prints per maand).

Plaats een reactie