bol.com-logo
inktwereld-logo
alleeninkt-logo
inktweb-logo
coolblue-logo

Inkt HP Envy 120

Inkt voor de HP Envy 120 bestellen en gratis laten bezorgen? Op Inktaanbieding.nl tref je de meest geschikte online verkooppunten en acties voor cartridges en toners die passen in jouw printer. Online bekijk je direct goedkope kleureninkt (geel, magenta, cyaan) en vanzelfsprekend zwarte inkt die passen in de envy 120 in februari 2023. Verder doorzoek je op deze pagina tips om goedkoper te printen, details over huismerk-inkt & bekende storingen en printer problemen.

 • Inktcartridges zijn er al vanaf €12,00.
 • Je hebt diverse kleuren voor de envy 120: Zwart, Blauw (Cyaan), Geel (Yellow) en Roze (Magenta).
 • Bij de meeste webshops kan je kiezen uit een budgetlabel of originele inkt van HP.
 • Kloon inkt is veel voordeliger en wordt volledig gevuld. Je bespaart tot wel 50%.
 • Een populair artikel is de HP 300XL Voordeelbundel.
 • Let op: neem een voordeelverpakking voor extra voordeel.

Thema’s: Vind de goedkoopste inkt voor HP Envy 120 | Tips om te besparen op de printkosten | Welke inkt heb ik nodig voor de envy 120? | Hoe moet ik inkt vervangen? | Uitleg over huismerk inkt | Handige FAQ met veelgestelde vragen

MerknaamHP
Serieenvy
Model120
Soort printerInkjet
Populaire cartridgeHP 300XL Voordeelbundel
Vanafprijs € – €€

Goedkoopste HP Envy 120 printerinkt bestellen (februari 2023)

Printen is niet goedkoop. Een gewone print met tekst (zwart-wit) kost zo’n €0,04 – €0,06 en een print met kleur gemiddeld €0,15 per a4. Door gebruik te maken van de goedkoopste HP Envy 120 cartridges kan iedereen eenvoudig geld besparen. Een ouderwetse speciaalzaak bezoeken om inkt in te kopen is meestal onnodig duur. Het is vaak extra voordelig als je online de inktprijzen vergelijkt. Dat blijkt uit de prijspeiling die de Consumentenbond elk jaar uitvoert. Dit speelt met name bij HP originele merkcartridges en merktoners. In het overzicht hieronder bekijk je de grote online aanbieders waar je gerust gemakkelijk inktpatronen kunt bestellen. Per verkooppunt kan je zien of ze namaak inkt of juist merk-inkt leveren.

Winkel Aanbod Beoordeling Aanbieding
Bol.com Grootste aanbod
Huismerk
Origineel
Bekijken
Inktwereld.nl Lage prijzen
Huismerk
Origineel
Bekijken
Go4inkt.nl Jaren ervaring
Huismerk
Origineel
Bekijken
Inktweb.nl Goede service
Huismerk
Origineel
Bekijken
Coolblue.com Snel thuisbezorgd
Huismerk
Origineel
Bekijken
Alleeninkt.nl Lage prijzen
Huismerk
Origineel
Bekijken
Printabout.nl Bekende webwinkel
Huismerk
Origineel
Bekijken
Sneltoner.nl Ruim assortiment
Huismerk
Origineel
Bekijken

Besparen op de printkosten
Besparen op de kosten van een envy 120? Hierna kan je aan de slag met de beste slimmigheidjes die helpen om nog goedkoper te printen.

 • Bestel altijd namaak inkt. De afdrukkwaliteit is vrijwel hetzelfde en bespaart tot wel 60%.
 • Stel de printer in op “zwart-wit”. Kleureninkt is gewoon een stuk duurder.
 • Loop alle printinstellingen eens na. Bij het afdrukken heb je verschillende keuzes als beperkte kwaliteit. Je merkt dat de kwaliteit wat minder is, alleen het printje heeft 10 – 15% minder inkt nodig.
 • Probeer lettertypes zoals Ecofont Sans en Garamond.
 • Stel de printer automatisch in op dubbelzijdig printen. Zo verbruik je veel minder papier.
 • Haal de stekker uit de printer als er niet geprint wordt. Zo vermijd je dat de printer te vaak reinigt (wat weer inkt kost).

Wat is geschikte inkt voor de envy 120?

Zie je een notificatie dat dat het inktpatroon leeg is? Tip: Deze berichten blijken vaak niet te kloppen. Wacht dus altijd even af met vervangen. Zorg altijd voor een kleine voorraad voor thuis en vernieuw deze wanneer de kwaliteit duidelijk minder wordt.

De all-in-one HP Envy 120 heet in de volksmond een inkjetprinter. Deze gebruikt cartridges. Bekijk altijd welke kleur je moet vervangen. Dan check je welk type inkt past. Dit kun je eenvoudig achterhalen.

 1. De snelste weg is te zoeken op cartridgenummer of fabriekscode. Dat staat vermeld op alle inktpatronen.
 2. Google op het specifieke printernummer. Zoals 120 uit de serie envy van HP.
 3. Check de handleiding; dat is het meest betrouwbare document vanuit de fabrikant.

Bij de meeste aanbieders zoals Go4inkt en Mediamarkt.nl worden ook huismerken aangeboden. Doorgaans gunstig geprijsd en hebben meer volume (inhoud). Meer details lees je verderop.

TypeKleurInfo
HP Envy 120 CyaanBlauwBlauwe inkt voor o.a. Duifblauw of RAL 5018.
HP Envy 120 MagentaRozeRoze inkt voor met name Parelmoer lichtviolet en RAL 3004.
HP Envy 120 YellowGeelGele inkt voor kleuren als Citroengeel of RAL 1012.
HP Envy 120 Key / BlackZwartZwarte inkt voor eenvoudige printjes.
Tabel met kleuren inktcartridges voor de envy 120.

Geschikte cartridges voor een envy 120.
Wij hebben de volgende gedetecteerd die geschikt zijn voor deze printer.

 1. HP 15 (C6615DE) inktcartridge Zwart XL
 2. HP 78 XL Kleur


Voordelige HP Envy 120 cartridge vervangen

De juiste inkt gevonden? Gebruik dan ons stappenplan om een cartridge te wisselen. Verderop is er een praktisch stappenplan met een concrete uitleg.

Uitleg cartridges envy 120 vervangen

 1. Welke kleur moet worden verwisseld?

  Je PC / Mac toont je welke patronen precies vervangen moeten worden.

 2. Oude cartridge verwijderen

  Open de printerkap en onttrek de lege patronen uit het apparaat. Gooi ze niet weg. Let op: dit behoort tot chemisch afval.

 3. Pak de nieuwe inkt erbij

  Haal de nieuwe cartridge uit het plastic. Verwijder de tape zoals weergegeven in de handleiding.

 4. Nieuwe inktcartridge in het apparaat plaatsen

  Plaats het inktpatroon in de daarvoor bedoelde sleuf. Druk deze stevig vast (tot je een klik hoort) en sluit de printerkap.

 5. Nieuwe inkt herkennen

  De printer moet uiteindelijk nog het nieuwe patroon gaan valideren. Op het moment dat je de inkt op de juiste manier geplaatst hebt geeft de printer het huidige inktniveau aan. Eventueel kan je een testafdruk maken.

printerinkt-HP Envy 120

Beste HP Envy 120 huismerk printerinkt kopen

De inkt (bijna) op van jouw envy 120? Dan is het tijd voor nieuwe patronen. Je hebt feitelijk 2 keuzes: originele inkt van HP of huismerk cartridges. Klooninkt leidt tot wel 60% lagere printkosten, heeft een groter inhoud en heeft bijna dezelfde kwaliteit als merk-inkt.

Wanneer spreken we van huismerk inkt?
Gerecyclede huismerk cartridges zijn de officiele merkproducten die nagevuld en opnieuw verkocht worden. Dit wordt geregeld door speciale bedrijven en zijn vaak een keer zo goedkoop vergeleken met het A-merk. Een huismerk product is standaard voor meer dan 95% vol, terwijl dat bij officiële merkproducten niet het geval is. De printkosten dalen dus aanzienlijk. De kwaliteit van een afdruk toont 99% overeenkomst met standaard inkt. 

Problemen bij het printen met een huismerk cartridge
Wellicht komt er een bericht met een foutmelding als je wilt afdrukken met imitatie inkt. Dit ontstaat doordat HP hoopt dat jij hun eigen cartridges gebruikt. Dit soort waarschuwing kan je gewoon negeren. Is dat niet mogelijk? Wij plaatsen hieronder enkele praktische adviezen.

 1. Check of je de goede namaak cartridge hebt geplaatst.Schrijf het modelnummer op en controleer of deze overeenkomt met het nummer dat de fabrikant voorschrijft.
 2. Trek de stekker uit de printer. Soms is het goed om het apparaat 30 – 40 minuten uit te laten staan.
 3. Controleer nog eens of de inktcartridge goed vast zit en duw deze nog eens goed aan.
 4. Bij nieuwere printers moet je misschien eerst een testprintje doen met de merkinkt. Hierna is het gebruik van alternatieve inkt mogelijk.
 5. Achterhaal of je het ontluchtingslabel hebt weggedaan.
 6. Maak de contactpunten voorzichtig schoon.
 7. Zoek naar nieuwe drivers of printersoftware. Deze vind je op de site van HP.
 8. Mogelijk is de printkop verstopt. Start het reinigingsprogramma.

FAQ met veelgestelde vragen

Zwart printen lukt niet i.v.m. lege kleureninkt, wat te doen?
Sommige printers werken niet met zwart-wit op het moment dat 1 andere kleur (cyaan, geel, magenta) op is. Dat is niet erg handig. Dit is soms eenvoudig op te lossen. Begin met het instellen van de printer op puur zwart-wit printing. Geen effect? Plak een stuk donker plakband op de volumelezer van de lege HP Envy 120 cartridge.

Kan ik zelf de inkt reinigen met de envy 120?
De meeste apparaten passen zelf een reinigingsprogramma toe zodat de printkop langer meegaat. Door deze werking blijft de printer mooie afdrukken maken. Zo nu en dan uw HP cartridges schoonmaken met een doekje is ook aan te raden. Je apparaat toont je wanneer het tijd is voor de reiniging. Ook in de slaapstand zal de printer regelmatig onderhoudstaken uitvoeren.

Hoe kan ik de inkt voor de HP Envy 120 opnieuw vullen?
Er zijn speciale navulbare producten in de handel. Dat zijn hervulbare cartridges / toners die je simpel met navulinkt kunt bijvullen. Meestal kan je dit ook laten doen bij ondernemers die hier meer ervaring mee hebben. Deze specialisten bieden betaalbare imitatie producten en verstrekken geen originele HP cartridge-inkt.

Hoe werkt het updaten van software en drivers voor de envy 120?
Je all-in-one apparaat op de juiste manier installeren is sinds enkele jaren kinderspel. In de regel herkent een windows of Mac computer de nieuwe printer direct. Denk wel aan de actuele printersoftware. Deze zijn moeiteloos te downloaden op het gebruikersportaal van HP. De erkende printer drivers die werken met de envy 120 vind je op de website van HP. In het downloadcentrum tref je tevens bijkomende specificaties zoals instructies, de juiste instellingen en oplossingen voor foutmeldingen.

Wat te doen bij een error code of storing bij de envy 120?
Een printerstoring is ongewenst en komt altijd ongelegen. De printer laat foutcodes zien. Dergelijke error-codes worden verder toegelicht via de klantenondersteuning van de ontwikkelaar. Ongemakkelijke HP Envy 120 storingen zijn; geen wifi, geen inkt, vastgelopen papier, printkop fout, slechte verbinding met mobiele apparaten, cartridgeprobleem, langzaam, afdrukken kost veel inkt, slecht leesbare tekst, wil niet scannen.

Kan ik via het netwerk ook printen?
De tegenwoordige HP printapparaten bieden je Wifi en Airprint voor draadloos printen. Belangrijkste voordeel hiervan is dat ze ook werken vanaf jouw (onbekabelde) laptop of PC. De envy 120 WiFi printer biedt dus veel vrijheid via internet. Evengoed kun je eenvoudig een printopdracht versturen met een tablet (iPad) app of via de smartphone.

Wat is precies een printerinkt abonnement?
De laatste jaren zien we een aantal merken en aanbieders waar je je kunt registreren voor een inkt-abonnement. Ze sturen dan elke 8 weken, per kwartaal of op het moment dat het inktniveau laag is een nieuwe voordelige cartridge. Met die service zit je nooit zonder inkt en weet je zeker dat de printer alle functionaliteiten behoudt. Je kunt kiezen uit een aantal cartridge abonnementen. Van een lage prijs (75 prints per maand) tot plans voor grote bedrijven (250-1000 prints per maand).

Plaats een reactie