bol.com-logo
inktwereld-logo
alleeninkt-logo
inktweb-logo
coolblue-logo

Inkt HP DeskJet F385

Zonder gedoe inkt voor de HP DeskJet F385 bestellen en laten bezorgen? Middels onze vergelijker check je de beste leveranciers en forse kortingen voor toners en cartridges voor elke printer. Zodoende scoor je vlug goedkope kleureninkt (geel, cyaan, magenta) en natuurlijk zwarte inkt die bedoeld zijn voor de deskjet f385 in januari 2023. Ook check je via onze specialisten slimme bespaartips, adviezen inzake klooninkt & veel voorkomende storingen.

 • Inktcartridges bestel je al vanaf €19,00.
 • Keuze uit diverse kleuren voor de deskjet f385: Zwart, Geel (Yellow), Roze (Magenta) en Blauw (Cyaan).
 • Er zijn grofweg 2 opties: klooninkt of originele inkt van HP.
 • Navulbare inkt is voordeliger en er zit vaak meer inkt in. Je bespaart al gauw 50%.
 • Een vaak gebruikt inktpatroon is de HP 21XL – HP 22XL Voordeelbundel.
 • Niet vergeten: kies voor een voordeelverpakking.

Inhoud: Vind de goedkoopste inkt voor HP DeskJet F385 | 6 tips om te besparen op de printkosten | Welke inkt heb ik nodig voor de deskjet f385? | Inkt vervangen in 5 stappen | Huismerk inkt opties | Veelgestelde vragen

MerkHP
Seriedeskjet
Modelnummerf385
Categorie printerInkjet
Vaak bestelde cartridgeHP 21XL – HP 22XL Voordeelbundel
Verkoopprijs €€ = €€€

Goedkoopste HP DeskJet F385 printerinkt kopen (januari 2023)

Printen kan veel geld kosten. Een afdruk in zwart wit kost je ongeveer €0,06 en een print met kleur doorgaans €0,10 – €0,12 voor een print. Met het assortiment van de goedkoopste HP DeskJet F385 cartridges kan je al snel vele tientallen euro’s besparen. De lokale computerwinkel bezoeken om nieuwe inkt te kopen is in de regel nogal prijzig. Je bent veel goedkoper uit wanneer je online inkt bestelt. Dat weten we van de prijspeiling die de Consumentenbond elk jaar uitvoert. Dit speelt met name bij HP originele merktoners en merkcartridges. In onderstaand overzicht bekijk je de beste online leveranciers waar je probleemloos snel de juiste inkt kan bestellen. Per verkoper check je of ze alternatieve inkt en/of de officiële producten aanbieden.

Winkel Aanbod Beoordeling Aanbieding
Bol.com Grootste aanbod
Huismerk
Origineel
Bekijken
Inktwereld.nl Lage prijzen
Huismerk
Origineel
Bekijken
Go4inkt.nl Jaren ervaring
Huismerk
Origineel
Bekijken
Inktweb.nl Goede service
Huismerk
Origineel
Bekijken
Coolblue.com Snel thuisbezorgd
Huismerk
Origineel
Bekijken
Alleeninkt.nl Lage prijzen
Huismerk
Origineel
Bekijken
Printabout.nl Bekende webwinkel
Huismerk
Origineel
Bekijken
Sneltoner.nl Ruim assortiment
Huismerk
Origineel
Bekijken

Zes tips voor goedkoper printen
Nog voordeliger printen met de deskjet f385? In het lijstje hierna tref je meerdere aanwijzingen om nog voordeliger te printen.

 • Ga voor imitatie inkt. De kwaliteit hiervan is erg goed en bespaart tot wel 65%.
 • Geef de voorkeur aan de zwart-wit optie. Kleureninkt is relatief duur.
 • Printers hebben verschillende bespaaropties. Zo kan je vaak kiezen voor de optie snelle modus. De afdrukkwaliteit gaat iets achteruit, maar het verbruikt al snel 10% minder inkt.
 • Overweeg een lettertype als Courier of Brush Script.
 • Stel de printer automatisch in op dubbelzijdig printen. Zo kun je tot 50% papier besparen.
 • Haal de stekker uit de printer als er niet geprint wordt. Dit is om onnodig reinigen tegen te gaan.

Welke inkt is goed voor een deskjet f385?

Ontvang je een seintje dat dat het inktpatroon leeg is? Let op: Deze popups blijken vaak niet te kloppen. Wacht dus altijd even af met vervangen. Zorg dat je vast nieuwe inkt in huis hebt en plaats de nieuwe inkt pas als de afdrukkwaliteit onaanvaardbaar is.

De all-in-one HP DeskJet F385 is een zogeheten inkjetprinter. Daarin passen cartridges. Kijk allereerst welke kleur vervangen moet worden. Hierna wil je weten welk type je nodig hebt. Daar kom je eenvoudig achter.

 1. Zoek op cartridgenummer of de fabriekscode. Zo weet je 100% zeker dat het werkt.
 2. Zoek op het printermodel. In dit geval de f385 uit de serie deskjet van HP.
 3. Doorzoek de handleiding; hier wordt ook omschreven welke inkt geschikt is.

Bij een aantal webshops zoals bol.com en Totaalinkt.shop vind je ook huismerk-varianten. Ze zijn te koop voor interessante tarieven en bevatten een grotere inhoud inkt. Meer details bieden we verderop.

TypeKleurInfo
HP DeskJet F385 CyaanBlauwBlauwe inkt voor o.a. Duifblauw en RAL 5019.
HP DeskJet F385 MagentaRozeRoze inkt voor onder andere Oudroze of RAL 3003.
HP DeskJet F385 YellowGeelGele inkt voor kleuren als Bremgeel en RAL 1018.
HP DeskJet F385 Key / BlackZwartZwarte inkt voor het printen van echt zwart.
Tabel met verkrijgbare inktcartridges voor de deskjet f385.

Toepasbare cartridges voor in de deskjet f385.
Wij hebben deze gekozen die werken met deze printer.

 1. HP 21XL – HP 22XL Voordeelbundel
 2. HP 21XL inktcartridge Zwart
 3. HP 22XL inktcartridge Kleur


Voordelige HP DeskJet F385 cartridge vervangen

Heb jij je bestelling binnen? Dan kan je beginnen met de cartridge te vernieuwen. Verderop plaatsen we een opsomming waar we uitleggen hoe dit werkt.

Uitleg cartridges deskjet f385 vervangen

 1. Welke kleuren moet ik vervangen?

  De PC vertelt je welke van de CMYK-patronen je moet verversen.

 2. Oude cartridge verwisselen

  Open de printerkast en haal het oude patroon eruit. Deze gooi je niet in de grijze container maar lever ze in bij een printerzaak.

 3. Verpakkingsmateriaal verwijderen

  Haal de nieuwe cartridge uit het verpakkingsmateriaal. Verwijder het label zoals je kunt zien op de verpakking.

 4. Nieuwe cartridge installeren

  Plaats het inktpatroon in de daarvoor bedoelde sleuf. Zorg dat deze goed bevestigd zit en sluit vervolgens de klep van de printer.

 5. Nieuwe inkt herkennen

  De printer zal vervolgens starten met analyseren van de geplaatste inkt. Als je de stappen juist uitgevoerd hebt wordt het correcte inktniveau getoond. Optioneel kan je een testprintje maken.

printerinkt-HP DeskJet F385

Beste HP DeskJet F385 huismerk printerinkt kopen

Onvoldoende inkt in jouw deskjet f385? Dan bestel je nieuwe inkt. Je hebt twee opties: originele inkt van HP of huismerk cartridges. Klooninkt is soms wel de helft zo goedkoop, bevat vaak meer inkt en komt vaak net zo goed uit de test als originele producten.

Wat is huismerk inkt?
Gerecyclede huismerk cartridges zijn meestal gebruikte originele producten die opnieuw gevuld worden met inkt. Dit navullen gebeurt vaak door erkende specialisten en zijn fors goedkoper. Imitatie inkt is tot het maximale niveau vol, terwijl dat bij officiële merkproducten niet het geval is. De printkosten dalen dus aanzienlijk. De kwaliteit van een printje lijkt 99% op prints met originele inkt. 

Oplossingen op problemen met het installeren van een huismerk cartridge
Misschien toont de printer een foutmelding als je wilt afdrukken met imitatie inkt. Dit probleem ontstaat doordat HP liever heeft dat jij hun originele cartridges gebruikt. Dit soort storing kan je in de meeste gevallen gewoon wegklikken. Blijft de printer foutcodes geven? We bieden onderstaand nog wat adviezen.

 1. Kijk allereerst of je de juiste imitatie cartridge hebt aangeschaft. Bekijk het modelnummer op de verpakking en ga na of deze hetzelfde is als de fabriekscode van een origineel patroon.
 2. Kies ervoor de printer te resetten. Wacht even een half uurtje met opnieuw opstarten.
 3. Bekijk of de inktcartridge goed is geplaatst.
 4. Bij een nieuwe printer moet je wel eens eerst een (test)afdruk maken met de meegeleverde inkt. Als dat is gelukt kun jij kiezen voor alternatieve inkt.
 5. Onderzoek of je het beschermmateriaal hebt losgemaakt.
 6. Gebruik een pluisvrije doek om de contactpunten te cleanen.
 7. Update de printer software en eventuele drivers. Check de laatste versie van HP.
 8. Inspecteer de printkop.

FAQ met veelgestelde vragen

Ik kan geen zwart-wit printen omdat kleureninkt op is, is dit op te lossen?
Verschillende printers weigeren zwart-wit te printen wanneer een kleurenpatroon ontbreekt. Dat is zeer frustrerend. Je kunt het gelukkig wel verhelpen. Kies allereerst bij de printerinstellingen voor zwart en wit printen. Geen succes? Plak een zwart tapeje over het venstertje van de lege HP DeskJet F385 cartridge.

Waarmee kan ik de inkt reinigen voor de deskjet f385?
De meeste all-in-one printers passen zelf een reinigingsprogramma toe zodat de printkop langer meegaat. Met behulp van dit programma zul je altijd een goede afdruk krijgen. Af en toe uw HP cartridges schoonmaken met een doekje draagt ook bij aan een langere levensduur. De software indiceert wanneer het gereinigd moet worden. Ook als de printer langere tijd in de stand-by stand staat zal de printer regelmatig onderhoudstaken uitvoeren.

Kan ik de inkt voor de HP DeskJet F385 opnieuw vullen?
Op de markt zijn navulbare artikelen voor handen. Dit zijn concreet navulbare toners / cartridges die je zelf opnieuw kunt aanvullen met navulinkt. Daarnaast wordt dit ook gedaan door shops die hier meer ervaring mee hebben. Deze winkels faciliteren aantrekkelijke imitatie artikelen in plaats van originele HP cartridge-inkt.

Wat zijn de actuele software en drivers voor de deskjet f385?
Een printapparaat op de juiste manier installeren doet iedereen eenvoudig zelf. Normaal gesproken herkent jouw windows of Mac computer de printer direct na het aansluiten. Denk wel aan de bijbehorende printersoftware. De meest recente versie vind je via het downloadcentrum van HP. De erkende printer drivers voor je deskjet f385 vind je op de website van HP. Op deze plek check je ook relevante hulp zoals handleiding, garantievoorwaarden, info over het reinigingsprogramma en meer informatie rondom veel voorkomende problemen.

Wat kan ik doen bij error codes en storingen bij de deskjet f385?
Een printerstoring is irritant en kan voor veel problemen zorgen. Vaak komen er een foutcodes in beeld. Dergelijke foutmeldingen zijn op te vragen via officiële platformen en via supportmedewerkers. Vaak voorkomende HP DeskJet F385 storingen zijn; vastgelopen papier, geen inkt, slechte verbinding met mobiele apparaten, printkop fout, reiniging, slecht leesbare tekst, langzaam, wil niet scannen, afdrukken kost veel inkt, cartridgeprobleem.

Kan ik de printer met het netwerk verbinden?
De nieuwste HP all-in-one printers werken met Airprint en draadloze WiFi functionaliteiten (wireless). Dit heeft als voordeel dat je ook kunt afdrukken vanaf jouw laptop of PC, maar dan zonder kabel. De deskjet f385 WiFi printer kan je zo vanuit het hele huis bedienen. Op dezelfde manier kunnen er ook prints gemaakt worden via de App op een tablet of smartphone.

Wat zijn de voordelen van een inkt abonnement?
Tegenwoordig zijn er meerdere leveranciers die handige inkt abonnementen aanbieden. Het printermerk stuurt automatisch maandelijks, om de paar maand of wanneer de inkt bijna op is een gevulde goedkope cartridge. Op die manier zit je nooit zonder inkt en kun jij ervan op aan dat de printer alle functionaliteiten behoudt. Je kunt kiezen uit een aantal cartridge abonnementen. Van eenvoudig (25-50 prints per maand) tot exclusief (700-1000 prints per maand).

Plaats een reactie