bol.com-logo
inktwereld-logo
alleeninkt-logo
inktweb-logo
coolblue-logo

Inkt HP Photosmart C3193

Inkt voor de HP Photosmart C3193 bestellen en gratis laten bezorgen? Middels onze vergelijker vind je de goedkoopste winkels en kortingsacties voor toners en inktcartridges die passen in je printer. Hierdoor vind je vandaag nog goedkope kleureninkt (cyaan, geel, magenta) en zwarte (key) inkt die passen in de photosmart c3193 in januari 2023. Daarnaast vind je op deze website slimme bespaartips, info omtrent klooninkt en printfouten en errorcodes.

 • Inktcartridges bestel je al vanaf €12,00.
 • Afdrukken gebeurt op basis van de CMYK kleuren bij de photosmart c3193: Blauw (Cyaan), Roze (Magenta) Geel (Yellow) en Zwart.
 • Er worden diverse soorten aangeboden: een budgetlabel of originele inkt van HP.
 • Huismerk inkt is stukken goedkoper en wordt volledig gevuld. Reken op een besparing tot wel 65%.
 • Een populair patroon is de HP 336XL + HP 342XL Voordeelbundel.
 • Aanbeveling: neem een voordeelverpakking voor extra voordeel.

Spring direct naar: Webshops met goedkoopste inkt voor HP Photosmart C3193 | Goedkoper printen met deze bespaartips | Wat is geschikte inkt voor de photosmart c3193? | Stappenplan inkt vervangen | Uitleg over huismerk inkt | Veelgestelde vragen van onze bezoekers

MerkHP
Seriephotosmart
Modelc3193
Soort printerInkjet
Geschikte cartridgeHP 336XL + HP 342XL Voordeelbundel
Geschatte prijs €€€

Goedkoopste HP Photosmart C3193 printerinkt kopen (januari 2023)

De maandelijke printkosten kunnen flink oplopen. Een A4-tje met tekst kost – afhankelijk van de gekozen inkt – gemiddeld enkele centen en een afdruk met kleur gemiddeld €0,08 – €0,11 voor een a4. Met het plaatsen van een bestelling voor de goedkoopste HP Photosmart C3193 cartridges kan je jaarlijks veel geld besparen. Een ouderwetse speciaalzaak bezoeken om daar inkt aan te schaffen is in veel gevallen een dure aangelegenheid. Je kunt veel geld besparen wanneer je online inkt bestelt. Dit blijkt keer op keer uit de prijspeiling die de Consumentenbond elk jaar uitvoert. Dit zien we het sterkst bij HP originele merktoners en merkcartridges. In het bijgesloten overzicht tref je populaire online leveranciers waar je veilig en gemakkelijk inkt voor jouw printer kunt vinden. Per winkel check je of ze navulbare inkt of juist merk-inkt leveren.

Winkel Aanbod Beoordeling Aanbieding
Bol.com Grootste aanbod
Huismerk
Origineel
Bekijken
Inktwereld.nl Lage prijzen
Huismerk
Origineel
Bekijken
Go4inkt.nl Jaren ervaring
Huismerk
Origineel
Bekijken
Inktweb.nl Goede service
Huismerk
Origineel
Bekijken
Coolblue.com Snel thuisbezorgd
Huismerk
Origineel
Bekijken
Alleeninkt.nl Lage prijzen
Huismerk
Origineel
Bekijken
Printabout.nl Bekende webwinkel
Huismerk
Origineel
Bekijken
Sneltoner.nl Ruim assortiment
Huismerk
Origineel
Bekijken

Tips om slimmer en goedkoper te printen
Voordelig printen met de photosmart c3193? In onderstaande opsomming vind je nuttige tricks die helpen om nog goedkoper te printen.

 • Ga voor namaak inkt. De printkwaliteit is vergelijkbaar en bespaart al snel 65%.
 • Klik op “printen in zwart-wit” bij instellingen. Kiezen voor kleuren printen is duurder.
 • Printers hebben verschillende bespaaropties. Bij het printen kan je kiezen voor opties als lage- of gemiddelde kwaliteit. De print zal iets minder donker zijn, alleen het printje heeft 10 – 15% minder inkt nodig.
 • Test het gebruik van lettertypes als Ecofont Sans en Calibri.
 • Kies voor de optie dubbelzijdig printen. Dit zorgt voor minder papierverspilling.
 • Haal de stekker uit de printer als er geen afdruktaken zijn. Zo voorkom je onnodig reinigen.

Wat is de juiste inkt voor de photosmart c3193?

Zie je een seintje dat dat de voorraad inkt te laag is? Goed om te weten: Deze meldingen worden doorgaans te vroeg afgegeven. Het is geen probleem om dit even af te wachten. Probeer altijd minimaal 1 reserve patroon te hebben en start pas met het vervangen wanneer de kwaliteit duidelijk minder wordt.

De all-in-one HP Photosmart C3193 is een zogeheten inkjetprinter. Hij print op basis van cartridges. Kijk allereerst welke kleur je moet vervangen. Vervolgens achterhaal je welk type inkt past. Daar kan je gemakkelijk achter komen.

 1. Het beste kun je kijken naar het cartridgenummer / fabriekscode. Zo weet je 100% zeker dat het werkt.
 2. Zoek op het printertype. Denk dan aan c3193 uit de serie photosmart van HP.
 3. Doorzoek de handleiding; hier wordt ook omschreven welke inkt geschikt is.

Bij veel aanbieders zoals Inktshop.nl en Paradigit vind je vaak een huismerk-alternatief. Deze zijn scherp geprijsd en ook volledig gevuld. Een uitgebreidere uitleg vind je in dit stukje.

TypeKleurInfo
HP Photosmart C3193 CyaanBlauwBlauwe inkt voor tinten als Hemelsblauw of RAL 5017.
HP Photosmart C3193 MagentaRozeRoze inkt voor o.a. Parelmoer lichtrood of RAL 4009.
HP Photosmart C3193 YellowGeelGele inkt voor met name Grijsbeige of RAL 1033.
HP Photosmart C3193 Key / BlackZwartZwarte inkt voor de diepste kleur zwart.
Tabel met verkrijgbare inktcartridges voor de photosmart c3193.

Relevante cartridges die passen in de photosmart c3193.
Ons systeem heeft verschillende gekozen die werken met deze printer.

 1. HP 336XL + HP 342XL Voordeelbundel
 2. HP 336XL inktcartridge Zwart
 3. HP 342XL inktcartridge Kleur
 4. HP 338XL + HP 343XL Voordeelbundel
 5. HP 338XL inktcartridge Zwart
 6. HP 343XL inktcartridge Kleur


Voordelige HP Photosmart C3193 cartridge vervangen

De juiste inkt gevonden? Dan wordt het tijd om de cartridge te wisselen. Hierna vind je een handig stappenplan zodat jij dit zelf kunt doen.

Uitleg cartridges photosmart c3193 vervangen

 1. Welke kleur is aan vervanging toe?

  De PC indiceert welke kleur(en) vervangen moeten worden.

 2. Lege cartridge verwijderen

  Open de printerkast en klik de lege patronen eruit. Deze gooi je niet in de grijze container maar deponeer ze bij een inleverpunt.

 3. Nieuwe inkt uit de verpakking halen

  Haal de nieuwe cartridge uit de verpakking. Verwijder het plakkertje zoals dit wordt aangegeven in de bijgeleverde instructies.

 4. Nieuwe cartridge in het apparaat plaatsen

  Plaats het inktpatroon in de sleuf (onderkant naar beneden). Let er goed op dat deze goed vastklikt en sluit de printerkap.

 5. Laatste controle fase

  De printer moet uiteindelijk nog het nieuwe patroon gaan valideren. Wanneer het allemaal gelukt is toont de printer het juiste inktniveau. Tevens kan er een testprint worden afgedrukt.

printerinkt-HP Photosmart C3193

Beste HP Photosmart C3193 huismerk printerinkt kopen

Krijg je een melding dat je niet meer kunt printen met jouw photosmart c3193? Dan bestel je nieuwe inkt. Er zijn grofweg 2 mogelijkheden: originele inkt van HP of huismerk cartridges. Klooninkt is soms wel de helft zo goedkoop, heeft 25% meer ml inhoud en doet qua kwaliteit eigenlijk niet onder voor originele inktpatronen.

Wat is huismerk inkt?
Gerecyclede huismerk cartridges zijn de officiele merkproducten die opnieuw gevuld worden met inkt. Dit proces gebeurt bij gespecialiseerde organisaties en zijn tot wel 50% goedkoper. Namaak inkt bevat altijd meer dan 90% inhoud, wat bij de A-merken niet het geval is. Goedkoop afdrukken wordt zo een stuk eenvoudiger. De afdruk is vrijwel hetzelfde als standaard inkt. 

Wat doe doen bij problemen met het printen met een huismerk cartridge
Af en toe toont de printer een foutmelding als je wilt printen met imitatie inkt. Dit ontstaat doordat HP het liefste ziet dat jij hun originele cartridges koopt. Deze storing kan je negeren en wegklikken. Nog niet opgelost? We bieden in de bijgaande opsomming een aantal dingen die je kunt proberen.

 1. Bekijk of je de goede namaak cartridge hebt gekocht.Vind uit welk modelnummer het is en kijk of deze strookt met de inkt die de fabrikant voorschrijft.
 2. Ga de printer opnieuw opstarten. Wacht even een half uurtje met opnieuw opstarten.
 3. Controleer of de inktcartridge goed is geplaatst.
 4. Bij nieuwere printers moet je dikwijls eerst een (test)afdruk maken met de meegeleverde inkt. Als dat is gelukt is het gebruik van alternatieve inkt mogelijk.
 5. Loop nog eens na of je het plakkertje helemaal hebt verwijderd.
 6. Maak de contactpunten schoon met een zachte droge doek.
 7. Gebruik altijd de nieuwste software en drivers. Deze vind je op de website van HP.
 8. Reinig de printkop.

Veelgestelde vragen (en antwoorden)

Zwart printen lukt niet i.v.m. lege kleureninkt, hoe is dat op te lossen?
Meerdere printers blokkeren de zwart-wit functie in de situatie waar een andere kleur op is. Dat is erg vervelend. In veel gevallen is dit op te lossen. Open de printinstellingen en kies voor enkel zwart-wit afdrukken. Is dit geen optie? Plak een stukje tape op de volumelezer van de lege HP Photosmart C3193 cartridge.

Waarmee kan ik de inkt reinigen voor de photosmart c3193?
De meeste all-in-one printers draaien automatisch een reinigingsprogramma om de printkop schoon te houden. Dankzij automatische printkopreiniging heb jij altijd een mooie printafdruk. Soms de HP cartridges er even in en uit halen wordt ook geadviseerd. Je model indiceert wanneer het tijd is voor de reiniging. Ook als de printer niet gebruikt wordt (standby) wordt het onderhoud uitgevoerd.

Hoe kan ik de inkt voor de HP Photosmart C3193 navullen?
In de winkel zijn navulbare artikelen te koop. We hebben het hier over cartridges of toners die – als ze leeg zijn – opnieuw gevuld kunnen worden met navulinkt. Doorgaans kan je het hervullen ook uitbesteden aan specialisten die hier ervaring mee hebben. Deze specialisten verstrekken aantrekkelijke kloon producten en dus niet originele HP cartridge-inkt.

Waar kan ik actuele software en drivers downloaden voor de photosmart c3193?
Printers en scanners installeren en klaar maken voor gebruik gaat vandaag de dag erg eenvoudig. Normaal gesproken detecteert jouw windows PC of Mac de aangesloten printer vanzelf al. Denk wel aan de up-to-date printersoftware. Dit is te downloaden via het downloadcentrum van HP. De printer drivers voor de photosmart c3193 staan voor je klaar op de website van HP. Op deze plek vind je ook additionele specificaties zoals een gebruikershandleiding, reinigingstips en het verhelpen van storingen.

Hoe verhelp ik error codes en storingen bij de photosmart c3193?
Een printerstoring is ergerlijk en komt altijd ongelegen. Vaak komen er een foutcodes in beeld. Dergelijke foutmeldingen zijn op te vragen via de website van de leverancier. Vaak voorkomende HP Photosmart C3193 storingen zijn; slechte verbinding met mobiele apparaten, printkop fout, vastgelopen papier, geen wifi, geen inkt, afdrukken kost veel inkt, cartridgeprobleem, wil niet printen, wil niet scannen, slecht leesbare tekst.

Hoe installeer ik een printer in het netwerk?
De huidige HP scanners en printers werken met Wifi en Airprint voor draadloos printen. Belangrijkste voordeel hiervan is dat je overal in huis kunt printen vanaf jouw (onbekabelde) laptop of PC. De photosmart c3193 WiFi printer bespaart je dus heel veel tijd. Daarnaast kan je ook een afdruk maken vanaf apps op de telefoon of iPad / tablet.

Is er ook een printerinkt abonnement?
Er bestaan meerdere merken en aanbieders waar je een maandelijks inkt abonnement kunt nemen. Het printermerk stuurt automatisch 4 wekelijks, om de paar maand of wanneer het inktpatroon bijna leeg is een gevulde voordelige cartridge. Met deze dienst weet je zeker dat je altijd over voldoende inkt beschikt en weet je zeker dat de printer 100% zeker werkt. Er is een ruim aanbod van cartridge abonnementen. Voor kleine huishoudens (50 prints per maand) tot het zakelijke aanbod (500-750 prints per maand).

Plaats een reactie