bol.com-logo
inktwereld-logo
logo-printabout
inktweb-logo
coolblue-logo

Inkt HP Laserjet 1320T

Direct inkt voor de HP Laserjet 1320T bestellen en gratis laten bezorgen? Middels onze vergelijker ontdek je de beste winkels en kortingen voor printerinkt voor alle printers. Hierdoor bekijk je vlug goedkope kleureninkt (geel, magenta, cyaan) en uiteraard ook zwarte inkt geschikt voor de laserjet 1320t in december 2023. Tevens tref je op onze site tips om goedkoper te printen, info m.b.t. namaak inkt & storingen en foutcodes.

 • Inkttoners worden soms al verkocht v.a. €44,75.
 • Afdrukken gebeurt op basis van de CMYK kleuren bij de laserjet 1320t: Zwart, Roze (Magenta), Geel (Yellow), en Blauw (Cyaan).
 • Je kunt kiezen uit een budgetlabel of originele inkt van HP.
 • Navulbare inkt is aanzienlijk voordeliger en wordt bovendien geheel gevuld. Dit geeft een besparing van wel 50%.
 • Een prima product is de HP 49A (Q5949A) toner zwart.
 • Aanrader: kies voor een voordeelverpakking.

Onderwerpen: Webshops met goedkoopste inkt voor HP Laserjet 1320T | Zes tips voor goedkoper printen | Wat is de juiste inkt voor de laserjet 1320t? | Inkt vervangen in 5 stappen | Informatie over huismerk inkt | Handige FAQ met veelgestelde vragen

MerkHP
Printerserielaserjet
Modelnummer1320t
Type printerLaser
Populaire tonerHP 49A (Q5949A) toner zwart
Prijsindicatie € – €€

Goedkoopste HP Laserjet 1320T printerinkt kopen (december 2023)

Printen is soms niet erg voordelig. Een afdruk in zwart wit kost zo’n tussen de 1 en 6 eurocent en in kleur om en nabij de €0,11 per afdruk. Door de aankoop van de de goedkoopste HP Laserjet 1320T toners bespaar je jaarlijks een hoop geld. De lokale computerwinkel bezoeken voor een inktpatroon is in de regel niet slim. Een lagere prijs kun je bereiken als je het online koopt. Dat weten we van de grootste prijsvergelijking die de Consumentenbond uitvoert. Dit speelt met name bij HP originele merktoners en merkcartridges. In het volgende schema vind je toonaangevende shops waar je zonder gedoe vandaag nog inktpatronen kunt bestellen. Per webshop laten we zien of ze alternatieve inkt of ook originele a-merk producten in hun aanbod hebben.

Winkel Aanbod Beoordeling Aanbieding
Bol.com Grootste aanbod
Huismerk
Origineel
Bekijken
Inktwereld.nl Lage prijzen
Huismerk
Origineel
Bekijken
Go4inkt.nl Jaren ervaring
Huismerk
Origineel
Bekijken
Inktweb.nl Goede service
Huismerk
Origineel
Bekijken
Coolblue.com Snel thuisbezorgd
Huismerk
Origineel
Bekijken
Printabout.nl Bekende webwinkel
Huismerk
Origineel
Bekijken
Sneltoner.nl Ruim assortiment
Huismerk
Origineel
Bekijken

Tips om slimmer en goedkoper te printen
Printen voor een lage prijs met de laserjet 1320t? In onderstaande opsomming check je diverse tricks zodat jouw printkosten nog verder dalen.

 • Ga voor imitatie inkt. De kwaliteit is nagenoeg hetzelfde en zo bespaar jij tot maar liefst 60%.
 • Probeer zoveel als het kan zwart-wit te printen. Kiezen voor kleuren printen is duurder.
 • Printers hebben verschillende bespaaropties. Bij het afdrukken heb je verschillende keuzes als snel printen. Dit zorgt voor een wat lichtere print, echter kun je rekenen op een besparing van 10%.
 • Overweeg een lettertype als Ecofont of Times New Roman.
 • Print dubbelzijdig. Zo bereik je een lager papierverbruik.
 • Haal de printer van het net als deze een tijdje stil staat. In de stand-by modus wordt vaak te vaak het reinigingsprogramma opgestart.

Welke inkt is goed voor een laserjet 1320t?

Krijg je een bericht dat dat het inktpatroon leeg is? Belangrijk: Waarschuwingen m.b.t. de inktvoorraad zijn niet altijd nauwkeurig. Je hoeft dus ook niet direct te handelen. Bestel wel vroegtijdig nieuwe patronen en vernieuw deze zodra de kwaliteit van een printje onvoldoende is.

De all-in-one HP Laserjet 1320T betreft een laserprinter. Hij is uitgerust met toners. Kijk allereerst welk kleurenpatroon er lees is (roze, geel, blauw of zwart). Daarna is het belangrijk dat je weet welk product past. Daar kan je gemakkelijk achter komen.

 1. Zoek op tonernummer / fabriekscode. Dan koop je nooit het verkeerde model.
 2. Zoek op het printertype. Zoals 1320t uit de serie laserjet van HP.
 3. Neem een handleiding door; hierin is alles wat je moet weten te vinden.

Bij veel online leveranciers als Easy-ink en Inkt-bestellen.nl kom je vaak uit bij een goedkoper huismerk. Doorgaans gunstig geprijsd en ook volledig gevuld. Meer details daarover bieden we in dit stukje.

TypeKleurInfo
HP Laserjet 1320T CyaanBlauwBlauwe inkt voor kleuren als Duifblauw of RAL 5002.
HP Laserjet 1320T MagentaRozeRoze inkt voor met name Bordeauxpaars of RAL 3011.
HP Laserjet 1320T YellowGeelGele inkt voor kleuren als Kerriegeel en RAL 1037.
HP Laserjet 1320T Key / BlackZwartZwarte inkt voor eenvoudige printjes.
Tabel met diverse inkttoners voor de laserjet 1320t.

Werkende toners die passen in de laserjet 1320t.
Wij hebben de volgende gesignaleerd die geschikt zijn voor deze printer.

 1. HP 13A (Q2613A) toner zwart
 2. 2x HP 13A (Q2613A) toner zwart
 3. HP 13X (Q2613X) toner zwart
 4. 2x HP 13X (Q2613X) toner zwart


Voordelige HP Laserjet 1320T toner vervangen

Is de nieuwe inkt thuisbezorgd? Begin dan met het stappenplan om de toner te wisselen. Onderstaand staat een praktisch stappenplan waardoor jij het moeiteloos kunt doen.

Uitleg toners laserjet 1320t vervangen

 1. Kijk welke kleuren vervangen moeten worden

  De printer of PC laat een popup zien welke inktpatronen aan vervanging toe zijn.

 2. Oude toner verwijderen

  Doe de klep van de printer omhoog en klik de lege patronen eruit. Deze gooi je niet in de grijze container maar lever ze in bij een winkel of inzamelpunt.

 3. Verpakkingsmateriaal verwijderen

  Haal de nieuwe toner uit de verpakking. Verwijder de tape zoals aangegeven op de verpakking.

 4. Nieuwe inkttoner plaatsen

  Plaats het inktpatroon in de sleuf (onderkant naar beneden). Druk deze stevig vast (tot je een klik hoort) en sluit de klep weer af.

 5. Nieuwe inkt herkennen

  De printer controleert de geplaatste inkt. Als je dit op de juiste manier hebt gedaan verdwijnt de foutcode. Een testafdruk geeft de laatste bevestiging.

printerinkt-HP Laserjet 1320T

Beste HP Laserjet 1320T huismerk printerinkt kopen

De inkt (bijna) op van jouw laserjet 1320t? Dan is het tijd voor nieuwe patronen. Je kunt kiezen uit: originele inkt van HP of huismerk toners. Klooninkt zorgt voor een besparing tot wel 60%, heeft een groter inhoud en doet het net zo goed als merk-inkt.

Hoe werkt huismerk inkt?
Gerecyclede huismerk toners zijn originele merkpatronen die worden geïnspecteerd en schoongemaakt en opnieuw worden gevuld. Je kunt hiervoor terecht bij speciale bedrijven en zijn vaak een keer zo goedkoop vergeleken met het A-merk. Klooninkt is vaak volledig gevuld, wat bij de A-merken niet perse het geval is. Printen is dus een stuk goedkoper. De kwaliteit van een printje toont 99% overeenkomst met officiële inkt. 

Vaak voorkomende problemen rondom het gebruiken van een huismerk toner
Zo nu en dan heb je te maken met een foutmelding als je wilt afdrukken met imitatie inkt. Dat komt omdat HP wil dat jij als consument hun merktoners gebruikt. Zo’n foutmelding kan je in de meeste gevallen gewoon wegklikken. Werkt dit niet? In dat geval vind je verderop nog een aantal tips.

 1. Check of je de juiste namaak toner hebt gesteld. Zoek uit welk modelnummer erop staat en kijk of deze hetzelfde is als de originele inkt.
 2. Reset de printer naar de fabrieksinstellingen. Werkt het niet? Laat de printer dan 30 minuten uit staan.
 3. Controleer of de inkttoner goed is vastgeklikt.
 4. Als je een printer voor het eerst in gebruik neemt moet je mogelijk eerst een printje maken met de (meegeleverde) inkt. Als dat is gelukt kan alternatieve inkt in de printer worden gebruikt.
 5. Controleer of je het kapje hebt weggedaan.
 6. Veeg de contactpunten schoon met een droge doek.
 7. Update de printer software en eventuele drivers. Check de laatste versie van HP.
 8. Reinig de printkop.

Bekijk de veelgestelde vragen

Ik kan niet zwart printen omdat de kleur leeg is, hoe kan ik dat oplossen?
Verschillende printers blokkeren de zwart-wit functie zodra 1 andere kleur (magenta, cyaan, geel) op is. Dat geeft grote irritatie. Dit probleem is gelukkig wel op te lossen. Ga naar de instellingen van de printer en kies voor zwart en wit printen. Werkt dit niet? Plak ondoorzichtige tape over het venstertje van de lege HP Laserjet 1320T toner.

Hoe kan ik inkt reinigen met de laserjet 1320t?
Een aanzienlijk aantal modellen draaien automatisch een reinigingsprogramma om de printkop in goede conditie te houden. Door deze werking blijft de print kwaliteit goed. Zo nu en dan uw HP toners ontdoen van stof is ook een goed idee. Het systeem geeft zelf aan wanneer het gereinigd moet worden. Ook als de printer niet gebruikt wordt (standby) worden er printeronderhoud programma’s uitgevoerd.

Hoe kan ik de inkt voor de HP Laserjet 1320T navullen?
Er zijn speciale navulbare patronen beschikbaar. We bedoelen dan hervulbare cartridges / toners die bijgevuld kunnen worden met navulinkt. Meestal kan je het hervullen ook uitbesteden aan organisatie die hier meer ervaring mee hebben. Deze winkels bieden betaalbare imitatie producten of dure originele HP toner-inkt.

Kan ik zelf de software en drivers updaten voor een laserjet 1320t?
Een printer op de juiste manier installeren gaat vandaag de dag erg eenvoudig. Over het algemeen detecteert een windows of Mac computer de nieuwe printer direct. Je kunt uiteraard gebruik maken van de actuele printersoftware. Dat kun je downloaden op de download- en supportpagina van HP. De betrouwbare printer drivers die geschikt zijn voor de laserjet 1320t vind je op de website van HP. Daar check je daarnaast extra assistentie als handleidingen, de juiste instellingen en het verhelpen van storingen.

Wat moet ik doen bij storingen en error codes voor de laserjet 1320t?
Een printerstoring is irritant en komt vaak net voor als het even niet uitkomt. Soms zijn het nietszeggende foutcodes. Dergelijke error-codes zijn op te zoeken via de portalen van het merk. Bekende HP Laserjet 1320T storingen zijn; vastgelopen papier, geen inkt, reiniging, slechte verbinding met mobiele apparaten, printkop fout, langzaam, afdrukken kost veel inkt, cartridgeprobleem, wil niet scannen, wil niet printen.

Kan ik de printer met het netwerk verbinden?
De nieuwere HP printers bieden je draadloze WiFi functionaliteiten (wireless / airprint). Groot voordeel is dat je ook kunt afdrukken vanaf jouw (onbekabelde) laptop of PC. De laserjet 1320t WiFi printer bespaart je dus heel veel tijd. Eveneens kun je eenvoudig een printopdracht versturen vanaf apps op de telefoon of iPad / tablet.

Wat is precies een printerinkt abonnement?
Er bestaan steeds meer fabrikanten waar je je kunt registreren voor een inkt-abonnement. De fabrikant stuurt je per 4 weken, per half jaar of wanneer het inktpatroon bijna op is een gevulde goedkope toner. Met die service heb je altijd volle inktpatronen op voorraad en heb je de garantie dat de printer je niet laat zitten. Je kunt kiezen uit een aantal toner abonnementen. Van een lage prijs (15 prints per maand) tot grote abonnementen (700-1000 prints per maand).

Plaats een reactie