bol.com-logo
inktwereld-logo
alleeninkt-logo
inktweb-logo
coolblue-logo

Inkt HP Photosmart C3170

Direct inkt voor de HP Photosmart C3170 bestellen en laten bezorgen aan huis? Door middel van onze inktvergelijker vind je de beste aanbieders en acties voor cartridges en toners die passen in jouw printer. Online bestel je gemakkelijk goedkope kleureninkt (cyaan, geel, magenta) en natuurlijk de basis zwarte inkt die werken in een photosmart c3170 in januari 2023. Ook ontdek je via onze experts tips om te besparen op de printkosten, informatie over namaak inkt & printfouten en errorcodes.

 • Inktcartridges zijn te bestellen v.a €18,75.
 • Beschikbare kleuren voor de photosmart c3170: Geel (Yellow), Roze (Magenta), Blauw (Cyaan) en Zwart.
 • Je kunt kiezen uit een budgetlabel of originele inkt van HP.
 • Kloon inkt is voordeliger en wordt bovendien geheel gevuld. Dit geeft een besparing van wel 55%.
 • Een uitstekend product is de HP 336XL + HP 342XL Voordeelbundel.
 • Let op: met een voordeelverpakking ben je nog goedkoper uit.

Snelkoppelingen: Overzicht goedkoopste inkt voor HP Photosmart C3170 | Goedkoper printen met deze bespaartips | Welke inkt is goed voor een photosmart c3170? | Uitleg inkt vervangen | Huismerk inkt bekijken | FAQ (veelgestelde vragen)

MerknaamHP
Seriephotosmart
Modelnummerc3170
Soort printerInkjet
Geschikte cartridgeHP 336XL + HP 342XL Voordeelbundel
Verwachte prijs €€

Goedkoopste HP Photosmart C3170 printerinkt bestellen (januari 2023)

Printen is best kostbaar. Een gewone print met tekst (zwart-wit) kost je circa een paar cent en in kleur gemiddeld €0,08 – €0,11 voor een print. Door de aankoop van de de goedkoopste HP Photosmart C3170 cartridges kan iedereen eenvoudig geld besparen. Kiezen voor een lokale speciaalzaak voor je inkt-aankoop is in de regel erg duur. Je kunt veel geld besparen als je het online koopt. Dat toont de jaarlijkse test van de Consumentenbond. Dit speelt met name bij HP originele merkcartridges en merktoners. In de lijst hieronder bekijk je erkende webshopswaar je op een betrouwbare manier vandaag nog jouw patronen kunt kopen. Per verkoper tonen we of ze namaak inkt of ook merkinkt in hun aanbod hebben.

Winkel Aanbod Beoordeling Aanbieding
Bol.com Grootste aanbod
Huismerk
Origineel
Bekijken
Inktwereld.nl Lage prijzen
Huismerk
Origineel
Bekijken
Go4inkt.nl Jaren ervaring
Huismerk
Origineel
Bekijken
Inktweb.nl Goede service
Huismerk
Origineel
Bekijken
Coolblue.com Snel thuisbezorgd
Huismerk
Origineel
Bekijken
Alleeninkt.nl Lage prijzen
Huismerk
Origineel
Bekijken
Printabout.nl Bekende webwinkel
Huismerk
Origineel
Bekijken
Sneltoner.nl Ruim assortiment
Huismerk
Origineel
Bekijken

Tips om te besparen op de printkosten
Printen voor een gunstig tarief met de photosmart c3170? Hierna communiceren we de beste foefjes zodat jouw printkosten nog verder dalen.

 • Ga voor imitatie inkt. Je bereikt een vergelijkbare kwaliteit en bespaart tot wel 50%.
 • Maak gebruik van de optie “zwart-wit” printing. Kleureninkt is relatief duur.
 • Printers hebben verschillende bespaaropties. Onder opties vind je verschillende instellingen zoals eco-stand. De print zal iets minder donker zijn, maar het verbruikt al snel 10% minder inkt.
 • Kies een zuinig lettertype zoals Ecofont Sans en Baskerville Old Face.
 • Druk dubbelzijdig af. Zo verbruik je veel minder papier.
 • Haal de printer van de stroom als je deze niet gebruikt. Zo vermijd je dat de printer te vaak reinigt (wat weer inkt kost).

Wat is de juiste inkt voor de photosmart c3170?

Zie je een seintje dat dat de voorraad inkt te laag is? Tip: Inkt indicatoren zijn een schatting. Wacht dus altijd even af met vervangen. Zorg dat je een nieuwe cartridge/toner achter de hand hebt en vervang de inkt pas als de printkwaliteit onder de maat is.

De all-in-one HP Photosmart C3170 is een zogeheten inkjetprinter. Hiervoor koop je cartridges. Bekijk altijd welke kleur aan vervanging toe is. Ook onderzoek je welk soort model jij nodig hebt. Daar kom je eenvoudig achter.

 1. Zoek naar het cartridgenummer of de fabriekscode. Dat staat vermeld op alle inktpatronen.
 2. Zoek op printernaam. Voor jouw printer is dat c3170 uit de serie photosmart van het merk HP.
 3. Check de handleiding; daar geeft fabrikant ook aan welke inkt je kunt gebruiken.

Bij de bekende aanbieders zoals Officesavers en printerinktshop.nl vind je vaak een huismerk-alternatief. Dit is scherper geprijsd en hebben meer volume (inhoud). Meer informatie check je in dit stukje.

TypeKleurInfo
HP Photosmart C3170 CyaanBlauwBlauwe inkt voor onder andere Duifblauw of RAL 5014.
HP Photosmart C3170 MagentaRozeRoze inkt voor onder andere Wijnrood of RAL 3005.
HP Photosmart C3170 YellowGeelGele inkt voor kleuren als Honinggeel en RAL 1004.
HP Photosmart C3170 Key / BlackZwartZwarte inkt voor eenvoudige tekstpagina’s.
Tabel met de mogelijke inktcartridges voor de photosmart c3170.

Werkende cartridges voor de photosmart c3170.
Ons systeem heeft verschillende geselecteerd die geschikt zijn voor deze printer.

 1. HP 336XL + HP 342XL Voordeelbundel
 2. HP 336XL inktcartridge Zwart
 3. HP 342XL inktcartridge Kleur
 4. HP 338XL + HP 343XL Voordeelbundel
 5. HP 338XL inktcartridge Zwart
 6. HP 343XL inktcartridge Kleur


Voordelige HP Photosmart C3170 cartridge vervangen

Heb je de nieuwe inkt in huis? Gebruik dan ons stappenplan om een cartridge te plaatsen. Verderop lees je een opsomming waardoor jij het moeiteloos kunt doen.

Uitleg cartridges photosmart c3170 vervangen

 1. Welke kleuren moet ik vervangen?

  Je PC / Mac toont je welke kleur(en) vervangen moeten worden.

 2. Oude cartridge verwisselen

  Zet de printerklep open en haal de oude patronen uit het device. Gooi ze niet zomaar in de afvalbak. Let op: dit behoort tot chemisch afval.

 3. Pak de nieuwe inkt erbij

  Haal de nieuwe cartridge uit het plastic. Haal het beschermmateriaal er af zoals je kunt zien in de bijgeleverde instructies.

 4. Nieuwe cartridge installeren

  Plaats het patroon in de printer. Zorg dat het goed vastklikt en sluit de printer.

 5. Installeren

  De printer moet uiteindelijk nog het nieuwe patroon gaan valideren. Als je de stappen juist uitgevoerd hebt verdwijnt de foutcode. Je kunt weer afdrukken.

printerinkt-HP Photosmart C3170

Beste HP Photosmart C3170 huismerk printerinkt kopen

Is de inkt op van jouw photosmart c3170? Dan is het tijd voor nieuwe patronen. Je kunt kiezen uit: originele inkt van HP of huismerk cartridges. Klooninkt is soms wel de helft zo goedkoop, bevat vaak meer inkt en doet het net zo goed als originele inktpatronen.

Hoe goed is huismerk inkt?
Gerecyclede huismerk cartridges zijn ingezamelde oude merkproducten die bijgevuld en opnieuw uitgegeven worden. Ze worden gefabriceerd door speciale bedrijven en de prijs is erg concurrerend. Een huismerk product bevat altijd meer dan 90% inhoud, wat bij de A-merken soms niet zo is. Het is de snelste manier om goedkoper te printen. De printkwaliteit is vergelijkbaar met originele inkt. 

Issues bij het plaatsen van huismerk cartridge
Bij sommige printers krijg je een foutmelding bij het gebruik van imitatie inkt. Dit heeft te maken met het feit dat HP liever heeft dat jij hun originele cartridges gebruikt. Een dergelijke storingscode wegklikken en doorgaan met printen. Werkt dit niet? Wij plaatsen hierna enkele praktische adviezen.

 1. Kijk of je de geschikte navulbare cartridge hebt liggen. Noteer het modelnummer en check of deze strookt met de inkt die de fabrikant voorschrijft.
 2. Reset de printer naar de fabrieksinstellingen. Het kan helpen om de printer even 15 – 30 minuten uit te laten.
 3. Bekijk of de inktcartridge op de juiste manier in de sleuf zit.
 4. Bij een nieuwe printer moet je dikwijls eerst een keer printen met de originele inkt. Vervolgens kun jij kiezen voor alternatieve inkt.
 5. Onderzoek of je het dopje / plastic weg hebt gehaald.
 6. Check of de metalen contactpunten goed schoon zijn.
 7. Zoek naar nieuwe drivers of printersoftware. Deze vind je op de site van HP.
 8. Inspecteer de printkop.

FAQ (veelgestelde vragen)

Ik kan niet zwart printen omdat de kleur leeg is, wat kan ik doen?
Sommige printers printen geen zwart-wit indien de roze, gele of blauwe inkt op is. Dit is frustrerend. Gelukkig kan je toch vaak alleen met zwarte inkt printen. Ga naar de instellingen van de printer en kies voor enkel zwart-wit afdrukken. Is dit geen optie? Plak een stuk donker plakband op de volumelezer van de lege HP Photosmart C3170 cartridge.

Kan ik zelf de inkt reinigen met de photosmart c3170?
Een aanzienlijk aantal all-in-one printers beschikken over een reinigingsprogramma voor een optimale werking van de printkop. Zo blijft de printer mooie afdrukken maken. Af en toe uw HP cartridges schoonmaken draagt ook bij aan een langere levensduur. Je printer laat het automatisch weten wanneer het tijd is voor de reiniging. Ook in de slaapstand kunnen sommige printers de onderhoudsmodus inschakelen.

Kan ik de inkt voor de HP Photosmart C3170 navullen?
In diverse webwinkels zijn navulbare items in de handel. We hebben het hier over zogenaamde hervulbare patronen die – als ze leeg zijn – opnieuw gevuld kunnen worden met navulinkt. Doorgaans kan dit ook worden gedaan door shops die hierin gespecialiseerd zijn. Deze bedrijven faciliteren goedkope kloon artikelen in plaats van originele HP cartridge-inkt.

Waar kan ik actuele software en drivers downloaden voor de photosmart c3170?
Jouw all-in-one printer installeren en klaar maken voor gebruik gaat tegenwoordig erg eenvoudig. Vaak herkent een windows of Mac computer een printer gelijk nadat deze wordt ingeschakeld. Je kunt uiteraard gebruik maken van de up-to-date printersoftware. Dit is te downloaden op het gebruikersportaal van HP. De erkende printer drivers die werken met de photosmart c3170 staan op de website van HP. Op de downloadpagina bekijk je daarnaast uitgebreide details zoals een gebruiksaanwijzing, de juiste instellingen en oplossingen voor veelvoorkomende problemen.

Hoe vind ik oplossingen bij storingen en error codes voor een photosmart c3170?
Een printerstoring is ergerlijk en komt nooit gelegen. Er zijn veel verschillende foutcodes geprogrammeerd. Dergelijke foutmeldingen zijn op te vragen via de service en ondersteuning pagina en via supportmedewerkers. Irritante HP Photosmart C3170 storingen zijn; reiniging, slechte verbinding met mobiele apparaten, vastgelopen papier, geen inkt, geen wifi, wil niet scannen, afdrukken kost veel inkt, langzaam, cartridgeprobleem, wil niet printen.

Hoe kan ik de printer in het netwerk opnemen?
De actuele HP printers verschaffen draadloze netwerk opties (Airprint / Wireless printen). Dat betekent dat je ook kunt printen vanaf elk device (vaste PC, laptop of andere apparaten). De photosmart c3170 WiFi printer biedt dus veel vrijheid via internet. Eveneens kunnen de printfunctionaliteiten worden gebruikt via de app op je telefoon of tablet.

Wat zijn de voordelen van een inkt abonnement?
Er zijn tegenwoordig meerdere leveranciers waar je een inkt-abonnement kunt nemen. De fabrikant stuurt je om de paar weken, halfjaarlijks of op het moment dat het inktniveau laag is een nieuwe goedkope cartridge. Door hiervan gebruik te maken heb je altijd volle inktpatronen op voorraad en kan je ervan uitgaan dat de printer alle functionaliteiten behoudt. Maak een keuze uit velerlei cartridge abonnementen. Van budget (15 prints per maand) tot duur (meer dan 1000 prints per maand).

Plaats een reactie