bol.com-logo
inktwereld-logo
logo-printabout
inktweb-logo
coolblue-logo

Inkt HP DeskJet F2188

Snel en voordelig inkt voor de HP DeskJet F2188 bestellen en laten bezorgen aan huis? Met behulp van onze inktvergelijker ontdek je de goedkoopste webwinkels en aantrekkelijke acties voor toners en cartridges voor elke printer. Hierdoor koop je snel goedkope kleureninkt (cyaan, magenta, geel) en zwarte inkt die past in je deskjet f2188 in februari 2024. Ook tref je hieronder handige printer tips, info inzake huismerk-inkt en printfouten en errorcodes.

 • Inktcartridges kan je bestellen vanaf €12,00.
 • Afdrukken gebeurt op basis van de CMYK kleuren bij de deskjet f2188: Zwart, Blauw (Cyaan), Geel (Yellow) en Roze (Magenta).
 • Er worden diverse soorten aangeboden: imitatie inkt of originele inkt van HP.
 • Budget inkt is financieel interessanter en wordt bovendien geheel gevuld. Je bespaart al gauw 50%.
 • Een vaak gebruikt item is de HP 21XL – HP 22XL Voordeelbundel.
 • Tip van de expert: je kunt nog meer geld besparen met een voordeelverpakking.

Snelkeuze: Bestel de goedkoopste inkt voor de HP DeskJet F2188 | Besparen op de printkosten | Welke inkt is geschikt voor de deskjet f2188? | Informatie over inkt vervangen | Huismerk inkt kopen | Handige FAQ met veelgestelde vragen

MerknaamHP
Printerseriedeskjet
Modelf2188
Type printerInkjet
Vaak gekozen cartridgeHP 21XL – HP 22XL Voordeelbundel
Gemiddelde prijs €€

Goedkoopste HP DeskJet F2188 printerinkt bestellen (februari 2024)

Printen is best kostbaar. Een afdruk met alleen tekst in zwart kost je tegenwoordig €0,05 – €0,06 en een gekeurde rond de €0,10 – €0,12 voor een a4. Door te kiezen voor de goedkoopste HP DeskJet F2188 cartridges kan iedereen eenvoudig geld besparen. De lokale computerwinkel bezoeken om inkt in te kopen is in veel gevallen een duur grapje. Een lagere prijs kun je bereiken wanneer je jouw inkt online koopt. Dat weten we van de jaarlijkse prijspeiling van de Consumentenbond. Dit is met name zo voor HP originele merkcartridges en merktoners. In het schema hierna staan de grote webwinkelswaar je gebruiksvriendelijk eenvoudig jouw patronen kunt kopen. Per leverancier beschrijven we of ze klooninkt en/of originele inkt hebben.

Winkel Aanbod Beoordeling Aanbieding
Bol.com Grootste aanbod
Huismerk
Origineel
Bekijken
Inktwereld.nl Lage prijzen
Huismerk
Origineel
Bekijken
Go4inkt.nl Jaren ervaring
Huismerk
Origineel
Bekijken
Inktweb.nl Goede service
Huismerk
Origineel
Bekijken
Coolblue.com Snel thuisbezorgd
Huismerk
Origineel
Bekijken
Printabout.nl Bekende webwinkel
Huismerk
Origineel
Bekijken
Sneltoner.nl Ruim assortiment
Huismerk
Origineel
Bekijken

Tips om slimmer en goedkoper te printen
Nog goedkoper printen met de deskjet f2188? Hieronder tref je de beste tips om te besparen op de printkosten.

 • Ga voor budget inkt. De kwaliteit is nagenoeg hetzelfde en dit geeft een besparing van wel 55%.
 • Kies indien mogelijk voor zwart-wit printen. Printen in kleur is nu eenmaal duur.
 • Benut de verschillende functies van jouw printer. Onder opties vind je verschillende instellingen zoals snel-modus. De kwaliteit is iets minder, echter wordt er wel flink minder inkt verbruikt.
 • Overweeg een lettertype als Ecofont en Garamond.
 • Print dubbelzijdig. Hierdoor heb je veel minder papier nodig.
 • Haal de printer van het stroomnet wanneer deze niet wordt gebruikt. Dit is om onnodig reinigen tegen te gaan.

Welke inkt kan ik gebruiken in een deskjet f2188?

Ontvang je een seintje dat dat het inktniveau laag is? Opletten: Waarschuwingen m.b.t. de inktvoorraad blijken vaak niet te kloppen. Vervang niet direct de toner/cartridge bij een melding. Zorg dat je vast nieuwe inkt in huis hebt en start pas met het vervangen wanneer de prints niet meer goed leesbaar zijn.

De all-in-one HP DeskJet F2188 heet in de volksmond een inkjetprinter. Hij is uitgerust met cartridges. Kijk allereerst welke van de 4 kleuren (cyaan, geel, magenta of zwart) je moet vervangen. Vervolgens informeer je welk soort model jij nodig hebt. Daar kom je eenvoudig achter.

 1. Het makkelijkste is om te zoeken op cartridgenummer / fabriekscode. Deze vind je aan de zijkant of voorkant.
 2. Je kunt ook zoeken op printer. Bijvoorbeeld f2188 uit de serie deskjet van het merk HP.
 3. Doorzoek de handleiding; hierin is alles wat je moet weten te vinden.

Bij verschillende webshops zoals Sneltoner.nl en Mediamarkt.nl kom je vaak uit bij een goedkoper huismerk. Dit is scherper geprijsd en beschikken over meer printvermogen. Een uitgebreidere uitleg lees je in dit stukje.

TypeKleurInfo
HP DeskJet F2188 CyaanBlauwBlauwe inkt voor kleuren als Marineblauw en RAL 5014.
HP DeskJet F2188 MagentaRozeRoze inkt voor onder andere Purperrood of RAL 3014.
HP DeskJet F2188 YellowGeelGele inkt voor onder andere Licht ivoorkleurig en RAL 1001.
HP DeskJet F2188 Key / BlackZwartZwarte inkt voor eenvoudige tekstpagina’s.
Tabel met kleuren inktcartridges voor de deskjet f2188.

Werkende cartridges voor een deskjet f2188.
Onze expert heeft de volgende achterhaald die toe te passen zijn op je printer.

 1. HP 21XL – HP 22XL Voordeelbundel
 2. HP 21XL inktcartridge Zwart
 3. HP 22XL inktcartridge Kleur


Voordelige HP DeskJet F2188 cartridge vervangen

Heb jij nieuwe inkt binnen gekregen? Gebruik dan ons stappenplan om een cartridge te vervangen. Hierna zetten we een overzicht waar we uitleggen hoe dit werkt.

Uitleg cartridges deskjet f2188 vervangen

 1. Welke kleuren vervangen?

  Je computer of laptop zal een melding tonen welk CMYK patroon er aan vervanging toe is.

 2. Lege cartridge onttrekken

  Doe de klep van de printer omhoog en verwijder het lege patroon. Zet het niet bij het afval maar breng ze naar een inzamelpunt.

 3. Nieuwe inkt gebruiksklaar maken

  Haal de nieuwe cartridge uit de verpakking. Verwijder het transparante zegel zoals dit wordt aangegeven in de handleiding.

 4. Nieuwe cartridge in de printer zetten

  Plaats het inktpatroon in de daarvoor bedoelde sleuf. Zorg dat het goed vastklikt en sluit de klep.

 5. Laatste controle fase

  De printer moet uiteindelijk nog het nieuwe patroon gaan valideren. Als je alle stappen uitgevoerd hebt zal de storingscode verdwijnen. Tevens kan er een testprint worden afgedrukt.

printerinkt-HP DeskJet F2188

Beste HP DeskJet F2188 huismerk printerinkt kopen

Is de inkt op van jouw deskjet f2188? Dan moet je nieuwe inkt kopen. Je hebt twee opties: originele inkt van HP of huismerk cartridges. Klooninkt kan een besparing opleveren van wel 60%, heeft 25% meer ml inhoud en doet qua kwaliteit eigenlijk niet onder voor originele producten.

Hoe werkt huismerk inkt?
Gerecyclede huismerk cartridges zijn originele merkpatronen die een tweede leven krijgen en opnieuw worden gevuld. Dit proces gebeurt bij gespecialiseerde organisaties en zijn fors goedkoper. Een huismerk product is volledig vol gevuld, terwijl dat bij officiële merkproducten soms niet zo is. Goedkoop afdrukken wordt zo een stuk eenvoudiger. De kwaliteit van een printje komt overeen met standaard inkt. 

Issues bij het gebruiken van een huismerk cartridge
Bij sommige printers toont de printer een foutmelding als je wilt printen met imitatie inkt. Dit is toe te schrijven aan het feit dat HP liever heeft dat jij hun originele cartridges toepast. Een storing kan je in de meeste gevallen gewoon wegklikken. Kun je het niet wegklikken? We bieden op deze pagina een aantal quick fixes.

 1. Kijk of je de juiste imitatie cartridge hebt gekocht.Schrijf het modelnummer op en check of deze in lijn is met de originele inkt.
 2. Haal de printer van het stroomnet. Het kan helpen om de printer even 15 – 30 minuten uit te laten.
 3. Controleer nog eens of de inktcartridge goed vastgeklikt zit.
 4. Als je een nieuwe printer hebt gekocht moet je misschien eerst een printje maken met de (meegeleverde) inkt. Als dat is gelukt kan alternatieve inkt in de printer worden gebruikt.
 5. Kijk of je het kapje verwijderd hebt.
 6. Check of de metalen contactpunten goed schoon zijn.
 7. Gebruik altijd de nieuwste software en drivers. Deze vind je op de website van HP.
 8. Reinig de printkop.

Veelgestelde vragen met antwoorden

Mijn printer print geen zwart omdat kleur op is, hoe is dat op te lossen?
Meerdere printers blokkeren de zwart-wit functie indien de roze, gele of blauwe inkt op is. Dat geeft grote irritatie. Dit probleem is gelukkig wel op te lossen. Selecteer in de printer de mogelijkheid voor puur zwart-wit printing. Is dit geen optie? Plak een stukje tape op het plastic venstertje van de lege HP DeskJet F2188 cartridge.

Waarmee kan ik de inkt reinigen voor de deskjet f2188?
Een aanzienlijk aantal all-in-one printers hebben de ingebouwd reinigingsprogramma voor een optimale werking van de printkop. Dankzij automatische printkopreiniging blijft de printer mooie afdrukken maken. Soms de HP cartridges even nakijken en schoonmaken is ook aan te raden. Je apparaat laat het automatisch weten wanneer het reinigingsprogramma moet worden uitgevoerd. Ook als de printer niet gebruikt wordt (standby) kan uw printer zelf onderhoud uitvoeren.

Hoe kan ik de inkt voor de HP DeskJet F2188 opnieuw vullen?
Er bestaan unieke navulbare patronen voor handen. Het betreft zogenaamde hervulbare patronen die jij gewoon zelf thuis kunt bijvullen met navulinkt. Meestal kan je het hervullen ook uitbesteden aan printwinkels die daar de juiste materialen voor hebben. Deze experts werken met budget namaak producten of kostbare originele HP cartridge-inkt.

Welke software en drivers zijn er voor de deskjet f2188?
Je all-in-one apparaat opstarten en installeren kost gelukkig niet veel tijd. Doorgaans detecteert een windows laptop of Mac de printer binnen een minuut. Randvoorwaarde is wel het installeren van de geldige printersoftware. Deze kan je downloaden en installeren via de online portalen van HP. De betrouwbare printer drivers voor de deskjet f2188 vind je op de website van HP. Op de update- en service pagina tref je ook relevante details zoals de handleiding, tips voor reinigen en meer informatie rondom veel voorkomende problemen.

Wat zijn veel voorkomende storingen en error codes bij de deskjet f2188?
Een printerstoring is frustrerend maar is soms makkelijk op te lossen. Vaak komen er een foutcodes in beeld. Zulke error-codes worden uitgelegd via handleidingen van de verkoper. Bekende HP DeskJet F2188 storingen zijn; geen inkt, geen wifi, reiniging, vastgelopen papier, slechte verbinding met mobiele apparaten, cartridgeprobleem, langzaam, afdrukken kost veel inkt, slecht leesbare tekst, wil niet scannen.

Kan ik draadloos printen en de printer aan het netwerk hangen?
De actuele HP printapparaten verschaffen draadloze (wireless) printopties via airprint (WiFi). Belangrijkste voordeel hiervan is dat je ook kunt afdrukken vanaf jouw laptop of PC, maar dan zonder kabel. De deskjet f2188 WiFi printer levert dus veel tijdswinst op. Tevens kan je eenvoudig een document of mail printen via de officiële app op een iPad of telefoon.

Wat zijn pluspunten van inkt abonnementen?
De laatste jaren zien we een aantal fabrikanten waar je een maandelijks inkt abonnement kunt nemen. Je ontvangt dan per 4 weken, per kwartaal of zodra de inkt bijna op is een volle voordelige cartridge. Door hiervan gebruik te maken weet je zeker dat je altijd over voldoende inkt beschikt en kan je ervan uitgaan dat de printer altijd bruikbaar is. Maak een keuze uit velerlei cartridge abonnementen. Van voordelig (25 prints per maand) tot exclusief (honderden prints per maand).

Plaats een reactie