bol.com-logo
inktwereld-logo
alleeninkt-logo
inktweb-logo
coolblue-logo

Inkt HP Photosmart C4380

Goedkoop en snel inkt voor de HP Photosmart C4380 bestellen en laten bezorgen? Met behulp van onze inktvergelijker vind je de bekendste winkels en kortingen voor toners en inktcartridges die passen in je printer. Hierdoor check je vandaag nog goedkope kleureninkt (cyaan, magenta, geel) en zwarte (key) inkt die passen in de photosmart c4380 in januari 2023. Tevens tref je hieronder slimme bespaartips, details betreffende klooncartridges & bekende storingen en printer problemen.

 • Inktcartridges worden soms al verkocht v.a. €18,75.
 • Keuze uit diverse kleuren voor de photosmart c4380: Blauw (Cyaan), Roze (Magenta) Geel (Yellow) en Zwart.
 • Je kunt kiezen uit klooninkt of originele inkt van HP.
 • Budget inkt is voordeliger en wordt volledig gevuld. Je bespaart tot wel 50%.
 • Een vaak gebruikt patroon is de HP 350XL + HP 351XL Voordeelbundel.
 • Advies: bestel direct een voordeelverpakking voor de beste deal.

Snelkoppelingen: Webshops met goedkoopste inkt voor HP Photosmart C4380 | Besparen op de printkosten | Welke inkt past in de photosmart c4380? | Informatie over inkt vervangen | Huismerk inkt voordelen + nadelen | Veelgestelde vragen

MerkHP
Seriephotosmart
Modelc4380
Type printerInkjet
Veel gebruikte cartridgeHP 350XL + HP 351XL Voordeelbundel
Verkoopprijs

Goedkoopste HP Photosmart C4380 printerinkt kopen (januari 2023)

Printen is nu eenmaal duur. Een printje in zwart wit kost gemiddeld €0,05 – €0,06 en een afdruk met kleur al gauw €0,08 – €0,11 per afdruk. Door te kiezen voor de goedkoopste HP Photosmart C4380 cartridges bespaar je eenvoudig veel geld. Kiezen voor een lokale speciaalzaak voor nieuwe inkt is bijna altijd nogal prijzig. Het is qua prijs gunstiger wanneer je online inkt bestelt. Dat toont de prijspeiling die de Consumentenbond elk jaar uitvoert. Dit zien we vooral bij HP originele merkcartridges en merktoners. In onderstaand overzicht check je gerenommeerde shops waar je gerust gemakkelijk de juiste inkt kunt vinden. Per winkel zie je of ze budget inkt en/of originele producten aanbieden.

Winkel Aanbod Beoordeling Aanbieding
Bol.com Grootste aanbod
Huismerk
Origineel
Bekijken
Inktwereld.nl Lage prijzen
Huismerk
Origineel
Bekijken
Go4inkt.nl Jaren ervaring
Huismerk
Origineel
Bekijken
Inktweb.nl Goede service
Huismerk
Origineel
Bekijken
Coolblue.com Snel thuisbezorgd
Huismerk
Origineel
Bekijken
Alleeninkt.nl Lage prijzen
Huismerk
Origineel
Bekijken
Printabout.nl Bekende webwinkel
Huismerk
Origineel
Bekijken
Sneltoner.nl Ruim assortiment
Huismerk
Origineel
Bekijken

6 tips om te besparen op de printkosten
Zonder veel kosten printen met een photosmart c4380? In het volgende schema kan je aan de slag met de beste aanwijzingen om nog goedkoper te kunnen printen.

 • Bestel altijd huismerk inkt. De kwaliteit is uitstekend en dit resulteert in een besparing van zo’n 55%.
 • Geef de voorkeur aan de zwart-wit optie. Kleureninkt is duur.
 • Bekijk de verschillende printinstellingen eens. Stel de printer in op bijvoorbeeld eco-stand. De print zal iets minder donker zijn, maar je verbruikt veel minder inkt.
 • Selecteer een zuinig lettertype als Ecofont Sans of Times New Roman.
 • Kies voor de optie dubbelzijdig printen. Zo kun je tot 50% papier besparen.
 • Haal de printer van het net als deze (lange tijd) niet in gebruik wordt genomen. Dit is om onnodig reinigen tegen te gaan.

Welke inkt moet ik kopen voor de photosmart c4380?

Geeft de computer een berichtje dat dat het inktpatroon leeg is? Tip: Waarschuwingen m.b.t. de inktvoorraad blijken vaak niet te kloppen. Wij adviseren om niet meteen te vervangen. Zorg wel dat je vast nieuwe inkt thuis hebt liggen en vervang pas als de printkwaliteit onder de maat is.

De all-in-one HP Photosmart C4380 is een inkjetprinter. Hij maakt gebruik van cartridges. Onderzoek als eerste welke kleur je moet vervangen. Vervolgens achterhaal je welk typenummer geschikt is. Dit kun je eenvoudig achterhalen.

 1. Het makkelijkste is om te zoeken op cartridgenummer of de fabriekscode. Dan koop je nooit het verkeerde model.
 2. Google op het specifieke printernummer. Bijvoorbeeld c4380 uit de serie photosmart van HP.
 3. Neem een handleiding door; dat is het meest betrouwbare document vanuit de fabrikant.

Bij een aantal webshops zoals Go4inkt en Inktbaas.nl vind je ook huismerk-varianten. Deze zijn scherp geprijsd en gevuld met meer inkt. Meer informatie lees je hier.

TypeKleurInfo
HP Photosmart C4380 CyaanBlauwBlauwe inkt voor o.a. Saffierblauw en RAL 5022.
HP Photosmart C4380 MagentaRozeRoze inkt voor o.a. Purperviolet of RAL 4008.
HP Photosmart C4380 YellowGeelGele inkt voor Beige of RAL 1015.
HP Photosmart C4380 Key / BlackZwartZwarte inkt voor het printen van tekst.
Tabel met verkrijgbare inktcartridges voor de photosmart c4380.

Populaire cartridges passend in de photosmart c4380.
Wij hebben de volgende gevonden die compatibel zijn met deze printer.

 1. HP 350XL + HP 351XL Voordeelbundel
 2. HP 350XL inktcartridge Zwart
 3. HP 351XL inktcartridge Kleur


Voordelige HP Photosmart C4380 cartridge vervangen

Heb je de nieuwe inkt in huis? Start dan het proces om de cartridge te verversen. Onderstaand is er een handig stappenplan zodat jij dit zelf kunt doen.

Uitleg cartridges photosmart c4380 vervangen

 1. Kijk welke kleuren vervangen moeten worden

  Je PC / Mac geeft aan welke patronen precies vervangen moeten worden.

 2. Oude cartridge uit de printer halen

  Open de printerkap en klik de lege patronen eruit. Dump ze niet in de container. Je kunt ze afgeven bij een computerwinkel of inleverpunt.

 3. Verwijder verpakkingsmateriaal

  Haal de nieuwe cartridge uit het verpakkingsmateriaal. Verwijder het transparante zegel zoals aangegeven in de bijgeleverde instructies.

 4. Nieuwe inktcartridge in de printer zetten

  Plaats het patroon in de printer. Let er goed op dat deze goed vastklikt en doe de klep weer dicht.

 5. Nieuwe inkt herkennen

  De printer zal vervolgens starten met analyseren van de geplaatste inkt. Zodra je dit op de juiste manier hebt gedaan wordt het correcte inktniveau getoond. Je kunt weer afdrukken.

printerinkt-HP Photosmart C4380

Beste HP Photosmart C4380 huismerk printerinkt kopen

Krijg je een melding dat je niet meer kunt printen met jouw photosmart c4380? Dan is het tijd voor nieuwe patronen. Je kunt kiezen uit: originele inkt van HP of huismerk cartridges. Klooninkt kan de printkosten doen dalen met wel 60%, kan in verhouding meer printjes maken en komt vaak net zo goed uit de test als originele producten.

Wat is huismerk inkt?
Gerecyclede huismerk cartridges zijn oorspronkelijke merkproducten die opnieuw gevuld worden met inkt. Dit wordt geregeld door gecertificeerde partijen en zijn tot wel de helft zo goedkoop. Huismerk-inkt is volledig vol gevuld, wat bij de grote merken soms niet zo is. De afdrukkosten gaan dus fors omlaag. De afdruk is nagenoeg hetzelfde i.v.m. standaard inkt. 

Issues bij het gebruiken van een huismerk cartridge
In sommige gevallen krijg je een foutmelding als je wilt afdrukken met imitatie inkt. Dit probleem ontstaat doordat HP liever heeft dat jij hun originele cartridges plaatst .Deze foutmelding is vaak gewoon te negeren. Lukt printen dan alsnog niet? Wij plaatsen in de bijgaande opsomming een aantal oplossingen die je kunt proberen.

 1. Achterhaal of je de goede imitatie cartridge hebt aangeschaft. Vind uit welk modelnummer het is en kijk of deze strookt met de originele inkt.
 2. Ga de printer opnieuw opstarten. Soms is het goed om het apparaat 30 – 40 minuten uit te laten staan.
 3. Loop nog eens na of de inktcartridge op de juiste manier in de sleuf zit.
 4. Bij een nieuwe printer moet je mogelijk eerst een keer printen met de merkinkt (die is meegeleverd). Als je dat gedaan hebt kun jij kiezen voor alternatieve inkt.
 5. Kijk of je het plasticje los hebt gemaakt.
 6. Gebruik een pluisvrije doek om de contactpunten te cleanen.
 7. Update de software (firmware) van de printer. Zie ook de website van HP.
 8. Mogelijk is de printkop verstopt. Start het reinigingsprogramma.

Veelgestelde vragen

De printer print geen zwart omdat de kleur op is, hoe kan ik dat oplossen?
Een deel van de printers printen geen zwart-wit in de situatie waar 1 andere kleur (geel, cyaan, magenta) op is. Dat is erg vervelend. Gelukkig zijn er verschillende oplossingen. Kies allereerst bij de printerinstellingen voor zwart en wit printen. Lukt dit niet? Plak ondoorzichtige plakband over het venster van de lege HP Photosmart C4380 cartridge.

Hoe werkt het inkt reinigen met de photosmart c4380?
De meeste printers gebruiken een reinigingsprogramma zodat de printkop langer meegaat. Door dit systeem heb jij altijd een mooie printafdruk. Zo nu en dan uw HP cartridges er even in en uit halen wordt ook geadviseerd. De software geeft zelf aan wanneer het reinigingsprogramma moet worden uitgevoerd. Ook als de printer langere tijd in de stand-by stand staat kan er printeronderhoud plaatsvinden.

Kan ik de inkt voor de HP Photosmart C4380 opnieuw vullen?
Op de markt zijn navulbare producten beschikbaar. Dat zijn navulbare toners / cartridges die – als ze leeg zijn – opnieuw gevuld kunnen worden met navulinkt. Ook kan je het navullen ook laten doen bij printwinkels die hier meer ervaring mee hebben. Deze ondernemingen faciliteren voordelige huismerken of kostbare originele HP cartridge-inkt.

Hoe werkt het updaten van software en drivers voor de photosmart c4380?
Een printer installeren en klaar maken voor gebruik gaat tegenwoordig erg eenvoudig. In de regel detecteert een Mac of windows computer de printer direct na het aansluiten. Het snelst gaat dit met behulp van de actuele printersoftware. Deze zijn moeiteloos te downloaden via de online portalen van HP. De printer drivers voor de photosmart c4380 staan op de website van HP. Hier biedt de leverancier tevens handige hulp zoals een gebruikershandleiding, tips m.b.t. het onderhoud en hulp bij technische problemen.

Wat zijn veel voorkomende storingen en error codes bij de photosmart c4380?
Een printerstoring is vervelend en komt altijd op een verkeerd moment. De foutcodes zijn soms erg onduidelijk. Deze foutmeldingen zijn op te vragen via de service en ondersteuning pagina en via de klantenservice. Veel voorkomende HP Photosmart C4380 storingen zijn; vastgelopen papier, slechte verbinding met mobiele apparaten, reiniging, geen inkt, printkop fout, langzaam, slecht leesbare tekst, wil niet printen, wil niet scannen, afdrukken kost veel inkt.

Kan ik de printer met het netwerk verbinden?
De nieuwere HP scanners en printers verlenen Airprint en Wifi zodat je ook draadloos kunt afdrukken. Dat wil zeggen dat ze ook werken vanaf jouw laptop of PC, maar dan zonder kabel. De photosmart c4380 WiFi printer is dan via internet te benaderen. Bovendien kan er worden geprint met een tablet (iPad) app of via de smartphone.

Kan ik een inkt abonnement afsluiten?
Tegenwoordig zijn er een aantal printermerken die handige inkt abonnementen aanbieden. Ze sturen dan elke 8 weken, om de 3 maanden of wanneer het inktpatroon bijna leeg is een nieuwe voordelige cartridge. Door hiervan gebruik te maken beschik je altijd over voldoende inkt en kun jij ervan op aan dat de printer 100% zeker werkt. Er is een ruim aanbod van cartridge abonnementen. Voor kleine huishoudens (25-50 prints per maand) tot exclusief (honderden prints per maand).

Plaats een reactie