bol.com-logo
inktwereld-logo
alleeninkt-logo
inktweb-logo
coolblue-logo

Inkt HP DeskJet F2430

Goedkoop en snel inkt voor de HP DeskJet F2430 bestellen en laten bezorgen aan huis? Met behulp van onze inktvergelijker ontdek je de voordeligste aanbieders en aanbiedingen voor cartridges en toners die passen in jouw printer. Hierdoor vind je vandaag nog goedkope kleureninkt (cyaan, magenta, geel) en natuurlijk zwarte inkt geschikt voor de deskjet f2430 in januari 2023. Daarbovenop ontdek je op onze site printer bespaartips, details omtrent huismerk-inkt en bekende storingen en printer problemen.

 • Inktcartridges kan je bestellen vanaf €14,50.
 • Keuze uit diverse kleuren voor de deskjet f2430: Zwart, Geel (Yellow), Roze (Magenta) en Blauw (Cyaan).
 • Er zijn grofweg 2 opties: voordelige namaak inkt of originele inkt van HP.
 • Alternatieve inkt is voordeliger en bevat meer inkt. Zodoende bespaar je al snel 65%.
 • Een populair product is de HP 300XL Voordeelbundel.
 • Aanrader: bespaar met een voordeelverpakking.

Spring direct naar: Overzicht goedkoopste inkt voor HP DeskJet F2430 | Zes tips voor goedkoper printen | Welke inkt kan ik gebruiken in een deskjet f2430? | Stappenplan inkt vervangen | Huismerk inkt | Handige FAQ met veelgestelde vragen

MerknaamHP
Printerseriedeskjet
Modelnummerf2430
Type printerInkjet
Vaak gekochte cartridgeHP 300XL Voordeelbundel
Vanafprijs €€

Goedkoopste HP DeskJet F2430 printerinkt bestellen (januari 2023)

Printen kan veel geld kosten. Een A4-tje met tekst kost zo’n €0,03 – €0,06en een afdruk met kleur om en nabij de €0,12 per afdruk. Door middel van de goedkoopste HP DeskJet F2430 cartridges bespaar je jaarlijks een hoop geld. Een merkdealer / winkel binnenlopen voor nieuwe inkt is in de regel onnodig duur. Je kunt veel geld besparen als je het online koopt. Dit komt naar voren uit de Consumentenbond die jaarlijks een prijspeiling doet. Dit zien we vooral bij HP originele merktoners en merkcartridges. In het schema hierna staan erkende online leveranciers waar je zonder problemen vandaag nog inkt voor jouw printer kunt vinden. Per verkoper beschrijven we of ze klooninkt en/of originele inkt in het assortiment hebben.

Winkel Aanbod Beoordeling Aanbieding
Bol.com Grootste aanbod
Huismerk
Origineel
Bekijken
Inktwereld.nl Lage prijzen
Huismerk
Origineel
Bekijken
Go4inkt.nl Jaren ervaring
Huismerk
Origineel
Bekijken
Inktweb.nl Goede service
Huismerk
Origineel
Bekijken
Coolblue.com Snel thuisbezorgd
Huismerk
Origineel
Bekijken
Alleeninkt.nl Lage prijzen
Huismerk
Origineel
Bekijken
Printabout.nl Bekende webwinkel
Huismerk
Origineel
Bekijken
Sneltoner.nl Ruim assortiment
Huismerk
Origineel
Bekijken

Tips om slimmer en goedkoper te printen
Zonder veel kosten printen met een deskjet f2430? Hierna bekijk je de beste slimmigheidjes zodat jij vanaf nu nog goedkoper kunt printen.

 • Neem budget inkt. De kwaliteit hiervan is erg goed en bespaart tot wel 50%.
 • Klik op “printen in zwart-wit” bij instellingen. Kleureninkt is vele malen duurder.
 • Benut de verschillende functies van jouw printer. Zo kan je vaak kiezen voor de optie milieuvriendelijk. Dit zorgt voor een wat lichtere print, maar je verbruikt veel minder inkt.
 • Test het gebruik van lettertypes als Century Gothic of Brush Script.
 • Druk dubbelzijdig af. Zo bereik je een lager papierverbruik.
 • Haal de stekker uit de printer als er niet geprint wordt. In de stand-by modus wordt vaak te vaak het reinigingsprogramma opgestart.

Welke inkt heb ik nodig voor de deskjet f2430?

Geeft de printer een notificatie dat dat de voorraad inkt te laag is? Advies: Deze popups kun je vaak nog wel even negeren. Het is geen probleem om dit even af te wachten. Zorg wel dat je vast nieuwe inkt thuis hebt liggen en zet deze er pas in zodra de afdrukken te licht worden.

De all-in-one HP DeskJet F2430 noemen we ook wel een inkjetprinter. Hij maakt gebruik van cartridges. Kijk allereerst welke kleur (geel, magenta, cyaan of zwart) vervangen dient te worden. Daarna bekijk je welk typenummer geschikt is. Daar kom je eenvoudig achter.

 1. Het makkelijkste is om te zoeken op cartridgenummer of fabriekscode. Dan koop je nooit het verkeerde model.
 2. Google op het specifieke printernummer. Voor jouw printer is dat f2430 uit de serie deskjet van het merk HP.
 3. Kijk in de handleiding; hierin is alles wat je moet weten te vinden.

Bij veel webshops zoals coolblue.nl en Vikingdirect.nl worden tevens budgetmerken verkocht. Dit is scherper geprijsd en hebben meer ML inkt inhoud. Meer info bieden we in dit stukje.

TypeKleurInfo
HP DeskJet F2430 CyaanBlauwBlauwe inkt voor tinten als Verblauw of RAL 5023.
HP DeskJet F2430 MagentaRozeRoze inkt voor o.a. Parelmoer lichtrood of RAL 4009.
HP DeskJet F2430 YellowGeelGele inkt voor Goudgeel of RAL 1004.
HP DeskJet F2430 Key / BlackZwartZwarte inkt voor de diepste kleur zwart.
Tabel met kleuren inktcartridges voor de deskjet f2430.

Erkende cartridges voor de deskjet f2430.
Wij hebben deze geselecteerd die geschikt zijn voor deze printer.

 1. HP 21XL – HP 22XL Voordeelbundel
 2. HP 21XL inktcartridge Zwart
 3. HP 22XL inktcartridge Kleur


Voordelige HP DeskJet F2430 cartridge vervangen

Heb jij nieuwe inkt binnen gekregen? Dan kan je beginnen met de cartridge te verwisselen. Hieronder vind je een handig stappenplan waar we uitleggen hoe dit werkt.

Uitleg cartridges deskjet f2430 vervangen

 1. Welke kleuren vervangen?

  De PC vertelt je welke inktpatronen aan vervanging toe zijn.

 2. Oude cartridge verwisselen

  Doe de klep van de printer omhoog en klik de lege patronen eruit. Deze gooi je niet in de grijze container. Zoek uit waar je ze het beste kunt weggooien.

 3. Verwijder verpakkingsmateriaal

  Haal de nieuwe cartridge uit de verpakking. Haal het plastic eraf zoals je kunt zien in de bijgeleverde instructies.

 4. Nieuwe inktcartridge in de printer plaatsen

  Plaats het patroon in de printer. Druk deze stevig vast (tot je een klik hoort) en sluit de printerkap.

 5. Installatieproces

  De printer gaat nu starten met een validatieproces van de nieuwe inkt. Op het moment dat je alle stappen uitgevoerd hebt toont de printer het juiste inktniveau. Je kunt weer afdrukken.

printerinkt-HP DeskJet F2430

Beste HP DeskJet F2430 huismerk printerinkt kopen

Krijg je een melding dat je niet meer kunt printen met jouw deskjet f2430? Dan is het tijd voor nieuwe patronen. Er zijn twee mogelijkheden: originele inkt van HP of huismerk cartridges. Klooninkt is soms wel de helft zo goedkoop, bevat vaak meer inkt en zorgt doorgaans voor net zulke mooie printjes als merk-inkt.

Hoe werkt huismerk inkt?
Gerecyclede huismerk cartridges zijn oorspronkelijke merkproducten die opnieuw zijn gevuld en getest. Dit proces gebeurt bij gespecialiseerde organisaties en zijn tot wel 50% goedkoper. Een huismerk product is vaak volledig gevuld, wat bij de grote merken vaak niet gebeurt. De afdrukkosten gaan dus fors omlaag. De printkwaliteit is uitstekend en doet amper onder voor originele inkt. 

Problemen bij het gebruiken van een huismerk cartridge
Bij sommige printers krijg je een foutmelding als je wilt printen met imitatie inkt. Dit probleem ontstaat doordat HP je wil dwingen dat jij hun eigen cartridges plaatst .Zo’n waarschuwing kan je gewoon wegklikken. Blijft de printer foutcodes geven? In dat geval vind je hieronder een aantal oplossingen die je kunt proberen.

 1. Kijk allereerst of je de geschikte namaak cartridge hebt aangeschaft. Vind uit welk modelnummer het is en check of deze overeenstemt met de fabriekscode van een origineel patroon.
 2. Haal de printer even van het net. Je kunt de printer even 30 minuutjes uit laten staan.
 3. Loop nog eens na of de inktcartridge wel goed vast zit.
 4. Bij het in gebruik nemen van een nieuwe printer moet je mogelijk eerst een (test)afdruk maken met de meegeleverde inkt. Wanneer dat is gelukt kan je de alternatieve inkt gebruiken.
 5. Controleer of je het dopje / plastic weg hebt gehaald.
 6. Maak de contactpunten van het patroon nog eens goed schoon.
 7. Zorg dat de software van de printer up to date is. Zie ook het downloadcentrum van HP.
 8. Reinig de printkop.

Veelgestelde vragen en technische problemen

Mijn printer print geen zwart omdat kleur op is, wat te doen?
Sommige printers weigeren zwart-wit te printen wanneer een kleurenpatroon ontbreekt. Dat is erg vervelend. Er is wel een oplossing zodat je niet onnodig dure kleureninkt hoeft te kopen. Open de printinstellingen en kies voor printen in zwart-wit. Werkt dit niet? Plak een stuk donker plakband op de inhoudsindicator van de lege HP DeskJet F2430 cartridge.

Hoe kan ik inkt reinigen met de deskjet f2430?
De meeste modellen passen zelf een reinigingsprogramma toe voor een optimale werking van de printkop. Met behulp van dit programma blijft de printer mooie afdrukken maken. Soms de HP cartridges schoonmaken met een doekje kan ook helpen. Het systeem laat een popup zien als het moment is aangebroken om te reinigen. Ook in de slaapstand kunnen sommige printers de onderhoudsmodus inschakelen.

Kan ik de inkt voor de HP DeskJet F2430 hervullen?
Op de markt zijn navulbare artikelen in voorraad. We hebben het hier over speciale patronen die zelfstandig eenvoudig bij te vullen zijn met navulinkt. Doorgaans kan dit ook worden gedaan door bedrijven die hierin gespecialiseerd zijn. Deze bedrijven faciliteren aantrekkelijke namaak artikelen en verstrekken geen originele HP cartridge-inkt.

Wat is de meest actuele software en drivers voor de deskjet f2430?
Een printapparaat aansluiten en installeren kost tegenwoordig niet veel tijd. Meestal detecteert een Mac of windows computer de printer direct na het aansluiten. Zorg wel voor de up-to-date printersoftware. Deze kan je downloaden en installeren via de service en ondersteuning pagina van HP. De beste printer drivers die werken met de deskjet f2430 staan op de website van HP. Op deze ondersteuning pagina vind je ook additionele specificaties zoals handleiding, garantievoorwaarden, tips voor reinigen en hulp bij technische problemen.

Wat te doen bij een error code of storing bij de deskjet f2430?
Een printerstoring is frustrerend en komt altijd ongelegen. De printer laat foutcodes zien. Deze foutmeldingen worden uitgelegd via de klantenondersteuning en via supportmedewerkers. Veel voorkomende HP DeskJet F2430 storingen zijn; printkop fout, vastgelopen papier, geen wifi, reiniging, geen inkt, wil niet scannen, wil niet printen, afdrukken kost veel inkt, cartridgeprobleem, slecht leesbare tekst.

Kan ik de printer met het netwerk verbinden?
De nieuwste HP printers en scanners verlenen Airprint en Wifi zodat je ook draadloos kunt afdrukken. Groot pluspunt is dat ze ook werken vanaf jouw PC / laptop die niet rechtstreeks is aangesloten. De deskjet f2430 WiFi printer levert dus veel tijdswinst op. Op dezelfde manier kan er worden geprint met smartphone apps of tablet (iPad).

Wat zijn pluspunten van inkt abonnementen?
Er zijn tegenwoordig meer en meer fabrikanten waar je een maandelijks inkt abonnement kunt nemen. Je krijgt dan elke 8 weken, 4 keer per jaar of op momenten dat je andere inkt nodig hebt een nieuwe goedkope cartridge. Door hiervan gebruik te maken heb je altijd volle inktpatronen op voorraad en heb je de garantie dat de printer je niet laat zitten. Er zijn verschillende cartridge abonnementen. Van goedkoop (75 prints per maand) tot het zakelijke aanbod (250-1000 prints per maand).

Plaats een reactie