bol.com-logo
inktwereld-logo
alleeninkt-logo
inktweb-logo
coolblue-logo

Inkt HP Photosmart C4180

Snel en voordelig inkt voor de HP Photosmart C4180 bestellen en laten bezorgen? Via Inktaanbieding.nl vind je de betrouwbaarste online verkooppunten en kortingen voor (huismerk) toners + cartridges voor jouw printer. Op deze manier bekijk je snel goedkope kleureninkt (cyaan, magenta, geel) en uiteraard ook zwarte inkt die geldig zijn voor de photosmart c4180 in februari 2023. Eveneens lees je op deze website bespaartips, specificaties omtrent klooninkt & printfouten en errorcodes.

 • Inktcartridges koop je al vanaf €14,50.
 • Beschikbare kleuren voor de photosmart c4180: Geel (Yellow), Roze (Magenta), Blauw (Cyaan) en Zwart.
 • Maak een keuze uit voordelige namaak inkt of originele inkt van HP.
 • Huismerk inkt is (veel) goedkoper en bevat een grotere inhoud inkt. Je bespaart al snel 60%.
 • Een bekend item is de HP 337XL + HP 343XL Voordeelbundel.
 • Onze tip: bestel direct een voordeelverpakking voor de beste deal.

Inhoud: Bekijk de goedkoopste inkt voor HP Photosmart C4180 | 6 tips om te besparen op de printkosten | Welke inkt is goed voor een photosmart c4180? | Uitleg inkt vervangen | Huismerk inkt kopen | Veelgestelde vragen van onze bezoekers

MerkHP
Printerseriephotosmart
Modelnummerc4180
Type printerInkjet
Vaak bestelde cartridgeHP 337XL + HP 343XL Voordeelbundel
Geschatte prijs €€ = €€€

Goedkoopste HP Photosmart C4180 printerinkt bestellen (februari 2023)

Printen is best kostbaar. Een gewone print met tekst (zwart-wit) kost je ongeveer enkele centen en eentje met kleuren gemiddeld €0,10 – €0,12 voor een print. Wanneer je kiest voor de goedkoopste HP Photosmart C4180 cartridges kan een gemiddeld huishouden jaarlijks tientallen euro’s besparen. Een bezoek brengen aan een kleine plaatselijke winkel voor nieuwe inkt is in de regel aan de prijs. Het is qua prijs gunstiger als je kiest voor een online speler. Dit komt naar voren uit de prijspeiling die de Consumentenbond elk jaar uitvoert. Dit speelt met name bij HP originele merktoners en merkcartridges. In onderstaand overzicht tref je de meest bekende shops waar je moeiteloos en binnen enkele minuten inkt voor jouw printer kunt vinden. Per leverancier zie je of ze huismerk inkt en/of de officiële producten in hun aanbod hebben.

Winkel Aanbod Beoordeling Aanbieding
Bol.com Grootste aanbod
Huismerk
Origineel
Bekijken
Inktwereld.nl Lage prijzen
Huismerk
Origineel
Bekijken
Go4inkt.nl Jaren ervaring
Huismerk
Origineel
Bekijken
Inktweb.nl Goede service
Huismerk
Origineel
Bekijken
Coolblue.com Snel thuisbezorgd
Huismerk
Origineel
Bekijken
Alleeninkt.nl Lage prijzen
Huismerk
Origineel
Bekijken
Printabout.nl Bekende webwinkel
Huismerk
Origineel
Bekijken
Sneltoner.nl Ruim assortiment
Huismerk
Origineel
Bekijken

Besparen op de printkosten
Besparen op de kosten van een photosmart c4180? In de volgende lijst check je meerdere truukjes om nog goedkoper te kunnen printen.

 • Ga voor budget inkt. Je bereikt een vergelijkbare kwaliteit en dit resulteert in een besparing van zo’n 50%.
 • Kies indien mogelijk voor zwart-wit printen. Kleureninkt is vele malen duurder.
 • Loop alle printinstellingen eens na. Onder opties vind je verschillende instellingen zoals eco-modus. De afdrukkwaliteit gaat iets achteruit, alleen het printje heeft 10 – 15% minder inkt nodig.
 • Kies een zuinig lettertype zoals Century Gothic of Calibri.
 • Print dubbelzijdig. Het papier dat je bespaart is aanzienlijk.
 • Haal de stekker uit de printer als je deze niet gebruikt. Zo vermijd je dat de printer te vaak reinigt (wat weer inkt kost).

Welke inkt is goed voor een photosmart c4180?

Geeft de printer een seintje dat de inkt vervangen moet worden? Belangrijk: Deze popups zijn een schatting. Het is geen probleem om dit even af te wachten. Zorg dat je vast nieuwe inkt in huis hebt en start pas met het vervangen als de printkwaliteit onder de maat is.

De all-in-one HP Photosmart C4180 betreft een inkjetprinter. Daarin passen cartridges. Begin met het bekijken welke kleur (geel, magenta, cyaan of zwart) vervangen dient te worden. Aansluitend check je welke inkt geschikt is. Daar kom je eenvoudig achter.

 1. Controleer het cartridgenummer of de fabriekscode. Zo weet je 100% zeker dat het werkt.
 2. Zoek specifiek op het modelnummer. Denk dan aan c4180 uit de serie photosmart van HP.
 3. Check de handleiding; hier wordt ook omschreven welke inkt geschikt is.

Bij een aantal webshops zoals Sneltoner.nl en inktknaller.nl worden ook huismerken aangeboden. Deze zijn goedkoper en hebben meer ML inkt inhoud. Meer info tref je verderop.

TypeKleurInfo
HP Photosmart C4180 CyaanBlauwBlauwe inkt voor met name Staalblauw en RAL 5015.
HP Photosmart C4180 MagentaRozeRoze inkt voor onder andere Framboosrood of RAL 3016.
HP Photosmart C4180 YellowGeelGele inkt voor met name Bremgeel en RAL 1003.
HP Photosmart C4180 Key / BlackZwartZwarte inkt voor de diepste kleur zwart.
Tabel met verkrijgbare inktcartridges voor de photosmart c4180.

Werkende cartridges voor een photosmart c4180.
Ons systeem heeft verschillende achterhaald die passen in deze printer.

 1. HP 337XL + HP 343XL Voordeelbundel
 2. HP 337XL inktcartridge Zwart
 3. HP 343XL inktcartridge Kleur


Voordelige HP Photosmart C4180 cartridge vervangen

Heb jij nieuwe inkt binnen gekregen? Dan wordt het tijd om de cartridge te plaatsen. Hierna vind je een handig stappenplan met alle benodigde informatie.

Uitleg cartridges photosmart c4180 vervangen

 1. Kijk welke kleuren vervangen moeten worden

  De printer of PC geeft aan welke van de CMYK-patronen je moet verversen.

 2. Lege cartridge verwijderen

  Open de printerkap en onttrek de lege patronen uit het apparaat. Zet het niet bij het afval. Let op: dit behoort tot chemisch afval.

 3. Open de nieuwe verpakking

  Haal de nieuwe cartridge uit de doos. Verwijder het plastic zoals aangegeven in de gebruiksaanwijzing.

 4. Nieuwe cartridge installeren

  Plaats het inktpatroon in de daarvoor bedoelde sleuf. Let er goed op dat deze goed vastklikt en sluit vervolgens de klep van de printer.

 5. Laatste controle fase

  De printer moet uiteindelijk nog het nieuwe patroon gaan valideren. Als je de inkt op de juiste manier geplaatst hebt wordt het correcte inktniveau getoond. Tevens kan er een testprint worden afgedrukt.

printerinkt-HP Photosmart C4180

Beste HP Photosmart C4180 huismerk printerinkt kopen

Is de inkt op van jouw photosmart c4180? Dan bestel je nieuwe inkt. Er zijn grofweg 2 mogelijkheden: originele inkt van HP of huismerk cartridges. Klooninkt leidt tot wel 60% lagere printkosten, heeft een lager vulpercentage en doet qua kwaliteit eigenlijk niet onder voor merk-inkt.

Hoe werkt huismerk inkt?
Gerecyclede huismerk cartridges zijn officiele merkartikelen die bijgevuld en opnieuw uitgegeven worden. Dit wordt gedaan door derde partijen en zijn vaak een keer zo goedkoop vergeleken met het A-merk. Imitatie inkt is doorgaans 100% gevuld, terwijl je vaak ziet dat dit bij de A-merken soms niet zo is. Printen is dus een stuk goedkoper. De kwaliteit is zo goed als hetzelfde als standaard inkt. 

Vaak voorkomende problemen rondom het gebruiken van een huismerk cartridge
Misschien laat de printer een foutmelding zien bij het in gebruik nemen van imitatie inkt. Deze situatie komt voor omdat HP eigenlijk wil dat jij hun eigen cartridges gebruikt. Dit soort storing kan je in de meeste gevallen gewoon wegklikken. Is dat niet mogelijk? Wij plaatsen onderstaand nog wat adviezen.

 1. Onderzoek of je de goede budget cartridge in huis hebt. Zoek uit welk modelnummer erop staat en ga na of deze klopt met de inkt die de fabrikant voorschrijft.
 2. Zet de printer terug naar fabrieksinstellingen. Soms is het goed om het apparaat 30 – 40 minuten uit te laten staan.
 3. Check of de inktcartridge goed vastgeklikt zit.
 4. Bij een nieuwe printer moet je vaak eerst een keer printen met de originele inkt. Als dat is gelukt is het mogelijk alternatieve inkt toe te passen.
 5. Check of je het plasticje hebt weggedaan.
 6. Maak de contactpunten van het patroon nog eens goed schoon.
 7. Gebruik altijd de nieuwste software en drivers. Deze vind je op de website van HP.
 8. Voer een reinigingsprogramma uit.

Veelgestelde vragen (en antwoorden)

Ik kan niet zwart printen omdat de kleur leeg is, hoe is dat op te lossen?
Veel printers blokkeren de zwart-wit functie wanneer een kleurenpatroon ontbreekt. Behoorlijk irritant. Doorgaans is hier wel wat aan te doen. Kies allereerst bij de printerinstellingen voor alleen zwart. Lukt dit niet? Plak een stukje tape op de volumelezer van de lege HP Photosmart C4180 cartridge.

Hoe werkt het inkt reinigen met de photosmart c4180?
Een aanzienlijk aantal printers beschikken over een reinigingsprogramma om de printkop schoon te maken. Door dit systeem heb jij altijd een mooie printafdruk. Soms de HP cartridges ontdoen van stof is ook een goed idee. Je printer geeft aan wanneer het gereinigd moet worden. Ook als de printer langere tijd in de stand-by stand staat wordt het onderhoud uitgevoerd.

Hoe kan ik de inkt voor de HP Photosmart C4180 bijvullen?
In diverse webwinkels zijn navulbare artikelen in de handel. We hebben het hier over cartridges of toners die – als ze leeg zijn – opnieuw gevuld kunnen worden met navulinkt. Daarnaast kan je dit ook laten doen bij printwinkels die hier meer ervaring mee hebben. Deze bedrijven geven budget kloon artikelen in plaats van originele HP cartridge-inkt.

Wat is de meest actuele software en drivers voor de photosmart c4180?
Jouw printer aansluiten en installeren doet iedereen eenvoudig zelf. Gewoonlijk herkent een windows of Mac computer de printer direct na het aansluiten. Denk wel aan de meegeleverde printersoftware. Deze zijn moeiteloos te downloaden op de download- en supportpagina van HP. De geldige printer drivers voor je photosmart c4180 vind je op de website van HP. In het supportcenter vind je verder extra assistentie zoals een gebruiksaanwijzing, reinigingstips en oplossingen voor veelvoorkomende problemen.

Wat kan ik doen bij error codes en storingen bij de photosmart c4180?
Een printerstoring is ergerlijk en komt nooit gelegen. Vaak komen er een foutcodes in beeld. Dergelijke foutmeldingen zijn te benaderen via officiële platformen van de verkoper. Irritante HP Photosmart C4180 storingen zijn; printkop fout, reiniging, slechte verbinding met mobiele apparaten, vastgelopen papier, geen wifi, slecht leesbare tekst, cartridgeprobleem, wil niet scannen, wil niet printen, langzaam.

Hoe hang ik de printer aan mijn netwerk?
De nieuwere HP printersystemen bieden je Airprint en draadloze WiFi functionaliteiten (wireless). Belangrijkste voordeel hiervan is dat je overal in huis kunt printen vanaf jouw laptop of PC, maar dan zonder kabel. De photosmart c4180 WiFi printer is dan via internet te benaderen. Evengoed kun je eenvoudig een printopdracht versturen met smartphone apps of tablet (iPad).

Wat zijn pluspunten van inkt abonnementen?
Vandaag de dag zien we steeds meer aanbieders die een inkt-abonnement aanbieden. Het printermerk stuurt automatisch om de 30 dagen, om de 3 maanden of op momenten dat je andere inkt nodig hebt een nieuwe goedkope cartridge. Op die manier heb je altijd volle inktpatronen op voorraad en heb je de garantie dat de printer 100% zeker werkt. Maak een keuze uit velerlei cartridge abonnementen. Van eenvoudig (75 prints per maand) tot exclusief (500 prints per maand).

Plaats een reactie