bol.com-logo
inktwereld-logo
alleeninkt-logo
inktweb-logo
coolblue-logo

Inkt HP DeskJet F378

Eenvoudig online inkt voor de HP DeskJet F378 bestellen en gratis laten bezorgen? Via Inktaanbieding.nl bekijk je de bekendste aanbieders en kortingsacties voor cartridges en toners die passen in jouw printer. Daardoor bestel je direct goedkope kleureninkt (geel, cyaan, magenta) en zwarte inkt die werken in een deskjet f378 in januari 2023. Daarnaast bieden wij op deze website tips om te besparen op de printkosten, specificaties over huismerk-inkt & storingen en foutcodes.

 • Inktcartridges zijn te bestellen v.a €18,50.
 • Keuze uit diverse kleuren voor de deskjet f378: Zwart, Geel (Yellow), Roze (Magenta) en Blauw (Cyaan).
 • Bij veel aanbieders kies je uit huismerkproducten of originele inkt van HP.
 • Kloon inkt is financieel interessanter en bevat een grotere inhoud inkt. Dit resulteert in een besparing van zo’n 50%.
 • Een populair product is de HP 21XL – HP 22XL Voordeelbundel.
 • Let op: neem een voordeelverpakking voor extra voordeel.

Onderwerpen: Bekijk de goedkoopste inkt voor HP DeskJet F378 | 6 tips om te besparen op de printkosten | Welke inkt heb ik nodig voor de deskjet f378? | Informatie over inkt vervangen | Huismerk inkt voordelen + nadelen | Veelgestelde vragen

MerkHP
Seriedeskjet
Modelf378
Type printerInkjet
Populaire cartridgeHP 21XL – HP 22XL Voordeelbundel
Verkoopprijs €€ = €€€

Goedkoopste HP DeskJet F378 printerinkt kopen (januari 2023)

Printen is best kostbaar. Een afdruk in zwart wit kost – afhankelijk van de gekozen inkt – gemiddeld €0,04 – €0,06 en in kleur rond de €0,10 – €0,12 per a4. Dankzij de goedkoopste HP DeskJet F378 cartridges is het eenvoudig om geld te besparen. De lokale computerwinkel bezoeken om daar inkt aan te schaffen is in de regel onnodig duur. Je bent veel goedkoper uit als je het online koopt. Dat toont de jaarlijkse prijspeiling van de Consumentenbond. Dit zien we vooral bij HP originele merkcartridges en merktoners. In het volgende schema vergelijk je populaire webshopswaar je op een gebruiksvriendelijke manier eenvoudig inkt kunt bestellen. Per aanbieder noteren we of ze budget inkt en/of originele inkt leveren.

Winkel Aanbod Beoordeling Aanbieding
Bol.com Grootste aanbod
Huismerk
Origineel
Bekijken
Inktwereld.nl Lage prijzen
Huismerk
Origineel
Bekijken
Go4inkt.nl Jaren ervaring
Huismerk
Origineel
Bekijken
Inktweb.nl Goede service
Huismerk
Origineel
Bekijken
Coolblue.com Snel thuisbezorgd
Huismerk
Origineel
Bekijken
Alleeninkt.nl Lage prijzen
Huismerk
Origineel
Bekijken
Printabout.nl Bekende webwinkel
Huismerk
Origineel
Bekijken
Sneltoner.nl Ruim assortiment
Huismerk
Origineel
Bekijken

Besparen op de printkosten
Nog goedkoper printen met de deskjet f378? In het lijstje hierna tref je verschillende tips om nog goedkoper te kunnen printen.

 • Kies voor budget inkt. Je bereikt een vergelijkbare kwaliteit en bespaart al snel 55%.
 • Klik op “printen in zwart-wit” bij instellingen. Het gebruik van kleureninkt is duurder.
 • Kies de voordelige printinstellingen. Stel de printer in op bijvoorbeeld eco-stand. De kwaliteit is iets minder, maar het verbruikt al snel 10% minder inkt.
 • Test het gebruik van lettertypes als Courier of Baskerville Old Face.
 • Stel de printer automatisch in op dubbelzijdig printen. Zo bereik je een lager papierverbruik.
 • Haal de printer van het net als deze (lange tijd) niet in gebruik wordt genomen. Dit is om onnodig reinigen tegen te gaan.

Welke inkt is geschikt voor de deskjet f378?

Geeft de computer een berichtje dat de inkt op is? Tip: Waarschuwingen m.b.t. de inktvoorraad worden doorgaans te vroeg afgegeven. Vervang nooit direct de inkt. Zorg wel dat je vast nieuwe inkt thuis hebt liggen en zet deze er pas in als de kwaliteit duidelijk minder wordt.

De all-in-one HP DeskJet F378 is een zogenoemde inkjetprinter. Hij is uitgerust met cartridges. Controleer eerst welke kleur vervangen moet worden. Ook is het belangrijk dat je weet welk typenummer geschikt is. Daar kan je gemakkelijk achter komen.

 1. Zoek op cartridgenummer of fabriekscode. Dan koop je nooit het verkeerde model.
 2. Je kunt ook zoeken op printer. Bijvoorbeeld f378 uit de serie deskjet van het merk HP.
 3. Doorzoek de handleiding; hier wordt ook omschreven welke inkt geschikt is.

Bij een aantal webshops zoals Sneltoner.nl en Inktdiscount.nl vind je vaak een huismerk-alternatief. Doorgaans gunstig geprijsd en beschikken over meer printvermogen. Meer gegevens hierover vind je verderop.

TypeKleurInfo
HP DeskJet F378 CyaanBlauwBlauwe inkt voor Marineblauw of RAL 5021.
HP DeskJet F378 MagentaRozeRoze inkt voor o.a. Parelmoer lichtviolet of RAL 3028.
HP DeskJet F378 YellowGeelGele inkt voor Zandgeel of RAL 1037.
HP DeskJet F378 Key / BlackZwartZwarte inkt voor het printen van echt zwart.
Tabel met verkrijgbare inktcartridges voor de deskjet f378.

Populaire cartridges passend in de deskjet f378.
We hebben diverse gesignaleerd die geschikt zijn voor deze printer.

 1. HP 21XL – HP 22XL Voordeelbundel
 2. HP 21XL inktcartridge Zwart
 3. HP 22XL inktcartridge Kleur


Voordelige HP DeskJet F378 cartridge vervangen

De goede inkt in huis gehaald? Dan wordt het tijd om de cartridge te vervangen. Onderstaand zetten we een kort informatieblok zodat jij dit zelf kunt doen.

Uitleg cartridges deskjet f378 vervangen

 1. Welk patroon is er leeg?

  Je windows of mac PC zal een melding tonen welke kleur(en) vervangen moeten worden.

 2. Lege cartridge uit het aparaat halen

  Open de klep van de printer en haal de oude patronen uit het device. Zet het niet bij het afval maar lever ze in bij een winkel of inzamelpunt.

 3. Verpakkingsmateriaal verwijderen

  Haal de nieuwe cartridge uit de verpakking. Haal het ontluchtingslabel er af zoals geïnstrueerd op de verpakking.

 4. Nieuwe cartridge plaatsen

  Plaats het inktpatroon in de daarvoor bedoelde sleuf. Let er goed op dat deze goed vastklikt en sluit vervolgens de klep van de printer.

 5. Nieuwe inkt herkennen

  De printer gaat nu starten met een validatieproces van de nieuwe inkt. Als het allemaal gelukt is wordt het correcte inktniveau getoond. Je kunt nu weer printen.

printerinkt-HP DeskJet F378

Beste HP DeskJet F378 huismerk printerinkt kopen

Zit er niet meer genoeg inkt in jouw deskjet f378? Dan moet je nieuwe inkt kopen. Er zijn twee mogelijkheden: originele inkt van HP of huismerk cartridges. Klooninkt is soms wel de helft zo goedkoop, heeft een lager vulpercentage en heeft dezelfde hoge kwaliteit als originele producten.

Wat is huismerk inkt?
Gerecyclede huismerk cartridges zijn meestal gebruikte originele producten die op professionele wijze worden getest, gereinigd en opnieuw gevuld. Je kunt hiervoor terecht bij derde partijen en de prijs is erg concurrerend. Deze B-merk inkt is volledig vol gevuld, terwijl dit bij originele inktpatronen niet perse het geval is. Het is de snelste manier om goedkoper te printen. De afdruk is nagenoeg hetzelfde i.v.m. originele inkt. 

Issues bij het installeren van een huismerk cartridge
In sommige gevallen komt er een bericht met een foutmelding als je wilt printen met imitatie inkt. Dit ontstaat doordat HP liever heeft dat jij hun originele cartridges gebruikt. Een waarschuwing kan je negeren en wegklikken. Kun je het niet wegklikken? Je checkt op deze pagina een aantal oplossingen die je kunt proberen.

 1. Achterhaal of je de juiste imitatie cartridge hebt gekocht.Schrijf het modelnummer op en kijk of deze strookt met de originele inkt.
 2. Zet de printer terug naar fabrieksinstellingen. Laat deze bij voorkeur even 30 minuten uit staan.
 3. Controleer of de inktcartridge op de juiste manier in de sleuf zit.
 4. Bij de wat meer recente printers moet je vaak eerst een printje maken met de (meegeleverde) inkt. Als je dat gedaan hebt is het mogelijk alternatieve inkt toe te passen.
 5. Check of je het stukje tape hebt weggedaan.
 6. Maak de contactpunten schoon met een zachte droge doek.
 7. Update de software (firmware) van de printer. Zie ook de website van HP.
 8. Mogelijk is de printkop verstopt. Start het reinigingsprogramma.

Bekijk de veelgestelde vragen

Zwart printen lukt niet i.v.m. lege kleureninkt, hoe kan ik dat oplossen?
Diverse printers blokkeren de zwart-wit functie als 1 andere kleur (magenta, geel, cyaan) op is. Behoorlijk irritant. Je kunt het gelukkig wel verhelpen. Ga naar de instellingen van de printer en kies voor puur zwart-wit printing. Blijft de printer een error geven? Plak een stuk donker plakband op het plastic venstertje van de lege HP DeskJet F378 cartridge.

Hoe werkt het inkt reinigen met de deskjet f378?
Nieuwe printers passen zelf een reinigingsprogramma toe om uitdroging te voorkomen. Op deze manier blijft de print kwaliteit goed. Regelmatig de HP cartridges stofvrij maken met een doekje wordt ook geadviseerd. Het systeem geeft zelf aan wanneer het reinigingsprogramma moet worden uitgevoerd. Ook als de printer uit staat (maar wel aan het de stroom zit) kan uw printer zelf onderhoud uitvoeren.

Hoe kan ik de inkt voor de HP DeskJet F378 opnieuw vullen?
In de winkel zijn navulbare items verkrijgbaar. Dit zijn concreet inktpatronen die je simpel met navulinkt kunt bijvullen. In de regel kan je het navullen ook laten doen bij organisatie die hier faciliteiten voor hebben. Deze ondernemingen verstrekken aantrekkelijke kloon artikelen of kostbare originele HP cartridge-inkt.

Wat zijn de actuele software en drivers voor de deskjet f378?
Je all-in-one apparaat aansluiten en installeren kost gelukkig niet veel tijd. Vaak herkent jouw Mac of windows PC de printer binnen een minuut. Belangrijk is wel de actuele printersoftware. De meest recente versie vind je via de support-pagina van HP. De beste printer drivers die geschikt zijn voor de deskjet f378 zijn te vinden op de website van HP. Op de update- en service pagina vind je bovendien aanvullendeinfo zoals instructies, tips voor het installeren en het verhelpen van storingen.

Hoe vind ik oplossingen bij storingen en error codes voor een deskjet f378?
Een printerstoring is frustrerend en komt altijd op een verkeerd moment. Soms zijn het nietszeggende foutcodes. Deze foutmeldingen worden verder toegelicht op het gebruikersportaal van de ontwikkelaar. Vaak voorkomende HP DeskJet F378 storingen zijn; printkop fout, geen wifi, slechte verbinding met mobiele apparaten, reiniging, geen inkt, wil niet scannen, cartridgeprobleem, afdrukken kost veel inkt, slecht leesbare tekst, wil niet printen.

Hoe kan ik de printer in het netwerk opnemen?
De tegenwoordige HP printers verschaffen draadloze WiFi functionaliteiten (wireless / airprint). Dit houdt in dat je ook kunt afdrukken vanaf elk device (vaste PC, laptop of andere apparaten). De deskjet f378 WiFi printer is dan via internet te benaderen. Tevens kan je eenvoudig een document of mail printen via de app op je telefoon of tablet.

Wat is precies een printerinkt abonnement?
Vandaag de dag zien we meer en meer leveranciers die speciale inkt-abonnementen aanbieden. Je ontvangt dan om de paar weken, halfjaarlijks of op momenten dat je andere inkt nodig hebt een volle goedkope cartridge. Op basis daarvan zit je nooit met een leeg inktpatroon en heb je de garantie dat je ten allen tijde een afdruk kunt maken. Er is een ruim aanbod van cartridge abonnementen. Van budget (75 prints per maand) tot duur (duizenden prints per maand).

Plaats een reactie